Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8179
13.6.08 09:15

Mě stačí natahovací vlňáky a později asi koupím ještě jedny. S těma zavazovačkama už jsem se taky sžila 8) Ale začíná mi být jasné, že se s některým plínkama budu muset rozloučit (další potomek v plánu není a pro holky to schovávat nebudu, kdoví, co bude za 20 let :D ). Asi tak: mě je to jasné už dávno, ale pořád se k tomu nemohu rozhoupat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
13.6.08 10:23

Tak není problém, paní si je vezme zpátky, takže o starost méně.

Taky mi dvoje natahovací a moc mi vyhovují, bohužel na vv a čč nejsou :( . Ale protože úspěšně nočníkujeme, už to zvládneme s tím, co doma mám. Až bude další mimi, určitě budou další novinky, tak alespoň budu moci něco nakoupit, plen mám dost, tak alespoň ty gatě :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
17.6.08 11:37

Ahojte

mam dotaz na Ivuli. Prosim te jak dlouho trvalo nez zaaslali ze Sk pleny?
Ja udelala objednavku pred tydnem a zatim se mi nikdo neozval, jen mi napsali ze je to potvrzene
 Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
17.6.08 13:33

Nejsem sice Ivule, ale snad nevadí, když odpovím :lol: .
Do Čech zasílají jednou za 14 dní, takže to chvilku trvá, navíc poslední dobou mají hodně zakázek a jsou kapku ve skluzu, takže to může ještě chvíli trvat :( , ale ceny mají bezkonkurenční, takže se vyplatí počkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
17.6.08 14:22
Ajule píše:
Nejsem sice Ivule, ale snad nevadí, když odpovím :lol: .
Do Čech zasílají jednou za 14 dní, takže to chvilku trvá, navíc poslední dobou mají hodně zakázek a jsou kapku ve skluzu, takže to může ještě chvíli trvat :( , ale ceny mají bezkonkurenční, takže se vyplatí počkat.

se omlouvam, jasne ze jsem myslela Ajule :-D
No cekam, cekam jako na trni, ja zastance jednorazovek jsem se rozhodla zkusit latkovky..... tak jsem nedockava, mam i zive sny jak ty pliny prebaluji a peru :-D
Holt trochu magorim, uz aby byli doma.....
Jen doufam, ze budu s tema Baby Lucy spokojena, i kdyz nebudu mit srovnani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
17.6.08 14:41
kat-ka píše:
Jen doufam, ze budu s tema Baby Lucy spokojena, i kdyz nebudu mit srovnani

Já jsem je taky měla přímo ze Slovenska a dorazily rychle. A jsem velice spokojená. Které sis objednala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
17.6.08 16:14

tak mi napsali mail, ze balik odesilaji pristi stredu

Objednala jsem si bamboo ruzove 4ks, bambo pistaciove 2ks, organic 3v1 2 ks a kalhotky fix.....

a jeste od pani na MMB kalhotky Imse organic

je to vse na zkousku, takze jsem nechtela kupovat moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
20.6.08 07:41

Myslím, že budeš spokojená. Mám organic 3v1, pak vykuchané organic a bambusky a všechny jsou moc fajn. A na kalhotkové pleny jsou gatě BL fix super. Imse organic mám ráda, sice provlhají, ale dá se to řešit lanolinem a na čč jsou fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3141
22.6.08 13:23

ahoj latkarky,
uz mi je trapne se chlubit novymi prirustky na nasem foru (btw ahoj helmitko a katko :wink: ), tak pujdu k vam :lol: . nejak jsem latkovkam propadla :oops: … po bojich s cc u prvniho ditka jsem ted neodolala a zkousim jak vztekla vsechny mozne „moderni“ latkovky… ale vy pro to budete mit pochopeni :D
mame samozrejme CC, pak HD pastelka (pro ty mam slabost), IV kalhotkove flanelove i frote, bambusky od totsbots (na druky i na suchac) jak prirodni tak barevne a nove i jednu kalhotovku od thirsties… svrchnacky mame PULky (vlnacky ani flisacky me zatim nezlakaly) - HD na druky, IV soft i organic, no a ted jsem poridila jeste thirsties - a do tech jsem se proste zamilovala. viktor je docela hubeny ditko - a ty thirsties maji suchace udelane tak, ze se daji zapnout pres sebe, takze nam padnou dokonale - ze mu to neproteka u nozicek a v pase. maji to takhle snad i bummies, ty jsme jeste teda nezkouseli.
nevyhovovaly nam popolini vicevrstevne pleny ani jejich PUL svrchnacky a disana flanelka, takze jsem je prodala, abych nemela tak spatne svedomi, ze utracim za dalsi plinky. ale vy to znate. no, myslim ze az odzkousim poradne, jak provlhaji/neprovlhaji ty svrchnacky thirsties, tak pujdou z domu i IV soft…
koukam, ze tu mam odu na thirsties :lol: , ale jsou fakt dokonaly :lol:

jo, jeste jsem chtela k separackam. doted jsem davala anicky, ted jsem objednala od popolini v krabicce - http://mamaja.cz/…robnosti.php?… - ale jsou nejak desne velky. mate je nekdo? strihate je na dve nebo je prekladate nebo co s nima?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
24.6.08 12:10

rada

Ahojky, chtěla bych poradit, uvažuji, že koupím plenky od bambino mio Sada od narození po nočník. Stojí teda na mě dost peněz :cry: , a tak jsem chtěla vědět, co mam budu muset všechno dokupovat? Aby nakonec nevyšly levněji ty jednorázovky?!
Díky za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
24.6.08 12:52

Markéto, zrovna Bambino Mio by vyšlo určitě levněji než jednorázovky (zkus si to spočítat - při průměrné spotřebě řekněme 5-8 plen na den tak za 4kč a většinou děti nosí plenky min.18 měsíců. Navíc látkové by ti měli vydržet nejen na jedno dítě).
S BM jsme začínaly, nejsou špatné, jsou jednoduché, rychle schnou a cenově jsou přijatelné. Kdybych měla vybírat kalhotky asi bych zvolila nějaké jiné, protože BM u většího dítěte mohou škrábat (sucháč se obrací na břiše). Kdybych neznala jiné, asi bych byla docela spokojená, ale když má člověk výběr… :D Například mě momentálně připadají jako ideální plenky od narození po nočník kombinace One Size Popoliny (biobavlna nebo bambus) s kalhotkami Bummies. Na noc jsou bezvadné Two Size bambus - ale schnou asi tři dny :) . Také Tots bambusky na patentky jsou výborné, One size mají ale tu přednost, že savé jádro jde udepnout, což je výhoda při zmenšování plenky na úplně malé mimino.
Ještě si dost lidí chvílí slovenské plenky Baby Lucy, jsou levné a flexibilní. Kdybych neměla plenek dost asi bych je taky zkusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3141
24.6.08 13:11

marketo, se :,-(ou je to vzdycky risk - muzou ti sednout a taky nemusi. ja bych byla spis pro to nakoupit par plenek od ruznych znacek (treba mamaja ma moznost vlastni :,-(y se slevou http://www.mamaja.cz/…robnosti.php?… - a urcite to budou mit i jini prodejci) a pak postupne dokupovat podle toho, co ti bude vyhovovat. zrovna u BM svrchnich kalhotek (mela jsem jedny pujcene od svagrove) mi vadilo to co pise eliza - suche zipy jsou tuhe a toci se na bricho. taky nevis, jak velke budes mit dite atd. my jsme treba meli problem, ze viktor mel nozky jak hulcicky a kolem stehynek mu vsechno protekalo - az na svrchnacky haipa daipa, ktere jsou na druky a daji se poradne stahnout i u nozicek (to jsem predtim nevedela o thirsties nebo bummies…).
myslim, ze pro zacatek jsou vyborne tvarovane frote plenky haipa daipa - jsou jednoduche, poskladas si jak potrebujes a vydrzi hodne dlouho.
na bamboozles tots bots nedam dopustit, ale spis na vetsi mimco, ne novorozence - jsou skvele v tom, kolik nasajou, ale novorozence budes muset prebalovat kazdou chvili - a pri tom, jak dlouho schnou… do tech bych sla az tak ve 4 mesicich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
24.6.08 13:13

Markéto látkovky jsou rozhodně levnější než jednorázovky a navíc šetrnější k zadečku a životnímu prostředí :D . Pokud tě nechytne nakupovací mánie a nebudeš chtít vyzkoušet všechny nové pleny, dá se pořídit velmi slušná a funkční výbava za rozumné peníze.
Osobně mám vyzkoušené jen BM gatě a díky poškrábanému bříšku dítka nepatří k mým favoritům, pleny neznám, ale myslím, že některé maminky psaly, že na to co jsou jsou docela drahé.
Já mám v současné době výbavu plenek a gatí (což je nezanedbateplná finanční položka) asi za 6000Kč, asi se to zdá hodně, ale vynásob to plánovanými dvěmi dětmi a počtem balíků jednorázovek. I na jedno dítě by to bylo levnější než jednorázovky.
Já preferuji kombinaci čtvercových a vícevrstvých plen s kalhotkovými. Mám dobrou zkušenost s Baby Lucy a Popoliny.
Každému vyhovuje něco jiného, pokud se rozhodneš látkovat, budeš si to muset vyzkoušet sama. Osobně bych nedoporučovala kupovat :,-(u od narození po nočník, spíš koupit po pár kusech různé typy plenek a uvidíš co vám sedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
24.6.08 13:15

Ještě jsem zapomněla napsat, že část peněz se ti vrátí prodejem plenek a gatí až nebudou potřeba.

Elizo promiň, mám už pro tebe přes měsíc rozepsaný mail, ale nejsem schopná ho dopsat :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3141
24.6.08 13:38
Ajule píše:
Ještě jsem zapomněla napsat, že část peněz se ti vrátí prodejem plenek a gatí až nebudou potřeba.

jo jo, akorat se s tim clovek tezko louci :lol: . zatim prodavam jen to, co se mi neosvedcilo nebo nam nevyhovuje, ale prodala jsem tak za 2/3 puvodni ceny, coz je myslim dobre, clovek aspon nema takove vycitky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure