Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Máte někdo zkušenost s válcem na lezení ? Opravdu pomůže v rozlezení se ? Naší malé se do lezení vůbec nechce, za hračkama doválí sudy a tudíž zřejmě nepovažuje lezení za žádnou výhodu.
Máte v zásobě nějakou radu, jak naučit mimi lozit, plazit se, chodit po čtyřech ?
Camilla
Ahoj,
na rozlezeni pomaha cviceni na overalballu. Das jej pod brisko a polozis nejakou zajimavou hracku pred dite. Ale trenuje to jen rucicky. Dalsi finta je, ze das pod dite rucnik , chytnes ty konce a tim dite trosku nadzvednes a opet by melo mit pred sebou neco zajimaveho.
U nas pomahala pri uceni starsi sestricka. Zoe se totiz moc libilo jeji odrazedlo a sestra ji s nim vzdycky nekam poodjela a ona se tam musel dostat. Sudy valela od ctyr mesicu ale leze teprv dva tydny…
Valec holky nejak neoslovil i kdyz ho mame doma.
Terik
Ahoj,
nám ten válec nepomohl vůbec. Koupili jsme ho malému loni na Vánoce, ale žádný úspěch neměl. Trochu si s ním hrál až kolem roku. Do lezení po čtyřech se mu nechtělo vůbec. To se naučil když mu byl rok. Chodili jsme na rehabilitaci. To nám asi pomohlo. Myslím si, že ve věku vaší malé vůbec nevadí, že ještě nelozí.
Andrea
Ahoj, naše malá se začala plazit až nějak těsně před 9. měsícem. A ani nevím, co ji přilákalo - tuším, že šlapka od rotopedu ![]()
Říkala mi doktorka, že děti by se prý měly naučit plazit nebo lézt tak do 10 měsíců, tak vaše malá má ještě čas
no, ono se to teď snadno říká, ale já jsem byla taky lehce nesvá, když to Andrejka ještě neuměla a všechny ostatní děti jo ![]()
Jinak válec jsme měli na rehabilitaci u staršího syna a při lezení nám nepomohl vůbec.
Díky moc za zkušenosti ! Včera mě svrběla ruka, že ten válec nakonec koupím, ale ve finále jsem ho nevzala. Večer se malá sama od sebe začala houpat na kolínkách, tak aspoň nějaký pokrok
Věřím, že se i k plazení dopracuje, ale jak píše Jori, člověk to těžko přechází jen tak, když jiné děti už lezou a malá pořád nic ![]()
Vím o čem mluvíš:-) a to je vaše holčička fakt ještě docela malá. Dovedeš si představit jak bylo mi když byl malému rok a ještě nelozil. V 7 měsících se teprve přetočil na bříško. U dalšího miminka už snad nebudu tak vyplašená pokud se zrovna nebude vyvíjet podle tabulek:-) Ale je fakt, že chodíme na neurologii a chodili jsme na ty rehabilitace. Myslím si, že můžeš být v klidu.
Andrea
Ahojky
my válec na lezení máme, ale zatím ji to nechává v klidu. Do lezení se jí vůbec nechce, ale já to nějak nehrotím. Přetáčet se začala až v 7 měs. Navíc už od 4 měs. chodíme na rehabilitaci. Jednu výhodu to nelezení zatím má, vánoční stromeček to všechno přežije bez úhony ![]()
Pomohl vůbec ten válec nějakýmu mimču k lezení nebo jsou to fakt vyhozený peníze?
MarkyM píše:
Pomohl vůbec ten válec nějakýmu mimču k lezení nebo jsou to fakt vyhozený peníze?
Jsem o něm uvažovala,ale nakonec se rozlezl sám.Ono je to tedy i jako by pěkná hračka,ale nevím ![]()
Ahoj,válec máme,ale ať skouším,jak zkouším,vždycky se mě u něj postaví,lízt za ním nechce.
Ahoj, my jsme válec dostali (já bych ho nekupovala) a Luky ho vzteky prokousl- on se mu pořád odkuloval pryč. ![]()
Lézt se tudíž naučil sám a možná pak rychleji. Myslím, že ty prťata mají dost co dělat jak pochopit vlastní pohyb než se ještě štelovat na nějaké pomůcky.
Haha, nám v rozlezení nepomohl, dcera nakonec dřív chodila než lezla.
Ahoj,
nám teda nepomohl. Holky do něj jen hryzaly nebo vleže pozorovaly v okýnku ty kuličky. Lézt za ním nebo na něj je nenapadlo. K tomu se ukázalo, že jak ho holky ocucávaly, že z něj jde dolů barva a tak letěl bleskem z domu.
No na lezení to u nás dosud efekt nemělo, malý umí lézt jen dozadu a to se naučil sám, ale je to s přehledem nejoblíbenější hračka. Docela dlouho si to vydrží otáčet, má v tom rolničky, tak to cinká a to se mu líbí. Máme ho asi dva měsíce, dostali jsme ho, samotnou by mě to asi nenapadlo koupit.
ahoj holky mi ho dneska koupili a teda vubec ho nezajímá, navícse mi zdá náký velký, takž bdošahne na nožičky nebo na ručičky, jediný co se mu ntom líbí je , že se o něj dá stavět , může snim hzet a cinká to, to je vše. my už máme namále na rehabku myslela jsem , že tohle pomuže a asi nepomůže ![]()