Bagatelizace dopadů hysterektomie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2296
12.1.26 10:32

@ivašot. Četla jste o těchto studiích? Bylo Vám takové řešení nabídnuto?

1. Placebo-kontrolovaná randomizovaná studie s I3C u cervikální intraepiteliální neoplazie (CIN II–III)

• I3C bylo podáváno ženám s předrakovými lézemi děložního čípku a ve skupinách 200 a 400 mg/den došlo k vyšší regresi CIN oproti placebu.

Bell MC et al., 2000 – abstrakt studie na PubMed:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10926790/
Přehled klinických studií o I3C a cervikální dysplazii

• Review shrnuje výsledky studie Bell et al. a další výzkumy indikující zlepšení průběhu CIN během léčby I3C/DIM.

EPMA Journal (přehled):
https://link.springer.com/…7-015-0048-9
Can indole-3-carbinol-induced changes in cervical intraepithelial neoplasia…

• Diskutuje mechanismy a klinické aspekty vlivu I3C na CIN.

Can indole-3-carbinol…, J Nutr. 2006:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16988146/
Preklinický a molekulární výzkum
4. Účinky I3C a DIM na apoptózu v cervikálních karcinomových buňkách

• Studie ukazuje, že I3C a jeho metabolit DIM indukují apoptózu v buňkách cervikální rakoviny in vitro.

Indole-3-carbinol and diindolylmethane…:
 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11739883/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
12.1.26 10:36

A psychiatra už jsi zkoušela? Byl by potřeba.
Neznám nikoho, komu by dělohu a vaječníky neodstaňovali po dlouhodobé předchozí léčbě jinou metodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
12.1.26 10:41

Můžu otázku? V čem je špatně předčasná menopauza, pokud už žena neplánuje děti? Má to nějaké dopady? Mě také proběhla dřiv, vůbec mi to nevadí a jestli se mi po něčem nestýská, tak po menstruaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2296
12.1.26 10:50

@Anna766 I odstranění samotné dělohy je vážný zásah do endokrynního systému se všemi dopady. pokud byste nečetla jenom titulek, ale celý příspěvek, takto byste se neptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
12.1.26 10:59
@LadaSva píše: Více

Ptam se na tu přredčasnou menopauzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
12.1.26 12:15

Zklamu tě, po první i druhé konizaci jsem brala Indonal přesně podle návodu, dokonce jsem navštívila bylinkářku, kterou mi - překvapivě - doporučil gynekolog…
A dál už jsem si fakt zahrávat s ohněm nechtěla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.26 12:17

Tak kdybych poslechla sveho gynekologa co mi radil odebrani delohy po x konizacich a hyperplazii endometria uz tak 8 let nazad, tak jsem se mohla vyhnout adenokarcinomu delohy a pak total hysteroktomii i s vajecniky..

• Citovat
  • Upravit
59426
12.1.26 12:41

@LadaSva mne to přijde že jdou nejjednodušší cestou, pro ně. Úplně stejné jako je kastrace fen, taky jsou veterináři kteří to doporučují jako prevenci. Jo když je důvod tak ano. Já se té operaci vyhla. No možná 5 let to bude. Já do té operace ani moc nechtěla- velký zákrok, hůř se mne hojí rány a doktor který to měl v nemocnici odklepnout a viděl jizvy na břiše, jednu stále nehojící se ránu rovnou řekl že do toho nejde. Pokud by se muselo říznout do břicha tak se bál že to nesešije. Já jen poděkovala. a to bylo že po půl roce sem musela na zákrok kvůli dlouhému krvácení a pak že tohle by to vyřešilo. od té doby je klid :palec:. Asi se tělo leklo zákroku :mrgreen: Pro doktory je to pak vyřešené, ale jasně že to není jednoduchá operace a pokud je možnost bez operace tak do toho nejdu. od té doby o tom nikdo nemluví :roll: takže to asi tak nutné nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2296
12.1.26 13:05
@Anna766 píše: Více

Co je to předčasná menopauza? Přirozená, nebo chirurgická. Přirozená předčasná menopauza probém není. Chirurgická menopauza je vždy problém, i když je dočasně či dlouhodobě nasazena HST. Ta některé dopady zmírní, oddálí, na některé dopady vliv bohužel nemá. Problém je v řídících osách hypofíza-hypotalamus-ovária, hypofíza-hypotalamus-nadledviny, pokud jsou odstraněny vaječníky pak není až takový problém v estrogenu, v takovém případě už E1, E2 metabolizován málo (produkuje ho tuková tkáň a některé orgány pomocí aromatázy), ale problém v mizivém množství progesteronu, androgenů a dalších hormonů a prekurzorů, které produkují vaječníky a to i po přirozeném přechodu, přičemž jsou nezbytné pro řadu tělesných funkcí. Tedy po odstranění vaječníků tyto hormony chybí, částečně nahrazeny HST, pokud je nasazena. Přestane existovat řídící osa hypotalamus-hypofíza-oavária a zůstává pouze osa hypotalamus-hypofíza- nadledviny, velice citlivá na stres (tedy veškerý tělesný stres, nejen ten přímo vnímaný) a na stabilizaci inzulínu a inzulinové rezistence a správných hladinách v průběhu dne u kortizolu a DHEA. Stabiilizace této osy vyžaduje změnu životního stylu, stravování a potřebné doplňky - nenabízím je, pouze konstatuji. Pokud tato osa není stabilizovaná, tak nevyhnutelné dopady nepřijdou v horizontu 10+ let, ale dříve a dopady, které jsou ovlivnitelné přijdou, protože osa není stabilizovaná. Hlubší rozbor této problematiky je na podstatně delší příspěvek. Každopádně nejnebezpečnější dopady jsou na kardiovaskulární systém, na mozek a kongitivní funkce a na kosti. Ostatní dopady jsou spíše o komfortu života.
Pokud je pouze odstraněna děloha, dopady jsou menší, nicméně je stejně vážně narušena řídící osa hypotalamus-hypofíza-ovária.

Příspěvek upraven 12.01.26 v 13:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2296
12.1.26 13:09
@ivašot. píše: Více

Ale samozřejmě, že doplňky nejsou 100%, zrovna tak jako léky. Nicméně jste zkusila vyčerpat všechny možnosti a pak jste přikročili k hysterektomii. Ale to je přesně ten správný postup, kdy konzervativní metody nevedou ke zlepšení a tedy přijde poslední, definitivní řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
12.1.26 13:15

Jaké máš odborné vzdělání a na základě čeho se pasuješ na odborníka přes chybějící ženské orgány?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2296
12.1.26 13:27
@lucad77 píše: Více

Ale no tak, stejná otázka ve více diskusích? Jsou to vědecky doložitelná fakta a pokud je chcete vyvrátit, tak prosím nějaké argumenty. Ne snažit se dehonestovat autora. To je totiž ten nejubožejší způsob reakce lidí, kterým chybí argumenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
12.1.26 18:56

Já chci, aby autor nějak podložil svá tvrzení svými zkušenostmi a odbornými znalostmi, nejen papouškováním cizích článků z internetu, ještě z dost diskutabilních zdrojů. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.26 19:34

@LadaSva od toho jsou lékaři a ne vy jako nějaká sekta…máte zdravotnické vzdělání?

• Citovat
  • Upravit
3296
12.1.26 19:40

Zakladatelko, oni ti za to platí, že tady plníš e-mimino takovými elaboráty? Dost fanatické a tendenční příspěvky, které slouží ne k rozšíření informovanosti, ale nahánění strachu a zpochybnění západní medicíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí