Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
taky jsem se zasmála,přitom an ty sleep and play jsou podle diskuzí na h.vno ![]()
mabit píše:
taky jsem se zasmála,přitom an ty sleep and play jsou podle diskuzí na h.vno
Tak než jsme začali s látkovkami, tak jsme se sleep and play měli, a nebyly špatné na hnusky…
Brunifid píše:
Já mám vlňáčky v plánu hodit do pračky se svetrama na program na vlnu a zkusím na ně ty ořechy.
Ty jo tak to nevim, jestli je nejlepsi… zkousel to uz nekdo? Ja uz si teda prd pamatuju,ale orechy jsem na vlnu z nejakyho duvodu nepouzivala ![]()
asha píše:Brunifid píše:Ty jo tak to nevim, jestli je nejlepsi… zkousel to uz nekdo? Ja uz si teda prd pamatuju,ale orechy jsem na vlnu z nejakyho duvodu nepouzivala
Já mám vlňáčky v plánu hodit do pračky se svetrama na program na vlnu a zkusím na ně ty ořechy.
Faaaakt??? ![]()
Já se na to právě chystám, mohla bys popřemýšlet?
Ve slizu se mi to prát nechce. A kupovat něco spešl na vlnu kvůli jedné dávce? Leda bych tam nalila tekutej Pervol, ten tu mám.
Brunifid píše:asha píše:Faaaakt???Brunifid píše:Ty jo tak to nevim, jestli je nejlepsi… zkousel to uz nekdo? Ja uz si teda prd pamatuju,ale orechy jsem na vlnu z nejakyho duvodu nepouzivala
Já se na to právě chystám, mohla bys popřemýšlet?
Ve slizu se mi to prát nechce. A kupovat něco spešl na vlnu kvůli jedné dávce? Leda bych tam nalila tekutej Pervol, ten tu mám.
No fakt nevim. Pamatuju si, ze kdysi to nekdo nedoporucil… ze to neni urceny na vlnu. (jenze to neznamena, ze v tom nekdo nepere, ze jo).
Ja v tom prala hlavne rucniky a pliny a je teda fakt, ze treba uterky zahadne ztratili savost. Jsou takovy az moc jemny a nesajou (ale u plen jsem to az tak nepozorovala a u vlny je to zas jedno).
Tak to zkus a uvidis, ty kalhotky se stejne perou jednou za uherak a kdyz je stejne naimpregnujes…
Mi dalo práci vás po víkendu dočíst …
Psaly jste tu o menstruačním kalíšku - mám teda docela mezery ve vzdělání.. Musí se to vyvařovat po každém použití? A jak se to dělá když bych jela na týden do hor pod stan? - to asi v ešusu nebudu vyvařovat ![]()
asha píše:
http://www.ditevsatku.cz/…_brown_white(1).jpgKus za 260,–
a kde to ma ty plny ocka? Sklopeny pod tim?
evi., píše:
Psaly jste tu o menstruačním kalíšku - mám teda docela mezery ve vzdělání.. Musí se to vyvařovat po každém použití? A jak se to dělá když bych jela na týden do hor pod stan? - to asi v ešusu nebudu vyvařovat
nevim nevim, ale myslim ze staci oplachnout, nebo pouzit intim mydlo…ale treba ti povi nekdo zkusennejsi ![]()
Já jsem právě tady četla, že ořechy moc „neperou“, na tu vlnu mi to přišlo dobré, že by to mohlo být šetrné a nebývá to tak špinavé, abych na to musela používat něco agresivního. ![]()
evi., píše:
Psaly jste tu o menstruačním kalíšku - mám teda docela mezery ve vzdělání.. Musí se to vyvařovat po každém použití? A jak se to dělá když bych jela na týden do hor pod stan? - to asi v ešusu nebudu vyvařovat
Já vyvařuji jednou během cyklu a pak po zkončení, jinak vymávám teplou vodou a intimním mýdlem.
evi., píše:
Ja vyvaruju az po poslednim pouziti a pak pred prvnim. Jinak vymeju hodne horkou vodou a mydlem.
Ale co teda vim, tak na dovcu to tahat nebudu
I doma mi dava docela praci byt pri manipulaci sama ![]()
careynka píše:asha píše:a kde to ma ty plny ocka? Sklopeny pod tim?
http://www.ditevsatku.cz/…_brown_white(1).jpgKus za 260,–
No ty „knofliky“ jsou mekky a pruhledny a jsou pod tema ockama, na ty fotce to neni videt.
Brunifid píše:
Já jsem právě tady četla, že ořechy moc „neperou“, na tu vlnu mi to přišlo dobré, že by to mohlo být šetrné a nebývá to tak špinavé, abych na to musela používat něco agresivního.
Orechy perou, ale je u nich jiny problem…nesmi vyschnout. Jak vyschnou, uz moc neperou. Ale na rucniky to stacilo. Nez vyschly, prala jsem v tom i bily a pridavala Puer…pralo to stejne, jako cokoliv jinyho (nevim teda jak Persil a pod., to nepouzivam…ty zas maji ty zjasnovace a prekryvace skvrn
) Uz jsem ale cetla, ze to pere asi jako cista voda ![]()
asha píše:Brunifid píše:Orechy perou, ale je u nich jiny problem…nesmi vyschnout. Jak vyschnou, uz moc neperou. Ale na rucniky to stacilo. Nez vyschly, prala jsem v tom i bily a pridavala Puer…pralo to stejne, jako cokoliv jinyho (nevim teda jak Persil a pod., to nepouzivam…ty zas maji ty zjasnovace a prekryvace skvrn
Já jsem právě tady četla, že ořechy moc „neperou“, na tu vlnu mi to přišlo dobré, že by to mohlo být šetrné a nebývá to tak špinavé, abych na to musela používat něco agresivního.) Uz jsem ale cetla, ze to pere asi jako cista voda
No já teď právě začala používat na praní plen Persil, měla jsem problém u jiných prášků, že plíny po vyprání ok, ale jakmilé malá do plíny cvrkla, tak strašný smrad. No tak že jsem vyzkoušela Persli a po počůrání plíny nesmrdí.