Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
careynka píše:Katy2 píše:a co ty vlnacky??? Ty asi ruco fuco co?? Ale v cem?careynka píše:Neměl by se v tom prát fleec, mýdlo ho ucpává.
Holky, muzu ty vsechny plincicky prat v mydlovych hoblinkach? Neznici se mi??
Cokoliv na vlnu, peru to v Ecoveru.
Jinak jsem myslela, ze flis po mydle zacne propoustet, ne ze se ucpava
Proto se v nem nemaji prat flisovy svrchnaky…
mabit píše:Mirii píše:hele měla jsem tady v bazárku oranžový pampersky a babylove,teda ty sleep and play holky já to rozbalila a myslela,že se
Mabit a uz se o ne nekdo popral?
Asho dik, to zni tak slozite,ze je lepsi si to koupit v obchodenormálně prej maj vonět ho heřmánku a to je smrad,chlap je zabalil do igelitky a dal na balkon,to se fakt nedalo
celej byt smrděla,když se nám rozbila pračka tak jsem je vyndala a dala malýmu na prďku ten poslední den,páč jsem už neměla kde skladovat látku a chlap jak je línej jako prase tak běhal z kaaždou počůranou plínkou do kontejneru ven,páč to odmítl dejchat,pak navečer jsme dala babylovku a to už taková hrůza nebyla..
A teď zase k těm plenám co jsem měla tady v bazárku,sleep and play a babylove- tak jsem si řsekla,že snad tyhle hnusy neprodám ani za těch 85 kč,tak jsem dala na FB,že daruju a holky oni se oně fakt pohádalyjedna,že si pro ně příjde hned,druhá že psala první a že mi zaplatí poštovný když jí je pošlu
..tak sjem to musela rozseknout,že ten kdo napsal první tak je dostane a že až budu mít příště zase tak že bude mít ta druhá
no a tak ta co vyhrála boj,že sem má cestu tak že by si pro ně přijela a dala mi za ně 120 kč,tak jí říkám,že to nechci,že strašně smrděj a že jsem ráda,že se jich zbavím ( já jsem pěknej škrt a než bych je vyhodila to je raději daruju,na odpodu se to už nezmění páč má bejn na smeťáku použitá nebo nepoužitá) a on ,že pro ní jakej je to kup 2 kč za plenu a ,že jestli zase budu mít tak ať jí dám vědět,že mi dá až 2,5 kč, no prostě to nechápu
…tak aspoň vím komu střelím tuhle krabici
Brunifid píše:
S těmi extendory na bodýčka - já to neřeším, bodýček mám tolik, že když nějaké nenatahnu, tak ho vyřadím a vezmu větší. Abych se s něčím šila, to ani náhodou.
Hnusky Pampers jsem nikdy neměla, ty Babylove mi přijdou z toho, co jsem viděla, takové nejlepší. Já to teda taky zkusím někam hodit, jestli se mi o to taky poperouA právě mám v pračce prádlo (oblečení) ve slizu, tak jsem na to moooooc zvědavá, co to udělá. Druhá dávka budou plíny.
Tak my už snad větší velikost bodyček nemáme…
Tak se nám šiknou, hlavně teď přes tu zimu, kdy trička vylézají z kalhot.
asha píše:careynka píše:Katy2 píše:a co ty vlnacky??? Ty asi ruco fuco co?? Ale v cem?careynka píše:Neměl by se v tom prát fleec, mýdlo ho ucpává.
Holky, muzu ty vsechny plincicky prat v mydlovych hoblinkach? Neznici se mi??Cokoliv na vlnu, peru to v Ecoveru.
Jinak jsem myslela, ze flis po mydle zacne propoustet, ne ze se ucpavaProto se v nem nemaji prat flisovy svrchnaky…
Ne mýdlo sliz ucpává, tak že třeba fleecové separačky pak nepobírají moč a teče to okolo.
Katy2 píše:asha píše:Ne mýdlo sliz ucpává, tak že třeba fleecové separačky pak nepobírají moč a teče to okolo.careynka píše:Katy2 píše:a co ty vlnacky??? Ty asi ruco fuco co?? Ale v cem?careynka píše:Neměl by se v tom prát fleec, mýdlo ho ucpává.
Holky, muzu ty vsechny plincicky prat v mydlovych hoblinkach? Neznici se mi??Cokoliv na vlnu, peru to v Ecoveru.
Jinak jsem myslela, ze flis po mydle zacne propoustet, ne ze se ucpavaProto se v nem nemaji prat flisovy svrchnaky…
No a proc se v tom pak nemaji prat ty svrchnaky?
asha píše:
Já mám za to, že svrchňáky můžou. ![]()
Brunifid píše:asha píše:Já mám za to, že svrchňáky můžou.
Jo svrchnáčky bych v tom klidně prala, ale plíny co mají fleecovou vrstvu u zadečku a nebo fleecové separačky bych v tom ne prala.
Brunifid píše:asha píše:Já mám za to, že svrchňáky můžou.
No ja se ted nemuzu dohledat nejaky info. Tohle jsem prebrala pred 4mi lety, kdyz jsem je kupovala a nejak jsem nepatrala a ani je teda neprala, protoze je mala pak nenosila. Vzala jsem jako fakt, ze mi jinak protecou…no a ono to nakonec treba jeste funguje jako impregnace, ne? ![]()
careynka píše:Katy2 píše:a co ty vlnacky??? Ty asi ruco fuco co?? Ale v cem?careynka píše:Neměl by se v tom prát fleec, mýdlo ho ucpává.
Holky, muzu ty vsechny plincicky prat v mydlovych hoblinkach? Neznici se mi??
Vlňáčky peru obvykle ručně v něčem na vlnu. Ale teď už občas hodím i do pračky na program na vlnu a v pohodě.
Já mám vlňáčky v plánu hodit do pračky se svetrama na program na vlnu a zkusím na ně ty ořechy.
asha píše:
Vzala jsem jako fakt, ze mi jinak protecou…no a ono to nakonec treba jeste funguje jako impregnace, ne?
Já to tak pochopila, že jo ![]()
ja cekam na vlnacky jako na smilovani
ceska posta zee…
jinak mam u mamky jedny vlnacky z druhy ruky ale prijdou mi nejaky prtady tak
a jeste vypadaji ze je na lemu vyzral mol ale treba to bude v poho..
Brunifid píše:
Já mám vlňáčky v plánu hodit do pračky se svetrama na program na vlnu a zkusím na ně ty ořechy.
a zdime ti pracka pri tomhle programu?? ja na nej kdysi prala svetry a vytahla jsem je a normalne z nich tekla voda ![]()