Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2682
19.3.08 22:03

Já mám pocit, že ty zlatíčkovské plenky jsou flanelky (nebo alespoň dřív byly, snad dokonce totožné s Baby Lucy) a ty dost často u větších dětí bohužel nestačí. Nám tak maximálně do půl roku.
Jinak jejich vlňáky jsou dobře nepropustné, ale trochu neforemné (někdy nafotím). Na noc ale dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
21.3.08 08:30

Já mám podle obrázku taky pocit, že jsou stejné jako Baby Lucy. Včera mi dorazily, už se suší na šňůře.

První dojem: Kushiesky jsou lepší :arrow: taky byly 2× dražší. Další dojmy napíšu, až je malému dám na zadek.

Jen mi vrtá hlavou - píšete,že jsou míň savé. Podle objemu mám ale přesně opačný pocit - že budou savé až běda :lol:

Jinak abych taky přispěla do diskuze - plínky peru jen na 40 a stačí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
21.3.08 08:33

Ještě jednou jsem mrkla na tu akční :,-(u a souhlasím s Ajule - radši bych kupovala postupně než do toho vrazit 6 tisíc najednou a pak třeba nebýt spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
21.3.08 13:46

Knoflice a jaké máš pleny od BL?Organic, flanelky či klasik?A jaké máš Kushies?
Já jsem tedy s BL organic spokojená, jen jsou už malé poněkud natěsno, tak jsem doplnila zásobu o ultrafit biofroté.
Docela jsem uvažovala o vyzkoušení Kushies 2v1, ale prý v sobě mají PVC vrstvu, tedy jsou nepropustné, tak jsem od nich upustila. Mají u nich udáno co za nepropustnou vrstvu uvnitř plenky mají?
Je to informace typu jedna paní povídala, nic konkrétního nevím, tak abych zbytečně nehaněla pleny, které neznám.
Budu ráda, když napíšeš svoje zkušenosti s nimi. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
21.3.08 13:53

Na jedné stránce jsem našla jen neurčitou nformaci pleny mají voděodolnou vrstvu, na dlaší jsem se dopátrala informace, že mají vinylem potažený polyester. PUL to tedy není. Je vinyl propostný? PVC je polyvinylchlorid, tak tedy nevím 8O .

Ještě mám dotaz, chtěla bych zkusit ušít pleny z ručníku Saxan z Ikey a jaro mě nalákalo a chtěla bych opustit klasiku nebělenou a pustit se do barevných. Nevíte jak je to se zdravotní nezávadností barev u ručníků z Ikey, myslíte, že z toho mohu pleny ušít?Chtěla bych do nich ještě vkládat vv či čč. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
21.3.08 16:27

Kushies mám classic a 2v1, ty classic jsou lepší. Do těch 2v1 už bych asi znova nešla, místo nich bych koupila ty classic. :arrow: hůř schnou, to co jsi našla o PVC asi tak bude, tohle já jsem až tak neřešila :oops: Jsou ale perfektní na frajeření, protože mají veselé obrázky, nepotřebují se na ně svrchní kalhotky. Classic na den svrchní kalhotky nepotřebují, ale v noci je pročůrá.

Ty BL mám taky klasik, jestli se nepletu … (ty nejlevnější :wink: ). Asi to vyznělo jinak než jsem chtěla - jsem spokojená, určitě bych je doporučila dál.

Právě jsem objevila ameriku - že svrchní kalhotky jsou ještě jiné PUL a PVC 8O 8O 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
21.3.08 18:07

Knoflice díky za informaci, tak to si je klidně odpustím (tedy ty Kushies).
Na frajeřinu na dalšího prcka mám žabičkové bummies, tak už se těším, až budu udivovat maminy v ordinaci :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
22.3.08 12:57

Včera se mi nechtělo na půdu jít kouknout na visačku. Takže je tam POLYURETHANE. Zjevně jsem mimo mísu. Ajule , ty se v tom vyznáš? Fotku těch žabičkových jsi tu dávala ty? Jsem se do nich zamilovala, ale zatím ještě odolávám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
23.3.08 07:50

Tak BL už jsme úspěšně odzkoušeli. Možná se mi to jen zdá a pak změním názor, ale sají fakt dobře. Dávám mu je na noc, protože přes den je to škoda, přebalujem často. Tak jsem měla pocit, že i když načural dost, tak má zadeček v suchu. :wink: Dneska ověříme, jak dlouho trvá, než uschnou, jsou venku na šňůře (neděle neneděle :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.3.08 13:51

nakupy

Ahoj všem,
mam v plánu na svoje první mimčo který je zatím ještě v bříšku vyzkoušet látkový plíny, nemám zkušenosti ani s papírovejma ani s latkvejma. Papírový jsou asi pohodlnější na přebalování ale mam ten pocit že i ty látkový nejsou složitý že se to dostane do ruky lehce.. a hlavne odpadne neustaly tahani baliku plen domu a kosu plnejch spinavejch plen z domu to me na tom fascinuje nejvic :)

mam v plánu koupit pro začátek na vyzkoušení následující:

kalhotkový, především na cesty, k doktoru a na noc

Baby Lucy - je mi sympatické že se dají zmenšit na XS/S, nejsem si jistá scuhými zipy ale bamboo maj patentky tak když budou ok větší velikost objednám s patentkama
BL Bamboo
BL Organic
2* BL Color

OneSize Organic - poponini 3* - jsou vpohodě i na malý mimi???

Babyidea - Bamboo Extra, patentky

Hemp Hour Strap 4*

vkládací konopný plenky

Plena vícevrstvá (popoliny) S 12
Plena vícevrstvá (popoliny) L 12

20 čč ?? flanelek

svrchní
BL Fix + color

natahovací vlňáčky

váhám nad

• Bioflanelkama od IV
  • Bamboozles máte někdo srovnání s BL bamboo? přijde mi že je to prakticky totéž akorát že TB jsou dražší…
  • konopnou EH, někde sem četla že někomu protéká a je rychle pročůraná..

myslíte že bych měla něco přidat něco ubrat něco změnit… máte s něčím z toho špatné zkušenosti, nebo naopak velice dobré s něčím co mi chybí? má se nám narodit 30.6 takže přes to léto chci aby mimo větralo…

díky moc všem

Lucka

• Citovat
  • Upravit
8179
25.3.08 15:09

Ahoj, já pořád říkám, že není nad klasické čtverce :lol: :wink:

Já jsem taky sama zvědavá, co udělá delší používání se suchýma zipama na BL, ale zatím mi vyhovují víc než patentky (a to jsem si dřív myslela pravý opak). Po odzkoušení taky konstatují, že mi BL klasik vyhovují víc než Bamboo (říkala jsem si, že jsem si za ty stejné peníze mohla raději koupit 2 klasik). Ale zase - jsem zvědavá, co budu říkat po delším používání 8) Koupila jsem si M/L a nezmenšuju je, když ho upravuju, tak se patentky odepnou. A schnou rychle.

Další značky znám jen z obrázků na netu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
26.3.08 12:48

Souhlasím s Knoflicí, že není nad čtverce, zvlášť pro novorozence, takže bych přidala snapi sponku a studovala novorozenecký sklad :D Když se s ním sžiješ, tak budeš potřebovat jen pár plen k doktorce a na noc, i když samozřejmě můžeš pleny jen vložit do kalhotek bez sponky a taky to jde.
Já bych lobovala za Imse. Mám flanelky, starý typ, sice moc nesajou, ale rychle schnou a já doma stejně přebaluju často. Dají se nastavit vv jako vkládačkou. Ale hlavně, dostala jsem je i s kalhotkama od švagrové a teď je má už třetí dítě a jsou pořád beze změn, až na lehké zašednutí. Pak mám ještě froté a ty jsou dobře savé, dají se upevnit snapi sponkou, takže jdou i do natahovacích vlňáčků, na druhém dítěti vypadají ještě líp než nové, praním zesvětlaly.
Ze seznamu bych vyřadila kalhotkové Popoliny, teď jsem je dostala od kamarádky a nijak extra savé nejsou, zato dlouho schnou.
Vyměnila bych vkládačky za bambusové BH od Baby Idea, mně konopí saje stejně jako bavlna.
Spíš kup míň plenek a vyzkoušej, co Ti bude vyhovovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
26.3.08 22:14

Re: nakupy

lllllll píše:
BL Bamboo
BL Organic
2* BL Color
OneSize Organic - poponini 3* - jsou vpohodě i na malý mimi???
Babyidea - Bamboo Extra, patentky
Hemp Hour Strap 4
vkládací konopný plenky
Plena vícevrstvá (popoliny) S 12

Plena vícevrstvá (popoliny) L 12*
20 čč ?? flanelek
svrchní
BL Fix + color
natahovací vlňáčky
váhám nad
  • Bioflanelkama od IV
  • Bamboozles máte někdo srovnání s BL bamboo? přijde mi že je to prakticky totéž akorát že TB jsou dražší…
  • konopnou EH, někde sem četla že někomu protéká a je rychle pročůraná..
    myslíte že bych měla něco přidat něco ubrat něco změnit… máte s něčím z toho špatné zkušenosti, nebo naopak velice dobré s něčím co mi chybí? má se nám narodit 30.6 takže přes to léto chci aby mimo větralo…
    díky moc všem
     Lucka

Ahoj Lucko, asi se budeš muset smířit, že co žena, to jiný názor :D .
Já na druhé dítko plánuji na začátek převážně čč a vv. Rychle to schne a stejně přebaluješ často.
Mám jen vv vel. 2 a plánuji je používat i na mimi, myslím, že to půjde taky. Pokud se používá sklad na draka či novorozence, je nižší spotřeba kalhotek, tak 2-3ks, při skladu na rovno bych počítala tak 4-5ks (2ks vel. S a 3ks vel. M).
BL organic používám jako noční plenu, je hodně savá, ale déle schne.
One size mám týden, prý je to spíš denní plena.
Bamboo extra mi přijde zbytečně savá plena na mimi, když není jednovelikostní, pořídila bych jí až na větší dítko, když bude v noci spát delší dobu a budou potřeba savější pleny. Např. naše dítko do 6 měsíců kadilo i v noci, takže jsem přebalovala každé kojení, tedy po 2-3h i v noci.
Navíc jsem o BE četla, že docela tvrdnou lemy (konopné) a taky suchý zip, když je plena počůraná. Údajně by měli v nejbližší době začít dělat BE s biobavlněnými lemy, tak by to asi bylo lepší.
Hemp Hour jsem měla půjčenou od kamarádky a moc mě neoslovila, právě kvůli poměrně tuhým švům. Navíc jsem nebyla schopná do ní dítko umotat. Asi by se mi víc zamlouvala vazačka od Disany.
Kalhotky BL fix jsou fajn, ale na rovno mi čč lépe drží IV organic. Při úvazu na draka by to asi bylo lepší. Taky je pravda, že na ležícím mimi se asi pleny moc neposouvají. Rozhodně bych jedny BL fix pořídila, jsou to držáky a za málo peněz.
Natahovací vlňáčky miluju, ale nevím, zda je budu používat u mimíse, záleží jak bude kakací. Ale vlňáčky jsou nejlepší kalhotky. Pokud se nebojíš manipulace a že je často pokřtí kakáním, jdi do nich :!
Konopka EH kamarádkám vydrží tuším tak 3-4h, na noc jí myslím nedávají, nebo jí ještě něčím vycpávají.

Jak jsem už psala, s ohledem na mou výbavu (asi 90čč) budu používat hlavně čč a vv a kombinovat s kalhotovýma plenkama k lékaři a na delší spaní.
Hodně se mi líbí Haipa pleny, může se poskládat jak potřebuješ a bude rychle schnout. Na větší děti, ale už není, tak jí nemám vyzkoušenou, jen jí plánuji otestovat na druhém mimi.
Mě osobně bambus (mám jen bamb. čtverec BL) a konopí (testovala jsem vkládačky a HHS od kamarádky) příliš nenadchlo, stačí mi biofroté a čč s vv.
Budeš to muset risknout a ozkoušet co ti bude vyhovovat nejlépe. Každý má jiný názor a zkušenost, každé dítko je jiné, ale látkovkami 100% nic nezkazíš a určitě budeš spokojená. Jen se připrav na to, že začneš být na plenkách závislá :D. Je to moc nakažlivé a super :lol: :lol: :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
26.3.08 23:06

Já jsem měla natahováky vlňáky už S a se zavazovačkami Disana to bylo v pohodě - neprotýkaly..Tahle kombinace mi na novorozence až 6 měsícú připadá ideální - cenově i prakticky (hodně často se přebaluje a čtverce rychle schnou). Jak dítě začne přecházet na tuhou stravu a bobek je tuhý, tak už se dají vv nebo čč používat bez nějaké „ochrany“ (sklad či zavazovačky). Od roku a půl jsme přešly na kalhotovky - příště je asi začnu používat od těch 6 měsíců.
Jinak vlňáky jsou fakt úžasná věc, už jsem si na MMB objednala jedny tříčtvrťáky na léto :oops: ..
Mými favority z kalhotovek jsou tots bambusky na patentky, Popolny two size jak biobavlna tak bambus a One size biobavlna. Čtverce jednoznačně Imse V.
Z 2v1 Swaddlebees a Imse V.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
27.3.08 08:22

plenky

tak mi to nedaloa zaregistrovala jsem se páč anonymně je tö fakt o ničem…:)

moc děkuju všem za jejich připomínky :) jelikož čekam první mimi tak opravdu netuším jak často mimi budu přebalovat…

jinak sem tedy dala na rady a prozatim (hlavne abych uz se doma mohla z neceho tesit) sem objednala svrchní kalhotky BM a IV Organic na zkouzku s pleneckama bioflanel a biofroté

na cesty a tak asi objednam asi BL testovací :,-(u
BL Bamboo
BL Organic
2* BL Color
svrchní BL Fix a color

asi tedy pořídím víc čtvercovek… ale ta kvalita ktery prodavaj je fakt silena… par jsem jich dostala od tchyne po budoucim tatinkovi a ta kvalita se opravdu nedá srovnat… mam pocit ze to co sem koupila ted bude hned procurane ze to nic nenasaje jak je to pruhledny…
vaham ze nakoupim frote plinky misto klasickejch čč ty aspon nejsou pruhledny a mam z nich pocit ze nasajou vicero…

z toho co sem vyčetla tak ty Hemp Hour Strap maj bejt neco jako Disana zavazovačka… jen ze je to z konopi a trochu to i nasaje ale jinak principielne to stejny.. nebo je to teda jinak… me ta disana přijde strašně umělá… pocitove se mi nelíbí…

ty kalhotkovy bambusový a konopný sem teda pochopila že jsou potřeba až spíš od toho půl roku kdy miminko už víc čůrá.. malí mimi má malý bříško a stačí mu jen méně savé materiály které naopak rychleji schnou což je výhoda páč jich je potřeba víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure