Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Tak to je proti asi 40cm o BL docela rozdíl, asi si zkusím nějaké na zkoušku vzít, našla jsem nějaké z druhé ruky. Jsi s nimi spokojená, dávala jsi je jako noční plenu?
Díky moc.
Ajule jak velké máš dítko že mu jsou BL malé?
Holky sice to je mimo téma, ale nemáte některá zkušenosti s látkovýma vložkama do podprsenky?
Ajule Max na nich vyrostl, pak jsem si je neprozřetelně prodala. Dávala jsem je v pohodě na noc a byla jsem s nima spokojená, takže teď jsem si alespoň dvě koupila z nostalgie, když je tu jedna mamina nabízela za pěknou cenu. Já proti nim nemůžu nic říct, vím že je občas někdo kritizuje, ale podle mě to jsou úplně normální dobré pleny. Je fakt že zhrubnou (ale který ne) a schnou dlouho - to je asi největší mínus.
ralelo píše:
nemáte některá zkušenosti s látkovýma vložkama do podprsenky?
Já spíš bojuju s nedostatkem mlíka, takže už chodím bez vložek, ale pokud by se to ještě obrátilo, tak je určitě zakoupím. Teď mám jenom dva páry (značku už dávno nevím), jsou takové plátěné a trošku studěj. Moc by se mi líbily asi tyhle http://www.latkovky.cz/…ducts_id/423 .
A pak nějaké vlněné s buretovým hedvábím, třeba tyhle http://www.latkovky.cz/…ducts_id/101 nebo http://www.latkovky.cz/…ducts_id/100 (ty jsou prý diskrétnější).
Pimpo díky, snad se mi ta mamina z bazaru ozve. Asi si pořídím dva kusy, mám jen 4ks BL, tak je to tak tak. Stačilo by, kdybych nestihla vyprat a nemám jí na noc co dát. Schnou taky dlouho.
Rarelo dítko má 2r a 2m, má asi 13kg, ale dávám dovnitř vv a originál vkládačku. Dnes jsem dovnitř dala jen vv a vkládačku vložila navolno do vlňáků a byly jí dobře. Ta vv je dost objemná. Dítko pije mléko těsně před spaním, tak musím dost vycpávat. Někdo používá jen jednu vkládačku a v pohodě. Záleží, jak dítko čůrá. Takže nám asi ještě nějakou chvíli vydrží, pokud část vycpávky dám vně plenky.
Na BC někdo uváděl, že se mu opraly a hrubnou. Je pravda, že už nejsou tak měkké jako při dodání, ale to myslím dělají všechny pleny a oprané zatím nevypadají. Mám je dva měsíce, ale peru je obden, takže každou tak 2× týdně.
Mám asi přiblblý dotaz, ale chápu to dobře, že kapsové pleny mají zaintegrované pul kalhotky, vycpou se čím chcete a po použití se vše hodí do prádla?Prostě jako Imse 2v1, jen je lze ještě docpat třeba vv?
Ajule tak to s tím mlíkem znám
Gabka s mlíkem usínala…
Plínky budu sušit v sušičce, a to jsou prý pak krásně měkoučké
takže mi snad nezhrubnou. Chci je už pomalu objednat protože na ně furt myslím a už se mi i zdálo že se topím v plenkách.
Ajule, ty kapsovky se vycpávají jak to jde. ![]()
Ad kojící vložky - velmi mi vyhovovaly ty z vlny a hedvábí. Ale nikdy jsem neměla problémy s nadprodukcí.
Pimpo díky za info o ultrafitech. Teď je jen sehnat za slušnou cenu.
Rarelo rozhodně nelituji, že jsem si je koupila, jsou o dost levnější a slouží dobře a že možná časem nebudou výstavní?A které ano?Pro mě je důležité, že zvládnou 12h nálož čůrání a vlňáčky stíhají. Noc dopadla dobře, takže budu dávat vkládačku vně a vv do pleny nebo obráceně, to ještě vyzkouším. Bambusové jsou prý měkčí, ale mě zatím stačí obyč biofroté.
Mám BL bambusový čtverec 30×30 a moc ho nepoužívám, přijde mi že čč nenahradí. Stejně tak od kamarádky zapůjčené konopné vkládačky od Baby idea mě příliš nenadchly. Na noc vv nenahradí a přes den stíhají čč, případně dám čč + froté nebo vv.
Ale vím, že jiné maminy na konopí a bambus nedají dopustit, kvůli savosti i štíhlosti.
Kdybych neměla 90 ks čč, asi bych víc zkoušela kalhotové plenky, takhle mi stačí co mám a na další mimi něco málo dokoupím.
Elizo nepletu se, že jsi do kapsovky od Swadlebees nacpala i vv?
Docela o nich začínám uvažovat, chtěla jsem na dalšího prcka koupit jednu Imse 2v1, ale tahle vypadá vymakanější a bez savého jádra i levnější. Chtěla bych to na návštěvy u doktorů, nebo když pojedu někam na návštěvu. Měla jsi i vel. S? Na jak dlouho ti ta velikost vydržela?
A za jak dlouho je nutné přibližně přebalovat?Po 2,3,4h?
Kamarádka čeká za měsíc mimi a chce taky čč rozšířit o kalhotkové, tak sbírám info kde se dá. Doufám, že mě se to taky bude brzo hodit
.
Ajule píše:
Elizo nepletu se, že jsi do kapsovky od Swadlebees nacpala i vv?
Docela o nich začínám uvažovat, chtěla jsem na dalšího prcka koupit jednu Imse 2v1, ale tahle vypadá vymakanější a bez savého jádra i levnější. Chtěla bych to na návštěvy u doktorů, nebo když pojedu někam na návštěvu. Měla jsi i vel. S? Na jak dlouho ti ta velikost vydržela?
A za jak dlouho je nutné přibližně přebalovat?Po 2,3,4h?
Kamarádka čeká za měsíc mimi a chce taky čč rozšířit o kalhotkové, tak sbírám info kde se dá. Doufám, že mě se to taky bude brzo hodit.
Ajule, mám jen eLka..Podle mě by se to dalo vycpat čímkoliv co se ti tam povede narvat
(a aby to netlačilo). Podle toho co tam nacpeš tak to vydrží. Idelání jsou hodně savé a tenké materiály jako třeba bambus, biobavlna, konopí.. VV jsem tam jednou nacpala, docela to šlo. Na malý mimi by tam šla i obyč čtvercovka, třeba ta hodně savá Imse. Ty plenky má kluk (přes rok a půl starý) už několik měsíců a vypadá to že vydrží ještě dost dlouho. Jsou to docela dost flexibilní plenky (patentky), takže by možná stačilo M a L. Ale nemám odzkoušeno.
Elizo díky, to zní dobře. Příští týden máme plenkový sraz a kapsovku máme slíbenou na ukázku. Tak se těším, že si jí pěkně okouknu a pak se uvidí.
Kdyby na většinu plenkového období stačila velikost M-L, bylo by to skvělé. Se širokým balením by se do M mohl vejít i mimís
.
Měli jsme široké balení preventivně, tak počítám, že ho raději budu dávat i u dalšího.
Fotky krásné
krásně vypadá ten popo čtverec na draka
, asi taky nějaké objednám
Já už si objednala ty BL tak jen budu čekat až přijdou ![]()
Moc pěkné fotky, díky moc
.
Ultrafity mám zamluvené, drak vypadá moc pěkně, jsem zvědavá, zda se mi povede ho umotat z mušelínek 80×80, které mám objednané. Na malou jsou moje pleny krátké. Doufám, že pak půjdou mušelínky využít i na prcka.
Rarelo ať se ti plenky líbí, doufám, že nezklamou tvojí představu. Zkusím večer nafotit malou v BL, ale záleží jak bude unavená a bude spolupracovat.