Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
453
29.3.08 17:03

Celti já už vybrala koupila jsem „jen“ Baby Lucy, zatím jsem na ně slyšela jen chválu. A když nebudu mít srovnání, tak mě to ani nijak nebude štvát(doufám). Nechtělo se mi kupovat z každé plíny dva kusy, a čtvercové jsem nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
29.3.08 21:38

Knoflice, jsme na tom stejně, taky kalhotky peru, až když jsou pokaděné :lol: Ještě k BM kalhotkám - občas si někdo stěžuje, že škrábou miminko na bříšku, to se mi stávalo u prvního, byla dost hubená, teď máme pořízka a pasujou mu líp. Ale Imse neodírají vůbec, zase o trochu dýl schnou.
Ralelo, vlňáčky jsou naopak do veder ideální, vlna má termoregulační schopnost, udržuje stejnou teplotu a dýchá. Musíš ale mít vlnu s vysokým obsahem lanolínu. U nás se taky všichni divili, že je malý v létě nabalený ve vlně a byl spokojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
29.3.08 22:31

Dost lidí odrazují ty vlňáky, ale ony fakt jsou prodyšnější než ty PUL kalhotky - paradoxně se v ních dítě míň potí. Já už na ně nedám dopustit. Ta merino vlna je krásně hladká a nekouše a je tenká.

BM kalhotky - pokud do nich dáš jen VV tak po každém kadění musíš prát - ty lemy kolem nožiček jsou bavlněné a tam hadřík nestačí. S BM jsem začínala, na malé dítě mi připadají dobré, ale jak se začne dítě víc hýbat, pěkně dřou, bohužel. Už jsem je musela úplně vyřadit (měla jsem všechny velikosti) protože měl kluk pokaždé dost odřené břicho. Škoda že nemají lépe vyřešené to zapínání, jinak střihově jsou dost dobře vymyšlené - pěkně drží plenu a jsou úzké mezi nohama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
29.3.08 22:34

Já třeba do kočáru na léto používala podložku z ovčí kůže - když tam byla jen ta umělá látka, nebo i bavlna, vždycky byl kluk zpocený tak, že měl mokré triko a kalhoty. S tou podložkou se to nestalo nikdy, fakt, dokonce na ní i jednou uschnul :) . To jste ale měli vidět pohledy některých lidí… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
30.3.08 09:08
Eliza píše:
Já třeba do kočáru na léto používala podložku z ovčí kůže - když tam byla jen ta umělá látka, nebo i bavlna, vždycky byl kluk zpocený tak, že měl mokré triko a kalhoty.

to je skvělá věc :wink: Elizo a ty Bummies?

Když BM odírají na bříšku :roll: Vojty je pěkný sice pěkný kus …

Vy máte všecky originální vlnňáčky? Koukala jsem, že na mimibazaru se jich prodává dost z druhé ruky, doma pletené a tak. To by pak nebyla taková pálka jako za nové originální … Jenže, já mám o sobě pochybnosti, jak by to bylo s jejich impregnováním :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
30.3.08 12:44

Ty bummis mají jinak sucháče, takže neodírají. V tomto směru jsou nejlepší IV, ale ty mají zase jiné slabiny (provlhávají a rychleji se ničí).
U BM by stačilo kdyby ten sucháč nebyl až do kraje a ty úchyty na zapnutí byly delší. Jinak jsou to poměrně trvanlivé kalhotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
30.3.08 13:05

Knoflice já mám jedny originál Disany a dvoje jsem si sama upletla.

A když jsou teda na léto super, tak ještě asi upletu další :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
923
30.3.08 14:17

ralelo jsi šikovná že pleteš a že to stíháš! mě máti přesvědčuje ať malýmu upletu svetřík, ale nejsem na to stavěná:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
30.3.08 15:05
celtica píše:
ralelo jsi šikovná že pleteš a že to stíháš! mě máti přesvědčuje ať malýmu upletu svetřík, ale nejsem na to stavěná:D

plést na mimi mě baví, to rychle přibývá, ale pro velké holky už nepletu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
923
30.3.08 15:10

že bych se nakonec taky nechala přesvědčit a něco začala plést? :D

z nudy už jsem si zkoušešla i různé sklady čtvercových plenek, a není to tak těžké když si představím jak se do toho mimi zamotá :lol: abych nakonec neměla na látkovkách závislost. kalhotky mám jen do 10kg nakoupené:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
30.3.08 20:51
Knoflice píše:to je skvělá věc :wink: Elizo a ty Bummies?
Když BM odírají na bříšku :roll: Vojty je pěkný sice pěkný kus …
Vy máte všecky originální vlnňáčky? Koukala jsem, že na mimibazaru se jich prodává dost z druhé ruky, doma pletené a tak. To by pak nebyla taková pálka jako za nové originální … Jenže, já mám o sobě pochybnosti, jak by to bylo s jejich impregnováním :oops:
Knoflice impregnovat musíš i ty kupované. Ale nemusíš se toho bát, je to opravdu jednoduché. Lanolinová impregnace se dá koupit nebo si jí můžeš dělat doma sama. Já jí dělám doma sama a je to vážně raz dva. Stačí koupit Adeps lanae (lanolin) v lékárně a mít doma nějaký prací prostředek na vlnu nebo dětský šampón a to je vše.
Jinak BM jsem měla 2ks v jedné velikosti (vel.M nebo L) a právě pro časté odírání bříška o dalších neuvažuji. A absenci praní při stolici nepotvrzuji, prala jsem po každé stolici, ale je pravda, že dávám čč na rovno.
Bummies nemám ozkoušené v praxi, mám jen vel. S, která čeká na další mimi. Narozdíl od BM mají PUL (igelitovou) vrstvu překrytou i uvnitř, takže jsou na omak příjemnější, méně igelitové, ale asi budou déle schnout.
Imse organic mi vyhovují střihově nejvíc, nekončí gumičkou, gumička je zašitá asi 2cm pod okrajem, takže netlačí. (I když kolikrát mám otlačené břicho a záda od kalhot a taky mi to pocitově nevadí). Ale jak psala ELiza je u nich trochu problém s protékáním. Vyřešila jsem to nejprve vkládáním fleece obdélníku a pak naimpregnovaním lanolinem v problematických partiích.
Vlňáčky mám jedny originální asi 2 měsíce a zatím naprostá spokojenost. Dorazili mi teď barevné doma pletené, tak je vyzkoušíme na jaře a případně v létě na ven. Už se těším až budeme venku frajeřit :D .
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
31.3.08 10:37

Nevím, jestli jsem sem měla vůbec dávat dotaz :lol: :lol: Pro moji nerozhodnou povahu je to něco! :oops:

Děkuji vám za vaše názory, teď je bude můj mozek zpracovávat a nákup se zatím odkládá, dokud si neujasním, co chci. :roll:

Celtico - jj, já jsem myslela, že nakoupením jedněch plenek skončím, ale nejde to. Ale zas tak škodlivá závislost to není, nejvíc tím trpí peněženka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
31.3.08 11:07

Podívejte v čem bude náš rarach frajeřit :D
Naše jsou ty vlevo. 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
31.3.08 11:24

Ajule a můžeš mi prosím napsat kdo to tam dělá? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
31.3.08 11:54

Pěkné!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat