barva očí

46
4.12.06 15:49

barva očí

Ahoj holky, v říjnu se nám narodila dcera, chci se zeptat, kdy se jí přesně vybarví oči. Nebo jí zůstane barva, se kterou se narodila? Máme takové ty modrošedé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1535
4.12.06 15:56

Ahoj,
tohle ti nikdo přesně neřekne, je to individuální. V okolí máme případy, kdy se lidem změnila barva očí v pubertě, ale většinou se mění cca do půli roka po narození (oči většinou ztmavnou, řekla bych).
Nám se synek narodil s jasně modrýma očima a ty má doteď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
4.12.06 15:56

Ahoj, někde jsem četla, že barva očí se dětem ustáluje do půl roka. Můj malý měl taky modrošedivou až hodně šedivou a teď je má krásně modré… asi po mamince. :)
Ahoj L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
4.12.06 16:02

Ahoj, barva očí se ustálí většinou kolem půl roku, u Danečka se ale změnila na tmavě hnědé ještě v porodnici a už mu to zůstalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
4.12.06 16:21

Ahoj,

myslím, že obecně až do cca 1 roka se barva mění. Nám zůstala ta modrá :-)

Radka s Eminkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
4.12.06 17:40

smazáno autorkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
4.12.06 18:35

literatura uvadi, ze vetsina deti se rodi s modryma, do pul roku se barva muze zmenit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
4.12.06 18:46

Ahoj,

náš prcek měl po porodu oči modrošedé, kolem půl roku se mu začaly postupně měnit a teprve nyní, kolem roku a čtvrt se mu celé zbarvily do hněda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
4.12.06 20:45

Ahoj, v Mamince nebo Betynce jsem asi před rokem četla, že jediná jistota očí je, když mají oba rodiče modré oči, dítko je bude mít taky. Mám v okolí tři páry s modrýma očima a zřejmě je to pravda, všech pět dětí má modré oči :D
Ale náš případ je trochu jiný. Já mám oči zelené, přítel hnědé a roční klučina modré. 8O
A nikdo v rodině široko daleko modré oči nemá. Fakt nechápu. Ještě, že je kluk tak moc podobný na tátu, asi bych to jinak nevysvětlila. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
4.12.06 21:01

Gába, trapné s tím vysvětlováním. My máme oba hnědé a Šimon je modroočko, ale taková ta švestkově modrá, takže si toho každý hned všimne a už jsem na to několikrát byla tak podezřívavě tázaná. Není nic trapnějšího.
 Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1308
4.12.06 21:18

Aleš se narodil s tmavě šedýma očima. Po necelém měsíci mu zhnědly a má je hodně tmavě hnědé. Od té doby se mu už nezměnily…

Dej tomu čas :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9441
13.1.07 12:52

Barva očí

Moje holčička se narodila rovnou s krásně hnědýma očima a v porodnici mi tvrdili, že tmavá barva se už nezmění. škoda, tajně jsem doufala, že bude mít oči jasně zelené po mně, ale vyhrál „taťka“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
15.1.07 12:21

oči

jen k těm modrým očím- mý rodiče mají oba modré, moje sestra taky, já jediná zelené (nejsem adoptovaná :D ), takže jistota to není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.1.07 00:46

Barva očí

Můj 7měsíční Lukášek se narodil s téměř černýma očima, asi kolem 2-3 měsíce mu začaly hnědnout, teď je má takové nevýrazně tmavě hnědé a předpokládám, že to ještě ení definitivní barva.

• Citovat
  • Upravit
283
28.1.07 16:31

Barborce se změnila barva očí z modrých na nepopsatelnou šedivo-hnědo-zelenou až ve 12 měsících. I lékařka mi říkala, že barva se může kolem roku změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí