Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
453
10.5.08 21:00

Tak jsem dnes poprvé impregnovala vlňáčky, tak doufám že dobře a že pak nebudou protékat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
11.5.08 19:23

Taky jsem včera impregnovala dvoje vlňáky a přetírala švy u IV organic - tentokrát rovnou adeps lanae, tak doufám, že budou pěkně držet.
Dnes bylo krásně, udělali jsme si výlet na kolech a zvládli jsme i improvizované přebalování ve stoje. Vlňáčky se sušili, tak to jistily Pulky, ale vlňáčky by stejně moc vhodné do sedačky na kole asi nebyly co?

Používáte sůl na svrny? A jakou? I na barevné prádlo? Díky za zkušenosti.

Krásný sluníčkový večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
16.5.08 09:59

Nějak nám to tu uslo …

Já nemám se solí na skvrny žádné zkušenosti, používám jen žlučové mýdlo.

Objednala jsem si popolini a bambinomio pul kalhotky z druhé ruky, tak jsem zvědavá, jestli jsem udělala dobrý kup anebo se zas budu chytat za hlavu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
16.5.08 13:27

Usnulo :D .
Jenže já mám nové plínuše teprve na cestě, tak nemám co psát :lol: .
Eliza je na dovolené, všichni jsou teď asi víc venku a děti lítají bez plen (a stejně jim to nedochází, tedy alespoň naší dračici, no alespoň vyzkouším ještě nové plínuše, než je vyčlením pro další dítko).
Vlňáčky mám taky ještě nevyzvednuté, už se na ně moc těším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
18.5.08 11:06

Bambinomio asi nebudou, protože jsem si je napolo nechala vyfouknout :? Do večera se musím rozmyslet. Byly za super cenu, to mě mělo napadnout, že budou rychle pryč. :?

Náš Vojtěch (5,5 měsíce) se včera poprvé vyčural do nočníku :lol: Prostě měl po dost dlouhé době suchou plínu, tak jsem ho po:,–(ila a povedlo se. Budu to zkoušet častěji, s holkama jsem taky začínala pomalu a dařilo se, obě byly brzo bez plen. Třeba to u něho fungovat nebude, ale zkusit se to musí :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
18.5.08 12:43

Knoflice a jakou velikost BM gatí jsi sháněla?

Tak u nás jsem sice taky každé přebalování dávala malou na nočník, ale podobný efekt to nemělo. Momentálně, po fázi totálního sabotování přebalování, nočníku či záchoda, se sice už trochu uklidnila a alespoň přebalování není boj, nicméně maximálně občas nahlásí bobek v pleně, či, že čůrala. A ráno dělá loužičku do nočníku za odměnu :oops: .
No alespoň vyzkouším ještě ty nové pleny co mám na cestě :D .

A neodolala jsem :lol: a od kamarádky zakoupila ještě další dvě pleny- bambusku BL a oranžovou kissaluvs (ta už tedy na dalšího prcka, neb je do 12kg), tak doufám, že budu spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.5.08 12:49

Ty kalhotky měly velikost 7-9 kg.

No: já jsem fakt, že byly holky brzy bez pleny, přikládala tomu, že měly látkové. Ty (Ajule) a Eliza jste mi moje pevné přesvědčení nabouraly 8)

Nepříhlášená Knoflice.

• Citovat
  • Upravit
2769
18.5.08 15:48

Knoflice tak já mám doma stejně ty větší :( . Přemýšlím, že si je asi nakone nechám jako záložní na druhé dítko, a pak je teprve prodám.

Jojo, utěšuju se tím, že můžu dál vesele zkoušet nové pleny :) , a že mě nic nehoní (do školky ještě nepůjde, je malá a není zatím důvod). Přitom jinak je víc než rychlá, ale ona ne to časem přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
19.5.08 09:14

Já teď vysedávám na mimibazaru a koukám po kalhotkách … Honem honem bych chtěla nějaké sehnat :roll: Tento týden přijdou ty popolini, tak uvidím, nechci se ukvapit. Zatím mu teda sedělo všechno.

Jinak mě tam překvapila hláška nějaké prodávající, že plíny prodává, protože jí kožní doporučila papírové, že právě ty látkové způsobují ekzém 8O 8O 8O 8O 8O 8O Tak a ještě víc jsem valila oči a vrtá mi to hlavou, protože to prostě považuju za nesmysl. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
20.5.08 13:57

Knoflice většinou je to spíš pracím práškem, proč dítku vadí látkovky, ale na BC bylo pár maminek, které se opravdu dlouho snažily látkovat, vymýšlely různé důvody, co může vadit a nakonec musely skončit v jednorázovkách, porotže v bavlně se dítě osypalo.

Dítku asi zase rostou stoličky, takže sotva jsme doléčily opruzení z minulé stoličky, už má zase zadek jak vařený rak a od čtvrtka má kašovitou stolici :( . Zatím statečně přepírám ty zadělané pleny :roll: , ale mám cukání načnout balení moltexek, co mám doma :oops: . Na můj ekzém mi to přepírání moc dobře nedělá. Doufám, že to bude brzo v pohodě.
Ještě že jsem raději v DM koupila Weledu, kterou mám ozkoušenou, než teď zkoušet ten nový krém na opruzeniny od Alverde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
21.5.08 09:06

Takže se virtuálně omlouvám. Zase jsem chytřejší.

Moje osobní zkušenosti jsou jiné. Vojta má zadek jak broskvičku, doufám, že to hned nezakřiknu, a synoveček v jednorázovkách bojuje s opruzením takřka bez přestávky …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
21.5.08 19:54

Eliška taky měla zadek jak broskvičku asi do 2 let, teď je opruzená dost často, většinou je to nějaká viróza nebo zuby, pak má agresivnější stolici, oprudí se a pak to tak 14 dní vyhojujeme. S ekzémem to bylo podobné, prostě se jí to hojí déle. Ale doufám, že snad brzo pochopí, že je výhodnější chodit na záchod nebo nočník a bude to v pohodě.

Vyklubala se jí 1/4 stoličky a dnes večer už měla skoro tuhý bobek :-) . Tak jsem zvědavá, kdy bude pokračování, má zatím jednu stoličku a 1/4 :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
23.5.08 12:40

Včera jsem měla možnost vidět na živo plenkovou výbavičku popolini, haipa daipa a disany. No měla jsem co dělat, protože nechci zatěžovat náš rodiný rozpočet. Ale ty haipa daipa asi zkusím, musím to obhájit před mužem 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
23.5.08 12:45

Zdravím vás holky, jsem poslední dobou nějaká rozlítaná, tak vůbec nestíhám přispívat.

No jo, zuby, to známe! :roll: Nám se teď pro změnu klubou špičáky :roll:.
Opruzení jsme dlouho naštěstí nebyly, ale taky se to malé objeví vždycky po nějaké agresivnější stolici :(. Elišce přeju ať se opruzeniny rychle ztratí a má zas krásně růžovoučkou prdelku k zulíbání! :huban: :lol:
My teď řešíme spíš zarudlou pipinku, poslední dobou, i když ji malé po čůrání vždycky otřu a většinou pro jistotu omyju vodou, pořád to tam má zarudlý, budu muset uvařit heřmánkový odvar.

Jinak Ajule já používám sůl od Ulricha, dávám ji většinou k bílému prádlu, když peru ve slizu, ale občas i k barevnému, hlavně když tam dávám nějaké oblečení malé pocintané od jídla. Skvrny potřu žlučovým mýdlem, a do bubnu přidám v kapesníku tak 1-2 polévkové lžíce soli. Častěji tu sůl využívám na odstraňování skvrn při namáčení prádla, posledně mi pěkně vyžrala nažloutlé skvrny od potu a ještě komerčního antiperspirantu na bílém triku. :)
Kissu mám v plánu taky pořídit na další mimi :wink:. A jak jsi spokojená s tou BL bambuskou? Jaké ty vlňáčky jsi nakonec vybrala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
23.5.08 12:46

Tak mi při tom psaní utekla polívka na plotně, ach jo! :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat