Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Nějak to tu zamrzlo. Tak alespoň posílám odkaz na další kapsovku. Znáte jí některá?
http://www.eplenka.cz/…/drybees-16/
Cena příznivá, ale neznám …
Já zas potřebuju poradit: zdálo se mi, že kalhotky provlhávají kolem švů, tak jsem nelenila, zakoupila lanolin, švy potřela, zafénovala a počkala na výsledek. Výsledek je, že to lepí.
Tak jsem asi něco udělala špatně nebo už to lepší nebude? ![]()
A jestli to tak má být a protékat to nebude, tak to musím zopakovat po každém praní ![]()
Díky.
Ajule píše:
Nějak to tu zamrzlo. Tak alespoň posílám odkaz na další kapsovku. Znáte jí některá?
http://www.eplenka.cz/…/drybees-16/
Jsou hezké, ale já koukám vždycky na to jestli jsou balvněné, pokud ne, tak ignoruji
. Fleec na zadek mi nějak bohužel k srdci nepřirostl, kluk se opruzoval.
Neznám ani kapsovku ani nemám zkušenosti s lanolinem na kalhotky, ale Ajule, dobrý odkaz na nový obchod, i když toho zatím moc neprodává. Kam na to chodíš? Máš zkušenosti s kapsovými plenkami? Ještě jsem žádnou neviděla a nejsou mi moc jasné jejich výhody. připadají mi hrozně drahé a umělé. Jediné použití mě napadá pro přebalující tatínky, že jim to připravíš a oni plenku jen vymění, ale já takhle připravím normální PUL kalhotky se čtvercovkama a funguje to.
Knoflice myslím, že je normální, že to lepí. Taky jsem to tak poprvé udělala, ale přišlo mi, že je velká spotřeba a právě, že to lepí, tak to teď dělám jinak. V troše horké vody rozpustím trochu lanolinu a přikápnu trochu prostředku na praní vlny, mléčně se to zakalí. Pak tím potřu kalhotky v místech, kde provlhávají - okolo švů a uprostřed. Prostě impregnace vlňáčků v malém
. Napadlo mě je impregnovat celé s vlňáky, ale prý se tím zničí sucháče (zalepí se lanolinem a přestanou lepit), tak to dělám raději takto.
Pokud pereš gatě v pračce a často, tak to asi bude potřeba brzo zopakovat, uvidíš. Impregnovala jsem zatím 3×, asi tak po 4-6 týdnech, ale nejsou pořád nošené. Snad jsem ti trochu pomohla.
Elizo právě, že tahle má vnitřní vrstvu z veluru a to není fleece ne
? Jinak bych o ní neuvažovala.
Terem nechodím
, mám na to lidi. Tento odkaz mám od kamarádky z BC.
Kapsovky nemám, ale právě ta kamarádka má výbavičku z 50% z nich. Pokud chceš, pošli SZ a já ti na ní dám kontakt. Výhoda je ta, že mají zaintegrovanou PUL vrstvu, takže nepotřebuješ už svrchní gatě, tedy jednodušší manipulace a můžeš si jí vycpat vším co se ti tam vejde. Tedy skoro jako plenky All in One. Uvažovala jsem o 1-2ks na dalšího sviště k doktorovi a na návštěvy.
Na BC běží v rámci TOP soutěž o nejkrásnější doma šitou plenku, jen jsem nepřišla na to, kde se dá hlasovat ![]()
Tak to musím prozkoumat pořádněji Ajule - nejdříve jsem viděla taky velur a řekla si aha bavlna, ale pak jsem na té popisce u obrázku viděla stay-dry a napadl mě jedně fleece. Tak jdu na to kouknout..
ad velur- podívejte co jsem k ěmu našla:
http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/…/slovo/velur
tak to vypadá, že velur není označení materiálu ale struktury.
Ajule, díky, jen tak teoretizuju, plenek mám víc, než potřebuju. Jenom tak teoretizuju
K doktorce nebo na plavání nosíme Imse froté s PUL kalhotkama.
Chápu, že mají kapsovky integrované vrchní kalhotky, ale teď mě neoslovují, protože jsem najela na vlňáčky a jsem z nich unešená.
Elizo myslím, že jsem se nikdy nesetkala s velurem z fleese, většinou je to bavlna, tak myslím, že by to mělo být OK. Nicméně kamarádka neodolala a jednu už má na cestě, tak až jí okouknu, dám vědět jak to je na 100%. Jinak moc díky za nabídku, ale snapi mám, jen nemám do čeho jí zapíchnout
.
Terem, tak to se na tebe pak obrátím
. Mám dvoje natahovací, na spaní jsou výborné, ale přijde mi, že bych přes den spíš užila kalhotkové vlňáky. Takže pak na mimíse asi pořídím i ty kalhotkové.
Díky za pomoc. Prostředek na praní vlny se myslí prací prášek? Prosím polopaticky, psala jsem, že mi na mateřské zlenivěl mozek. Ď.
Přesně tak, já měla vzorek Sonnetu a teď mám Ulricha na vlnu a hedvábí. Nebo někdo používá dětský šampón. Stačí malinko a pokud je prcek citlivější, asi raději, po napatlání a uschnutí, gatě ještě vymáchat ve vlažné vodě.
Já mám Ulrich obyčejný, tak použiju ten dětský šampon, děkuji za návod ![]()
Ajule píše:Na BC běží v rámci TOP soutěž o nejkrásnější doma šitou plenku, jen jsem nepřišla na to, kde se dá hlasovat
Tam jsou krásné kousky
Jen jsem koukala, jak je někdo šikovný ![]()
Tak už to vím, pokud chcete hlasovat pro nějakou plenku, rozkliknete obrázek a pak kliknete na hvězdičky pod obrázkem (počítá se hlas, nikoli počet hlvězdiček), takto lze hlasovat pro libovolný počet plenek, ale vždy jen jendou pro jednotlivou plenku.
Kapsovka na sraz nedorazila, ale určitě dám brzo vědět, jak vypadá.
Jo dle tajných informací se v květnu chystá opět hromadná objednávka ze Slovenska, tedy i s možností vykuchaných BL organic. Tak a už je to profláknuté
.
Ajule a bližší info by nebylo? Co jako znamená ta hromadná objednávka?
Já jsem myslela, že se s tou bambuskou sžiju, ale zatím jsou fakt lepší ty flanelky … ![]()