Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Chci dceři koupit batoh Boll, ktery by měl sloužit na výlety do přírody, se školou apod. Mám vyhlidle 2 tipy, ale nemám možnost vidět je někde na živo. Aby byl dostačující, ale zase aby nebyl zbytečně velký. Mám obavy, aby ten větší nebyl už obrovský nebo naopak ten menší malý. Musí se tam vejít pití, svačina, případně náhradní oblečení. Dcera meri 132 cm. Máte někdo nějaký z těchto dvou a můžete mi napsat postřehy? Děkuji
https://www.boll.cz/sioux-15-p-298
https://www.boll.cz/falcon-20-p-38
Pro osmileté dítě máme Boll Falco 20 l. Měří těch 130 cm. Uvnitř mi přijde fajn místo/poutko na láhev. Primárně jsme batoh pořizovali kvůli lyžařskému výcviku, kdy bylo potřeba do batohu nacpat jídlo a pití na celý den, náhradní rukavice a ponožky. Na menší výlety je asi zbytečně veliký, ale já sama měřím cca 160 cm a batoh se mi nosí dobře, takže ho využíváme poměrně často.
@mína77 my máme ten falcon. Kdy ho dostala dcera přesně nevím, ale syn ho už minimálně 2 roky má, myslím, ze ho dostal v 6-ti letech. Děti s nim chodí na celodenní výlety jak ve škole, tak i s námi. Měly ho, když jsme šli do Prčic, já Diky tomu mohla mít svůj turisticky batoh a ne manželův, který je větší.
Svačina a obed do krabičky, pití, plastenka - to je většinou základ co nosí. Plus slun. brýle a odpoledne mikina.
Doporucovala bych i koupi plastenky, pokud dítě nemá ponco, které prehodi přes batoh.
Upřímně priznavam, že jsem s tímto batohem spokojena a děti také.
@mína77 Dcera má tak od 5,5 let ten typ sioux a naprosto v pohodě. Teď je jí 7,5 let (měří kolem 130 cm) a nosí ho do školy. Úplně bez problémů tam má chytrou láhev a svačinový box… Na výlety do přírody by určitě stačil ten menší…
Prakticky ho vyzkouseny nemam, byla jsem si je prohlednout a jak maji hodne prihradek a kapsicek, tak mi prislo, ze mikinu/bundu uz tam ke svacine a piti neda moc dobre.
Samozrejme muze byt asi někde z venku.
My nakonec sli do Husky Junny. Ma jednu velkou hlavni kapsu, dve mensi a sitky po stranach. Integrovanou plastenku. Nosi ho rad a je s nim spokojeny.
Do Boll pujdu asi az jako batoh do skoly. Takze tak treti trida. Ted ma aktovku (pujde do druhe)
Pro osmiletého syna mám už rok Falcon Boll 20, a na celodenní výlet akorát. Má super udělane polstrovani zad a nastavení ramen, jsme s ním moc spokojeni.
Na bezny vylet piti, svacina, plastenka, sustakovka, mikina je lepsi Sioux. Neni tak velky.
Falcona mame taky a ten je lepsi, kdyz toho je potreba pobrat vic.
Ale teda prestoze jsem velky fanousek Boll batohu, tak bych mozna premyslela spis o Deuteru, je „placatejsi“.
Ten Boll je prece jen na zadech takovy vypoukly (kdyz se fakt nacpe) a to teziste mi pak neprijde uplne idealni.
Naše děti mají už několik let ten menší, Sioux, a pořád jim stačí, jsou s ním spokojené. A to už jim je 11 a 13 let.
Ale co píše @Lucie_Sx je pravda, když je tam víc věcí, jsou batůžky Boll vypouklé.
Takhle vypadá na té jedenáctileté, měří 152 cm. V batohu na fotce je jen svačina a pití.
Děkuji všem za postřehy a za přidanou fotku. Každopádně ještě kouknu na tu značku Deuter a uvidim. Škoda, že nemůžu nikde vidět na živo a vyzkoušet.
@mína77 ještě je možnost objednat víc batohů, vyzkoušet, vybrat nejlepší a zbytek vrátit. Stojí to jedno poštovné navíc - kdybys měla jet někam do obchodu, vyjde to dráž, když ho nemáš poblíž.
@Titty určitě, taky mě napadlo. Když se mi ale podaří vybrané batohy sehnat v jednom obchodě.
Máme Sioux cca od 6ti let, děti teď cca 140cm a v pohodě na turistiku stačí, vejde se mikina, svačina, pití.
Když bylo nejhůř, dala jsem ho na záda i já se 175cm.