Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Koukla jsem na fotky, díky Lesino!
Že bych taky přidala? ![]()
Holky, já pořád uvažuju na těma BL, stejně jako rarelo se mi o nich i zdá … Pořád nemůžu přijít na to, proč jsou o tolik levnější než jiné … V čem je ten háček? Třeba oproti těm Kushieskám, co mám, jsou levnější o polovinu
![]()
Když zhrubnou, nestačí na ně kůra v kyselině citronové? Třeba …
Ach jo, já na ně koukám snad každý den
(na webu)
Knoflice píše:Holky, já pořád uvažuju na těma BL, stejně jako rarelo se mi o nich i zdá … Pořád nemůžu přijít na to, proč jsou o tolik levnější než jiné … V čem je ten háček? Třeba oproti těm Kushieskám, co mám, jsou levnější o polovinu
![]()
Když zhrubnou, nestačí na ně kůra v kyselině citronové? Třeba …
Ach jo, já na ně koukám snad každý den(na webu)
já už nemyslím. Prostě jsem je objednala, já na ně snad nenašla negativní hodnocení. (a už raději nechci najít
) Doufám že nezhrubnou, budu sušit v sušičce a to jsou prý pak pěkně měké.
Kolik sis jich objednala? Kdy ti mají příjít? Já počkám, jak se ti budou líbit „naživo“ a pak … že by?
Vzala jsem 20organic 3v1(snad nebudu litovat) a 4 color ať mám na machrování k dr
(2 pistáciové a 2 modré)Objednávala jsem přímo na těch slovenských stránkách. Měly by přijít do dvou týdnů…
Teď ještě potřebuji vyřešit vrchní kalhotky. Určitě chci vlňáčky (něco si upletu i sama) ale chci i nějaké PUL.
Ááá, tak tady jste holky! Já vás hledám… Člověk vypadne na 3 týdny a tady se dějou věci! ![]()
Ale asi jsem slepá, protože ve Stejných názorech se tato diskuze pořád nezobrazuje. ![]()
Knoflice píše:Knoflice já být tebou tak to neřeším, stejně to nevyřešíš!
Holky, já pořád uvažuju na těma BL, stejně jako rarelo se mi o nich i zdá … Pořád nemůžu přijít na to, proč jsou o tolik levnější než jiné … V čem je ten háček?
K tomu hrubnutí - mě přijdou organiky pořád měkkčí než Popo ultrafitky. Navíc, když se promnou v ruce, zase se změkkčí.
ralelo organiky jsou mezi nožičkama celkem dost široké, takže si myslím, že se nemusíš obávat, že by nebyly na široké balení. U BL bambusek už bych si ale tak jistá nebyla, jsou mezi nožkama poměrně úzké. Ty bych brala spíš až na větší mimi.
Fotogalerie je super!!! ![]()
rarelo rozhodně nemusíš mít strach, já sice nemám srovnání s ostatníma plenkama, ale jsem spokojená. Navíc na první pokus jsem pořídila plenku, která vydrží celou noc.
Dnes ráno jsem koukala, že se jedna plenka začala lehce párat ve švu, ale to není nic, co by nespravila jehla s nití.
Jsou trochu hrubší, než když ti přijdou, to jsou fakt sametové, ale rozhodně to není struhadlo a oproti čč je mám měkkčí. Uvidím jaké budou, až je budu sušit na sluníčku.
Sedire promiň, mohla jsem ti to napsat, že se diskuze přesunula
. Z počátku se zobrazovala i ve stejných názorech, teď už ne
.
Knoflice mě se tedy líbí moc
.
Tak už jsem to podala politicky i manželovi, koupím jich pět.
Svrchní kalhotky mám polyesterové od Kushies a jsem max spokojená, neproteče nic. Pár stránek zpátky tady byly ty žabičkové od jiné firmy, ty se mi líbí moooc! Ty Kushiesky mě stály 178, tydle jsou o stovku dražší, tak váhám. Ale taky si říkám, že v létě, když bude mít jen plínu a tričko to bude stát za to.
Holky, pročítám vaši diskuzi, až teď jsem na ni narazila, taky látkuju…
ELIZO, Popolini One Size se vyrábí i z bambusu. Bohužel ale asi nejsou k dostání u nás, jak jsem se dívala. Narazila jsem na ně v obchodě Popolini ve Vídni. Hned jsem si jednu pořídila, abych ji srovnala s námi hodně oblíbenými bambuskami Baby Lucy. Popolini jsou úplně jiné co se týče materíálu, určitě je to i tím, že obsahují jen 77% bambusu, zbytek polyester, kdežto Baby Lucy 90%. Co se týče savosti, je Popolini fakt výborná a vůbec mi nehrubne. Ovšem co na ní nemám ráda je to, že jak má Natálka řidší stoličku, zašpiní i svrchní kalhotky, ty gumičky okolo nožiček prostě chybí (oproti Baby Lucy). Navíc vyšla na 355Kč, což je oproti Baby Lucy rozdíl… Ale zase je tenší… Je to těžké… ![]()
Ale hlavně jsem Ti chtěla říct, že se vyrábí, tak snad dorazí brzy i k nám! ![]()
Co se týče Baby Lucy Organic. Taky mi zhrubly a zůstavají na nich fleky po stoličce. Na druhou stranu, hodně nasajou, dávám je na noc. Na noc jsem s nimi spokojená, ale na den si je neumím představit i proto, jak jsou široké… Ale určitě každému vyhovuje něco jiného… ![]()
Ahojky, dávám sem stejný dotaz, jako na rodinu. Řeším noční plínku pro syna, potřebuju něco, co vycpu jen vpředu na pinďulovi
Mám popolinky bio, ale přijde mi, že po nacpání mu už jsou nízké a hlavně se musí hodně vycpat, jsou už hodně prané, mají za sebou už 1,5 dítěte
, tak váhám mezi bum hugger (tím, jak se dá dovycpat jako kapsovka, když by si nááááhodou vzpomněl a chtěl v noci čůrat, tak se dá líp zabalit, ale netuším velikost, protože nemá žádná tlustá stehýnka - na druhou stranu se plen asi jen tak na noc nezbaví
) nebo mezi bambuskami Two size Popoliny, protože je mají i v té velké velikosti od 15 kg + do toho nějakou vkládačku? Jakou, abych nemusela dávat separačku, a dobře sála?
Líbila se mi i Baby Beehinds, ale není nikde k mání…
Díky moc za rady!!!
ashin píše:
Ahojky, dávám sem stejný dotaz, jako na rodinu. Řeším noční plínku pro syna, potřebuju něco, co vycpu jen vpředu na pinďuloviMám popolinky bio, ale přijde mi, že po nacpání mu už jsou nízké a hlavně se musí hodně vycpat, jsou už hodně prané, mají za sebou už 1,5 dítěte
, tak váhám mezi bum hugger (tím, jak se dá dovycpat jako kapsovka, když by si nááááhodou vzpomněl a chtěl v noci čůrat, tak se dá líp zabalit, ale netuším velikost, protože nemá žádná tlustá stehýnka - na druhou stranu se plen asi jen tak na noc nezbaví
) nebo mezi bambuskami Two size Popoliny, protože je mají i v té velké velikosti od 15 kg + do toho nějakou vkládačku? Jakou, abych nemusela dávat separačku, a dobře sála?
Líbila se mi i Baby Beehinds, ale není nikde k mání…
Díky moc za rady!!!
Ashin, tak to moc neporadím - jednak mám holku a k tomu ještě né tak starou. Bum hugger ani two sizku nemám, ale two sizku si co vím holky chválí, že je savá hodně. Mám konopku i bambusku BBH, teď jsou momentálně na ecomamme vyprodaný, tak je nemají v nabídce. Konopku používám jako noční, úplně nám stačí, má uvnitř 2 připínací vkládačky, které si můžeš poskládat jak chceš (hlavně tu delší přední, což by ti mohlo vyhovovat), ale jsou to plínky jednovelikostní do 15 kg, pokud si dobře pamatuju, takže na starší děti už nejsou
.
Lenulo , díky za odkaz, hned jsem na ní mrkla, ta bude bezvadná:
http://www.windelmiete.at/…uct_info.php?…
navíc má myslím větší podíl bambusu než Two size. Jako jednovelikostní plenka bude výborná!
Jinak k Two size - je fakt super savá, taky těžká a dluho schne. Mám jednu na noc a zatím jsem neměla savější plenku. Ale na den mi to přijde až zbytečně. Takže bych řekla, že ta +15 bude asi ideální. Vycpaná ještě bambusovýma vkládačkama…
My mám taky problém, že kluk usíná s lahvičkou a ráno si dává další nášup, takže si dokážete představit tu plenu. Já ho teda ráno jednou převlíkám, protože mu to i vadí.
Zdravím,
při druhám dítěti se ze mě stala taky látkařka a docela jsem se na to těšila. Všude čtu samou chválu na látkovky, tak přidávám svou čerstvou zkušenost. ![]()
Koupila jsem si plenkovou
u od narození po nočník Bambino Mio. Prozatím mi kamarádka půjčila svoje BM kupované před 4 lety- okraje měly hodně štepované (velikost1 fialově a vel2 bíle).
V balíku přišly jiné BM plíny - nejsou vúbec entlované, okraje jsou prošité šikmým proužkem. Vypadají, že budou jemňounké - má to ale jednu chybu.
PŘI PRVNÍM PRANÍ SE OKRAJ JEDNÉ Z PLÍNEK ROZPÁRAL ASI 3CM, TAKŽE JE VIDĚT, ŽE VRSTVY NEJSOU V KRAJÍCH POD LEMEM VÚBEC PROŠITÉ!!!!! ![]()
Při DRUHÉM PRANÍ se na jiné plíně objevila další závada - uprostřed toho kraje pod šikmým proužkem se látka roztřepila a vysmekla ven (asi 2-3cm).Mám to nafocený, kdyby někdo chtěl, pošlu. Jak jsem se na látkování těšila, tohle mě docela vytočilo.
Má ještě někdo podobnou zkušenost, nebo jsem takhle dopadla jenom já?
Je nemilé, když si říkáte, že koupíte kvalitní zboží, které by mělo vydržet ještě na další dítě a ono to dopadne tak, že se vám rozpadají už při prvním vyprání před použitím.....
( A to jsem plíny předeprala-usušila zatím jednou - výrobce doporučuje tento postup opakovat 4×, aby byla savost optimální.)
Ajulo, mě se to u BM plenek taky stalo (naštěstí jen jednou). Podle toho jak to popisuješ, tak bys možná mohla ty plenky reklamovat?!
Já osobně BM moc ráda nemám, ani kalhotky ani ty plenky.
Ajule , já bych to reklamovala! Ale zkazit náladu to muselo …