Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bály byste se? Kvůli politické situaci? Proč ano, proč ne? Kam konkrétně byste se event. nebály? Bály byste se autem, busem, letecky? Proč ano, proč ne? Děkuji.
@tasa nafouknutá bublina - nebála bych se. Krom Egypta a turecka. Tam bych ovšem nejela ani normálně.. co se týče cestování - nesnáším letadlo, takže pro mne ideál auto
jo a nemám ráda organizované zájezdy, takže na vlastní pěst - aktuálně mám v merku - Island, Kanáry, Rumunsko, Norsko a Maroko
Ano, někam se musí letecky, budu muset přetrpět
Ale po Evropě autem - je to nej..
My jedem do italie. A pro svuj klid vybirame okraj mensiho mesta. Jedem autem kdyby uz se neco delo at muzem odjet. Nechcem zadne proflaknute preplnene plaze. Vyhybam se hlavnim a vyznamnym mistum zvlaste pak spojenym s krestanstvim. Trosku obavy mam, ale tesim se a pojedu urcite. Podle me uz stejne bude brzy jedno kam. Navic tech teroristickych utoku podle me neni tolik a porad je vetsi pravdepodobnost autonehody na dalnici nez ze nas zastreli terorista.
Jela bych hned
asi bych pečlivěji volila destinaci - Portugalsko, Španělsko, Francie apod. A urcite letadlem, dlouhé cesty autem mi nevyhovují
My letos pojedeme. Nebojím se. To bych nemohla ani vylézt z domu. Může se něco stát i doma.
Nejela bych do Bulharska, prý tam bude dost narváno ![]()
Letěla bych kamkoli, nejela bych autem, ale to jen z toho důvodu, že by mě nebavily hraniční kontroly, které se obávám, že budou časté.
Nechci se nikoho dotknout ani urazit, ale plno lidi v mem okoli kteri nikam nejezdi popripade byli jednou. Nejvice rozhlasuji ze letos je to nebezpecny, ze rozhodne nikam nejedou. A desi trosku ostatni. Me to prijde jen vymluva, protoze zas nic neusetrili.
@radkka píše:
Nejela bych do Bulharska, prý tam bude dost narváno
Letěla bych kamkoli, nejela bych autem, ale to jen z toho důvodu, že by mě nebavily hraniční kontroly, které se obávám, že budou časté.
To asi jo no. Ale zas si myslim ze typicky evropsky rodiny s detma budou poustet hned a tech bude nejvic.
Cestovali jsme vždycky hodně, ale nemusíme riskovat za každou cenu. Takže nikam s dětma nepojedeme. Dost mě udivuje, že zde maminky píší, že jedou. Zajímala jsem se o totéž v mém širokém okolí, ptala se a neznám jediného člověka, který by někam jel. Všichni to z výše uvedených důvodů rušili, ačkoli měli už sjednané bydlení, zamluvené hotely a zaplacené zálohy. Buď zůstávají v Čechách, nebo jedou maximálně na Slovensko do hor. A jedná se jednak o rodiny s dětmi, tak o jednotlivce. Připadá mi to trošku jako bláznovství takto riskovat s dětmi. Člověk nikdy neví… A kecy typu, že to byste nemohli ani na nákup jsou fakt na úrovni argumentace dětí z mateřské školky. ![]()
Nejde přece jen o to jet, ale taky si to v klidu a bezstarostně užít, což se obávám, že moc nejde. Protože tam, kde není ta kriminální arabská spodina prchající před prací a kam by se teoreticky dalo jet, tedy vzdálenější destinace, tak tam je zase virus zika.
Bojim sa, ale my ideme. Mam tam sestru, okrem ineho jej povezieme vybavicku na mimino… takze autom.
Nebojim sa ani tak pobytu tam, ako skor cesty… co mozeme stretnut na dialnici, ti inteligenti, co sem tiahnu za bezpracnym zivotom sa spaciruju po dialniciach a blokuju prechody.
Nejedeme nikam, bojime se. Doufam, ze u nas bude alespon teplo.
@Boudová píše:
To asi jo no. Ale zas si myslim ze typicky evropsky rodiny s detma budou poustet hned a tech bude nejvic.
Je to možné, já jsem jen pohodlná, nevidím v cestování autem nebezpečí, akorát možnou zdržovačku.
@Pinkie píše:
Cestovali jsme vždycky hodně, ale nemusíme riskovat za každou cenu. Takže nikam s dětma nepojedeme. Dost mě udivuje, že zde maminky píší, že jedou. Zajímala jsem se o totéž v mém širokém okolí, ptala se a neznám jediného člověka, který by někam jel. Všichni to z výše uvedených důvodů rušili, ačkoli měli už sjednané bydlení, zamluvené hotely a zaplacené zálohy. Buď zůstávají v Čechách, nebo jedou maximálně na Slovensko do hor. A jedná se jednak o rodiny s dětmi, tak o jednotlivce. Připadá mi to trošku jako bláznovství takto riskovat s dětmi. Člověk nikdy neví… A kecy typu, že to byste nemohli ani na nákup jsou fakt na úrovni argumentace dětí z mateřské školky.Nejde přece jen o to jet, ale taky si to v klidu a bezstarostně užít, což se obávám, že moc nejde. Protože tam, kde není ta kriminální arabská spodina prchající před prací a kam by se teoreticky dalo jet, tedy vzdálenější destinace, tak tam je zase virus zika.
To nejsou kecy, opravdu je větší šance, že tě někdo i s tvými dětmi smete z dálnice cestou do Tater, než že tě zabije nějaký zbloudilý muslim v Itálii, nebo dokonce terorista. To jsou fakta.
Ale podle tvé poslední věty je značné, že se necháváš silně ovlivňovat mediální masáží.
Nebála. My jsme několik let nikde nebyli. Jen po ČR výlety. Tak letos jsme si řekli, že pokud něco nezažijeme, tak se už asi zblázníme. A protože přítel nemá rád horko a i v ČR se v létě od 11h-15h schovává, domluvili jsme se na kompromisu. Víkendový trip Venezia-Verona-Lago di Garda-Miláno a zpět bych to chtěla vzít přes Německo..Nikam se nebojíme, doprava vlastní.. Také z hlediska peněz a zvířat, které máme a jsou na nás závislý, volíme víkend. Jinak ideál by byl tak 14denní trip Řecko(zejména Chalkidiki, Santorini) a pak přes Itálii domů
Vlastní doprava, zastavit kde nám se chce a nemuset být někde na čas..
Nepojedeme - kožní mi pobyt na slunci zakázal a syn už s námi nechce…
Jinak vzhledem k situaci - nejela bych do Turecka, Egypta a Tuniska. V Chorvatsku bych nezajížděla na výlety do Bosny, Albánie a Kosova…