Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2682
24.6.08 15:01

Ajule, díky :) . Brzy odpovím.

K těm BM plenkám. Taky se mi zdálo že jsou, třeba oproti Popolini vícevrstvým, dost předražené, ale pak jsem někde četla, že jsou mnohem trvanlivější. Ale nevím, já je zase tak dlouho nepoužívala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
25.6.08 13:01
adelina77 píše:
Ajule píše:
Ještě jsem zapomněla napsat, že část peněz se ti vrátí prodejem plenek a gatí až nebudou potřeba.
jo jo, akorat se s tim clovek tezko louci :lol: . zatim prodavam jen to, co se mi neosvedcilo nebo nam nevyhovuje, ale prodala jsem tak za 2/3 puvodni ceny, coz je myslim dobre, clovek aspon nema takove vycitky.

To máš pravdu :D , taky jsem zatím prodala jen jednu plenku, která nám střihově nesedla a vrátila nové vlňáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
25.6.08 15:39

Díky za odpovědi, pořádně si to promyslím, zatím mám do porodnice nachystané jednorázovky a pak něco vyzkoušíme.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6923
25.6.08 21:58

Adelino
Prosím tě, jak ti sedí ty popolínkové separačky na HD pastelce? Psala jsi, že jsou velké, vychází třeba na přestřižení na dvě? Chtěla jsem je objednat, ale teď váhám.dík.

A nahlodaly jste mne na ty thirsties, taky je vyzkouším. Kde jste objednávaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
25.6.08 22:09
marketa1 píše:
Díky za odpovědi, pořádně si to promyslím, zatím mám do porodnice nachystané jednorázovky a pak něco vyzkoušíme.. :wink:

To je rozhodně moudré, taky nejsem zastáncem kupování celých :,-(. O té BM jsem na začátku taky uvažovala, ale v té době se k nám dovážely pouze Bambino Mio, Popoliny a něco málo z Disany. Teď je výběr táááák veliký, že člověk neví, co vybrat :) . Zpětně jsem moc ráda, že jsem se neunáhlila a koupila jen čč a od BM pouze svrchní kalhotky. Myslím, že pro malé mimi, které se často přebaluje, jsou čtvercové pleny ideální volbou. Kalhotky BM jsem si ze stejných důvodů jako píšou holky neoblíbila.
Na malé mimi bych ještě pořídila pár kalhotovek jako třeba bambusky Baby Lucy, jsou štíhlé, poměrně dobře sají a hlavně jsou cenově přijatelné nebo bambusky TB, ty sají o něco víc a jsou trochu dražší. One sizku jsme taky používala od mala a ještě TB originál, ale ta mi hodně zhrubla a navíc se mi v místě přišitého jádra klubou dírky :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
25.6.08 22:13
žížala píše:
A nahlodaly jste mne na ty thirsties, taky je vyzkouším. Kde jste objednávaly?

Já je sice neobjednávala, ale mají je na mamaja.cz a taky na branakdetem.cz :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3141
26.6.08 09:24
žížala píše:
Adelino
Prosím tě, jak ti sedí ty popolínkové separačky na HD pastelce? Psala jsi, že jsou velké, vychází třeba na přestřižení na dvě? Chtěla jsem je objednat, ale teď váhám.dík.A nahlodaly jste mne na ty thirsties, taky je vyzkouším. Kde jste objednávaly?

zizalo, prave ze to nevychazi. jsou 23×34cm (jo, kdybych si to precetla pred objednanim :wink: ). na HD ti to ted nepolozim, jsou jako na potvoru vsechny v kyblu :wink: . ale pro srovnani - anicka je siroka 17cm a ta vychazi akorat. takze podelne to strihnout nejde, to by bylo uzky. a strihnout to pricne, tak budes mit skoro ctverec, dal by se dat jen pod zadecek, tak nevim jak tvuj rostak, ale viktor by to urcite setrepal, musime mit separacku po cely plince.
jinak k thirsties - objednavala jsem na mamaja.cz. tam jsem si to oblibila - pani posila okamzite - vetsinou objednam, poslu hned penize - a do tri dnu mam balik doma. ty svrchnacky thirsties jsou fakt nedostizny, kalhotovka ma taky uzasnej strih, jen dela trochu vetsi zadecek (na druhou stranu zrovna to mi prijde roztomily :wink: , ale nekomu to treba vadi). jinak slusne saje, akorat vrchni vrstva je fleecova, mam radsi frote. na druhou stranu kdyz je na tom separacka, tak je to skoro jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6923
26.6.08 17:17

adel
Díky. Vím, že jsi psala, že nesedí, jen jsem nevěděla, jestli na všechny typy co máš. :wink:
Mě fleese nevadí, používám HD fleesový separačky a jsou fajn. Jen jsem je krapet zničila rybilkou, tak chci zkusit i ty jednorázovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
29.6.08 08:04

Rybilka obsahuje oxid zinečnatý, který dělá ty nevypratelné fleky. Pokud nemáš dítě opruzené, je zbytečné ho mazat protizánětlivou mastičkou, oxid zinečnatý se může akumulovat v těle. Já dítko mažu domácí mastí z bambuckého másla, včelího vosku a oleje. Na opruzeniny pak mám Weledu s oxidem zinečnatým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6923
29.6.08 22:32

Ajule
Díky za vysvětlení, to jsem netušila. Tak před měsícem jsem přešla na Weledí krém. A jak prosím tě děláš to s bambuckým máslem? Kde seženu včelí vosk? V jakém poměru to mícháš?
Máslo používám přírodní na promazávání kůže kvůli atopáku. Dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
30.6.08 08:42

Žížalo není zač, já taky začínala s rybilkou, tedy tou míchanou z lékárny.
Na zadeček míchám masti dvě, jednu s lanolinem, druhou bez. Poměry závisí na tom, jakou chceš konzistenci krému. Když dáš víc vosku, je to tužší, když dáš méně, je to řidší. Klidně můžeš mazat jen čistým bambuckým máslem, ale je dost tuhé.
Včelí vosk je trochu problém, pokud nemáš známého včelaře, měl by jít asi koupit, ale dost špatně se shání. Když bude nejhůř, tak mi napiš a já ti ho pošlu, tchán je včelař a máme ho dost.
Mast č. 1 na 50ml: alá lalium od Eone - ve vodní lázni rozpustíš asi 5 lžiček včelího vosku, přimícháš ricinový olej (můžeš dát jakýkoli jiný LZS), na ekzém je dobrý lněný nebo pupalkový (lněný je podstatně levnější), nebo víc druhů olejů, když to chladne přidávám ještě EO, ale pokud máš dítko atopika, asi bych to nechala jen tak.
Mast č. 2 na 50ml: asi tři lžičky včelího vosku, dvě lžičky lanolinu, bambucké máslo asi 5lžiček a jakýkoli olej LSZ.
Když budeš cokoli potřebovat, napiš třeba SZ nebo do přírodní kosmetiky, ať tady nemateme látkařky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
30.6.08 11:19

Ajule - dneska jsem si vzpomněla že jsem ti slíbila tu mast s lanolinem jako emulgátorem. Zrovna mi došla tato mastička, tak jsem ji šla udělat. Ještě nevím jaký bude výsledek (zda se srazí nebo ne) ale zatím to vypadá dobře.
Takže je to mast na opruzeniny s lanolinem, olejem, bamb. máslem, vč.voskem a heřmánkovým hydrolátem. Bohužel dělám jen od oka, ale pokusím se popsat přibližně.
Nejdřív si dám na plotnu hlubokou pánev s vodou, abych mohla zahřívat více věcí najednou. Do pánve dám malou misku (skleněná ikea, obsah 300ml) a asi do 1/4 až 1/5 dám olej (dala jsem směs mandlového, konopného a trochu z pšeničných klíčků jako konzervant) a pak do toho lanolin (asi dvě lžičky) a trochu vosku (tak jednu lž), velmi pomalu zahřívám. Ke konci dám do pánve ještě malí šálek s hydrolátem aby se zahřál trochu (cca 2 lžíce). Až je vše rozpuštěné vezmu mixer na frappe a začnu šlehat olej - po troškách přidávám hydrolát Musí se stále šlehat. Důležité je velmi pomalé chlazení aby se to nesrazilo. Přeliju do výsledné misky až když je ta původní dost vychladlá a i po přenesení ještě asi hodinu čas od času promíchám. A je to, nic složitého. Takhle mast je pravdu velmi dobrá a hojivá, preferuji jí i před Weledou kde je ten hojivý oxid zin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
30.6.08 12:41

Elizo díky, ani nevím, že jsi mi to slíbila. Chtěla jsem zkusit tělové mléko s lanolinem, ale po nepovedeném pokusu se vracím zpět ke kupovanému.
Mast vypadá skvěle, ta moje mast č.2 je skoro stejná až na ten hydrolát, ten jí stříkám přímo na zadeček, když ho má podrážděný, ale víc jí zabírá na noc buretové hedvábí. Pokud někdy pořídím šlehač na frapé, tak jí určitě vyzkouším :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
30.6.08 15:40

Jo jo, je to taky dávno, ptala ses na ten lanolin na mléko.
Ještě jsem zapomněla že tam mám dát měsíčkovou tinkturu. Tak jsem jí tam dala až teď - ale lepší by to bylo za tepla - kvůli odpaření alkoholu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6923
1.7.08 10:19

Ajule,
díky. Zní to moc dobře, seženu vše potřebné a zkusím. A když budu v ouzkých, napíšu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure