Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2769
29.5.08 17:30

Knoflice mám vlňáčky od Ivušy z BC, jen Ivuša, žádné číslo za tím není, myslím, že v nejen plenky z druhé ruky má starý inzerát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
29.5.08 20:15

Ahoj,
tak náš brouček má právě 6 měsíců a celou dobu používáme bavlněné kalhotkové plíny Popolini Komfort 2v1. Papírové používáme jen na cestování. Jsem s nimi moc spokojená. Tenhle typ má dvě velikosti a od každé mám 18ks. PC je cca 2× 6 500,–. Díky tomu, že jsou dvou velikostní se dají využít i na druhé dítě. V takovém případě se rozhodně vyplatí i ekonomicky.
Přebalujeme tak po 3 hodinách a díky 4ks náhradních vložek v noci dokonce přebaluju jen jednou. Nežehlí se a ani když jsou pročůrané nejsou vyloženě mokré díky tomu, že vložka se strká dovnitř plíny a mezi touto plínkou a zadečkem je moc příjemný materiál (asi bavlna) na kterém na dotek není vlhko skoro poznat. Peru je každý den aby stihli uschnou než vypotřebuju ty vyprané od minule, takže nemám ani problém s úschovou a pachem. Četla jsem, že díky tomu, že nejsou děti v těchto plínkách úplně v suchu tak jak je to u papírových, naučí se spíš dříve na nočník a také prý netrpí tolik na opruzeniny. V papírových plínkách jsou prý zadečky víc zahřáté a u chlapců to v dospělosti může způsobit problémy s prostatou, bavlněné plínky ale mají schopnost udržovat teplotu přirozenou.
Pak je tu také neopomenutelná a v dnešní době už naštěstí i dost diskutovaná ekologická šetrnost.
Na první kontrole u ortopeda neměl syn nožičky zcela v pořádku a tak jsme dokoupili za cca 1000,–kč další náhradní vložky které jsme dosud dávali jen na noc, teď asi tak 1měsíc už jsme je dávali i celý den. Díky tomu jsme na další kontrole měli kyčličky v pořádku a mně spadl kámen ze srdce. S papírovými plínkami by to asi tak jednoduché nebylo, musela bych dávat několik dalších vrstev a ne jen jednu malou vložku.
My jsme s nimi moc spokojeni a můžeme je jen doporučit. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
30.5.08 00:03

Tak jsme na dovolené u moře používaly látkovky a musím přiznat, že ten vlhký vzduch dělá své. Takže shrnutí - nečekejte, že vám plenky uschnou přes noc, ale přes den v tom vedru velmi rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
30.5.08 07:32

Eliza Tý brďo dovolená u moře a látkovky - seš dobrá. Já marně uvažuji do čeho budu balit dupku Sofii v červenci na dovolené (a to jedem jen do Rožnova - no ale není tam pračka). :oops: :?

Vlňáčky - prosím vám jak uplé to na té plínce má být já to mám jaksi na fest a to asi je špatně co???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
30.5.08 10:21

Asi by to mělo být trochu volnější kvůli provlhávání..

No ona tam samozřejmě byla pračka, jinak by to nešlo, že. A sušák a kolíky, prostě jako doma, nebo možná lepší, protože u nás nemáme balkon.Takže žádná dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
30.5.08 10:26

Hmm takže z vlňáků už vyrostla než jsem je stihla pořádně ozkoušet. Chjoooooo. :?

No ta pračka mi tam bude tragicky chybět vidím to na jednorázovky i když v tom vedru mi jí bude líto. :?

A nemáte někdo zkušenost se svrchníma Flísákama?? Jkaože ty vlňáčky jsou asi fajn, ale ona je věčně prokakaná durch a ty flísáky se líp udržují že. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
30.5.08 11:05

Já moc flísáky nemusím - podle mě se na léto moc nehodí, někde v e-shopech to i píšou, že se v nich v létě může zadek přehřívat. Náš kluk byl z nich „spálený“ v místech styku s pokožkou.
Ale nechci odrazovat, někdo si je moc chválí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
30.5.08 17:10

všechny Vás tu zdravím a prosím o radu.Chci začít používat latkové plenky ale mám v tom zmatek,malímu je měsic a máme mít široký balení porad´te mi jaký mám koupit a kolik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
31.5.08 20:42

Ivo taky bych fleese kaťata nedávala na léto, je to umělina a dítě se v tom snadno zapaří. Venku na zahradě teď lítá dítě bez plen, doma jako obvykle.

apel, ono je dost těžké poradit. Vím, že toho je na trhu hodně a máš pocit, že se v tom nemůžeš zorientovat. Myslím, že pár stránek zpět dávaly holky odkazy na stránky, kde jsou posané jednotlivé druhy plen, materiálů, počtů…
Jinak na http://www.mamaja.cz/…raz_text.php?… je docela přehledná tabulka včetně vhodnosti na široké balení.
Záleží, kolik chceš investovat, jestli chceš kombinovat různé druhy plen (je to hlavně z počátku dobré, než zjistíš co ti vyhovuje), nebo mít výbavu jen z jednoho typu plen. Chceš kombinovat čtvercové pleny s kalhotkovmi nebo čistě jen kalhotkové? Zvaž si výhodu jednovelikostních a vícevelikostních plen (nevím, zda plánujete víc dětí),…
Rádi ti poradíme, ale asi spíš napiš, co by se ti asi tak líbilo a pokud budeme mít zkušenost poradíme.
Počty plen závisí na možnosti schnutí plen a druhu materiálu a typu plen (čtvercové, vícevrstvé schnou rychle, kalhotkové pomaleji), jak často budeš chtít prát,…
Prostě nejde napsat, kup si např. 24ks Popo a je to :( .
Možná bych ti doporučila nakoupit pár plen z druhé ruky, jsou o dost levnější, takže tě pak tolik nemrzí, když ti třeba nakoupená plena z různého důvodu nevyhovuje, každé díte je originál a co sedí jednomu nemusí sedět tvému.

Já preferuji na den převážně čtvercové a vícevrstvé pleny, občas prostřídám kalhotkovou plenou, na noc jednoznačně kalhotková plena a vlňáčky. Ale u mimíse zpočátku asi vlňáky nebudu používat, přece jen kadí dost často.
Kalhotkové pleny mám BL organic, Ultrafit organic Popo, One size Popo a čekám na vykuchané BL organic a BL bambusky a jednu Kissu. Pak mám ještě bambusku BBH, ale střihově nám moc nesedí, tak jí pošlu dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
2.6.08 10:48

Ajule No jo ale my doma máme téměř 30 stupňů a tak se mi ty gumové kalhoty moc nelíbí. A zase jen v plíně to mě už párkrát fest počurala při kojení. :( V postýlce jí to samozřejmě nebaví. (mluvím o té mladší ta starší už neplenkuje). Tak si říkám do čeho dát aby to trochu vydrželo a zároveň dýchalo.

Eliza A jak to vpadalo - Sofii se dělá v místě krajů kalhotek taková jakoby hodně suchá kůže. Tak mě teď napadlo zda to nemá spojitost s flésovým krajem HD kalhotek. 8O No teď igelitujeme (v tom horku je to děs) jelikož odešla pračka do věčných lovišť a opravář musel objednat díl tudíž tak týden nemám v čem prát a tchýni každý den z plínkama otravovat nemůžu plus k tomu tam musím autem jelikož bydlí dál což znamená zabitý celý den. :( No a zmizelo jí to. No zkusím je nedávat.

apel To je těžko na široký balení to chce větší objem mezi nožkama. Takže asi kalhotovky nee (i když možná holky znají i široké). Ono většinou v ordinaci Dr. řekne dávat dvě čč na rovno na igelitku takže myslím že by snad jedna čtvercová plenka na novorozenecký a k tomu dvě čč mohly stačit do nějakých větších kalhotek. Ale záleží co ty by sis představovala - přece jen čtverce se musí žehlit :( A kolik do toho finančně holdáš investovat. Já mám mimčo 2měsíce a nejčastěji používáme čč na novorozenecký sklad na ty jejich řídké kanonády to stačí (vysvětlené na www.mamaja.cz) a k tomu nějakou vkládačku či žínku z Ikea, ale já zas balím aby byl zadeček pidi. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
2.6.08 10:48
apel píše:
všechny Vás tu zdravím a prosím o radu.Chci začít používat latkové plenky ale mám v tom zmatek,malímu je měsic a máme mít široký balení porad´te mi jaký mám koupit a kolik

Apel, záleží na mnoha věcech: např. jak moc chceš do toho investovat, kolik s tím chceš mít práce, jaké máš podmínky na sušení prádla apod. Možná bude jednodušší odpovědět na konkrétní dotazy. Určitě ti je rády zodpovíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
2.6.08 11:31

Holky máte někdo HHS myslíte že kdybych do toho dala nějakou vkládačku či čč na rovno že by to něco vydrželo?? Příjde mi to hezké a dýchalo by to - jako do kočárku když bych pod ní dala podložku co???? Mám (měla jsem) zavazovačky jen Disany a ty teda nenasály nic a ještě dělaly nožky do široka. Nebo si mám raději koupit ještě pár kalhotovek a řešit to tak. A co myslíte mám už kupovat to větší číslo asi co?? Když má malá skoro šest kilo.

No nic mám tu řev typu mámo je mi vedró tak jí jdu aspoň obetřít mokrou žínkou bobka malýho. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
2.6.08 13:23

Ivo, asi jde o tu menší, co? Já mám HHS a jsem s nima spokojená, s novýma co mají lemy z bavlny ještě víc, jsou měkčí a připadají mi tlustší. Velkou kapacitu mají s bambusovýma Bamboo Hour nebo Bamboo prefold (ty sajou opravdu hodně), BH jsou zase štíhlé, pro tak malou holčičku by možná stačila i vv. Já je kombinuju s vlňákama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
2.6.08 14:35
IvaV píše:
Ajule No jo ale my doma máme téměř 30 stupňů a tak se mi ty gumové kalhoty moc nelíbí. A zase jen v plíně to mě už párkrát fest počurala při kojení. :( V postýlce jí to samozřejmě nebaví. (mluvím o té mladší ta starší už neplenkuje). Tak si říkám do čeho dát aby to trochu vydrželo a zároveň dýchalo.

Ivo v teple bych řekla, že fleece je horší než PUL zátěr, pokud je na vnitřní straně PUL gatí látka.
Mám taky nejraději vlňáčky, ale ta údržba je trochu náročnější, když dítě ještě hodně kaká. V tom případě bych to řešila kalhotkovýma plenama, ze kterých málokdy něco uteče a navrch vlňáčky na doma a do kočárku jak jsi navrhovala tu vazačku třeba s vv a pod to podložku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
2.6.08 14:42

Ivo, řekla bych že to může mít na svědomí ten fleec. Taky bych řekla, že na léto jsou nejlepší vlnáčky. Pokud je kůže od tepla zpocená a vlhká tak to třetní s umělinou udělá své. Zase u tak malého miminka se dá používat v létě v pohodě plínka bez svchních. HHS s nějakou vycpávkou (já dávala i obyčejný čtverec, nebo VV) by měla v pohodě stačit. Já teď klukovi (2roky) dávám na den na doma taky jen kalhotovku. Je mi líto ho balit ještě do jedné vrstvy. Holt ale musím častěji přebalovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure