Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den,
předchozí dva balíčky prošli celnici bez problémů i přesto že měli vyšší hodnotu než byla uvedena u balíčku ( e-shop ho napsal na 20 USD).
Tento balíček má také uvedenou nižší hodnotu než je jeho skutečná, a tak byl na celnici zadržen.
Od dopravní společnosti FEDEX mi byl zaslán e-mail o vyplnění některých jejích bodů.
A to tyto:
1. Vyplnění a podepsání smlouvy (plná
moc)
2. Jestli zboží slouží pro firemní účely.
3. Registrace na celní správě a nechat si
vygenerovatt EORI číslo.
4. Přesný popis zboží, materiál, účel
použitíí.
5. Celková fakturovaná částka.
6. Náklady na dopravu
add 1.
Bohužel nemám možnost si tuto
smlouvu jak vytisknout a tím pádem
vyplnit a podepsat. Jak bych mohla toto
vyřešit??
add 3.
jednalo by se o dvě stejná alba s CD-R a
bude možné, že jejich součástí budou i
dva plakáty.
add 5.
fakturu (výpis) stáčí zaslat z PayPalu??
Vím, že budu platit za celní řízení a poplatek FEDEXu, budu platit něco dalšího
??
S celním řízením jsem se setkala poprvé a nevím si rady, a tak budu ráda za vaše rady a tipy. ![]()
Děkuji.
Příspěvek upraven 16.04.21 v 07:10
Posílala jsem kopii objednávky e emailu, screenshot platby z PayPalu, screenshot produktu z webové, prohlášení, že je to pro soukromý účel a popis a složení výrobku ( byla to kosmetika).
Do mailu se to nevešlo, tak jsem jim to poslala jako doporučený dopis.
@Raven08 píše:
Posílala jsem kopii …
Do mailu se to nevešlo, tak jsem jim to poslala jako doporučený dopis.
Zakladatelka píše, že nemá jak tisknout. Takže dopo dopis tady pro ní (zatím) asi není řešení.
Mě to došlo i poštou vytištěny na vyplnění. Akorát mě to vyrizovala pošta. Platila jsem poplatek za vyřízení celního řízení a clo.
Já to řešila z části mejlem a něco jsem poslala jako screen z mobilu, ale na celnici jsem pak musela, něco doplatit a vyzvednout.
Manžel si objednal potápěcí bombu a nelíbila jsem jim ta lahev.
Problém je hlavně v té smlouvě, protože si ji nemůžu vytisknout.
Našla jsem, že bych mohla smlouvu v PDF podepsat elektronickým podpisem nebo ručně přes nějakou aplikaci (Adrobe Acrobat Reader DC). ![]()
Příspěvek upraven 16.04.21 v 07:25
Problém je hlavně v té smlouvě, protože si ji nemůžu vytisknout.
Našla jsem, že bych mohla smlouvu v PDF podepsat elektronickým podpisem nebo ručně přes nějakou aplikaci (Adrobe Acrobat Reader DC)