Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
evi.an píše:Katy2 píše:
Evi ještě mě tak napadlo, když tak sjeď net, okoukni kalhotkové plíny, naházej sem odkazy a já se ti pokusím říct které jsou dobré a s kterými třeba nemám dobrou zkušenost, teda pokud budu vědět.Katy, strávila jsem nad tím včera večer skoro tři hodiny a ve výsledku jsem hlavně koukala na:
http://www.branakdetem.cz/…cel-popolini
http://www.branakdetem.cz/…o-veluru.htm
http://www.branakdetem.cz/…biofrote.htm
http://www.branakdetem.cz/…a-plenka.htm
http://www.branakdetem.cz/…patentky.htmHledala jsem hlavně v té Bráně k dětem, jsem z Brna, takže tam můžu dojít osobně a osahat si to. Mezi svátkama teď ale mají zavřeno
Hlavně mi jde teda o to, který by padly i baculatějšímu mimču - tedy asi nějaké, které jsou štíhlejšího střihu - nebo uvažuju blbě?. Ale tak když už tam půjdu, tak ať aspoň trochu vím, co chci…
Koukala jsem i na ty všemi vychvalované Anavy, jsou teda fakt nádherné…Jinak se samozřejmě nebráním jiným tipům, pokud mi něco doporučíte, budu jen ráda.
Tak pomalu na to koukám, první co bych ti teda chtěla říct je, vyhni se suchým zipům, hledej raději plenky na patentky, sucháče nejsou špatné, ale když koukneš na použité plenky s druhé ruky se sucháčemi, tak opravdu po pár vyprání nevypadají nic moc, sucháče se kroutí, tak nějak všelijak odstávají, prostě to není ono.
Dále co se týče materiálu, bavlně bych se asi téměř vyhla, do budoucna až začne dítě více čůrat, tak toho fakt moc nepoberou. Tak že spíš bych brala ten bambus, ale zase třeba bambusové froté dost hrubne.
Ještě co se týče těch baculatějších nožiček, asi bych šla kvůli tomu do plenek jednovelikostních, přeci jen je tam možná větší regulace okolo nožiček, plínu sice bude mít třeba vyšší, ale nebude tlačit kolem nožek.
Příspěvek upraven 30.12.10 v 10:10
Brunifid píše:
Já bych byla nervozní jak pes, kdyby mi dítě několik dní nekadilo, to už bych prolejzala net, jestli je zdravéMalá kadí 3× denně, sice mi ubývá žlučák, ale nevadí mi to
Ven chodíme denně. Včera bylo mínus osm například. Jdeme třeba jenom na hodinku a pak ji nechám dospat u otevřeného okna doma. Kočárek má moc ráda.Evi, co Ti na těch čč nejde??? Já teď teda nakoupila spoustu jiných plen, tak experimentuju a užívám si to, ale motat čč mi nepřijde nijak těžké. A to nejsem nikterak extrovně manuálně zručná, myslím
Já mám dítko dlouhé hubené, takže co na buclatější nožičky nemůžu tušit
Nevím, asi celková manipulace. Jedno přebalení mi trvá tak čtvrt hodiny a to mám novosklad předmotaný
. Dávám novosklad, do toho ještě jednu čč, separačku (občas zapomenu, tak rozbalit a nějak ji tam nacpat), často se mi to nějak skrčí, takže malej má na zádech bouli, takže rozmotat, upravit, znova namotat…nevím co dělám špatně. Každopádně mám pocit, že nedělám nic jinýho, než přebaluju a kojím…(to nebude jen pocit
). Na ven a na noc dávám zatím jednorázovky, na to nemám nervy.
Jinak my taky chodíme ven každý den, teploměr mi tady ukazuje cca kolem -4 stupňů, takže venku může být tak ještě o dva víc pod nulou. Malej je v kočáru zababušenej tak, že mu kouká málem jen nos a krásně mi v kočáru spinká. On je vůbec kočárkovej, sice vyjíždíme z 90% s řevem, ale ještě než vyjedu před barák, tak už je klid a po pár metrech spí „jak nemluvně“
.
U nás je teď -13, Klárka sice chtěla ráno ven, ale to už má smůlu, tohle už se mi na dýchání zdá moc. U mimina v kočáře, kde se to zadýchá to je jiné, ale takhle u batolete se mi to už fakt zdá málo.
ja koukam jak blazen, vcera jsem si objednala rukavice a ponozky merino, VCERA ODPOLEDNE podotykam a ted mi to postacka predala
to jsem jeste nezazila
a ty rukavicky Manymonths jsou naaaadherny!! uz se vidim ze kupuju dalsi kousky obleceni jestli se merino osvedci ![]()
Evi no asi bych se nebránila těm Anavám, jsou sice dražší, ale fakt dobré, myslím že by vám byly i okolo nožiček.
ivuska.h píše:
U nás je teď -13, Klárka sice chtěla ráno ven, ale to už má smůlu, tohle už se mi na dýchání zdá moc. U mimina v kočáře, kde se to zadýchá to je jiné, ale takhle u batolete se mi to už fakt zdá málo.
Jj, to je blby, u nas vcera vecer bylo uz -18° a dnes rano -15° , ale Vojtiskovi jsou dva mesice, tak ho zachumlal v kocarku a tu kukan z deky si zadycha a ma i teply tvaricky
u vetsiho ditka to je problem ![]()
evi.an píše:
Nevím, asi celková manipulace. Jedno přebalení mi trvá tak čtvrt hodiny a to mám novosklad předmotaný. Dávám novosklad, do toho ještě jednu čč, separačku (občas zapomenu, tak rozbalit a nějak ji tam nacpat), často se mi to nějak skrčí, takže malej má na zádech bouli, takže rozmotat, upravit, znova namotat…nevím co dělám špatně. Každopádně mám pocit, že nedělám nic jinýho, než přebaluju a kojím…(to nebude jen pocit
). Na ven a na noc dávám zatím jednorázovky, na to nemám nervy.
Když zapomeneš separačku, prd se stane ![]()
Já teda nic předmotaného nemám a přebaleno je za moment, to je fakt divný
Přitom máme, koukám, přibližně stejně malé děti, takže to snad nebude tím, že by se Ti kdovíjak víc bránil ![]()
Katy2 píše:
Evi no asi bych se nebránila těm Anavám, jsou sice dražší, ale fakt dobré, myslím že by vám byly i okolo nožiček.
Jo to muzu potvrdit, malej je dlouhej a hubenej a anavy mu sedi krasne a neprotecou
a na stehynkach ma UZ dva faldicky ![]()
evi, já teď objevila ty Baby Lucy a moc se i líbí a sedí nám. Ale jiným zas nevyhovují, to je fakt kus od kusu. Zrovna careynka má jednu novou na prodej, protože jim nesedí, tak jestli jí chceš od ní na zkoušku koupit? A kdyby vám neseděla, tak ji pošleš mně ![]()
A můžete mi pak říkat dohazovačka ![]()
Evi z těch co jsi teda hodila odkaz bych vzala ty bamboozel a nebo ty baby lucy i když ani jedny nejsou můj favorit, Bamboozel určitě vel. 2, Baby Lucy vel. M/L.
Evi ty anavy bych urcite prubla, jsou sice drazsi nez jiny plenky ALE mas v nich jednu velkou pripinaci vkladacku kterou si poskladas jak chces + jeste malou vkladacku, to u jinych kalhotek mas bud jednu vkladacku velikosti plenky, nekdy ani to ne anebo tam neni vubec, s tema vkladackama je ta anavy peknej ranecek ale hodne toho poberou, ja je davam i na noc, vystacej mi v pohode 2 (dneska v noci treba ta prvni vydrzela az do pul 6 do rana) a at das kalhotkovku jakou das tak stejne v ty latce je ten zadecek vetsi, ja to treba uvitala aspon je malou za co poradne chytit ![]()
lenholka píše:
at das kalhotkovku jakou das tak stejne v ty latce je ten zadecek vetsi, ja to treba uvitala aspon je malou za co poradne chytit
No jo, jenže pak jí svlíknu, lezu s ní do vany a jsem z toho volaká zmetená, za co ji mám nahatou držet ![]()
jo a musim vam rict, jak na kiklo to auto a ja vsechny veci zabaleny v tom aute vcetne plen, tak jsem ten den jela v jednorazovkach, no zlata bavlna fakt ze jo, clovek si pekne odvykne a kdyz pak je prcek v jednorazovce tak to je pusna ze to snad ani neni mozny ![]()
Brunifid píše:lenholka píše:No jo, jenže pak jí svlíknu, lezu s ní do vany a jsem z toho volaká zmetená, za co ji mám nahatou držet
at das kalhotkovku jakou das tak stejne v ty latce je ten zadecek vetsi, ja to treba uvitala aspon je malou za co poradne chytit
no to je pak blby ![]()
a na to jsem se taky chtela zeptat, porad premyslim ze vlezu s malou do vany ptz do vanicky uz se mi skoro nevejde, ale docela se bojim
ona je takova zizala, porad se mrska tak ti nevim…
lenholka píše:
no to je pak blby
a na to jsem se taky chtela zeptat, porad premyslim ze vlezu s malou do vany ptz do vanicky uz se mi skoro nevejde, ale docela se bojimona je takova zizala, porad se mrska tak ti nevim…
My se spolu koupeme
A nemá to chybu. Vanička už byla malá, to mrskla nožičkama a praštila se do hlavy. Ve velké vaně je víc prostoru, to blbneme - na zádech, na bříšku, na mamce, bez mamky,… ![]()
My chodíme i na plavání, tam se inspiruju, co se s ní dá dělat za lumpárny ![]()