Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Já už se nemůžu dočkat, až dorazí vlňáčky. Takže s předstihem prosím o návod, jak je naimpregnovat - kolik čeho jak. Mám doma z lékárny Adeps Lanae a nechce se mi investovat do hotové lanolinové impregnace. Švy jsem zvládla, ale to stačila troška …
Jinak souhlasím s tím, že se dá dobře koupit i z druhé ruky. Jen to musí být dobře nafocené, když tak se zeptat, jestli třeba suché zipy pořádně fungují apod. Už jsem se i spálila, ale většinou to funguje.
Knoflice dávám lžičku (co naberu, naberu, takže většinou půl lžičky, je to ztuhlé z lednice) do trochy horké vody, pak přikápnu prostředek na vlnu a hedvábí (Ulrich či Sonnet), někdo dává dětský šampon, dokud to nezmléční. Pak naleju do kýblu a přiliju potřebné množství vody, aby vlňáčky byly ponořené.
Jojo, taky mám doma dva Ultrafity s poněkud nedržícími sucháči, což se paní opomněla zmínit, ale pravdou je, že se mi sucháč asi 1-2× rozepnul i na nově kupovaném Ultrafitu
.
Ostatní pleny mám od kamarádek, takže se zárukou
.
Knoflice, mě fungoval jen tekutý prací prostředek, v dětském šamponu lanolin po vychladnutí ztuhnul a plaval na povrchu.
Očekávám nové plínuše a dnes malá kromě pleny ráno a na spaní chodila vzorově na nočník
, tak jsem zvědavá, jak je budu testit
. Ale co, na noc a přes den na spaní určitě jo
. Jsem zvědavá jestli to dítku vydrží.
Ahojky,
mám na vás malý dotázek. Látkujeme, mám haipa-daipa pastelka a kombinuju to zatím s klasikou. Mám od nich i látkové separačky, ale krapet jsem je zničila rybilkou.
Chtěla jsem se optat, zda máte tip či zkušenost s jednorázovými separačkami? Dívala jsem se na Popolínky a tuším Bambino.
Díky.
Knoflice, ahoj. Kde všude tě nepotkám. ![]()
Ahoj, holky,
taky látkuju, ale momentálně trochu bojujeme se zapařeninami, moje Anežka má supercitlivou kůži a hned se jí cosi vyrazí…
Knoflice, zdravím,
já nedávno objednala na mmb uštrykované krásné vlňáčky, ale zjistila jsem, že teda pěkně hryžou. Příště jdu do merina, to ale zas prý víc prosákne. Jinak, po impregnaci vlňáky fungují bezvadně, jenom mám pořád zábrany malou do nich obléct, já sama bych v nich nevydržela…
No a ty separačky, podle mých zkušeností, bez nich to nejde, jinak má malá hned červený zadek, dám separačku a všechno je O.K. Měla jsem popolini a bambino mio a nejlepší jsou stejně anička z lékárny. 100ks za 30Kč.
No, jinak mě látkování ohromně baví, ale to nás asi všechny… ![]()
žížalo mám doma Imse Baby, jsou tak na jedno použití, pak se už většinou trhají. Nevím, zda Imse Batole pak nejsou kvalitnější, protože chápu, že u miminek, stejně většina separaček letí rovnou do záchoda s kakáním
. U kamarádky jsem si sahala na separačky od Popo v krabičce a zdají se mi silnější a lepší, takže příště jdu do nich. Kamarádka je používá i místo vlhčených ubrousků.
helmitko Aničky jsem měla dřív taky, ale protože jsou neodbouratelné, mám raději vizkózové nebo celulózové, které mohu rovnou vyhodit do záchoda a vím, že se za chvíli rozloží.
Ajule, díky. Já si nejsem jistá, jestli kupovat ty baby, přestože pořád kojíme, ale Matík už kaká max.2× denně a to pak stojí za to. Tak asi zkusím ty Popolínky a uvidím. Taky jsem se pídila po nějakých odbouratelných.
Vlňáčky jsem ještě nezkooušela, ale třeba se k nim taky propracuju, Matík je náš první a je to takový pokusný králíček.
Jsou dobré i na léto do tepla?
Já právě počítám s tím, že vlňáčky budou na léto nejlepší, podle toho, co jsem vyčetla tady a tak
A jestli budou kousat, tak mě to bude mrzet. Tuším, že v tom inzerátu bylo, že to je merino, ale je fakt, že i podle obrázků vypadají vlňáčky různě. Třeba ty, co má Ajule jsou už na první pohled zcela jiné než ty naše.
Vojtíkovi teda nevadí ani PUL kalhotky, teď v těch horkách i míň čurá a kadí mi jenom ráno a to téměř vždy rozbalený a když u toho nejsem
Tak si to asi umíte představit. Takže my separačky nepotřebujem vůbec ![]()
Ajule gratuluji k nočníku
![]()
Ahojky
vlňáčky No já věřím že sjou na léto fajn, ale naše slečna kaká při každém kojení a někdy i mezi takže jejich náročná údržba mě neláká. Zatím. ![]()
Separajdy U nás nehrozí (mám teda látkové IV ) z papírových se mi opruzovala. Ale měli jsme IV baby a byly fajn. ![]()
Ahoj látkařky! Jdu vás pozdravit! Hlásím že už se nám už narodil Matoušek, sice trochu dřív, ale při porodu vážil 2990, což je skvělá váha. Ale domů jsme odcházeli s váhou 2630 g a já se bála že mu ty moje BL 3v1 spadnou. Ale nespadly!!! A my úspěšně látkujem!
Ralelo, tak to je fajn, hlaně aby bylo všechno v pořádku. Vidíš, náš chlapec se narodil v termínu a měl jen 2,5kg.
Rarelo moc gratuluji a přeji, ať se vám dobře daří doma s celou rodinkouhttp://www.sirmi.ic.cz/smajl/137.gif
Opět jsem se koukla na mimibazar. Vlňáčky jsou z ovčí vlny, žádná merino. Tak jsem napjatá, jak to dopadne
Už kvůli té ceně, jiné tam stojí víc. ![]()