Bát se letos k moři? Evropa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5199
2.5.16 10:36

@Bábi Zlopočasná Myslím, že některý lidi jsou přesvědčení, že vše je zalito sluníčkem a ti opálení lidé, co k nám do Evropy proudí jsou taky úžasňovoučcí a miloučcí. Nechala bych ty blázny nevědoucí v jejich dementním opojení dál. Nemá smysl s nimi diskutovat. Jsou ve svém světě šťastni, neberme jim to. Aspoň budou držet cestovní ruch nad vodou. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
2.5.16 10:41
@Pinkie píše:
@Bábrdl Tohle je hrozná demagogie. To se nedá. :mrgreen:

Jaká demagogie, stačí si reálně vyhodnotit nebezpečí-když při bouračkách v Čechách umře víc lidí, než v celý Evropě při ter. útoku, tak čeho se logicky budu bát víc? Já tedy jízdy autem, tam je daleko reálnější nebezpečí, že to nepřežiju. Ale o tom se holt denně nepíše na novinkách cz. nebo na i-děsu. Kdyby do těch, co to čtou denně hustili, jak je nebezpečný jezdit autem, tak tady místo toho bude založená diskuze s názvem Bojíte se jezdit autem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
2.5.16 10:44

@Pinkie A není lepší být šťastný a užívat si život, než se nechat stresovat, omezovat, a ničit se něčím, co stejně nemůžeš ovlivnit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
2.5.16 10:47
@Pinkie píše:
@Bábi Zlopočasná Myslím, že některý lidi jsou přesvědčení, že vše je zalito sluníčkem a ti opálení lidé, co k nám do Evropy proudí jsou taky úžasňovoučcí a miloučcí. Nechala bych ty blázny nevědoucí v jejich dementním opojení dál. Nemá smysl s nimi diskutovat. Jsou ve svém světě šťastni, neberme jim to. Aspoň budou držet cestovní ruch nad vodou. :lol:

To si myslí málokdo. Ale vypanikařit, když jiná nebezpečí hrozí daleko častěji (a stále), to už chce určitý typ vnímání reality :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
2.5.16 10:48
@renap píše:
Jaká demagogie, stačí si reálně vyhodnotit nebezpečí-když při bouračkách v Čechách umře víc lidí, než v celý Evropě při ter. útoku, tak čeho se logicky budu bát víc? Já tedy jízdy autem, tam je daleko reálnější nebezpečí, že to nepřežiju. Ale o tom se holt denně nepíše na novinkách cz. nebo na i-děsu. Kdyby do těch, co to čtou denně hustili, jak je nebezpečný jezdit autem, tak tady místo toho bude založená diskuze s názvem Bojíte se jezdit autem?

Jak jsem psala v úvodním příspěvku, toto je argumentace jako v MŠ. Na to přistupovat nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
2.5.16 10:52
@renap píše:
Jaká demagogie, stačí si reálně vyhodnotit nebezpečí-když při bouračkách v Čechách umře víc lidí, než v celý Evropě při ter. útoku, tak čeho se logicky budu bát víc? Já tedy jízdy autem, tam je daleko reálnější nebezpečí, že to nepřežiju. Ale o tom se holt denně nepíše na novinkách cz. nebo na i-děsu. Kdyby do těch, co to čtou denně hustili, jak je nebezpečný jezdit autem, tak tady místo toho bude založená diskuze s názvem Bojíte se jezdit autem?

Přesně tak :jazyk:

V Bruselu zemřelo v březnu při teroristickém útoku 32 lidí. V dubnu zemřelo při teroristických útocích v Bruselu 0.
V březnu zemřelo při autonehodách v Česku 52 lidí. V dubnu zemřelo při autonehodách 42 lidí.

Tak, já myslím, že je celkem jasné, která část cesty na dovolenou je nebezpečnější. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
2.5.16 10:53
@Bábrdl píše:
To si myslí málokdo. Ale vypanikařit, když jiná nebezpečí hrozí daleko častěji (a stále), to už chce určitý typ vnímání reality :jazyk:

Nepochybně, já ale mluvím o tom, že dovolená je podle mého bezstarostnost a pohoda. A tu tam letos nevidím. Situace se prostě změnila. A tam, kam by se dalo teoreticky jet, bude zase narváno. O to taky nestojím. Ale jsem za tuhle diskuzi ráda, vím o někom, kdo se fakt nebojí nikam jet a užije si to. Fakt takovýho exempláře ve svém širokém okolí nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
2.5.16 10:55
@Pinkie píše:
Jak jsem psala v úvodním příspěvku, toto je argumentace jako v MŠ. Na to přistupovat nechci.

Nikdo nepochybuje, že tu určité riziko je a že je vyšší, než dejme tomu před deseti lety. Ale snažíme se ti vysvětlit, že existují daleko reálnější hrozby, které zjevně bagatelizuješ, protože nemají takový mediální dopad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
2.5.16 10:57

@tasa My letos poprvé letíme(všichni i s dětma)do Bulharska, vybírala jsem to už v lednu(bohužel jsem ještě netušila, jak tam teď bude narváno-v tu dobu mi to přišlo nejbezpečnější),ale co se dá dělat. Každopádně je tam nějáká kapacita hotelů, která je o sezónu tak jako tak plná, takže až taková hrůza to snad nebude). Trochu se bojím, ale spíš než teroristů a uprchlíků toho prvního letu. Ale víc se těším. Když jsem teď koukala na Fischera, tak ceny do Řecka jsou teď o dost nižší-pro nás za stejnou kvalitu o 10tisíc méně, což před pár měsíci nebylo(nebo jsem nenašla). A za tu naší cenu teď třeba na Korfu úplně luxusní dovolená, co si nikdy asi nedopřejeme-tak mám docela dilema, nejradši bych to ještě vyměnila, zas tak mo c to nesleduju, ale z Řecka se už víceméně uprchlíci stahujou, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
2.5.16 11:03
@Bábrdl píše:
Nikdo nepochybuje, že tu určité riziko je a že je vyšší, než dejme tomu před deseti lety. Ale snažíme se ti vysvětlit, že existují daleko reálnější hrozby, které zjevně bagatelizuješ, protože nemají takový mediální dopad.

Já přece znám ty statistiky, ty zná snad každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
2.5.16 11:04

@Nickyx Nechci bejt hnusná, ale zdejší statistici ti vysvětlí, že je větší pravděpodobnost, že tě smete auto, než že tě přefikne nějakej čmoud. Takže buď v klidu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
2.5.16 11:24
@Pinkie píše:
Já přece znám ty statistiky, ty zná snad každý.

A přesto odmítáš jet na dovolenou, protože se velmi mírně zvýšila pravděpodobnost jedno hrozby, zatímco mnohem reálnější hrozby zůstaly na stejné úrovni? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
2.5.16 11:26

@Nickyx A vy to Bulharsko máte od Fischera? Ti nabízejí zdarma změnu destinace, ale jde o to, že jestli jste kupovali na first a měli jste slevy a třeba děti zdarma, tak teď už by to nebylo, museli byste zaplatit tu cenu, která platí teď. A Korfu fakt levnější než Bulharsko? A je to o prázdninách? O tom bych snad uvažovala taky, tím Bulharskem si nejsem jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
2.5.16 11:33
@Nickyx píše:
@tasa My letos poprvé letíme(všichni i s dětma)do Bulharska, vybírala jsem to už v lednu(bohužel jsem ještě netušila, jak tam teď bude narváno-v tu dobu mi to přišlo nejbezpečnější),ale co se dá dělat. Každopádně je tam nějáká kapacita hotelů, která je o sezónu tak jako tak plná, takže až taková hrůza to snad nebude). Trochu se bojím, ale spíš než teroristů a uprchlíků toho prvního letu. Ale víc se těším. Když jsem teď koukala na Fischera, tak ceny do Řecka jsou teď o dost nižší-pro nás za stejnou kvalitu o 10tisíc méně, což před pár měsíci nebylo(nebo jsem nenašla). A za tu naší cenu teď třeba na Korfu úplně luxusní dovolená, co si nikdy asi nedopřejeme-tak mám docela dilema, nejradši bych to ještě vyměnila, zas tak mo c to nesleduju, ale z Řecka se už víceméně uprchlíci stahujou, ne?

Tak na Korfu snad ani uprchlíci nebyli, ne??Být tebou, zkusila bych to změnit. Korfu je krásné (Řecko jako takové je krásné, miluju to tam) :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
2.5.16 11:36
@renap píše:
@Nickyx A vy to Bulharsko máte od Fischera? Ti nabízejí zdarma změnu destinace, ale jde o to, že jestli jste kupovali na first a měli jste slevy a třeba děti zdarma, tak teď už by to nebylo, museli byste zaplatit tu cenu, která platí teď. A Korfu fakt levnější než Bulharsko? A je to o prázdninách? O tom bych snad uvažovala taky, tím Bulharskem si nejsem jistá.

My to máme z Invie-od Nev-Damy a Fischera(prý je to obch. značka),změna je prý možná, pokud nezměníme dopravu, počet lidí, druh ubytování a stravy a musí být minim. v té ceně(ne levnější),děti jsme neměli zdarma, jen trochu levnější. No a když teď na toho Fischera kouká, tak nevěřím svým očím-pro 4 členou rodinu al inclusive letecky Řecko 33000.Je to vůbec možné? My to máme za 43000 first minut(a to jsem sehnala to nejlevnější co bylo), za tuhle cenu tam teď nabízí fakt perfektní dovolenou.Tak teda nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová