Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky,chtěla bych se poradit ohledně prdíků. Když miminko pláče a celé se kroutí znamená to že ho trápí prdíky ? Manžel a tchýně mi tvrdí že se jedná o prdíky, ale mne to přijde divné, protože mimčo nám prdí samo. A taky by mne zajímalo, zda poplácávní po zadečku případné prdíky uvolňuje … mne to totiž přijde divný a raději bych masírovala bříško či hejbala nožičkama … díky za odpovědi
Ja bych rekla, ze s nejvetsi pravdepodobnosti to prdiky jsou. Teda aspon u naseho Tonika to tak je. Poplacavani po prdelce teda nepomaha. Ja osobne masiruju brisko a hlavne cvicim s nozickama to hoooodne pomaha. Nebo kdyz byl jeste malickej tak jsem ho pokladala na brisko, to mu taky pomohlo (asi jak maj ty miminka skrceny nozicky pod sebou). A kdyz ma prdiky tak prdi taky sam, ale asi je tam nejakej zabloudenej, kterej boli, tak musi ven.
my jsme si prdiku uzili se starsi dcerou pozehnane. Nezabiralo temer nic, vyzkouseli jsme uplne vse, dokud se mala nezacala sama otacet na brisko, tak ji prdiky trapily. Poplacavani po zadecku rozhodne nepomaha, takze tady je nekoli typu, ktere se doporucuji: Masaze briska (existuje i masazni gel proti nadymani - v lekarne, existuje spousta masaznich pohybu - ja jsem je ovladala z tehotenskeho cviceni), cviceni s nozickama, krceni k brisku - strani nozicek, pak obe najednou, pokud kojis, tak muzes pit fenyklovy caj, casto pokladat mimko na brisko, preferovat noseni ditete v tzv klubicku (zady k sobe, s pokrcenyma nohama), u nas zabiralo noseni v baby vaku (schoulena poloha ditete)a taky jsou dobre koupele v teple vode, kdyz je nejhur, idealne v koupacim kybliku (opet pomaha schoulena poloha a taky tepla voda) - ale to nejde delat porad. Tak at se prdiky zlepsi!!
ahoj
tak to jsou s největší pravděpodobností prdíky… dítko sice prdí, ale pořvává u toho nebo před tím, kroutí se, tlačí… horší se to ve večerních hodinách… pomáhá nahřívání bříška, můžeš vyzkoušet různé kapičky, cvičení s nožičkama atd… ale dle mých zkušeností, to jen krátkodobě uleví a musí se to bohužel přetrpět.:o(((
Ahoj TP,
jak koukám na Kamilčin metřík, tak je to opravdu typický „věk“ pro prdíky - moje Anička na ně trpěla skoro do čtyř měsíců. K tomu, co dobře poradil Diblík, bych ještě dodala, že některým miminkům pomáhá na bříško nahřátá plínka nebo polštářek s třešňovými peckami (prodávají v DM) a taky zabírá fén - jeho zvuk navíc mimča uklidňuje (jen dej pozor na teplotu, abys mimčo nespálila
)
Prdíkům zmar.
Světlana
Ahoj, my jsme si prdíky taky hodně užívaly. Teď už je to lepši. A kromě toho, co bylo vyjmenováno, nám pomáhaly taky kapky. Od druhého měsíce na radu Dr taky několik lžiček fenyklovýho čaje pro kojence. No a poslední možnost, která vždy pomohla, když bylo nejhůř, je rektální trubička. Skvělý je, že pomůže okamžitě. ![]()
Tak pevný nervy s prdíkama.
Ahoj, nam hodne zabiral pytlik s peckama z tresni (dostani v DMku)ktery jsme zahrali v mikrovlnce a dali male na brisko. Vzdycky se tak po 10 minutach maly ulevilo a i se vykakala, fakt doporucuji.
Simona
ahoj holky mam 2 měs. chlapečka a plne kojim a teď jsme dobrali kapky Probio Gaia a už nechci za ně davát takový peníze prijde mi , ze mu jste moc nepomohly protoze prdy ma porad ,ale chtela bych zkusit neco jineho, poradíte? sab simplex mam doma,ale jeste jsem ho nezkousela. neco za rozumny penize. diky
ahojky nam pomaha baby calm urcite zkus!! sabik, vyhovuje malo komu…
http://www.lekynainternetu.cz/p/babycalm/
ahojky, tak nám pomohly Laktobacílky. Sice asi za týden užívání, ale máme pokoj
Jinak sabík tak vůbec.....
Sab fungoval chvilku, BabyCalm byl trošku lepší, ale spíš pomáhaly masáže a nahřátý polštářek s peckami z třešní. Nikdy ale nebylo nic na 100% účinné. Holt to muselo odeznít.
o baby calmu jsem taky premyslela a jak se davaj ty laktobacilky a nemate na ne odkaz?
ahoj, na návodu píšou, že se mají Laktobacílky rozpustit v mléku, ale na lžičce se mi to moc nedařilo, tak jsem to rozpouštěla ve fenyklovym čaji a dala do stříkačky, třeba tak v 10ml… Jinak vypadá to takhle,
http://www.lekarna.cz/…baby-cps-30/#…
ale já to koupila normálně v lékarně.
tak jsem koupila laktobacilky od biopronu, mate s nimi nekdo zkusenost? koupila jsem kapsle tak je zkusim rozpustit v kojenecky vode a dat mu to strikackou a jeste jsem koupila baby calm tak uvidime.
Co je pravdy na tom, že se Laktobacílky mají uchovávat v ledničce a když si je v lékárně kupujete tak vám je prý mají vyndat z ledničky?