Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My se chystáme stejně jako loni do Chorvatska autem, máme obavu spíše z cesty. Kolony, kontroly atd.. nejedeme do turisticky příliš vyhlášené oblasti, takže tam se nebojím vůbec. Jen z cesty obavy trochu jsou.
@Bábi Zlopočasná píše:
Jo, to si vraveli v silvestrovsku noc v Koline tiez
Co si říkali? Jako, ne že bych byla nadšená, kdyby mě osahávali ožralí uprchlíci, ale celkem vzato je to furt lepší než se utopit v tom moři ![]()
@rea.sk píše:
Asi vás tady dobře vzpružím ale my letíme do TureckaJestli se bojíme…jo ale bojíme se letět kdekoliv…Všude muže být něco a prostě neřeším..Pokud mám řešit muslimy nebo teroristy nebo ja nevím co prostě bych z toho zešílela. Tohle prostě chtěli..Strach europanu a dobře se jim to povedlo..
souhlas. mě nepružíš, já bych tam neletěla, protože mě to tam neláká, ale teroristů se nebojím ![]()
@rea.sk píše:
Tohle prostě chtěli..Strach europanu a dobře se jim to povedlo..
Přesně. Člověk by neměl být lehkomyslný, ale čeho je moc, toho je příliš. Jako bát se teroristů víc než cesty po dálnici, co je fakt úlet.
@Pinkie Trošku to s tou panikou přeháníš, ne? Proč myslíš, že nejde beze strachu si užít dovolenou? Když to tak máš Ty, to neznamená, že to tak cítí všichni. My letíme, naprosto v klidu, strach nemám, neměla jsem ani vloni v na Djerbě. A nevim, kde žiješ a ským se stýkáš, ale v mém okolí rozhodně nikdo dovču nerušil, naopak, jedna kolegyně je teď v Americe, druhá se vrátila ze SAE, další letí v létě do Řecka, jiná do Bulharska, dvě jedou autem do Itálie. Nikdo neplaší, nepozoruju, že by bylo něco jinak než roky předzím. A letecké zájezdy se prodávají velice dobře, sháněli jsme už v
listopadu, chtěli jsme konec června a světe div se, co jsme vybrali, bylo vyprodaný, buď nebyl hotel, nebo letenky. Chtěli jsme Rhodos, Krétu, nebo Mallorcu. Nakonec letíme v srpnu do Bulharska, což jsme vůbec nechtěli.
Takže naštěstí pro cestovky-nejsou všichni jako nereálně vyplašený a zmasírovaný médii.¨
A co je nelogickýho na argumentu, že je daleko větší riziko, že se zabiješ v autě, než že Tě sejme terorista: Každý rok zemře na českých silnicích kolem tisíce lidí, a kolik jich zařvalo při teroristickým útoku? Co? Takže logicky z toho vyplývá, že by se měl člověk daleko víc bát vyjet na silnici. Já se teda fakt bojim, co člověk někdy vidí na silnici je neskutečný.
Ja Turecko miluji…Miluji jejich architekturu a jako k turistum se chovají moc hezky a to se mi líbi. Služby se nevyrovnají nikomu ze státu jako je Italie Španělsko nebo Francie a jiné státy. Autem se mi nechce jet (a teď po bouračce jsem měla strach sednout do auta a řidit - jako nic se mi nestalo nebo tak jen jsem zbořila auto moje chyba ale to je jedno…no strach z řízení mám…prostě autem nechci jet a ze zadního sedadla poslouchat 12h…už tam budem už tam jsme jak dlouho? Mám vybitý tablet pustíš pisníčku? podáš mi pití potřebuji čurát)..to se mi opravdu nechce..a je mi i líto dětí jak v těch sedačkách jsou pokroucená a snaží se usnout…) Často jezdíme na slovensko a to až na východ takže i těch 5h cesty mají dost…Takže auto nee..a letěli s náma když byli malincí a to si už ani nepamatují tak chci těď kdy všechno už moc žerou
A možná syna ani nedostanem do letadla protože ten nám řek že se bojí
Tak uvidíme co bude na letišti. Ja neříkam že nebojím se nebo že všechno jako beru mavnutím rukou..Jedem celá rodina a mám o ni strach jsou moje všecko ale asi nejhorší pocit bude letiště…pak už asi nic…ale to by jsem měla všude kam by jsem přiletěla. Ale to že budu někde ležet na pláži a doběhne tam nějaký pakoš a namíří samopal tak toho se opravdu nebojím. Myslím si že po Djerbě a jiných utocích si dají sakra majzla v hotelích a všude aby ta bezpečnost všude byla…Tyhle země z nás žijí. A potřebují nás a tohle všechno je uměla vytvořená panika aby i ostatní země měli ekonomický krach. Už jen to turecko hodně posíli že tam nebudou Rusové…Takže se dají očekávat někde právě v Itálii a v jiných zemích…a media jsou šilená..jeden den je článek o tom jak na plážích budou mít zahrabané samopaly a připlavou od moře jak nějaký Rambo a budou střílet…Tak tohle jak jsem četla a měla bych mít paniku tak opravdu sedím doma na balkoně…
@Bábi Zlopočasná píše:
Jo, to si vraveli v silvestrovsku noc v Koline tiez
nerozumím, co tím chceš říct. Letadla, autobusy, auta, lodě, to všechno má čas od času nehodu, znamená to, že začneme chodit pěšky? To, co se stalo v Kolíně je hrozné, ale znamená to, že budu od teď sedět doma na zadku? Nechápu ![]()
@páájaa2 píše:
nerozumím, co tím chceš říct. Letadla, autobusy, auta, lodě, to všechno má čas od času nehodu, znamená to, že začneme chodit pěšky? To, co se stalo v Kolíně je hrozné, ale znamená to, že budu od teď sedět doma na zadku? Nechápu
Tym som len chcela, ze percento zlocincov volne prechadzajucich medzi nami sa ponekud zvysilo.
Loni jsme byli na Kosu, ani mě nenapadlo se bát. Přiznávm, že lehce jsem se bála při letu do Německa a hodně jsem se rozhlížela kolem sebe
.Ona ta hrozba prostě je. Letos letíme zase do Řecka+ asi Chorvatsko. A já mám kolem sebe lidi tak půl napůl- někdo neřeší absolutně nic a cestuje jak je zvyklý, ale třeba kámoška zrušila ze strachu i Itálii ![]()
@rea.sk Souhla,Turecko je nádherné, byli jsme tam hodněkrát, nejvíc nás nadchla Egejská riviéra, Bodrum, Marmaris, nádhera. Turecká ani moc ne, tam je to hotel na hotelu a všude nacpaný Rusáci, který se chovají jak prasata. Určitě se tam někdy ještě podíváme, třeba příští rok.
@Bábi Zlopočasná Myslím, že některý lidi jsou přesvědčení, že vše je zalito sluníčkem a ti opálení lidé, co k nám do Evropy proudí jsou taky úžasňovoučcí a miloučcí. Nechala bych ty blázny nevědoucí v jejich dementním opojení dál. Nemá smysl s nimi diskutovat. Jsou ve svém světě šťastni, neberme jim to. Aspoň budou držet cestovní ruch nad vodou. ![]()
@Pinkie píše:
@Bábrdl Tohle je hrozná demagogie. To se nedá.
Jaká demagogie, stačí si reálně vyhodnotit nebezpečí-když při bouračkách v Čechách umře víc lidí, než v celý Evropě při ter. útoku, tak čeho se logicky budu bát víc? Já tedy jízdy autem, tam je daleko reálnější nebezpečí, že to nepřežiju. Ale o tom se holt denně nepíše na novinkách cz. nebo na i-děsu. Kdyby do těch, co to čtou denně hustili, jak je nebezpečný jezdit autem, tak tady místo toho bude založená diskuze s názvem Bojíte se jezdit autem?
@Pinkie A není lepší být šťastný a užívat si život, než se nechat stresovat, omezovat, a ničit se něčím, co stejně nemůžeš ovlivnit?
@Pinkie píše:
@Bábi Zlopočasná Myslím, že některý lidi jsou přesvědčení, že vše je zalito sluníčkem a ti opálení lidé, co k nám do Evropy proudí jsou taky úžasňovoučcí a miloučcí. Nechala bych ty blázny nevědoucí v jejich dementním opojení dál. Nemá smysl s nimi diskutovat. Jsou ve svém světě šťastni, neberme jim to. Aspoň budou držet cestovní ruch nad vodou.
To si myslí málokdo. Ale vypanikařit, když jiná nebezpečí hrozí daleko častěji (a stále), to už chce určitý typ vnímání reality ![]()