Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jedna z holek se nam pres noc oprudila pod krkem. je celkem baculka a moc ji to tam nevetra. poradite, jak to rychle vylecit? diky!
Já na opruzeniny používám Bubchen kosmetiku, nebo Bepanthen, a myslím, že taky nic nezkázíš nějakou rybí mastí např. Rybilkou. Vůbec neva, že je opruzenina pod krčkem mělo by to všechno stejně učinkovat. Nebo zkus ať ti něco poradí v lékárně.
Ahoj,
vyzkoušela bych mast Bepanten - u nás funguje a ani nevadí když si tam malá sáhle a pak si olízne ruku ![]()
Tak bepanthenem jsem to rano natrela. Tak snad se to brzo zahoji, jen je to na blbem miste, kde to moc nema sanci vetrat, chudinka.
Ahoj,
Adámkovi se začaly dělat opruzeniny až teď v batolecím věku a to docela hodně. Mazala jsem ho Bepanthenem, ale pomohlo to jen na chvilku tak mi dr. předepsala Pevaryl a myslím, že je lepší. Zkus se zeptat dr.
Andrea
Pevaryl mam doma, ale pry se ma pouzit az kdyz nic jineho nezabere. Takze takova posledni moznost. Tak jeste pockam. Diky!
U nás to asi byla poslední možnost když nezabral ten Bepanthen a taky máme Ondřejovu mast, ale ta nepomohla skoro vůbec. Malý se pořád škrábal když byl bez plínky. Měl to až do krve a teď má docela pokoj.
tak ať se to malé brzy ztratí.
Andrea
Já jsme byla z Bepanthenu zklamaná, na opruzeniny nám nepomohl. Výborně ale zabrala Rybilka.
Camilla
Mě Rybilka smrdí a Bepanthen jsem nahradila levnější Calciovou mastí - výsledek je stejný, ale nedávno se malá oprudila dost fest a co chvilku se chytala za plínku a kníkala, že jí to bolí. Nic nezabíralo, až mi tchýně poradila domácí vyškvařený sádlo … musim říct, že na zadečku nebylo druhý den už skoro nic vidět a po druhé noci vše zmizelo úplně. Takže nemůžu než doporučit. Jen naše fenka běhala za malou jak divá a pořád jí očuchávala ![]()
ahojky
nám zase pomohl silný černý čaj - pigi sáček v 1/2 hrnku vody a tím potírat a střídavě mazat mastí od Johnsons s pantenolem a Imazolem. Za pár dní bez problémů a to měl puchýře až do krve …
Taky Ondřejovka není špatná a je za pár korun.
Na opruzeniny všeho druhu, u dětí, dospělých i starých kdekoliv na těle je v první akutní fázi nejlepší gentiánová violeť- k dostání všude v lékárnách za pár kaček- pozor- po natření se musí nechat zaschnout a nesmí se rozlít z lahvičky- barví jako čert- ale hezky zklidní a vysuší a o to jde. Jakmile zmizí to nejhorší zčervenání, pokračuje se obvyklou mastí, kterou máš vyzkoušenou- u nás Lavarizinová mast- též se míchá v lékárně. ![]()
Ahojky nám se to samé objevilo ve druhém měsíci.Doktorka nám napsala Excipial U Lipolotio (složité,ale tak to stojí na krabičce).Je to krém a mazaly jsme asi dva dny a bylo po opruzení a od té doby už nic:Mohu vřele doporučit.Na předpis stojí 12,– a volně v lékarně 102,–. Tak snad jsem taky poradila.Ahojky
Zuzík+Anička
Tak my jsme to nakonec natřeli odvarem z řepíku a pak Pevarylem, do druheho dne to bylo pryc!!! ![]()