Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8179
4.4.08 10:57

Kushies 2v1 byly první plínky, které jsem koupila, protože mě okouzlilo to, že nemusíš dávat nic navíc. Teď si je „šetřím“ jen k lékaři a na návštěvy, abych machrovala. Classic (že by Ultra?) jsou lepší. Přes den bez svrchňáků, na noc ještě se svrchňáky, protože je pročůrá. Ty Classic mají 8 vrstev flanelu, 2v1 jen 5. A i na omak, pocitově jsou lepší. A schnou rychleji než Baby Lucy. (venku na šňůře :wink: ). I cena je rozhodně příznivější než Popo nebo Imse. Jenže to je jediné srovnání, co mám :wink:

My jedeme na dovolenou jen na Jižní Moravu, ale taky už koumám, jak s plínkama. Pračka ve vybavení uvedená nebyla, ale asi pošlu email s dotazem. Nebo nebydlíte některá blízko, že bych si je skočila přeprat k vám :?: (to byl ftip).

Miluju, když plínky uschnou venku a voní, jsou příjemné na omak a tak. Moje mamka říká, že si v práci zamlada povídaly, když bylo hezky, jak by dneska krásně schnuly plínky. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
4.4.08 11:20

To jo Ajule, taky si říkám, že by kluk už chtěl nějakého toho sourozence :) . Ale je fakt, že se trochu děsím, těch prvních měsíců, bylo to fakt někdy hrůůůza :) !

2v1 jsou IV výborné, prakticky vnitřek celý z biobavlny, to u Popo není a jsou velmi trvnalivé. Sw. vycpávací 2v1 jsou snad ještě lepší, jen je musíš předem něčím vycpat (prakticky čímkoliv) a vnitřek je taky z bavlny. Kushies 2v1 nejsou špatné, vnitřek taky z bavlny, ale mají trochu umělejší vnější vrstvu.

Tak taky se dají prát plenky v ruce, vlastně jsem to dělala u tety na Moravě, když byly jen počůrané - hned jak jsem je sundala, přemáchla jsem je ve vodě a rovnou na šňůru. Jo a na každé dovolené jsem měla jen čtvercovky - jdou právě jen tak přemáchnout a velmi rychle schnou, nemusí se jich tahat tolik.
Jinak když jedeme nějak do tří dnů, tak beru veliké dva pytle a do toho včechny kalhotovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
4.4.08 11:43

hmm tak jsem narazila na inzerát..
http://www.modrykonik.cz/…ow_entry.php?…

tak do tech iv asi pudu.. zkusim napsat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
4.4.08 17:16
Knoflice píše:
Kushies 2v1 byly první plínky, které jsem koupila, protože mě okouzlilo to, že nemusíš dávat nic navíc. Teď si je „šetřím“ jen k lékaři a na návštěvy, abych machrovala. Classic (že by Ultra?) jsou lepší. Přes den bez svrchňáků, na noc ještě se svrchňáky, protože je pročůrá. Ty Classic mají 8 vrstev flanelu, 2v1 jen 5. A i na omak, pocitově jsou lepší. A schnou rychleji než Baby Lucy. (venku na šňůře :wink: ). I cena je rozhodně příznivější než Popo nebo Imse. Jenže to je jediné srovnání, co mám :wink:

Knoflice nepátrala jsi po tom, jestli je na vrchu 2v1 a classic PUL zátěr nebo něco jiného?

Dovolenou s plenkami zatím neznám, už dva roky jsme na žádné nebyli :( .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
4.4.08 19:56

Ajule, já sem to sem psala, jen tomu nerozumím. A víš, upřímně, já už radši nepátrám :roll: POLYURETHANE je PUL?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
4.4.08 21:16

Knoflice ano PUL je polyuretan, zda je vinyl polyvinylchlorid (PVC) či nějaká jiná látka netuším.
Jen jsem chtěla vědět, jestli třeba nevíš něco nového. Díky moc, už to nebudeme řešit, chemičky nejsme ani jedna a víc informací asi nezjistíme :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
5.4.08 12:47

holky pro vaši orientaci mezi pvc a pul par odkazu.. ja mam sice vysokou chemii ale laicky vysvetlit to moc neumim…

ale ve zkratce

vinyl, respektve vinylová skupina je ta která tvoří řetězec takže vinyl je hodne moc… například vinylová (gramofonová) deska, klasický lino atd atd

pvc je relativne skodlivý pro zivotni prostredi a pro lidi ale predevsim co se tyka vyroby a jeho likvidace.. používá se tvrdej (tyče atd) a nebo měkčenej při výrobě se používaji změkčovadla, ftaláty, to sou látky, které narušují endokrinní soustavu, některé z nich jsou podezřelé ze způsobování rakoviny. ty se můžou uvolňovat ale dělaji se z něj i zdravotni materiály a hračky, takže myslim že i u kalhotek pro mimo to bude určitě nejak ošetřeny…

PUR je ze zdravotniho hlediska bezpečnější

http://de.wikipedia.org/…vinylchlorid
http://de.wikipedia.org/…/Polyurethan

nevim jestli sem pomohla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
5.4.08 22:26
Ajule píše:
Sedire jak jen 3× :lol: :lol: :lol: . Prostě nejsou lidi, navíc je musím pořádně přikolíčkovat a pak hlídat psa a kočky, protože je zatím nevěším na věšák venku, ale na domácí přenosný. Do nového domečku je naplánovaný věšák na zastřešenou terasu, který se bude spouštět a pak se vytáhne mimo dosah nenechavců :wink: -

No já věším ven už skoro každou druhou pračku… :wink: I když zrovna nesvítí, tak většinou pofukuje větřík a pleny krásně vyfouká. :D Teda ten plánovaný věšák ti fakt závidím. Takový bych brala takýýý :lol:
Ad biologické hodiny - jsi mi připomněla, že jsem teď u našich při řeči zmínila, že bychom chtěli za chvíli druhé mimi a naši byli v šoku, že tak brzo rozhodně ne, protože by to prý Míša psychicky neunesla! Podle nich bych měla rodit pomale ve 40! :roll: :evil: :evil:

Elizo to jsem ráda, že sem tě potěšila. :lol: :lol: No o pračce si na dovolené můžu nechat zdát, jedem do hotelu… Právě že jsem četla, že u moře schnou plínky díky vlhkosti vzduchu pomaleji. :o

IV 2v1 jsem měla jednu, zezačátku jsem z ní byla nadšená, ale pak začala malou škrábat na bříšku, otáčel se tam suchý zip :x , tak jsem ji prodala dál. To už bych si radši pořídila tu Sw. kapsovku. Teď jsem nějaké plínky prodala, tak mě láká ji ještě taky vyzkoušet.

Kushies classic jsem měla taky, u méně čurajících dětí a zvláště v létě se dají používat bez svrchní kalhotek, byly příjemné a fajn. Na vrchu žádnou voděodolnou vrstvu nemají, jsou zvenku i zevnitř flanelové, ta vrstva je schovaná uvnitř. Ty jejich 2v1 jsou ty ultra , u kterých není potřeba dávat svrchní kalhotky vůbec a mají voděodolnou vrstvu zvenku. Já osobně bych do nich nešla, hodně mamin co vím z nich bylo zklamaných právě kvůli té jejich „umělé“ nepropustné vrstvě… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
7.4.08 14:57

chell díky moc za info. Právě protože mají nepropustnou vrstvu definovanou jen neurčitým názvem vinyl, to u mě důvěru nevzbuzuje, protože nevím jaká látka to vlastně je.

Knoflice slibuji, že už Kushies řešit nebudu :) :) :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
7.4.08 19:17
Ajule píše:
chell díky moc za info. Právě protože mají nepropustnou vrstvu definovanou jen neurčitým názvem vinyl, to u mě důvěru nevzbuzuje, protože nevím jaká látka to vlastně je.Knoflice slibuji, že už Kushies řešit nebudu :) :) :) .
  1. Na:,–(ila jsi mi akorát brouka do hlavy, ale nakonec jsem to uzavřela s tím, že je nevyhodím. :wink: :D

Maminky bavlněné, co víte o týdnu opravdových plen :?: 21 - 27. 4. letos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
7.4.08 20:14

Knoflice jen to, co jsem se dopídila na Rose (odkazy na BC v TOP diskusi). Právě před chvílí jsem si stáhla pár plakátků.

Možná se nám podaří zrealizovat sraz látkařek z HK v MC v tomto týdnu, tak by se tam mohly nechat nějaké letáčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
923
7.4.08 20:22

holky chci se zeptat, kolikrát jste předpíraly vkládačky a vícevrstvé pl před prvním použitím? já zatím jen 2× a nevím jestli to bude stačit. tuším že jsem někde četla že 3× až 5× aby byla savost maximální a nežehlit, ano? díky moc!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
7.4.08 21:05

Celtico, já jenom jednou a nežehlila jsem. Malé miminko tolik nečůrá, takže té maximální savosti dosáhneš za pochodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
8.4.08 07:31

Též jsem pleny před použitím přepírala jen jednou a savosti dosahuji za pochodu :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
8.4.08 21:46
Ajule píše:
Též jsem pleny před použitím přepírala jen jednou a savosti dosahuji za pochodu :lol: .
… já taky :wink:.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí