Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2769
15.9.08 17:22

Terezko taky se mi to jednou stalo, když malá měla z nějakého jídla agresivní stolici, zmizelo to až časem. Ta sůl by mohla zabrat, nebo potřít žlučovým mýdlem a nechat přes noc působit, občas promnout, ráno ještě přemáznout a dát vyprat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
923
17.9.08 17:32

ahojky, prodávám svoji výbavu, pokud máte některá zájem, písněte mi SZ, vše nové, nepoužité

prodávám: startovací :,-(a plenek Bambino Mio velikost M /7-9kg/. 12ks plenek + 3 kalhotky /2× bílé, 1× potisk/ PC 1900kč, nabízím celé za 1800kč,
nebo samostatně plenky á 1200kč a kalhotky 1ks 250kč, 2ks 450kč, 3 ks 650kč.
dále BM kalhotky bílé do 5kg za 200kč.
vkládací plenečka Lotties vel S cotton bavlna za 100kč

díky za zájem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.9.08 13:10

Milé „látkové“ maminky,
už před časem jsem se zde radila ohledně plánovaného užívání látkových plen a jelikož téma začíná být aktuální (termín mám za měsíc), tak bych si ráda ucelila načerpané, teoretické poznatky a zkonzultovala s vámi - zkušenými, své závěry.Tyto závěry se pokusím zformulovat do několika bodů a přidám pár otázek.Předem děkuji za vaši ochotu a trpělivost.Takže:
1.budu používat kombinovanou metodu - jednorázovky na cesty apod., látkové na doma.

2.jelikož už mám z dřívější doby zásobu asi 40 klasických, čtvercových plen, rozhodla jsem se využít především je a popř.časem pořídit ještě něco speciálního.Budu tedy potřebovat především svrchní kalhotky.Pochopila jsem správně, že v univerzálních velikostech (nezáleží na velikosti mimča) se vyrábějí pouze plenkové kalhotky, ale svrchní kalhotky se musí pořizovat podle aktuální velikosti miminka?

3. pro začátek bych si chtěla pořídit asi troje svrchní kalhotky.Jedny určitě tzv.PUL s biobavlnou, asi nejlépe na suché zipy.Teď jsem se dočetla o nějakých plenkách bummies.Mohly byste mi je doporučit? Druhé ze stejného materiálu, ale se zapínáním na druky, abych měla pro pozdější dobu srovnání.Třetí bych chtěla vyzkoušet vlňáčky.Jsou lepší ty zapínací nebo natahovací? Skutečně je ta lanolínová vrstva tak spolehlivá, že nepropouští? Dají se do vlňáčků používat i klasické, čtvercové pleny?

4.jelikož máme docela malý byt, tak pořád přemýšlím, kam budu odkládat použité plenky.Máte někdo nějaký dobrý tip.Samozřejmě vím, že do nějaké uzavřené nádoby, kbelíku apod.Ale ten kbelík se mi nevejde ani do koupelny, ani na záchod.A přechovávat tohle „zboží“ v obýváku pod stolem :lol: mi nepřijde nejlepší nápad.

5.separační plenky slouží k „minimalizaci“ ušpinění látkové plenky při stolici nebo udržuje sušší prostředí?

To je prozatím vše, k čemu jsem dospěla.Budu vděčná za všechny připomínky, zkušenosti a nápady.Předem díky.Petra (nepřihlášená Evropanka)

• Citovat
  • Upravit
9262
26.9.08 15:21

Ahoj,

Evropanko - radím jen dle sebe, každý má jiné mimčo jiné nároky.

1. no uvidíš zda kombinace ti bude vyhovovat. :wink: Já kombinuji a jsem spokojená, ale hodně holek právě kvůli tomu látkování vzdaly - hold jednorázovka JE pohodlnější.

2. Ano svrchňáčky jsou vícevelikostní. (Ovšem myslím že hodně holek požívalo hned vel. M a né S, no hlavně nekupovat vysloveně NB - to bývá spíš na nedonošené dětičky.)

3. Bumiesky holky chválí osobně neznám, Já preferuji Imse Vimse Organiky (i když taky nejsou nej, alespoň u nás) a pak Thirstiesky. Na druky znám jen Haipa Daipa a byly fajn. Vlňáčky jsme měli natahovací Popoliny, propusit nepropustili, ale mě nebavilo je pořád prát (mimino kakalo skoro v kuse a tak to věčně protékalo i na gaťky). Do vlňáčků bych čtverce skládala na novorozenecký sklad - myslím že by to šlo. :wink:

4. A co kuchyň? No jinak mám to v nevětrané koupelně v takové té plastové popelnici a nesmrdí nic. :wink:

5. Separační plenky fungují v podstatě na obojí co píšeš. :wink:

No snad ti holky ještě něco upřesní. Jinak se ptej. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
26.9.08 18:13

Evropanko
1. Nic proti ničemu, uvidíš, jak ti to bude vyhovovat. Jen bych doporučila raději Alany nebo Moltexky, které jsou z buniny a ne nějakých umělých fujtajblíků. Já už látkovkám propadla natolik, že jsem pak látkovala i na cestách a návštěvách a u druhého to chci zkusit hned od začátku.

2. Zrovna Bummies kalhotky vel. M obléklo i moje skoro 2,5 leté dítko (je dost hubená), tak mi skoro přišly jako univerzální od narození po nočník :D . Též bych doporučila třeba jedny gatě vel. S a dvoje M, menší se dají dokoupit vždy. Pokud budeš dávat novorozenecký sklad či na draka, budou ti troje asi stačit, u plen na rovno jsem měla patery, dítko kadilo po každém kojení. Ze stejného důvodu vlňáčky plánuji až tak od půl roku, i když patří mezi moje nejoblíbenější kalhotky. Natahovací jsou fajn na spaní a na delší procházky, pro častější přebalování (což u novoušků většinou je) bych doporučila spíše zapínací, pro lepší manipulaci, ale mohou klidně vyhovovat i natahovací.

3. Jinak na čtvercovky střihově fajn Imse organic, ale provlhávají. Budu nově testovat Bummies (mám je až na druhé dítko) nebo Swadlebees či Thirsties. Všechny si dost chválí.
Lanolin opravdu funguje, ale samozřejmě nevydrží durch plenu. Měla jsem vlňáčky až na větší dítko a dávala jsem je na spaní a v pohodě vydržely celou noc. Do natahovacích vlňáčků ti čč moc nepůjdou, pokud je nechytneš snapkou, do zapínacích by měly jít lépe.

4. Též mám pidi koupelnu, ale protože nemáme skříň pod umyvadlem měla jsem pleny v kýbli s víkem pod umyvadlem. Někdo hází pleny rovnou do pračky a pak je večer přepere. Nebo dát kýbl přes den do vany a pak vyndat na mytí

5. Řekla bych, že slouží k obojímu účelu. Já je moc nepoužívala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
27.9.08 11:38

..AHOJ HLOKY MÁM PROZBU, máte některá zkušenost s EKO plénkamy 3.jakosti ???? od firmy BABY COMFORT???.....TADY NA UKÁZKU
http://naturalbaby.cz/…bozi/79.html PŘEDEM DÍKY ZA NĚJAKOU REAKCI ČI RADU

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
27.9.08 12:31

Eliško je to 3. jakost Möltexek, já měla 2. jakost, občas měla některá plena navíc suchý zip, jinak byly plně funkční. Myslím, že by to měly být jen estetické vady, nikoli funkční. Je z nebělené buniny, takže prcek není v ropných jednorázkovkách, ale kompostovatelné nejsou. Bohužel na našem trhu neexistují plně kompostovatelné jednorázovky. Tohle je rozhodně lepší jak pro dítě, tak pro životní prostředí vzhledem k surovinám potřebných pro výrobu a vůbec výrobní proces oproti komerčním jednorázovkám plných umělin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
28.9.08 14:17
Ajule píše:
Eliško je to 3. jakost Möltexek, já měla 2. jakost, občas měla některá plena navíc suchý zip, jinak byly plně funkční. Myslím, že by to měly být jen estetické vady, nikoli funkční. Je z nebělené buniny, takže prcek není v ropných jednorázkovkách, ale kompostovatelné nejsou. Bohužel na našem trhu neexistují plně kompostovatelné jednorázovky. Tohle je rozhodně lepší jak pro dítě, tak pro životní prostředí vzhledem k surovinám potřebných pro výrobu a vůbec výrobní proces oproti komerčním jednorázovkám plných umělin.

:wink: moc díky za ištrukce… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
28.9.08 18:33
Eliška3 píše: ..AHOJ HLOKY MÁM PROZBU, máte některá zkušenost s EKO plénkamy 3.jakosti ???? od firmy BABY COMFORT???.....TADY NA UKÁZKU

Souhlasím s tím, co ti napsala Ajule, já měla dokonce tu 3. jakost :wink: a bylo to bez problémů. Ale není nad látku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
30.9.08 11:06
Knoflice píše:
Eliška3 píše: ..AHOJ HLOKY MÁM PROZBU, máte některá zkušenost s EKO plénkamy 3.jakosti ???? od firmy BABY COMFORT???.....TADY NA UKÁZKU
Souhlasím s tím, co ti napsala Ajule, já měla dokonce tu 3. jakost :wink: a bylo to bez problémů. Ale není nad látku :wink:

:wink: ..taky ti moc děkuji, to jsem potřebovala vědět, víš tu jednorázovku budu asi brát jen zcela vímečně..spíš asi bavlnu, tak se dívám po nějakých „EKO-PLÉNKÁCH“…levných…peněz bude málo, mám z toho docela strach jak to budem zvládat…asi tu 3. jakost taky zkusím. :wink: …a třeba pak až do toho příjdu a vychytám všechny mouchyt „z bavlnou“, tak třeba budem jen bavlnit. To víš bede to první. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
30.9.08 12:01

Eliško i plenky 3. jakosti ti dobře poslouží, neboj. Stejně v nich mimíse nebudeš nechávat moc dlouho, protože čůrají a kadí často. A určitě to celkově zvládnete, z kraje to vypadá, že je mimi hodně finančně náročné - kočárek, postýlka, výbavička, ale pak dlouho nebudeš zase nic potřebovat. A z vlastní zkušenosti vím, že vždy, když byli finance potřeba, nějak se objevili, tak se neboj, zvládnete to na jedničku!
Já už jsem skoro tři roky doma, stavíme baráček, splácíme hypotéku a zvládáme to celkem v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
4.10.08 08:53

Teď jsem zjistila, že Baby Lucy už dělají i červenou a oranžovou bambusku. Uauauau, co když budeme mít kluka? To bude asi v oranžové a červené pleně :lol: .
Mám podezření, že moje přesvědčení, že mám po prvním dítko plen dost, dostává vážné trhliny. mám jich dost, ale asi obměním sortiment :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
4.10.08 09:40

Ajule, náš chlapec má jednu růžovou SW a nevadí mu to :) (akorát tatínek trochu prskal proč synáčka oblékám do růžových trenek). Né že bych jí cíleně vybírala, prostě v té době neměli jiné eLko. Červená a oranžová je podle mě na kluka ok, máme dost věcí v této barvě. Ta růžová už se, em, moc nehodí :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
3.11.08 19:53

Koukám, že to tady zase usnulo, tak to trochu napravím.
Pořídila jsem malé na noc Popoliny Twosizku bambusovou a jsem s ní moc spokojená. Savost byla dobrá již po prvním vyprání, teď se ještě zlepšuje, takže investice to byla rozhodně dobrá. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
7.11.08 09:07

Tak já jsem zase konečně prodala ty Kushiesky, těžko se mi s něma loučilo, ale fakt už jsem ho do nich nemohla cpát, jsou do 10 kg a on už má nejspíš 11 :lol: Ale jednu jsem si nechala na památku, nebo pro vnoučata :lol: Chvíli jsem odolávala, ale pak jsem mu koupila Popolini easy fix, ať máme zase co k dr., aby to šlo rychle. Teprve dorazí, balíček ne a ne dojít :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure