opruzeniny

7461
30.11.06 09:11

opruzeniny

Jedna z holek se nam pres noc oprudila pod krkem. je celkem baculka a moc ji to tam nevetra. poradite, jak to rychle vylecit? diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
532
30.11.06 09:29

Já na opruzeniny používám Bubchen kosmetiku, nebo Bepanthen, a myslím, že taky nic nezkázíš nějakou rybí mastí např. Rybilkou. Vůbec neva, že je opruzenina pod krčkem mělo by to všechno stejně učinkovat. Nebo zkus ať ti něco poradí v lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
30.11.06 09:31

Ahoj,
vyzkoušela bych mast Bepanten - u nás funguje a ani nevadí když si tam malá sáhle a pak si olízne ruku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
30.11.06 09:38

Tak bepanthenem jsem to rano natrela. Tak snad se to brzo zahoji, jen je to na blbem miste, kde to moc nema sanci vetrat, chudinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
30.11.06 09:46

Ahoj,

Adámkovi se začaly dělat opruzeniny až teď v batolecím věku a to docela hodně. Mazala jsem ho Bepanthenem, ale pomohlo to jen na chvilku tak mi dr. předepsala Pevaryl a myslím, že je lepší. Zkus se zeptat dr.

Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
30.11.06 10:02

Pevaryl mam doma, ale pry se ma pouzit az kdyz nic jineho nezabere. Takze takova posledni moznost. Tak jeste pockam. Diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
30.11.06 10:23

U nás to asi byla poslední možnost když nezabral ten Bepanthen a taky máme Ondřejovu mast, ale ta nepomohla skoro vůbec. Malý se pořád škrábal když byl bez plínky. Měl to až do krve a teď má docela pokoj.

tak ať se to malé brzy ztratí.

Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
30.11.06 12:11

Já jsme byla z Bepanthenu zklamaná, na opruzeniny nám nepomohl. Výborně ale zabrala Rybilka.
Camilla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
30.11.06 13:04

Ještě je výborná Weleda na opruzeniny :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
30.11.06 17:46

Mě Rybilka smrdí a Bepanthen jsem nahradila levnější Calciovou mastí - výsledek je stejný, ale nedávno se malá oprudila dost fest a co chvilku se chytala za plínku a kníkala, že jí to bolí. Nic nezabíralo, až mi tchýně poradila domácí vyškvařený sádlo … musim říct, že na zadečku nebylo druhý den už skoro nic vidět a po druhé noci vše zmizelo úplně. Takže nemůžu než doporučit. Jen naše fenka běhala za malou jak divá a pořád jí očuchávala :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
30.11.06 18:10

:D :D ahojky :D :D nám zase pomohl silný černý čaj - pigi sáček v 1/2 hrnku vody a tím potírat a střídavě mazat mastí od Johnsons s pantenolem a Imazolem. Za pár dní bez problémů a to měl puchýře až do krve …
Taky Ondřejovka není špatná a je za pár korun.

• Citovat
  • Upravit
69
1.12.06 11:04

Na opruzeniny všeho druhu, u dětí, dospělých i starých kdekoliv na těle je v první akutní fázi nejlepší gentiánová violeť- k dostání všude v lékárnách za pár kaček- pozor- po natření se musí nechat zaschnout a nesmí se rozlít z lahvičky- barví jako čert- ale hezky zklidní a vysuší a o to jde. Jakmile zmizí to nejhorší zčervenání, pokračuje se obvyklou mastí, kterou máš vyzkoušenou- u nás Lavarizinová mast- též se míchá v lékárně. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
1.12.06 11:45

Ahojky nám se to samé objevilo ve druhém měsíci.Doktorka nám napsala Excipial U Lipolotio (složité,ale tak to stojí na krabičce).Je to krém a mazaly jsme asi dva dny a bylo po opruzení a od té doby už nic:Mohu vřele doporučit.Na předpis stojí 12,– a volně v lékarně 102,–. Tak snad jsem taky poradila.Ahojky

Zuzík+Anička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
4.12.06 08:19

Mě se po Excipialu Ondra osypal :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
4.12.06 09:13

Tak my jsme to nakonec natřeli odvarem z řepíku a pak Pevarylem, do druheho dne to bylo pryc!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí