Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2769
20.8.08 07:52

Elizo díky, zapomněla jsem napsat ještě buretové hedvábí, ale pokud je to mimo pleny, špatně by se tam udržovalo. Nám na opruzeniny dost zabralo, na ekzém jsem ho nezkoušela.

Evelíno hlavně ty fleky nemaž normálně koupenými mastmi na zadeček na opruzeniny, obsahují zinek, který sice zklidňuje, ale i vysušuje. To bambucké máslo bude lepší. Škrob jsem kupovala normálně v potravinách - Solamyl nebo Naturamyl. Dvě polévkové lžíce do asi 2l vody, přivést k varu až to zhoustně a přilít do vaničky, plus ještě odvar z měsíčku. Po koupání ničím nemazat, škrob udělá na tělíčku takový film.
Neboj, nám to taky trvalo minimálně měsíc, než se toho zbavila, pak se to asi ještě jednou opakovalo a teď už je to úplně v pořádku (ťuk, ťuk do dřeva :D ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
20.8.08 08:09

Evelína A měla jsi i kalhotky HD - já jen že to může být reakce na flees co mají na bocích (Sofii to teda přesně odpovídalo místem těm okrajům) pomohli jí bambucké máslo. Teď řeším (asi mírný atopický exem - no mírný jde jí to pomalu do živého :( ) a zabírá mí Atopikderm od salos (no taky vlastně bambucké máslo že) a musela jsem dát jednorázovky a zrušit kupované ubrousky. :(

Eliza nezkoušela jsem kdysi jsem koupila buretové hedvábí, ale máma mi ho šupla po prvním použití do pračky tudíž už nefunguje. :? Ono celkově to u toho mimča co pořád kaká bylo trochu nepoužitelné.

Ajule Může se syrovátka i při kojení. Pořád léčím nějaký zánět v těle nemůžou přijít na to co to je, už beru druhé ATB a jsem na tom čím dál tím hůř - trávení, kvasinky no prostě rozhozená jsem pěkně). A krev se vždycky po ATB zlepší na čtrnáct dní a znova katastrofální výsledky zánětu. Tak jak tě čtu tak bych to zkusila. Já se v tomhle vůbec nevyznám. To se kupuje ve zdravé výživě?
Jé a teď koukám gratuluji k těhotenství. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6923
20.8.08 09:46

Ahojky,
Evelíno, taky mě napadlo, jestli za to nemůže ten fleese, Matesák to měl taky jednou a pomohlo nám čisté BM. Matík měl i atopák, ten naštěstí teď není nikde, i tak ho hodně promazávám a možná proto zmizely i ty fleky od plínek. Pomáhalo i nechat ho hodně rozbaleného a nebo jsem mu dala jen plínku a kontrolovala jsem, když se počůral, tak jsem hned měnila a kůže líp dýchala bez těch svrchňáčků. Teď v létě to šlo.
Tak ať je to rychle pryč, u nás to taky trvalo skoro měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
20.8.08 10:49

Ivo řekla bych, že syrovátku rozhodně můžeš pít i během kojení. Taky si říkám, že bych měla s malou držet basu a naučit se jí pít teď v těhu. Má to dost vápníku i hořčíku, ale ve stravitelnější formě než mléko, proto jí to dávám místo mléka přes den a na noc dostává Bio mléko.
Pokud chceš mít jistotu, existuje bio syrovátka Amálka(kupovala jsem tu neochucenou), z kraje jsem jí kupovala raději tu bio, ale teď vzhledem k financím kupuji normální :oops: . Dají se sehnat od víc výrobců, chce to ozkoušet. Třeba mě jedna v papírové žluté krabici přišla, že je slaná a dítko to odmítalo pít, tak jí to přidávám do koupání.
Myslím, že se ale nemusíš bát ani té nebio, u nás jsou mléčné výrobky dost kontrolované a téměř v kvalitě bio (Polskou bych rozhodně nekupovala).
Jo a díky za gratulaci :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
20.8.08 12:30

Diky za tipy , tolik dobrych rad :D
Fleesovy kalhotky doma sice mam, ale uz je docela dlouho nepouzivam, mam ted oblibene kalhotky Imse Vimse, tak z fleesu to asi nebude, ale spis mam podezreni na samotny frote HD, jestli tzo nemuze byt pro maleho moc tvrde (snazim se to ale vzdy co nejvice pred pouzitim promnout, aby to zmeklo) a na prani lin puzivam jen mydlove vlocky, takze nic agresivniho… Jak byly ty vedra, tak byl taky skoro cely den plin, tak kuze mohla aspon dychat.
A kupovanym ubrouskum taky moc neverim, pouzivam jen kdyz jsme venku. Nemate nekdo zkusenost s temi ekologickymi?
A samotnej zadek ted mazu Penatenem, s tim mam ja sama dobrou zkusenost na ruzne vyrazky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
20.8.08 13:04

Protože už jsem zcela přešla na přírodní kosmetiku a malou jsem myla pod vodou, plánuji to dělat úplně stejně a na ven zkusím používat seperační vložky od Popo (v krabičce), ohmatávala jsem je u kamarádky a přišly mi na to docela vhodné. A k tomu přibalím rozprašovač s heřmánkovým hydrolátem nebo třeba odvarem z heřmánku či měsíčku a až bude mrně větší vodu s éteráky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
20.8.08 13:05

Omlouvám se, za zdvojený příspěvek.

Ty bambusové vkládačky vypadají dobře, myslím, že savostí budou srovnatelné s bamb. čtvercy BL. Mě vyhovuje jako vkládačka žínka z Ikey a pokud chci zaručeně savou, tak bamboo hour. Ale teď už nemám na čem testit. Třeba pak budu tvrdit zase něco jiného :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3141
20.8.08 13:27

ajule, ty separacky popo budou na ubrousky urcite fajn, ale mozna bych je nejdriv jednou vyprala, aby zmekly.
holky, nezkousely jste tohle na vkladacky? http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
ta cena vypada dost lakave :wink:

jinak co se tyce vybavy, vyradila jsem uz vsechny IV (po svrchnakach sly i frote a flanel plinky, sice pisou do 15 kg, ale viktora uz drely na stehnech). zkusila jsem ted nove koupit hemp hour strap a zatim jsem nadsena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
20.8.08 15:54

Ajule A ta syrovátka to je prášek do vody? Chápu to dobře?

Bambusové vkládačky BL Mám a jsou měkké, savé, štíhlé. Spokojenost veliká. :wink:

Mizím jsem žádána. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
20.8.08 18:09

Ivo přesně tak, koupíš sušenou syrovátku, dávkování je u každého výrobce jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
20.8.08 22:25

Syrovátka je fajn, u nás jede ve velkém. Náš kluk jí má hrozně rád, což jsem já taky ráda :) .
Na utírání zadečku je dobrý Perlan, prostě se nastříhá a dá do vody. Já se s ním seznámila už v porodnici. Je to v podstatě jako viskozova separačka. Ale levnější. Jinak si kupuju na ven tyto:
http://www.biosfera.cz/…ucts_id/3771
(ty jsou ale dost drahé)
raději tyto:
 http://www.greenwave.cz/…usky_id_719/

Teď už ten výběr bude asi lepší než dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
20.8.08 22:38

jedine látkovky

Ahoj, hned jsem věděla, že budu používat látkovky, nemůžu na ně dát dopustit. zezačátku sem používala i jednorázovky než jsme se „zaběhly“a než jsem dodělala balík z porodnice. Mám ozkoušené popolini a BabyLucy, téměř všechny typy. Nejvíce mi vyhovují jakékoliv, hlavně na suchý zip!!! BL déle schnou, ale asi i trochu víc sajou, celkem jich mám 15 a do zásoby ještě asi 60 klasických čtvercových, 15 kvůli schnutí nestačí, denně spotřebuji ještě tak 4 čtvercovky, když je hodně hnusně a neschne to ani doma, čtvercovek spotřebuji víc. doporučuji www.latkovepleny.cz :idea: Barčí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
21.8.08 08:31

Elizo moc díky za tip na ubrousky, netušila jsem, že se dají sehnat i nějaké eko, včetně biokosmetiky v nich. Tak to asi vyzkouším jak sprej s vodou, tak i je na ven. Ty levnější jsou taky něčím napuštěné?
No protože jsem tenkrát vyslala na nákup muže, mám tu ještě tunu buninových čtverečků a buninových čtverců :lol: , tak nejprve spotřebuji to. Doma jsem vlastně žádné ubrousky nepotřebovala, mytí pod vodou mi přišlo nejlepší a nejjednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
21.8.08 08:34

Barčí to je skvělé, že ti látkovky vyhovují. Jen víc takových šikovných maminek :potlesk: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
21.8.08 12:07

:srdce: ahoj holky tak vás jižž asi trochu menší dobu pročítám, od začátku a jsem !!!! NADŠENÁ !!!! těhulka.22tt. .nevím jak se zde označit..„JĚŠTĚ SE NEVYZNÁM ..a už se tak rozhlížím a řeším " JAKÉ TY PLÉNKY TEDA POUŽŽŽŽÍVAT !!!!“ :roll: :?: ..nějak jsem začala trochu více počítat, a dělat si vlastní průzkum..a tak nějak mě to přesvědčilo o tom asi přemýšlet o bavlně… :lol: :wink: ale co jsem se dívala, nemám od nikoho šanci něco podědit..tak asi budu muset kupovat..sice větší jednorázová akce, ale myslím si, že se vyplatí. :D ráda bych se optala jestli máte některá zkušenost z plénkami „POPOLÍNY- vícevrstvé“..přemýšlím o nich a k tomu koupím „2KRÁT Kalhotky Vento s potiskem-asi zatím velikost S“…a na zkoušku dokoupím asi 6 i těch kalhotových látkový plének asi „Popolini OneSize bambus“..poněvač jsem na ně tak trochu zvědavá. Ráda bych se optala jestli mě jedno balení těch vícevrstvých bude stačit..„je jich tam 12ks“..prvně ta menší velikost, nebo koupit dvě??? :idea: :?: ..pak asi postupně budu přikupovat ty větší +svrchní kalhotky+ možnááá podle spokojenosti ještě ty „Popolini OneSize bambus“..nebo nějaké jiné. :) to se ještě uvidí.
PŘEDEM DÍKY ZA NĚJAKÉ RADY I VYCHYTÁVKY :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí