Bagatelizace dopadů hysterektomie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80472
12.1.26 21:07

@LadaSva nesmysl. Žádný doktor nebude nikoho přemlouvat k odstranění orgánů, pokud k tomu nemá důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
12.1.26 21:11

@Markéta80 odstranění dělohy se provádí většinou přes pochvu, čili bez jizvy, vaječníky laparoskopicky. Takže tři dírky. Nemusí to vůbec být nic velkého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
12.1.26 23:06

@inkakřivák já vím, ale doktor říkal že někdy to nejde a že přes ty jizvy do toho jít nechce. Já byla celkem ráda, té operace sem se bála právě kvůli hojení :?. od té doby klid. Doktor říkal že se vždy musí počítat s tím že nastane problém a že všude srůsty po 3 sekcích že tam hrozí že by to muselo jít přes břicho a já mam po operacích přešívaný i pupík :jazyk:. kdyby to byla akutka tak by to nějak vyřešit musel, ale takhle říkal že zatím ne a jen do zprávy napsal že při dalším zákroku to vzít víc at se ta výstelka moc nevytváří. Od té doby klid. teď mam mít operaci s ramenem a zatím taky odkládám. Ale spíš počítám že se operaci nevyhnu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2296
14.1.26 05:21
@lucad77 píše: Více

Chcete diskutovat? pojďte má tvrzení vyvrátit vědeckými poznatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2296
14.1.26 05:25
@Anonymní píše: Více

Sledujte obsah, ne své pocity.

Příspěvek upraven 14.01.26 v 05:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2296
14.1.26 05:27
@teroonka píše: Více
  1. - neplatí, B) - skutečné poznatky vědy nejsou fanatizmus C) říkat pravdu a nazývat věci a děje správnými jmény není nahánění strachu.

Medicínu zpochybňují ti, kteří zpochybňují vědecké poznatky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2296
14.1.26 05:30
@inkakřivák píše: Více

Já mám jiné zkušenosti. Chápu, že se domníváte, že tomu tak nemůže být, bohužel realita je jiná. Je spousta žen, kterým ani lékaři neřeknou, že existují myomová centra, která řeší problematiku daleko citlivěji a spousta žen to neví, že existují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2296
14.1.26 14:33
@Janli píše: Více
Řeším metabolické a hormonální problémy s narušením řídící osy hypofíza-hypotalamus-nadledviny u několika žen po hysterktomii s adnexektomií. Jedná se o ženy, které podstoupily operaci po přirozeném přechodu, kdy se jim myom, do té doby pouze sledovaný a nijak neřešený pomalu zvětšoval z důvodů velké hormonální nerovnováhy způsobené aromatizací v tukové tkáni. Ve všech případech je lékař přesvědčil způsobem, že se jedná o běžný, byť velký zákrok s minimálními dopady, že po přechodu stejně dělohu a vaječníky nepotřebují a alespoň budou mít jistotu a klid. Ani u jedné nebyla nasazena mírná a cílená HST. Současné problémy zadržování vody a oteklost, únava, zhoršená psychika. Měly přetrvávající hormonální nerovnováhu způsobenou aromatizací v tuku při velmi nízkém progesteronu a testosteronu (běžné, po tomto zákroku) tedy účinky estrogenů bez protiváhy v progesteronu a rozházenou kortizolovou a DHEA křivku, vyšší inzulínovou rezistenci. Tedy, pokud Vy neznáte nikoho není to důkaz toho, že nikdo takový není.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2296
14.1.26 14:43
@teroonka píše: Více

O nahánění strachu by se jednalo tehdy, pokud by šlo o nepravdu a nebo zkreslení faktu. Pokud uvádím, že se jedná o možná rizika, případně pravděpodobnou výši těchto rizik a přitom se jedná o medicínská fakta, pak nejde o zastrašování. Pro ženy, které operaci podstoupily by to nemělo být nic nového, s těmito fakty je měl seznámit lékař před doporučním zákroku a pro ženy, kterým operace hrozí, je to informace, kteru by jim stejně měl lékař přadat před zákrokem. Ale z reakcí je patrné, že řada žen i po operaci o těchto možných dopadech vůbec neví a pohoršuje je to, jako vás. Ale pravda přeci není ani pohoršení, ani strašení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2296
14.1.26 14:47
@inkakřivák píše: Více

Odstranění dělohy a vaječníků jakoukoli metodou je vždy považováno za velkou gynekologickou operaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2296
21.1.26 05:29

Pro ilustraci. Jedna reakce ženy na jiné diskusi na FB k tomuto tématu:

„Já se dnes od lékaře dozvěděla, že děloha je mi v 47 úplně k ničemu. Můj peticentimetrovy myom musí ven i s dělohou, jiná možnost není. Tak to určitě“.

Jen doplním, tato žena nemá bolesti, nemá problémy, má pouze silnější, ne silnou a bolestivou MS. Tedy problémy řešitelné konzervativně.

Pořád si myslíte, že tyto zákroky nejsou nadužívané?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
21.1.26 07:47

A otázka, proč lékaři myomy neléčí?
Když se ví, že je způsobuje hormonalni nerovnováha? A srovnáním hodnot by myom nerostl/zmenšil by se

Proč je jen sleduji a čekají, až bude 5cm?

Začne působit problémy a pak děloha ven?

Mě to tedy smysl nedává - proto na ty kontroly také chodíme, aby se takové velke operaci predešlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
21.1.26 07:55

Vím, že v cizině se hodnoty hormonů běžně kontroluji a doplňuje se ten, ktery chybi přírodním progesteronem nebo estrogenem.

Pak tyto problémy nevznikají v takové míře jako u nás.
Děloha není jen postýlka pro miminko, ale i po přechodu je důležitá, vznikají tam jiné procesy.

Toto vše je dohledatelne na internetu, v odbornych knihách.

Mě příspěvky od zakladatelky přijdou velmi zajímavé, člověk by neměl koukat jen jedním směrem.
Pokud někomu vadí, nikdo vás nenutí je číst, vůbec její vlákno otevírat.
Zbytečně zde plevelite

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2296
21.1.26 14:30
@Janka78 píše: Více

Ano, smysl to nedává a je to systémová chyba medicíny. Ta je zaměřena na řešení akutních případů a řešení podle určitých vzorců a tabulek. Řešení hormonálních hladin vyžaduje znalost a nebo spolupráci endokrinologie. Gynekologové na to nejsou školeni. Hormonální antikoncepce a hormonální substituční léčba, kterou mají gynekologové z tabulkových postupů k dispozici tyto problémy vyřešit neumí. Řešení edndokrinologických problémů vyžaduje čas, ten gynekologové nemají a je těžké to nějak tabulkově vykazovat. Tedy souhra ekonomických a odborných zájmů způsobuje, že se běžná gynekologie těmito problémy prostě nezajímá a neřeší je, přitom řešitelné jsou, ať jde o PMS, silnou a bolestivou MS, myomy. Nakonec silná a bolestivá MS a myomy jsou nejčastější důvody k hysterektomii, ale operace odstraní orgán, na kterém se symptomy projevovaly, ale stejně nevyřeší příčiny a ty škodí dál a jinde, kromě toho, že samotná operace přinese problémy jiné. Lékař splnil svou povinnost a je právně chráněn, postupoval podle tabulek, vyřešil akutní problém, do kterého ženu sám díky tabulkám dostal a věc je pro něho vyřízená. Ne tak pro pacientku z hlediska dlouhodobé kvality života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí