Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
…
ahoj holky, tak už měsíc látkujem…plánovala jsem to od 4. měsíce…tak nějak sne začly +- týden…
tak píši moje zkušenosti, prozatím s určítými plenkami..Osobně si nemůžu vynachválit vícevrstvé ty vedou…mám kombinaci…látkovku sklad novorozenecký na to tu vícevrstvou sklad holčička a dovnitř dávám ještě svoji ušitou froté plenečku…„A TAKÉ SEPARAČNÍ PLÉNKA, TO JE PROSTĚ VĚC“a pop vrap kalhotky, ale ted jsem objevila i levnější - asi od českého vyrobce.Poněvač jsem jedny dostala, jako dárek.Osobně je to spíš kombinace asi na větší mimí, do 2. měsíců bych volila asi něco jiného. Více vrstvé rychleji schnou než třeba kalhotkové plénky - FROTÉ VKLADACÍ PLÍNKA POJME VÍCE MOČI- nasakne - pak není uplně pročůraná - ož u jiných vkladacích plenek říce nemůžu viz KONOPNÁ. LÁTKOVKY kombinuji s
http://www.branakdetem.cz/…_pink_bb.jpg /> jsou z 55%konopí/45% bavlny. Nová kolekce barev má lemy z BIOBAVLNY ..ted jsem koukala kolik stojí 2 kusy za 360kč - tak to jedna vychází na 180kč…maj tam, ale z bavlny ty samé od jiné firmy 3 ks myslím okolo 280 kčhttp://www.branakdetem.cz/ ..já tydle spíš používá, když vím, že malá bude kakat, aby to novorozenecké balení neprostřelila. ..mám i normální konopné kalhotky, ale to mě případá vyloženě zbytečný luxus..nejsou až tak dobré a je to zbytečně drahé, na to že to má mimí jen na určitou velikost- DOBU. ..OSOBNĚ PŘEBALUJI KAŽDOU 1a PŮL AŽ 2h. SÁHNU A VÍM JAK NA TOM MALÁ JE.
přemýšlím ještě o popolínkách, ale ještě porozmýšlím, až malá poleze a bude chodit bude to zase jiné…zatím si vystačím takhle. ![]()
eště dodatek, při movorozeneckém skladu samo používám snapku, taky neuvěřitelná věc. ![]()
Eliško - Hemp Hour Strap jsou VŽDY baleny po dvou kusech
. Jsou to naše oblíbené plenky.
Len-til-kah píše:…už jsem to opravila, pořádně jsem se podívala na vebu…tak-že myslíš si, že je využijem na dlouho - i když malá poleze a bude chodit?
Eliško - Hemp Hour Strap jsou VŽDY baleny po dvou kusech. Jsou to naše oblíbené plenky.
Eliška3 píše:Len-til-kah píše:…už jsem to opravila, pořádně jsem se podívala na vebu…tak-že myslíš si, že je využijem na dlouho - i když malá poleze a bude chodit?
Eliško - Hemp Hour Strap jsou VŽDY baleny po dvou kusech. Jsou to naše oblíbené plenky.
No… Štěpán byl zavázatelný až do odplenkování ve dvou letech a HHS jsme hodně užili. U Mikuláše jsme pochopila, co jedna maminka v diskusi myslela větou „v půl roce jsem zavazovačky pietně vyskládala do krabice a schovala pro další dítě“. Ale je pravda, že to naše dítě už zas je rozumnější a bylo by zavázatelné opět, éru prohýbání do luku a střelhbitého prchání snad máme za sebou, takže v pohodě
.
Jojoj, lukostřelce jsem též porodila…a tak novorozence skladového vážu oproti pův. plánům jen je-li pán opravdu zaujat hrazdičkou a v klídku, jinak díkybohu za Pastelky
. Akorát že mám z druhé ruky a už dost hrubnou. Takže zatím látkuju tak spíše třetinově, hlavně jsme furt venku a já lenoch. Ale mám je radši než jednorázovky, tak se snažím ten poměr zvýšit ku prospěchu bavlny…
suvik - a co máš všechno za plenky?
hrubnutí plenek je trošku problém - já je mám hrubé všechny- až na dvě mám celou výábavu z druhé ruky.
jakou máš vodu? zkoušelas je odvápnit v kyseline citronové?
já bych ráda zkusela prohnat je u nekoho sušičkou- to prý hodně zjemněj, ovšem neznám jedinou duši, která by měla sušičku )a zároveň nebyldlela spon sto kilometru ode mne
)
har.
Mám vícevrstvý Popolini, vkládací bambusky od BL, normální čtverce a pak 11 Pastelek. Sušičku nemám, o té kys. citronové přemýšlím…nevíš kolik se má dát do kolika vody, musela bych to hledat. Mnu je v ruce při sušení, to trochu pomáhá.
Ani nikoho se sušičkou neznám…z příbuznejch nikdo nevlastní…
vicevrstevnym jsem neprisla na cht neumím s tím zacházet. mám jednu - pekne uklizenou v krabici ![]()
pastelky. to je plena ! mam tri šitý podle pastelek, a ty pouzivam na naseho mrmlu uz rok.
Taky mnu v ruce , kdyz sundavam ze šnury.Od BL mam vkladačky ale i kalhotkovky - dokonce od nich mam i kalhotkovy bambusky, který dávám na noc. to je super plenka za více nez prijemnou cenu.
mrknu ti na tu kyselinu. jdu hledat. skleroza nade mnou vyhrává čim dál tím častěji. Lentilo- ty ten pomer nevis z hlavy? myslim ze jsem dávala jeden sáček… :premyslejici:
Ahoj, můžu potvrdit, že ze sušičky jsou plnenky krásně měkké, ale není to moc ekologické, já jsem spíš dousoušela než sušila a jenom froté, které za den neuschly. Stačilo nechat „profoukat“ na 20 min. Nabídla bych k vyzkoušení, ale jsem zrovna ten případ, co je moc daleko ![]()
Z mamaja : Pleny po delší době používání ztvrdly
ztvrdnutí plen má za následek usazování vápenatých a hořečnatých iontů ve tkanině
zabránit lze tomu přidáváním do poslední máchací lázně půl skleničky octa nebo změkčovadlo Permon M ( které je taky na bázi organických kyselin)
občas můžete provést „dekalcifikační“ kůru - rozpustíte 1-2 sáčky kyseliny citrónové v horké vodě (2-3 l) a vyprané pleny ponoříte do tohoto roztoku na delší dobu, poté vymácháte jako obvykle
tvrdnutí plen zhoršuje : sušení na prudkém slunci a radiátoru
jo, ztadyma jsem to měla.
ale ja si vybavuju ze jsem dala do kýble jeden sáček.
har.
Pra:,–(ko. ja jsem sušičková panna. nemuzes pár slov k sušičce? provoz je tedy náročný na spotřebu? jak tak dlouho se suší jedna varka- řekněme plen.
a jaké nevýhody? vím, že prádlo sušené v sušičce snad rychleji odchází. jeste neco?
chci totiz koupit pračku se sušičkou az současna pračka odejde. misto na sušičku nenajdu, uz takhle mam pračku v kuchyni a nad ni pracovní pult:-) ale neni tu moc kde sušit ![]()
Ahoj. sory ze vam sem lezu, jen k te pracce se susickou mrkni do fora o domacich spotrebicich. Sušička (prý - nemám ji) žere strašně moc vody kvůli chlazeni..