Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminy, mám dotaz zda se vyplatí koupit pravou Barbie od Mattela nebo je to stejná kvalita jako ty čínské co se prodávají v obchodech. Jedna taková, koupená v hračkářství se nám totiž rozpadla, dcera má slíbenou novou panenku a váhám zda investovat více peněz nebo koupit opět levnější. Díky všem ![]()
Já mám jednu pravou Barbie ze svého dětství, nějakých 15 let a i když jsem si s ní hrála hodně, tak je úplně v pohodě.Těch levných jsem měla spoustu a věčně jim upadávaly ruce a nic nevydržely.
Naprosto souhlasím, ty nekvalitní šunty nekupovat, pravé barbie nic neupadává a kvalita je vidět všude. Já jsem pravé barbie prodala i po 6 letech, co je holka měla, byly stále moc pěkné a bylo mi líto je vyhodit ![]()
ROzhodně bych šla do MAtela, pokud jim teda dcerka nerve ruce schválně
když už tu hnusnou, vychrtlou káču kupuju, tak aspoň tu pravou ![]()
Díky za názory, taky jsem si to myslela, jen jsem si to chtěla potvrdit. V úterý jedu do města tak nějakou zkusím vybrat ![]()
ty nepravé byly vždycky divné, co se pamatuju. Když už, tak už ![]()
Ty obyčejné Barbie od Mattela nestojí moc - zcela běžně jsou v obchodech kolem 150 Kč - podívej se třeba v Tescu. Kvalitu mají solidní, vlasy se dají česat (ale jsou to prostě Bááárbíny… Přiznávám, že se mi nelíbí)
U nás teď frčí panenky Moxie - ty mají zas obrovskou hlavu - takže on si člověk nevybere.
Měli jsme i Steffi a jiné neznačkové Bárbínky - všechny jsou už vyhozené, buď se rozpadly nebo se jim šíleně zničily a zakudlily vlasy.
Určitě bych jí koupila tu kvalitnější. Z vlastní zkušenosti vím že jsem po ní vždycky strašně toužila.
Taky bych vzala tu „lepší“. Jako malá jsem si s nima hodně hrála, měla jsem asi čtyři pravé z Německa, tenkrát to byla ještě vzácnost
a jsou krásné ještě teď a těch nepravých jsem měla spoustu a žádná nevydržela, buď jí upadly končetiny nebo zamudlaly vlasy ![]()
Určitě kup od Matela, ta základní bez vybavení se dá koupit do 150kč, jak někdo psal. Levné jsem zakázala kupovat. to nemá smyl.
Un jedou ted monster high
Taky hlasuju pro Mattela, protože vydrží dětské zacházení.
A dají se koupit od cca 150, oblečky na převlíkání třeba nakupuju neznačkové, značkové máme jen ty, co jsme v nich koupili panenky.