Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
@alimdar neznam. A je neskutecne, co si dovoli napsat. Pokud v nich neni chrom, ktery snad tuto schopnost castecne ma a pak je lepsi koupit jen ten, tak tuto schopnost fakt nemaji. Ohledne kombinace, myslim, ze je to z podstaty uplne jedno.
Dobrý večer, měla bych ještě jeden dotaz k porodu. Chci si pořídit Krizové kapky - mohu užívat už nějakou dobu před porodem? A stačí dávkování 4 kapky do pití a přes den popíjet? I když se všude píše 4 x denně 4 kapky? Mate mě i množství, co užít v den porodu - jestli do klasické velké petky dát kapek víc…no jsem z toho blázen
Děkuji
@pavlaot Záleží k čemu je chcete používat. Pokud dejme tomu budete nějak vnitřně trochu nervozní, tak ano. Každopádně užívání je pak 4 kapky, ale podle potřeby, třeba 4 krát ale klidně i 10 krát denně. Pokud by to byly větší negativní emoce, bude vhodnější lahvička na míru.
Dávkování je u originální lahvičky možné oboje, zcela pragmaticky se vyplatí buď do max. 0,5 litru 4 kapky a popíjet. JEště lépe nechat si udělat/udělat si míchanou krizovou lahvičku- do 30 ml lahvičky dát 4 kapky KE a pak dolít nebublinkatou vodou z láhve, používat 4 kapky a tak často jak je potřeba viz výše.
Dávkování 4 krát denně 4 kapky platí pro namíchané lahvičky, to pak není možné dát do vody a popíjet, bylo by to příliš zředěno.
@jenny.fields moc děkuji, už se orientuji. A zvolím variantu s 0,5 litrem a 4 kapkami
Plus dle potřeby, ideální.
Zdravím, syn je hodně hyperaktivní a já to moc psychicky nedávám. Ráda bych zkusila ty bachovy kapky pro něj na zklidnění (jinak je schopný skočit pod auto) a pro sebe na lepší zvládání vzteku.
Dle různých diskuzí jsem našla, že je nejlepší mít přímo namíchané od někoho, kdo se v tom vyzná. Má někdo dobrou zkušenost s někým z Plzně?
Našla jsem stránku bachovky-plzen.cz, kde nabízí konzultaci paní Maršíková - nemá s ní někdo zkušenosti? Zda umí?
@odlaska Tak to by me taky zajimalo, taky jsem z Plzne a uz o nich uvazuju nejakou dobu ![]()
@jenny.fields dobrý den, nikde jsem nenašla diskuzi kde by se přímo toto řešilo, takže to zkusím zde. Mám 5 měsíční dceru která má problémy se spánkem, přes den dokáže spát jen půl hodiny, prý není schopna přejít do další spánkové fáze, tím pádem je víceméně pořád unavená a z toho také protivná. Už když se budi tak si mne ocicka. S tím souvisí i to, že nechce pořádně jíst a uspávání je horor protože je skoro pořád vlastně přetažená, sama se vůbec neumí uklidnit, natož pak zavřít oči aby usnula. Ráno se budí hrozně brzy, mezi 4 a 5 a za chvíli už zas mne ocicka a chce spat, resp. Potrebuje. Takže nás den vypadá tak že v 2 hodinových cyklech uspavame na tu její půl hodinu. Myslíte že by bachovky s tímto mohly pomoci? A jsou vůbec vhodné pro takto malé děti? Děkuji.
@Sim000nka píše:
@jenny.fields dobrý den, nikde jsem nenašla diskuzi kde by se přímo toto řešilo, takže to zkusím zde. Mám 5 měsíční dceru která má problémy se spánkem, přes den dokáže spát jen půl hodiny, prý není schopna přejít do další spánkové fáze, tím pádem je víceméně pořád unavená a z toho také protivná. Už když se budi tak si mne ocicka. S tím souvisí i to, že nechce pořádně jíst a uspávání je horor protože je skoro pořád vlastně přetažená, sama se vůbec neumí uklidnit, natož pak zavřít oči aby usnula. Ráno se budí hrozně brzy, mezi 4 a 5 a za chvíli už zas mne ocicka a chce spat, resp. Potrebuje. Takže nás den vypadá tak že v 2 hodinových cyklech uspavame na tu její půl hodinu. Myslíte že by bachovky s tímto mohly pomoci? A jsou vůbec vhodné pro takto malé děti? Děkuji.
Dobry den, vhodne jsou, mohou se davat i miminkum. Problem je v tom, ze spani u deti se resi problematicky, za 8 let prace mohu rici, ze tam vidim tak 30% sanci, ze se vubec neco pohne. Obecne radim vyzkouset krizovou esenci, ta celkove zklidnuje. Kdyz nepomuze, doma se urcite hodi i dal. No a jinak vydrzet, v tomhle veku jsou takove problemy normalni, neni to nic vyjimecneho. A vyroste z toho.
@jenny.fields dobrý den, děkuji z radu. Koupila jsem tedy ty krizovky, ale není mi jasné použití. Dostala jsem k nim letáček, kde je že se mají naředit do lahvičky s kapátkem a tohle kapat, ale na lahvičce krizovek nic takového není, jen že se mužou nakapat do vody a nebo přímo pod jazyk, jak je to tedy správně?
@Sim000nka píše:
@jenny.fields dobrý den, děkuji z radu. Koupila jsem tedy ty krizovky, ale není mi jasné použití. Dostala jsem k nim letáček, kde je že se mají naředit do lahvičky s kapátkem a tohle kapat, ale na lahvičce krizovek nic takového není, jen že se mužou nakapat do vody a nebo přímo pod jazyk, jak je to tedy správně?
Obě varianty jsou v pořádku.
1. pokud dáváte mlíčko v láhvi, můžete kápnout 4 kapky z originální lahvičky tam nebo i do pusinky, jen bacha na to skleněné kapátko.
2. pokud máte ideálně nějakou 30ml lahvičku, dejte do ní 4 kapky, dolijte vodou z lahve bez bublinek a pak podávejte z této lahvičky 4 kapky podle potřeby. Ekonomicky to vyjde lépe, originální lahvička vám tak vydrží dlouho. Účinek je stejný.
Můžete to opakovat třeba 4 krát denně, ideálně ve večerních hodinách, když jde o spaní. Každopádně jak jsem psala, výsledek nejistý.
Protože ze špatného spaní dítěte jsme pak často nervozní i my matky, klidněji použijte i pro sebe.
Ahoj, obnovuju diskuzi. Jakou máte zkušenost s Bachovkama u batolat? Pomohli vám?
@LolaAA píše:
Ahoj, obnovuju diskuzi. Jakou máte zkušenost s Bachovkama u batolat? Pomohli vám?
Jestli mohu za profesionály - vždy záleží, co se řeší. Spousta lidí chce řešit běžné vzteky batolat, ale dítě je v období vzdoru, je to normální. Takže tam doporučuji pracovat hlavně na sobě. Úspěšně pracujeme na různých typech strachu.
Stejně tak spánek není lehké řešit, úspěšnost je různá.
Samozřejmě pracovat lze jen na emocích, ne na fyzických věcech.
Díky za rychlou odpověď. Mně jde o to, že dcerka se nějak od těch Vánoc začala dost bát neznámého prostředí a některých známých i neznámých lidí a dětí. Taky se dost stydí a je až moc fixovaná na mě. Nemůžu jí nechat samotnou ani s babičkou třeba na hodinu. Celou dobu brečí a to tam dřív byla ráda. Pořád čekáme, že se to zlepší, ale je to spíš horší. Doufáme, že by jí bachovky mohli trochu zklidnit a pomoct tomu, aby nebyla na vše tolik citlivá.
@LolaAA Zalezi, kolik ji je. Okolo roku je bezna separacni uzkost, ktera se takhle projevuje.