Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Brunifid píše:careynka píše:A jméno by bylo?
Jsme meli knirackuale stredni, pepr a sul..nase vetka ma chovku a ma naaadherny dve velky peprovy cuby
ale chova jen maly, ty velky jsou skoro neprodejny co rikala
Dita Koláčková
chs Vzpominka
Carey se nedivim
staci mi povaha kniracu jako takovych v mensich velikostech,natozpak takovy velky hovadko
![]()
Ja teda nic proti kniracum,ale prece jen je na ne treba pevne ruky a myslim,ze na to si malokdo v te obri velikosti troufne a psickaru uz taky neni tolik co byvalo
A normalni smrtelnik si radeji poridi lehce zvladnutelneho ovcaka…
asha píše:Ale s tou inseminaci mi to moc dobry nepride, buhvi, kam to povede.
No podle chovatelského řádu se inseminace může dělat jen u jedinců, kteří už předtím prokázali, že jsou schopni se rozmnožit přirozenou cestou… Jenže je samozřejmě otázka, nakolik se to dodržuje. Problém je hlavně u fen, některé se prostě přirozeně nakrýt nedají, ani když podle progesteronu a reakce psa mají správný termín… To raději nainseminuju, než si nechat pokousat psa nebo tu fenu nějak znásilňovat. Ovšem byly i takové, co jsme je poslali domů.
careynka píše:asha píše:a hlavne jak se s tim krasne podvadi…teda aspon se to u rotviku staloivuska.h píše:Ono uz to asi bude jinde, nez tenkrat. Ja se o tom poprvy dovedela prave pred tema 8mi lety. A je teda fakt, ze nas pes mel zanet cely zivot, toho bych se bala pustit k cube. Ani se s tim nic nedelalo, protoze stacilo, aby si kecnul nekde v MHD nebo na chodnik a mel to zas. Stacilo, co jsme se ho natrapili s usima, taky chronicky zanet.asha píše:Jo, vždycky. A naopak svým chovným psům jsem po každém krytí dělala výplach předkožky roztokem Betadiny, protože znám několik psů, kteří jsou neplodní kvůli herpesvirové infekci. Z toho důvody třeba ve Francii skoro úplně odmítají krýt přirozeně, ale vždycky inseminují.
Holky takova otazka…kdyz jdete ke psovi, kontrolujete mu ho? Znam jednu, ktera jim je osobne meje. Prisla o chovnou fenu prave kvuli pyometre
No vidim, ze sem budu chodit i kvuli psum, mne se za ty leta hodne vykourilo z hlavy, pokud jde o vystavy, uchovneni atd. Pro mne je to tady idealni kombinace…
Ale s tou inseminaci mi to moc dobry nepride, buhvi, kam to povede.
To se můýe podvádět i při normálním krytí… Když tam nejsou žádní svědkové krom majitelů. Slyšela jsem o takovém případů u belgičáku malinois, že chovatel kryl osvědčeným psem na jméno mladého, aby mu hodil nějaké dobré potomstvo a udělal dobrou pověst.
Mirii píše:
Pyometra ale neni zpusobena psem samcem..... To s tim nema vicemene nic spolecneho…nicmene vyplachovat jednou zacas betadinovym roztokem( naredenym) psovi predkozku je vec dobra…ja teda vzdycky mela jen feny,ale mit psa,tak to urcite praktikuju…
Fakt nevim, pes mel zanet a cubu pak museli vybrat…a stejne bylo pozde. Tenkrat to oznacili jako pyometru ![]()
Mirii píše:
Carey se nedivimstaci mi povaha kniracu jako takovych v mensich velikostech,natozpak takovy velky hovadko
![]()
Ja teda nic proti kniracum,ale prece jen je na ne treba pevne ruky a myslim,ze na to si malokdo v te obri velikosti troufne a psickaru uz taky neni tolik co byvaloA normalni smrtelnik si radeji poridi lehce zvladnutelneho ovcaka…
ta nase ta byla tak tvrdohlava, az byla blba
kdyz se sla rvat s RTW a odtrhli jsme ji, tak v tu ranu byla znova v pranici
a porad chodila plavat i kdyz to neumila a topila se jak Titanic
neplavala zadnima a za chvilku byla pod hladinou
![]()
ivuska.h píše:careynka píše:To se můýe podvádět i při normálním krytí… Když tam nejsou žádní svědkové krom majitelů. Slyšela jsem o takovém případů u belgičáku malinois, že chovatel kryl osvědčeným psem na jméno mladého, aby mu hodil nějaké dobré potomstvo a udělal dobrou pověst.asha píše:a hlavne jak se s tim krasne podvadi…teda aspon se to u rotviku staloivuska.h píše:Ono uz to asi bude jinde, nez tenkrat. Ja se o tom poprvy dovedela prave pred tema 8mi lety. A je teda fakt, ze nas pes mel zanet cely zivot, toho bych se bala pustit k cube. Ani se s tim nic nedelalo, protoze stacilo, aby si kecnul nekde v MHD nebo na chodnik a mel to zas. Stacilo, co jsme se ho natrapili s usima, taky chronicky zanet.asha píše:Jo, vždycky. A naopak svým chovným psům jsem po každém krytí dělala výplach předkožky roztokem Betadiny, protože znám několik psů, kteří jsou neplodní kvůli herpesvirové infekci. Z toho důvody třeba ve Francii skoro úplně odmítají krýt přirozeně, ale vždycky inseminují.
Holky takova otazka…kdyz jdete ke psovi, kontrolujete mu ho? Znam jednu, ktera jim je osobne meje. Prisla o chovnou fenu prave kvuli pyometre
No vidim, ze sem budu chodit i kvuli psum, mne se za ty leta hodne vykourilo z hlavy, pokud jde o vystavy, uchovneni atd. Pro mne je to tady idealni kombinace…
Ale s tou inseminaci mi to moc dobry nepride, buhvi, kam to povede.
Neni nad to toho psa znat, ja svojeho BOM Kamatze poznam mezi tisici, jen aby ta svinka uz zacala harat, nebo ji zaskrtim ![]()
Brunifid píše:careynka píše:Jestli myslíš RTW, tak ten se přejede prachovkou a je to. Se koukni někdy ke kruhu kníračů na tu šaškárnu, tolik kosmetiky jsem v životě neměla sama pro sebe…
Chi a ja jdu s tim mladym neposednym sulinem Duo CACIB v unorudoufam, ze budeme ve tride sami a vyhrajeme
![]()
pak jeste jednu v dospelosti a na vystave me uz nikdo neuvidi
To u těch našich byla příprava dost náročná. Koupat, fénovat a stříhat 5 psů před výstavou, to byla síla, to už bych teď fakt nemohla.
asha píše:Mirii píše:Fakt nevim, pes mel zanet a cubu pak museli vybrat…a stejne bylo pozde. Tenkrat to oznacili jako pyometru
Pyometra ale neni zpusobena psem samcem..... To s tim nema vicemene nic spolecneho…nicmene vyplachovat jednou zacas betadinovym roztokem( naredenym) psovi predkozku je vec dobra…ja teda vzdycky mela jen feny,ale mit psa,tak to urcite praktikuju…
ivuska.h píše:Brunifid píše:To u těch našich byla příprava dost náročná. Koupat, fénovat a stříhat 5 psů před výstavou, to byla síla, to už bych teď fakt nemohla.careynka píše:Jestli myslíš RTW, tak ten se přejede prachovkou a je to. Se koukni někdy ke kruhu kníračů na tu šaškárnu, tolik kosmetiky jsem v životě neměla sama pro sebe…
Chi a ja jdu s tim mladym neposednym sulinem Duo CACIB v unorudoufam, ze budeme ve tride sami a vyhrajeme
![]()
goldeni se strihaj??? ![]()
ivuska.h píše:asha píše:Ale s tou inseminaci mi to moc dobry nepride, buhvi, kam to povede.No podle chovatelského řádu se inseminace může dělat jen u jedinců, kteří už předtím prokázali, že jsou schopni se rozmnožit přirozenou cestou… Jenže je samozřejmě otázka, nakolik se to dodržuje. Problém je hlavně u fen, některé se prostě přirozeně nakrýt nedají, ani když podle progesteronu a reakce psa mají správný termín… To raději nainseminuju, než si nechat pokousat psa nebo tu fenu nějak znásilňovat. Ovšem byly i takové, co jsme je poslali domů.
Jj to vim, no… ale nedelam si iluze.
ivuska.h píše:Brunifid píše:To u těch našich byla příprava dost náročná. Koupat, fénovat a stříhat 5 psů před výstavou, to byla síla, to už bych teď fakt nemohla.careynka píše:Jestli myslíš RTW, tak ten se přejede prachovkou a je to. Se koukni někdy ke kruhu kníračů na tu šaškárnu, tolik kosmetiky jsem v životě neměla sama pro sebe…
![]()
Jo jo a co teprve připravovat Novofundlanďany, ti mají kožichu snad tři krát tolik co goldeni, ne-li více. ![]()
Příspěvek upraven 20.12.10 v 21:35
careynka píše:Brunifid píše:Dita Koláčkovácareynka píše:A jméno by bylo?
Jsme meli knirackuale stredni, pepr a sul..nase vetka ma chovku a ma naaadherny dve velky peprovy cuby
ale chova jen maly, ty velky jsou skoro neprodejny co rikala
chs Vzpominka
Tak ta má CHS Vzpomínka a co já vím, tak má momentálně dvě feny ze svého chovu, sestry Barcelona a Bologna Vzpomínka (po feně Henny Ladior - DKK 2/2). Ta Barcelona má taky DKK 2/2, druhá je čistá. V „A“ vrhu po stejné feně měla dvě zvířata trojky (3/3, 3/2) a jedno 2/2.
DKK jsou u velkejch pepřů problém…
careynka píše:ivuska.h píše:goldeni se strihaj???Brunifid píše:To u těch našich byla příprava dost náročná. Koupat, fénovat a stříhat 5 psů před výstavou, to byla síla, to už bych teď fakt nemohla.careynka píše:Jestli myslíš RTW, tak ten se přejede prachovkou a je to. Se koukni někdy ke kruhu kníračů na tu šaškárnu, tolik kosmetiky jsem v životě neměla sama pro sebe…
![]()
No jasně
Teda k některým lidem do ČR tato informace ještě nedorazila, ale když chceš uspět u zahraničních rozhodčích nebo na výstavě venku, tak musíš. A dá se tím korigovat docela dost exteriérových vad, ovšem dobrý rozhodčí to stejně pozná
Jen je potřeba vědět, co má který rozhodčí rád, jakože třeba Angličani stříhají trochu jinak než Finové a tak podobně. Je to celkem věda a už jsem to všechno zapomněla ![]()
Katy2 píše:ivuska.h píše:Brunifid píše:To u těch našich byla příprava dost náročná. Koupat, fénovat a stříhat 5 psů před výstavou, to byla síla, to už bych teď fakt nemohla.careynka píše:Jestli myslíš RTW, tak ten se přejede prachovkou a je to. Se koukni někdy ke kruhu kníračů na tu šaškárnu, tolik kosmetiky jsem v životě neměla sama pro sebe…
![]()
Jo jo a co teprve připravovat Novofundlanďany, ti mají kožichu snad tři krát tolik co goldeni, ne-li více.
Příspěvek upraven 20.12.10 v 21:35
Me vzdycky bralo, kdyz jsme prisli na vystavu a maly smradi meli kruh jako prase a my s rtw kde nas bylo treba deset jsme behali temer vedle sebe a ani se ten pes nedostal do kroku ![]()