Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Celti já už vybrala koupila jsem „jen“ Baby Lucy, zatím jsem na ně slyšela jen chválu. A když nebudu mít srovnání, tak mě to ani nijak nebude štvát(doufám). Nechtělo se mi kupovat z každé plíny dva kusy, a čtvercové jsem nechtěla.
Knoflice, jsme na tom stejně, taky kalhotky peru, až když jsou pokaděné
Ještě k BM kalhotkám - občas si někdo stěžuje, že škrábou miminko na bříšku, to se mi stávalo u prvního, byla dost hubená, teď máme pořízka a pasujou mu líp. Ale Imse neodírají vůbec, zase o trochu dýl schnou.
Ralelo, vlňáčky jsou naopak do veder ideální, vlna má termoregulační schopnost, udržuje stejnou teplotu a dýchá. Musíš ale mít vlnu s vysokým obsahem lanolínu. U nás se taky všichni divili, že je malý v létě nabalený ve vlně a byl spokojený.
Dost lidí odrazují ty vlňáky, ale ony fakt jsou prodyšnější než ty PUL kalhotky - paradoxně se v ních dítě míň potí. Já už na ně nedám dopustit. Ta merino vlna je krásně hladká a nekouše a je tenká.
BM kalhotky - pokud do nich dáš jen VV tak po každém kadění musíš prát - ty lemy kolem nožiček jsou bavlněné a tam hadřík nestačí. S BM jsem začínala, na malé dítě mi připadají dobré, ale jak se začne dítě víc hýbat, pěkně dřou, bohužel. Už jsem je musela úplně vyřadit (měla jsem všechny velikosti) protože měl kluk pokaždé dost odřené břicho. Škoda že nemají lépe vyřešené to zapínání, jinak střihově jsou dost dobře vymyšlené - pěkně drží plenu a jsou úzké mezi nohama.
Já třeba do kočáru na léto používala podložku z ovčí kůže - když tam byla jen ta umělá látka, nebo i bavlna, vždycky byl kluk zpocený tak, že měl mokré triko a kalhoty. S tou podložkou se to nestalo nikdy, fakt, dokonce na ní i jednou uschnul
. To jste ale měli vidět pohledy některých lidí… ![]()
Eliza píše:
Já třeba do kočáru na léto používala podložku z ovčí kůže - když tam byla jen ta umělá látka, nebo i bavlna, vždycky byl kluk zpocený tak, že měl mokré triko a kalhoty.
to je skvělá věc
Elizo a ty Bummies?
Když BM odírají na bříšku
Vojty je pěkný sice pěkný kus …
Vy máte všecky originální vlnňáčky? Koukala jsem, že na mimibazaru se jich prodává dost z druhé ruky, doma pletené a tak. To by pak nebyla taková pálka jako za nové originální … Jenže, já mám o sobě pochybnosti, jak by to bylo s jejich impregnováním ![]()
Ty bummis mají jinak sucháče, takže neodírají. V tomto směru jsou nejlepší IV, ale ty mají zase jiné slabiny (provlhávají a rychleji se ničí).
U BM by stačilo kdyby ten sucháč nebyl až do kraje a ty úchyty na zapnutí byly delší. Jinak jsou to poměrně trvanlivé kalhotky.
Knoflice já mám jedny originál Disany a dvoje jsem si sama upletla.
A když jsou teda na léto super, tak ještě asi upletu další
![]()
ralelo jsi šikovná že pleteš a že to stíháš! mě máti přesvědčuje ať malýmu upletu svetřík, ale nejsem na to stavěná:D
celtica píše:
ralelo jsi šikovná že pleteš a že to stíháš! mě máti přesvědčuje ať malýmu upletu svetřík, ale nejsem na to stavěná:D
plést na mimi mě baví, to rychle přibývá, ale pro velké holky už nepletu…
že bych se nakonec taky nechala přesvědčit a něco začala plést? ![]()
z nudy už jsem si zkoušešla i různé sklady čtvercových plenek, a není to tak těžké když si představím jak se do toho mimi zamotá
abych nakonec neměla na látkovkách závislost. kalhotky mám jen do 10kg nakoupené:D
Knoflice píše:to je skvělá věcKnoflice impregnovat musíš i ty kupované. Ale nemusíš se toho bát, je to opravdu jednoduché. Lanolinová impregnace se dá koupit nebo si jí můžeš dělat doma sama. Já jí dělám doma sama a je to vážně raz dva. Stačí koupit Adeps lanae (lanolin) v lékárně a mít doma nějaký prací prostředek na vlnu nebo dětský šampón a to je vše.Elizo a ty Bummies?
Když BM odírají na bříškuVojty je pěkný sice pěkný kus …
Vy máte všecky originální vlnňáčky? Koukala jsem, že na mimibazaru se jich prodává dost z druhé ruky, doma pletené a tak. To by pak nebyla taková pálka jako za nové originální … Jenže, já mám o sobě pochybnosti, jak by to bylo s jejich impregnováním
Nevím, jestli jsem sem měla vůbec dávat dotaz
Pro moji nerozhodnou povahu je to něco! ![]()
Děkuji vám za vaše názory, teď je bude můj mozek zpracovávat a nákup se zatím odkládá, dokud si neujasním, co chci. ![]()
Celtico - jj, já jsem myslela, že nakoupením jedněch plenek skončím, ale nejde to. Ale zas tak škodlivá závislost to není, nejvíc tím trpí peněženka ![]()
Podívejte v čem bude náš rarach frajeřit ![]()
Naše jsou ty vlevo.