Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8179
9.4.08 11:10
Ajule píše:
Knoflice jen to, co jsem se dopídila na Rose (odkazy na BC v TOP diskusi). Právě před chvílí jsem si stáhla pár plakátků.Možná se nám podaří zrealizovat sraz látkařek z HK v MC v tomto týdnu, tak by se tam mohly nechat nějaké letáčky.

Já se k tomu dostala stejnou cestou a teď už to ne a ne najít :roll: Do Rosy jsem posílala email a čekám, co se z toho vyklube.

Ajule píše:
Též jsem pleny před použitím přepírala jen jednou a savosti dosahuji za pochodu

Taky, taky …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
9.4.08 13:43

Knoflice na TOP diskuzi na BC je ten odkaz funkční, alespoň, když jsem tam nedávno pátrala 8O .

Pověsila jsem dnes pleny ven a polovinu už mám doma suchou, tak je očuchávám jak voní krásně větrem, jojo kombinace vítr sluníčko je suprová.

Tak se mi zdá, že ta soda ve slizu asi opravdu jemně bělí :) , protože moje nebělené ručníky a pleny pomalu začínají bělat. Bělidlo nepoužívám a na sluníčku zatím nebyly. Taky se vám to stalo? Tedy né, že by mi to vadilo, jen už není moc velký rozdíl mezi bělenou a nebělenou plenou :) .
Včera jsem testovala BBH bambusku a savost má opravdu vysokou. Malá v ní byla 3h, než jí pokřtila bobkem a zvenku byla plena úplně suchá. Přes den ase dá asi v pohodě použít bez vkládaček. Musím to otestovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
923
9.4.08 20:13

Ajule závidím sluníčko a vůni čerstvě vypraných plenek. Já dala prádlo na dvorek je njednou, a za hodinu mi na něj začalo pršet. a když neprší tak máme super souseda co denně kolem oběda a odpoledne buď topí nebo pílí bordel a všechen smrad a kouř jde k nám do dvora, takže se bojím cokoliv pověsit ven :( ještě musím vyprat 24 vv, tak snad vychytám počasí i souseda:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
10.4.08 17:26

Celti tak toto nám taky soused dělává :( přes zimu, když mi to je jedno topí plynem, ale v létě jak je hezky a my jsme venku tak topí ne teplou vodu a to je pak smradu. :( To pak nevím jestli mám honit děcka domů nebo sundávat prádlo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
10.4.08 17:30

Celtico, jak už jsem psala dřív Elize, ono je to zase vykoupené horší dostupností kamkoli, ale už jsem si zvykla a klady převažují :) .
Přeju dobré schnutí prádla bez souseda a deště :wink: .

Jinak kdyby někdo toužil po bambuskách BBH, tak jsem je dnes na ecomamě zahlédla.
Já zatím testuju tu jednu co mám a pak uvidím, zda pořídím další.
Ale konopky BBH nemají :cry: . Líbí se mi ten duhový lem :) .
Nemáte někdo srovnání konopky BBH a Ellas House?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
10.4.08 20:34

Ajule a má cenu kupovat ještě další plínky?? Elišku už za chvíli budeš taky odplínkovávat ne? Nebo myslíš pro další mimi?

Já jsem to naše dilema s dovolenou - brát látkovky nebo jednorázovky nakonec vyřešila tak, že jsem si dala závazek malou do té doby odplínkovat. Sice je mi líto, že už nebudeme ty krásné plínečky potřebovat, ale jednou to stejně přijít muselo. Tak jsme předevčírem začali - převlíkala jsem ostošest, všechno počůraný durch, ale dnes se mi od rána nepočůrala, vždycky si řekla zavčas, přestože je nachlazená :o. Dokonce si říkla o čůrání na nočník i v noci :roll:. Místo nových plenek teď řeším spodní kalhotky :wink:.

Jinak s tou konopkou BBH jsem moc spokojená, je to naše nejoblíbenější noční plína :D. Hodně savá, příjemná a není tak tuhá jako BE. Materiál začíná trošku jakoby hadrovatět, ale nemůžu to porovnat s ellaskou, tu nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
11.4.08 07:29

Sedire přesně jak píšeš, další pleny by byly na prcka, ale proč je nevyzkoušet, když Eliškce budou ne :) ?
Ale neplánuji žádné velké nákupy, jen jsem byla zvědavá na bambusku a konopku BBH.
Ohledne odplenkování mám zkušenost, že jakmile se vnitřně rozhodnu, že by to už tedy chtělo a přes den často upozorňuji, zda nechce na nočník, má to přesně opačný efekt a je umění dostat jí tam vůbec. Tak jsem to vzdala a říkám si, že na to musí dozrát sama.
V létě bude venku moci lítat jen v kalhotkách, tak se to brzo naučí. Čas ani dovolená u moře mě netlačí :lol: .
Gratuluji k úspěšnému počátku odplenkování :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
14.4.08 21:31

Díky Ajule , ale ještě není vyhráno.
Já jsem chtěla původně začít s odplenkováním taky až v létě, až bude teplo, ale pak jsem narazila na pár příspěvků, kdy mamči psaly, že léto na odplenkování je sice fajn, ale když pak děti lítaj venku s holou prďkou nebo skoro nahatý, tak je to svádí k tomu, že začnou čůrat všude, kde to na ně zrovna přijde :lol:. No a pak se k tomu přidala ta dovolená a tak bylo rozhodnuto :wink:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
15.4.08 08:08

Koukám, že asi budu muset popřemýšlet jak to udělat. Myslela jsem, že to nechám na ní. Až bude zralá a začne samá hlásit, nebo i tak dítě potřebuje impulz z mojí strany?
Momentálně hlásí bobek (a to jen když není příliš zaměstnaná), ale který už je v gatích. Tak nevím, jestli se do toho mám pouštět :nevim: . Když jí do něčeho tlačím, tak se zasekne a nikdo s ní nehne :( .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
15.4.08 09:07
Ajule píše:
Koukám, že asi budu muset popřemýšlet jak to udělat. Myslela jsem, že to nechám na ní. Až bude zralá a začne samá hlásit, nebo i tak dítě potřebuje impulz z mojí strany?
Momentálně hlásí bobek (a to jen když není příliš zaměstnaná), ale který už je v gatích. Tak nevím, jestli se do toho mám pouštět :nevim: . Když jí do něčeho tlačím, tak se zasekne a nikdo s ní nehne :( .

Tak to nevím, ale myslím, že nějaký ten impulz potřeba je. Zkus mrknout do nočníkových diskuzí.
Míša hlásila většinou taky - malou i velkou, ale zpravidla taky až to měla v plínce :roll:. Nevím, jestli správně, ale udělala jsem to tak, že jsem jí prostě doma místo plínky jednoho dne oblíkla kalhotky, důležitě jí vysvětlila, že teď už je velká slečna, takže má kalhotky jako máma,atd. a nemá už plínečku, takže budem chodit čůrat jen na nočník (už na něho chodila asi 3/4 roku předtím). Že musí říkat, když se jí chce čůrat dopředu, že si přeci nehce ty krásné kalhotky počůrat.. No a asi 1,5 dne jsem pokaždý převlíkala, spustila samozřejmě proud jako normálně když měla plínku, a když viděla, jak to teče na zem a že je celá mokrá a že se zlobím, tak postupně pochopila a poznala, kdy se jí chce čůrat a teď hlásí dopředu. Když se jí to povedlo nahlásit dopředu napoprvé, tak jsem ji strašně chválila a radovala se s ní, jí se to líbilo taky, tak tleskala ručičkama a chechtala se :lol:. Teď mívá kalhotky suché, občas tam má ukápnuto, ale z toho nedělám žádnou tragédii, na to má ještě nárok :).

Snad nás tady ostatní neukamenujou za takovu neplínkovou provokaci :lol: :lol: :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
15.4.08 09:28

Ahoj :-)

Tak už mi dorazily Bummies žabky, tak vám napíšu srovnání:
rozhodně budou trvanlivější než Kushies, ten materiál!
ale schnou pomaleji a hůř se z nich dostává špína (Vojta je hned včera pokadil).

Látkovaly jste i v porodnici? My totiž teď byli v nemocnici :? a tam to fakt nejde …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
15.4.08 09:38
Knoflice píše:
Látkovaly jste i v porodnici? My totiž teď byli v nemocnici :? a tam to fakt nejde …
…já se přiznám, že ne, začala jsem látkovat asi až 1,5 měsíci, kdy jsem se s mimčem trochu sžila a našly jsme si svůj režim. To víš, prvomatka, ze všeho vyjukaná :lol:, malá měla navíc zezačátku problémy s kakáním a strašně pořád řvala, takže ještě zkoušet látkovat bylo fakt nad moje síly :roll:.
Ale u dalšího mimi sebou vezmu do porodnice moltexky. Možná bych šla i do látkovek, ale nebyli by lidi na odvoz počůraných plínek :wink: :D :D :D.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
15.4.08 10:06

ahoj :)
tim dotazem s latkovanim v nemocnici jste me docela dostali..
ja myslela ze v porodnici automaticky musej vsechny mimca do latkovejch plen, minimalne do doby dokud nemaj v cajku pupik a az pak kdyztak muzou dostat jednorazovky pro ty ktery si to prejou…
cekam prvni mimo takze fakt nevim ale i co mi povidali kamaradky co maj deti tak my to tak vyplynulo.. ze ti ukazou jak slozis plinku, nejspis teda jen klasicky naplocho na osminy nebo tak aby to zvlad kdokoli a ze tam prebalujes do latky…
ono to tak nejni??

jako desim se toho jako ze pri prvnim mimu budu fakt mimo a nestihat vse co bude treba ale myslim si ze s prebalovanim bych se rpala jak s latkou tak s papirovkama a ze sem si uz zkusila novorozeneckej sklad a dokonce se mi i povedl :) tak sem mela radost ze to vlastne neni vubec tezky ze to pude ale clovek nevi…

porad me dostava to ze na me lidi koukaj jako kdybych spadla z marzu kdyz reknu ze chci pouzivat latkovy pliny… nejvic me dostavaji reakce typu a vis co properes a kolik hodin stravis u zehleni :) zacina me to bavit ciom dal vic :) uz se tesim na mimiska a doufam teda ze to budu zvladat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1653
15.4.08 11:59

Chell,

my měli v porodnici papírovky, ale hned jak jsme přišli domů, začali jsme látkovat. :D A zvládla jsem to zcela v pohodě. :wink: Ve dvou měsících jsem přestala žehlit a teď jsem už úplně vysmátá. :wink:

Ale jak píšeš, ostatní lidi mě baví. Zrovna včera jsme byli v poradně a ta maminka vedle koukala na naše oranžové kalhotky dost překvapeně. :lol: Pan doktor si nás už pamatuje, protože jsme asi jediní široko daleko. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
15.4.08 12:46

Sedire to je dobrý nápad. Ale to jsi na to najela rovnou, že i na ven měla jen kalhotky? Nějak si nedovedu představit, že bych jí teď venku slíkala a nutila čůrat, ale asi to jde co? Počkám až bude fit (bez rýmy) a uvidím. A jak jsi malé vysvětlila, že na noc plenku jo? Nebo i na noc je bez plenky?Ach jo, musím začít hledat v nočníkových diskuzích jak na to :roll: .

chell asi záleží jak kde. V Pardubicích mi dali k dispozici asi 2čč pod hlavičku a asi 3ks noname jednorázovek. Já tedy u prvního měla nachystané papírovky, protože dle tehdejších informací se ani nic jiného v porodnicích nepoužívalo (tuším Fixies protože ty Newborn měly trochu výřez na pahýlek pupíku). Po příjezdu domů mi přišlo jednodušší zabalit malou do látky než jednorázovky. Já tedy skládala pleny narovno. Takže jsem bez problému najela hned na látku.
Příště bych, pokud by to je trochu šlo, vzala do porodnice látkovky a max. jako železnou zásobu ekoplenky. Nechce se mi mrňouse dávat do těch umělých jednorázovek.
Myslím, že se látkovek opravdu nemusíš bát, moc péče navíc to nevyžaduje. Jen to máchání před praním. Já to dělala ve vaně ve vodě po koupání malé, ale teď někdo chytře radill, že prostě naháže pleny do pračky, dá je vymáchat a pak teprve vyprat. Takže takto to příště budu dělat a zase o práci méně :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure