Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Holky tak sakuru jsem chtela taky
,ale zrovna nebyla…mozna zase priste.
Ja ted zacala davat jen ctverce do achdarku SWB,davam tam teda jen jeden bambusovej a objevila jsem tim ameriku
,nekdo to tu vcera psal…tusim Gladys
,tak jsem to zkusila a hrozne me to nadchlo
,aspon si chvilku odpocinou kalhotovky ![]()
My tu mame nastesti porad vicemene nad nulou,takze pohoda chodit ven,jen to moje dite proste nesnasi kovar
,ona tam po chvili rve jak tur! A ja nemam nejake moc vybaveni do manducy a satek se mi teda motat po vylezu z auta fakt nechce ![]()
Ja nevim jestli to neni tim,ze spinka zasadne jen na brisku a v kocaru ji davam na zada
chjooo. Bych chtela zase kocarkove miminko,atakhle se s ni vazne neda jiT ani na dlouhou prochazku ![]()
Evi ještě mě tak napadlo, když tak sjeď net, okoukni kalhotkové plíny, naházej sem odkazy a já se ti pokusím říct které jsou dobré a s kterými třeba nemám dobrou zkušenost, teda pokud budu vědět.
Mirii no já občas dám taky čč jen do SWD vlňáčků, jen že u nás je obvykle ten problém, že to proteče bokem, prostě asi jak je ELi hubená a dlouhá, tak ať zapínám jak zapínám, tak kolem nožiček jak se hýbe tak je prostor. Včera si tak počůrala návleky a capačku. ![]()
Evi pokud chceš vyzkoušet balení na rovno, tak pokud nemáš vv tak klidně tam nacpi čč na rovno, poslouží stejně.
zuzanecka81 píše:
ahoj!holky, jsem tu jediná tak „ujetá“, že nedávám sklady ze čtverců?
Nejsi
Já je používám jen výjimečně, když mám všechny kalhotkovky neposkládané v koši na prádlo v obýváku a nechce se mi přebíhat s nahým dítětem.
zuzanecka81 píše:
koukám, že vbavlnce mají ve vánoční akci bambinex! používáte ho tu ještě někdo? já ho ještě vlastně pořádně nevyzkoušela na kakoše, zda vypere
MNě pere plenky dobře a navíc mám plenky měkké. Už jsem ho u nich te´d objednala.
Já bych byla nervozní jak pes, kdyby mi dítě několik dní nekadilo, to už bych prolejzala net, jestli je zdravé
Malá kadí 3× denně, sice mi ubývá žlučák, ale nevadí mi to ![]()
Ven chodíme denně. Včera bylo mínus osm například. Jdeme třeba jenom na hodinku a pak ji nechám dospat u otevřeného okna doma. Kočárek má moc ráda.
Evi, co Ti na těch čč nejde??? Já teď teda nakoupila spoustu jiných plen, tak experimentuju a užívám si to, ale motat čč mi nepřijde nijak těžké. A to nejsem nikterak extrovně manuálně zručná, myslím ![]()
Já mám dítko dlouhé hubené, takže co na buclatější nožičky nemůžu tušit ![]()
Mirii píše:
Ja ted zacala davat jen ctverce do achdarku SWB,davam tam teda jen jeden bambusovej a objevila jsem tim ameriku,nekdo to tu vcera psal…tusim Gladys
,tak jsem to zkusila a hrozne me to nadchlo
,aspon si chvilku odpocinou kalhotovky
To mám taky ráda. ![]()
Brunifid píše:
Já bych byla nervozní jak pes, kdyby mi dítě několik dní nekadilo, to už bych prolejzala net, jestli je zdravéMalá kadí 3× denně, sice mi ubývá žlučák, ale nevadí mi to
Ven chodíme denně. Včera bylo mínus osm například. Jdeme třeba jenom na hodinku a pak ji nechám dospat u otevřeného okna doma. Kočárek má moc ráda.Evi, co Ti na těch čč nejde??? Já teď teda nakoupila spoustu jiných plen, tak experimentuju a užívám si to, ale motat čč mi nepřijde nijak těžké. A to nejsem nikterak extrovně manuálně zručná, myslím
Já mám dítko dlouhé hubené, takže co na buclatější nožičky nemůžu tušit
presne
malej rve kdyz ho oblikam, ale dam ho do kocarku, pohoupu, dam dudlik a spi jak dudek
vcera jsem vzala toho blaznivyho mladyho rtw s nama ven a aspon mi vytahl kocar do kopce
ale davam mu tu deku pres cumak, je moc zima aby to dychal, aby si neposkodil plicicky
co s tou plinkou, rozhodla ses? ![]()
POlinka byla vyloženě kočárkové miminko. Zato Tobík kočár bojkotoval, zlepšilo se až tak kolem 9. měsíce. Spal jen u mně v šátku.
Ven jsem s oběma chodila i když mrzlo. Jen když bylo -20,tak to ne ![]()
Brunifid píše:
Když já zas nevím, co jsou achdárky SWB
vlňáčky swaddlebees
Achdarek píše:Brunifid píše:vlňáčky swaddlebees
Jo aha. To jsem možná zkoušela taky něco podobného - jednu čč na novosklad, druhou do toho narovno, zadělat snapkou a na to vlňáčky. Takhle to myslíte?
To bylo jednoduché a chvíli to vydrželo. Na noc někdy dám Kikko bambusku na novosklad a do toho vkládačku BI, tu dlouhou, přeloženou na půl. Na to vlňáčky. A v klidu to vydrží.
Brunifid píše:Achdarek píše:Jo aha. To jsem možná zkoušela taky něco podobného - jednu čč na novosklad, druhou do toho narovno, zadělat snapkou a na to vlňáčky. Takhle to myslíte?Brunifid píše:vlňáčky swaddlebees
To bylo jednoduché a chvíli to vydrželo. Na noc někdy dám Kikko bambusku na novosklad a do toho vkládačku BI, tu dlouhou, přeloženou na půl. Na to vlňáčky. A v klidu to vydrží.
Bruni ne ne, my myslíme jen čč na rovno, žádný sklad na to. Tohle jde dělat více méně jen s vlňáčkama zapínacími, ne natahovacími, tam ta čč na rovno dost dobře nedrží.
Katy2 píše:
Evi ještě mě tak napadlo, když tak sjeď net, okoukni kalhotkové plíny, naházej sem odkazy a já se ti pokusím říct které jsou dobré a s kterými třeba nemám dobrou zkušenost, teda pokud budu vědět.
Katy, strávila jsem nad tím včera večer skoro tři hodiny a ve výsledku jsem hlavně koukala na:
http://www.branakdetem.cz/…cel-popolini
http://www.branakdetem.cz/…o-veluru.htm
http://www.branakdetem.cz/…biofrote.htm
http://www.branakdetem.cz/…a-plenka.htm
http://www.branakdetem.cz/…patentky.htm
Hledala jsem hlavně v té Bráně k dětem, jsem z Brna, takže tam můžu dojít osobně a osahat si to. Mezi svátkama teď ale mají zavřeno
. Ale tak když už tam půjdu, tak ať aspoň trochu vím, co chci…
Koukala jsem i na ty všemi vychvalované Anavy, jsou teda fakt nádherné…Jinak se samozřejmě nebráním jiným tipům, pokud mi něco doporučíte, budu jen ráda.
Hlavně mi jde teda o to, který by padly i baculatějšímu mimču - tedy asi nějaké, které jsou štíhlejšího střihu - nebo uvažuju blbě?
careynka píše:
presnemalej rve kdyz ho oblikam, ale dam ho do kocarku, pohoupu, dam dudlik a spi jak dudek
vcera jsem vzala toho blaznivyho mladyho rtw s nama ven a aspon mi vytahl kocar do kopce
ale davam mu tu deku pres cumak, je moc zima aby to dychal, aby si neposkodil plicicky
Jo, tak oblíkání my taky nemusíme - teda jak kdy, kritická bývá čepice
Ale jak vylezem s kočárkem ven a ujdeme pár metrů, je to dobrý. Krásně tak usne. Psy beru na procházku s sebou, navolno, Xena řve jak prokoplá, když ji pustím z kotce, ale malé to nevadí. ![]()
Já teda na domácí oblečení dávám pletené bačkůrky, svetr, rukavice, čepici, kombinézu. A zabalím do fusaku z ovečky - sice jsem se nedávno dozvěděla, že ta ovce moc nehřeje, ale vevnitř má teplíčko, tak se jí to asi líbí
Takhle se celá vejde do vložné tašky do kočárku, ta taška se zadělá, tak si myslím, že jí tam nefouká.