Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
careynka píše:ivuska.h píše:No mi nemluv, porodny padne za kryti v Holandsku
No někdy jo, ale to už by se teď nedalo zvládat, dělali jsme to na dost vysoké úrovni, každý víkend výstavy, krytí v zahraničí a tak dále. To už by teď finančně ani časově nešlo.
Tak to je ještě celkem výhodné krytí. Krytí světovým vítězem v roce 2002 nás vyšlo na 1000 Eur
Plus cesta.
Katy2 píše:careynka píše:Hele a jak to pak je, když teda třeba fena nezabřezne?ivuska.h píše:No mi nemluv, porodny padne za kryti v Holandsku
No někdy jo, ale to už by se teď nedalo zvládat, dělali jsme to na dost vysoké úrovni, každý víkend výstavy, krytí v zahraničí a tak dále. To už by teď finančně ani časově nešlo.
Já zatím kryla jen na smlouvu a ten chtěl 1/6 z prodeje ochovaných štěňat.
Většinou další krytí zadarmo, někde dovolí i jinou fenu nebo výměnu psa, když jich mají víc. My jsme to tak s našimi psy taky dělali. A byla jsem v ČR u goldenů první, kdo měl štěňata z inseminace chlazeným semenem, pes byl ve Finsku a tam se jet nedalo. Plemenná kniha s tím tehdy měla celkem problém.
Ahoj, tak vám musím říct, co vykutila moje mamka ![]()
když má malou nastarost tak teda zásadně bylí do jednorázovky - no co už - nějak za ty dvy dny nepobrala na které plíny se musí dávat ještě kalhotky a na které ne, přitom je mám v komínku - vlevo AIO vpravo ty co je potřeba kalhotky. No ale tak přežívám i tu jednorázovku (ony za chvilku dojdou
) - ale co teda udělala. Dala jsem prát plíny, a i separačky, sušila jsem a ona žehlila a vyžehlila mi i ty separačky
já jsem myslela že se to teda musí nějak spálit, ale ne. Holky, jen mi teďkom zase všechny neříkejte že jsem blbec když je nežehlím a vy všechny je žehlíte - to bych se musela naštvat ![]()
Katy2 píše:careynka píše:Hele a jak to pak je, když teda třeba fena nezabřezne?ivuska.h píše:No mi nemluv, porodny padne za kryti v Holandsku
Já zatím kryla jen na smlouvu a ten chtěl 1/6 z prodeje ochovaných štěňat.
V cizine platis dopredu dohodnutou castku a pak zalezi na majiteli, jestli ti prekryje nebo vrati penize nebo se na tebe vy*ere ![]()
petka.konecna píše:
Ahoj, tak vám musím říct, co vykutila moje mamkakdyž má malou nastarost tak teda zásadně bylí do jednorázovky - no co už - nějak za ty dvy dny nepobrala na které plíny se musí dávat ještě kalhotky a na které ne, přitom je mám v komínku - vlevo AIO vpravo ty co je potřeba kalhotky. No ale tak přežívám i tu jednorázovku (ony za chvilku dojdou
) - ale co teda udělala. Dala jsem prát plíny, a i separačky, sušila jsem a ona žehlila a vyžehlila mi i ty separačky
já jsem myslela že se to teda musí nějak spálit, ale ne. Holky, jen mi teďkom zase všechny neříkejte že jsem blbec když je nežehlím a vy všechny je žehlíte - to bych se musela naštvat
Teda uz jsem slysela, ze babicka prihodila k latkovkam do pracky i jednorazovky, ale tohle jeste ne ![]()
zdravím,nestíhám, dvojky dávají zabrat
asho - jak jsem psala pulky nejsou řešení, pakliže se mladý 5× denně pokadí vč, pulek (do nich dávám čtverec ba rovno)a mám v jejich velikosti jen 4, tak ne,nemá tuhý hovňajz, pakliže nic moc tuhého nejí
![]()
nezvládám přebalovat v klidu na přebalováku a hlídat druhého - dnešní storka- mě málem trefil šlak – bára na přebalováku (za přebalovákem jsou dveře na WC -stále otevřené, rovnou tam hážu posrané separačky) a šimi lezl, lezl a už měl v ruce štětku s tím sajrajtem v té podmisce
takže jsem rychle papla šimona,aby to nejedl, polil sebe a vše okolo (minutu předtím přebalen a převlečen
)barča mezitím naštěstí nespadla, pak rychle barču položit na zem,znovu přebalit a převléci šimona, pak barču a schovat je do postýlek (ale šimi si začíná klekat na kolínka,takže postýlka je už na něj vysoko, tak už to pro něj není bezpečné, nevěděla jsem, tak jsem to nahrubo utřela, než náhodou vypadne…neb nikdy nevíme, že… takže ráno manžel hezky dá obě postýlky úplně dolů, jinak mě jebne
a na doma je asi dost oblíkám, takže zkusím zítra ty návleky 1 mám, ale když je 5× denně posraný, tak si nepomůžu sundávat návleky a ještě ponožky na omytí prdelky
uvidíme
petka.konecna píše:
Ahoj, tak vám musím říct, co vykutila moje mamkakdyž má malou nastarost tak teda zásadně bylí do jednorázovky - no co už - nějak za ty dvy dny nepobrala na které plíny se musí dávat ještě kalhotky a na které ne, přitom je mám v komínku - vlevo AIO vpravo ty co je potřeba kalhotky. No ale tak přežívám i tu jednorázovku (ony za chvilku dojdou
já jsem myslela že se to teda musí nějak spálit, ale ne. Holky, jen mi teďkom zase všechny neříkejte že jsem blbec když je nežehlím a vy všechny je žehlíte - to bych se musela naštvat
dobrý
ne nežehlím - nic ![]()
Já jsem kryla v Německu - EURa na stůl (800 EUR to myslím bylo), pak se šlo krýt. Fena nezabřezla, místo toho pyometra a děloha ven
Mohla jsem jet ještě jednou a to už bych neplatila, jenže to nešlo, že. Nabídl mi, že mi nakryje druhou fenu, jenže ta zas nebyla uchovněná. Takže jsem o prachy přišla, ale majitel psa byl solidní.
Tady v ČR když jsem kryla, tak jsme se dohodli na pevné částce za zapsané štěně, to bylo 500,–/štěně (rok 1999) a pak myslím 800,–/štěně (rok 1000). Takže jsem platila až po zaslání přihlášky k zápisu štěňat, tedy někdy v sedmém týdnu jejich stáří.
Boriska píše:
zdravím,nestíhám, dvojky dávají zabrat
asho - jak jsem psala pulky nejsou řešení, pakliže se mladý 5× denně pokadí vč, pulek (do nich dávám čtverec ba rovno)a mám v jejich velikosti jen 4, tak ne,nemá tuhý hovňajz, pakliže nic moc tuhého nejí![]()
nezvládám přebalovat v klidu na přebalováku a hlídat druhého - dnešní storka- mě málem trefil šlak – bára na přebalováku (za přebalovákem jsou dveře na WC -stále otevřené, rovnou tam hážu posrané separačky) a šimi lezl, lezl a už měl v ruce štětku s tím sajrajtem v té podmisce![]()
takže jsem rychle papla šimona,aby to nejedl, polil sebe a vše okolo (minutu předtím přebalen a převlečen
)barča mezitím naštěstí nespadla, pak rychle barču položit na zem,znovu přebalit a převléci šimona, pak barču a schovat je do postýlek (ale šimi si začíná klekat na kolínka,takže postýlka je už na něj vysoko, tak už to pro něj není bezpečné, nevěděla jsem, tak jsem to nahrubo utřela, než náhodou vypadne…neb nikdy nevíme, že… takže ráno manžel hezky dá obě postýlky úplně dolů, jinak mě jebnea na doma je asi dost oblíkám, takže zkusím zítra ty návleky 1 mám, ale když je 5× denně posraný, tak si nepomůžu sundávat návleky a ještě ponožky na omytí prdelky
uvidíme
Mne se stalo, ze zatimco jsem prebalovala, Tyna sla na WC… pak jsem sla za ni a jen jsem zirala: ucpala toaletakem zachod a ten papir z neho ruco vyndavala. ![]()
To chce vsechno zavrit, dite pokud mozno taky (rost na postylce mit az u zeme
) a proste se modlit. Ted uz tech ptakovin dela min, ale obcas jsou fakt vychytany. Nedavno se den pred navstevou dr. zmalovala CELA cervenou fixou. Smyt to slo castecne a ja tak absolvovala docela neprijemny vyslech (vypadalo to jak znamky tyrani) ![]()
A nejmladsi ted vyleze uplne vsude, zacal s tim nekdy v 9-10ti mesisich, kdy jsem ho po navratu z WC nacapala s tou nejvetsi kudlou na stole. Ted uz si vsude dostrka zidli, takze vyleze i na sporak (bojim se, ze je hyperaktivni, on se proste nezastavi)
Do toho mam prvnaka, nastesti se mu nemusim tolik venovat, protoze cte a pise uz skoro dva roky, ale i tak, mam vycitky…kdyz se mu venuju, ti dva neco zarucene vyvedou. Prostredni mi vubec nejak unika…no je to masakr ![]()
To je proste furt neco, misto, abych tu mela svatecne uklizeno, sotva stiham aspon prohazovat cesticky… onoto uklizeni stejne nema moc smysl, ve vterine je to jeste horsi.
Tak jsem si trochu postezovala…
Tady aspon muzu ventilovat svoje latkovani, protoze jak tohle reknu pred kamoskama, koukaji se na mne fakt jak na cvoka. ![]()
tady to jede, nové tváře jsou ještě nevykecané
Tady psi, na nosnicích kočky. Když já radši ty nechlupaté. Achdárku, kde jsi?
Brun, já žehlím separačky z obou stran ![]()
Borisko - to musí být mazec
Nezehlim, nezehlila jsem a nikdy se k tak zbytecne a mrzke cinnosti nezaprodam ![]()
stetku na zachod mame na rantlu asi 1,5m nad zemi, ktery obiha celou koupelnu. Dite na ni nedosahne, nikde neni psano, ze stetka musi stat na zemi ![]()
Dite pije jak duha ja bud prebaluju co pul hodiny nebo menim komplet celej spodek i s teplaky
Driv by to nebyl problem, ale dite rve jak tur a vehementne se brani, kope, ono se temer ani neda odnest do koupelny ![]()
Priklad zabalu: jedna kikko bambus, jedna vicevrstva plina. A za hodinu nacucana na zdimani, vcetne teplaku ![]()
Rano nam protekla uz podruhe mommys touch aio a to tam mel bembusovou BI vkladacku. Jako co jeste vic mu mam nacpat? ![]()
Alpaka píše:
tady to jede, nové tváře jsou ještě nevykecanéTady psi, na nosnicích kočky. Když já radši ty nechlupaté. Achdárku, kde jsi?
Brun, já žehlím separačky z obou stran
Borisko - to musí být mazec
Tady:-) Dočítám. Na psy nereaguju:-) TAky raději nechlupaté ![]()
Nežehlím skoro nic. Čas od času vyžehlím nějakou svou košili do práce.
asho - máš to doma veselý:-) U nás to někdy vypadá podobně. Nevím, jak to bude vypadat až budou 3.
Tyy jo,vy jste kecalky
,se neda stihat ani reagovat… Tak na cokliky reaguju a rada,ale nejak uz na to nenj cas
no me nikdynnebavilo behani po vystavach apod…ja radeji ty veci okolo,cvicak,agility atd… Stenata jsme meli jednou,ale kryli jsme nasi krizenkyni ovcaka s jeste druhym krizencem
…celkem dobra historka..nase rezava Brita byla hrooozna devka kdyz harala, jednou takhle doma zase knucela a silela po psovi a mamka nevydrzela a rekla mi at uz ji d nekam nakryt
…toz jsem se sbalila a sla jsem s tehdejsim pritelem k jednomu panovi co jsme se seznamili na Silvestra
,ja mela 16 a on tak 40
. Chlap na nas sice chcili cumel,ale pak psa vypustil na zahradu a za chvilu bylo po.....mamkadoma myslela,ze ji odvezou
jako dodnes mi to pripomina, byla z toho dve stenata a jeste cisarem
, fenku ma mamka jeste dodnes
…toz mohla jsem ja tusit,ze to mamka nemysli vazne?! ![]()