Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2769
31.7.08 19:23

Evo zkus mu dát do koupání odvar z měsíčku a škrob. Pak bych asi šla do vlňáčků, které nejvíc dýchají. A dost nám na opruzeniny pomohla vložka z buretového hedvábí, dávala jsem jí to na noc a přes odpolední spaní.
Separačky jsem moc nepoužívala, měla jsem Aničky a pak tu mám ještě Imse a dost se trhají, na víc použití moc nejsou. Kamarádka si pochvaluje separačky od Popoliny v krabičce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.8.08 08:47

Ajule díky za další tipy, o víkendu to tam prolezu. Jedem tam s manžou v sobotu, tak něco pokoupím a zkusim ušít. Ale asi nejdřív abych to vyprala, jestli se to srazí co?
Jinak plenky asi objednám u slune, hledala jsem a zdá se mi nejlevnější…na čtvercovkách rozdíl i 4 kč na kusu, a to je dost:-). Kolik myslíte, že bych těch plenek měla mít abych nemusela prát každej den, ale dejme tomu á 2-3 dny?
S bazénkem se máš:-). My bydlíme v bytě a tak máme v tomhle smůlu:-(, ale na víkend jsme si půjčili detektor kovů a tak půjdem courat do lesa a nějakej potůček snad taky potkáme :wink:
Ahoj Evo, přeju ať se Ti podaří najít pro broučka to pravý ořechový, aby byla brzo prdelka v pořádku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3141
1.8.08 09:03

dobre ranko!

ajule , diky moc za tip, vubec jsem netusila, ze to tady nekdo prodava. pani je fakt moc ochotna, vcera jsme byli cepici vyzkouset (a jesteze tak, protoze ta stredni velikost, kterou nosi jeji 18m dcera, byla viktorovi akorat, takze asi vezmu tu, co je psana od roka a pul). akorat jsem odesla jeste s vkladackama bamboo hour a jednou bamboo extra na noc :oops: . jee, ted koukam na tvoje metriky - gratuluju!

evo , viktor se oprudi spis po celulozovych, ty viskozove v krabicce od popolini muzu taky doporucit (akorat jsou takove zbytecne velke, ale jinak skvele a vydrzi prani).

jeste k tem zinkam z ikey - to mne jako vkladacky nenapadlo pouzivat, dobrej tip, my je mame 3.5 roku na ruzne utirani pusy a rukou a vubec se nesypou, vybornej material.
a co se tyka tech cc - na aju jsem kupovala asi 60 (byly ceske, ale vyrobce nevim) a ted jsou uz slusne vysypane a nektere maji i diry… s tema pres 30 let staryma po nas se to vubec neda srovnat - ty jsou porad pevne. ale koukala jsem na tu vazbu - a ty stare ji maji takovou jinou, jakoby dvojitou.

ivusko , k tem gumickam na zadech - ja bych nerekla, ze je to zbytecnost, ono zalezi, jak budes mit hubeny mimco, ale urcite jsou fajn, jinak se ti pros..e az na zada :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
1.8.08 19:52
broskvicka6791 píše:
Kolik myslíte, že bych těch plenek měla mít abych nemusela prát každej den, ale dejme tomu á 2-3 dny?
S bazénkem se máš:-). My bydlíme v bytě a tak máme v tomhle smůlu

Broskvičko měla jsem jich asi 60, plus nějaké staré a ještě pak dokupovala, protože jsem dávala 3 na široké balení a prala ob den. Nakonec jsem jich měla celkově asi 90ks a prala jednou za 2-3dny. Teď když časem plánuji kombinaci kalhotkových a čč mi jich přijde hodně a část čč jsem věnovala švagrové, ale je klidně možné, že je z ní budu zpátky vyprošovat :lol: .
To víš bydlení na vesnici má své lepší i horší stránky(špatná dostupnost kamkoli,…), ale už jsem si zvykla, vidím tu víc klady a neměnila bych.

Adelino asi jsem měla štěstí, po víc jak dvou letech intenzivního používání se mi moje čč zdají stále dobré. Dalšího prcka snad ještě zvládnou, vyřazovala jsem jen některé staré pleny ještě po manželovi.
A děkuji za gratulaci, snad bude vše v pořádku, u doktorky jsem ještě nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6923
3.8.08 22:48

Ahojky,
tak jsme zpátky z dovolenky a ve schránce na mě čekal papír, že balíček už je na poště, tak tam zítra naklušu. Už se moc těším.

Ajule
Gratuluju a dík za tip s ikeáckejma žínkama, vyrazíme příští týden na nákup.
Adelino
Jak se osvědčily vkládačky? Já je snad vyzkouším už zítra, spíš ale až pozítří, podle toho, jak schnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3141
4.8.08 23:03

zizalo , zatim po par vypranich nesajou o moc vic nez frote, ale ono to prijde, tem bamboozles to taky trvalo aspon 10 vyprani, nez zacaly poradne nasakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
6.8.08 09:26

Hlásím úplný konec plenkování :potlesk: . Malá je bez plen i v noci, budí se sama a dojde si na nočník, zatím bez nehody, snad to tak vydrží. Ale budu sem nakukovat i dále a časem snad i s dalšími zkušenostmi a postřehy.

Žížalo díky :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
11.8.08 15:02

nazdarek zjistila sem ze s mimem je clovek fakt na stiru s casem takze jen jdu pozdravit :)
uspesne latkujeme stale.. teda az na ty noci kdyz ma mala problemy s briskem a ja sem tri dny nevyspala davam hnusku abych se nemusela prat s nozkama do latky je to prece jen o neco rychlejsi…

jinak kdyby mel nekde zajem o neco proavam par plenek ktery sme nevyuzili pripadne jen vyzkousely :)
 http://www.mimibazar.cz/bazar.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
12.8.08 16:15

Ahoj holky! Jen tak náhodou jsem nakoukla do Vaší diskuze, doufám, že to nevadí. Jsem taky novopečená maminka (přesně 4 měsíce) látkařka. Tady jsem celkem za exota, protože kromě jedné kamarádky široko daleko do toho nikdo nejde. Ale já jsem spokojená jak želva.
Někdo se tu ptal na separačky. Mně se nejvíc zatím osvědčila Disana. Můžou se i prát, hezky drží, prostě paráda. Jsou jen zbytečně velké, tak je trhám na půl :lol: . Patřím k lenošnějším maminám, tak používám kalhotkové látkovky. Ale abych aspoň trochu ušetřila, tak používám jednovelikostní, ať jsou na dlouho.
Zdravím všechny mamky a mějte se krásně! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6923
12.8.08 16:43

Ahojky,
tak bambusky už jsou oprané a zavedené a paráda. Na noc jsou mnohem lepší než froté, to nám stačí přes den v pohodě. A úplně suprové jsou ty vkládačky Baby Hour. A separačky mám IV a dobrý.

Perulko
Vítej.
Jaké máš kalhotkové plenky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
12.8.08 19:54

Čau žížalko!
No já zkoušela od všeho něco:-), froťáčky, bambusky, konopky, dokonce jedny sameťáčky. A zkoušela jsem i kapsovky a 2v1. U mě vedou konopné plenky od Ella's house. Jsou tenké, úžasně savé, přitom rychle schnou a netvrdnou. Na noc stačí hravě! Kapsovky se mi neosvědčily, ale 2v1 od Imse Vimse jsou super! Dokupovala jsem. Na cesty značka ideál!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
19.8.08 14:46

Ahoj holky,

nevite jak na opruzeniny na vnitrni strane stehen? Pouzivam nejvice pleny HD, ted ale pouzivam jednorazovky Alany, aby se to mohlo hojit- mazala jsem to vsim moznym, ale porad to pretrvava :cry: Doktorka mi na to dala dezinfeci a Pevaryl, zkousela jsem i Imazol.

Evelina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
19.8.08 18:12

Evelíno záleží, jestli to mokvá, to pak chce spíš vysušit nebo je to suché.
Na suché červené fleky (asi ekzém) mi zabralo koupání v škrobu a měsíčkovém odvaru a promazávala jsem to svojí mastí na zadeček (bambucké máslo, lněný olej - dobrý na ekzém, a další oleje co mám doma, včelí vosk kvůli vhodné konzistenci krému a do více hojivé masti dávám i lanolin).Taky je prý dobrý heřmánkový hydrolát, u nás to až takový úspěch nemělo.
Na mokvavé se doporučuje silný odvar z černého čaje, dětský pudr.
Přeji pevné nervy, nám definitivní vyhojení trvalo dost dlouho, ale teď je malá zcela bez ekzému víc jak rok.
Možná taky mělo vliv, že jí dávám přes den místo mléka pít syrovátku, která pročišťuje organismus a vylepšuje pleť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
19.8.08 20:43

Ajule,

diky moc. Ted to jsou momentalne zarudle suche fleky, ptala jsem se doktorky, jestli je to ekzem, ale pry je to opruzenina, ale trochu se toho ekzemu obavam, protoze ja na ne dost trpela. Bambucke maslo mam, tak zkusim zase vic promazavat. A ten skrob se da sehnat kde?
Taky to vidim, jeste na dlouho, uz to ma vic jak mesic, navic je jeste malej, tak plin se jen tak nezbavime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
19.8.08 22:05

A zkoušely jste některá ovčí vlnu která se doporučuje na opruzeniny? Myslím tu od Popoliny:
 http://www.tutina.cz/…al/node/2479

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí