Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6923
9.6.09 20:53

Suviku
Tak pak napiš, jak jsi dopadla.

Já tedy na HD nedám dopustit, přijdou mi geniálně řešené. A dobře se šijou i doma. :wink:
len-til-kah
A neprotečou ti vlňáčky v šátku? Já když měla MAtíka v kříži v kapsou, tak bzl po hoďce durch a to plínka nebyla nijak hrozná. Tak jsem znejistěla, jestli nemám blbě naimpregnováno. Na noc na spaní a pobíhání přes den jsou v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
10.6.09 09:34

Včera přišla tchýně na návštěvu. Vycházíme dobře, ale je taková starostlivá…už jsem přesně věděla, co mi řekne - schválně jsem ho v těch vlňákách nechala…„Ale naši kluci všichni vlnu špatně snášeli, to bys neměla mu dávat přímo na kůži, dej mu pod to aspoň to bodýčko.“ :-) :-). Tak jsem vysvětlovala, že to by asi nějak nešlo. Jo a předevčírem přebaloval můj muž a nějak zapomněl mu obecně dát svrchňáky :-)). Kupodivu oblečení neprovlhlo (ten chobot u Pastelek zatím hodně nasaje, protože ho má hodně založenej). Zatím jsem objevila jen malej pupínek na bříšku, kde končily ty vlňáky, ale pokud to zůstane u tohoto byla bych moc ráda. Nerada bych, aby došlo na „Já jsem ti to říkala.“ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6923
10.6.09 13:13

Suviku
Jj, nehody bez svrchňáků se manželovi taky párkrát povedly. :lol: Jednou v noci po kojení řídám, on se snad pročůral a manžel na to, to se ti jenom zdá, dal jsem mu tu bambusku. :lol: Ovšem bez vlňáčků.
Držím pěsti, ať Matěj vlnu dobře snáší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
13.6.09 06:18

Ahoj holky, omlouvám se, že Vám sem vpadám:oops: . Předzásobila jsem se bodýčky pro látkující děcka a teď už je nepotřebuji, dcera je bez plen… Mrkněte se , jestli je třeba neužijete u vás. Pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
22.6.09 18:34

Zdravím maminky,
měla bych na vás takový dotaz, chtěla bych používat látkové plenky, no a tak by mě zajímalo jaké plenkové kalhotky používat na obyčejné čtvercové pleny? Nejdříve bych chtěla vyzkoušet obyčejné čtvercovky a pak bych podle situace chtěla vyzkoušet i ty moderní látkové pleny.
Taky jestli mi můžete některá říct, co vlastně vše potřebuji k látkování, když chci zkusit zatím jen obyčejné čtvercovky(kolik kusů cca, zda i separačky, no a hlavně jaké ty kalhotky).
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
30.6.09 20:29

Ahoj, já jdu jen ohlásit, že jsem lenoch a nic jsem nevyvařovala :-). Dělám na tom mém klučíkovi hokuspokusy, když nezabral ani druhej krém proti plísním a používání jednorázovek 14 dní v kuse jen a pouze, přešla jsem na opačnou stranu a teď jedu jen v látkovkách (kromě noci).

Zatím se mi zdá, že se to začlo lepšit. Dávám ty vlňáky, koupila jsem i nový, přes den bývá i jen tak bez svrchňáků, když je teplo. Konečně jsem zkusila být víc kámoš s vázačkama a jsem s nima dost kámoš, přikoupila jsem další a asi ještě přikoupím. Taky vlňáky. PULky mám teď už jen jedny, spíš jako nouzovky. Sice se na nás občas někdo divně tváří, proč jako mám dítě ve svetru, ale zadek je pěknej a piňďour se snad lepší (zaťukat, jako bych nic neřekla jo? :wink: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
3.7.09 07:45

Suvik - já se opakuju, ale mám srovnání syn - synovec :arrow: látka - papír :arrow: a vychází to :arrow: čistá kůžička - opruzenívjenomkuse :wink:

Katy2 já obyčejné čtverce miluju, skládání je relax, vypnu mozek a to je snad jediná jejich nevýhoda 8) Na čtverce pasují kterékoli kalhotky kromě natahovacích, v nich to lítá, pokud je skládáš jen narovno, pokud jsi narozdíl ode mě šikovná a naučíš se různé ty sklady, tak je to asi úplně jedno. Já osobně nepoužívám ani separační plenky. A jak někdo radil už dřív, klidně běž do ojetých za pár kaček. :wink:

Určitě bych ale nekupovala nějaké obyčejné, chce to fakt bambino mio, popolini, bummies … apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
3.7.09 12:58

Katy budu vlastně prodávat teď jedny, co už jsou nám malý, kdybys měla zájem. Jsou to Imse Vimse PULky, jedny organic Fox a druhý Soft. Jsou to velikost S (ony jsou ještě newborny, ale ty jsou většinou hned malý, pokud teda není miminko malinké). Ty Foxky jsou už ojetý, Softky jsou jako nový, neprovlhávají ani jedny a sucháče fungujou bez chyby. Kdyžtak napiš SZ, poslala bych ti foto… Jo a ještě mám vlastně Bambino Mio, ty jsem vůbec nepoužila, jsou trošku menší než ty IV a náš malej byl docela tlusťocha :wink: .

No, měla bych je už hodit na MMB…jenže dokopat se k tomu :roll: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
13.7.09 10:24

Nějak vám to tu nefrčí dámy :roll:
Mám dotaz: Vy co používáte na látkové plínky fleec kalhotky, jak časro je perete, když nejsou pokakané.. Jsou načichlé močí??
Děkuji předem za odpověď pa D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
13.7.09 11:38

A ještě mě zajímá, jestli máte některá, z těch co si plenky šily, takové ty druky (jak jsou na kupovaných pl.) a kde se to dá sehnat. A dalo by se to sundat z těch plastových sáčků (třeba balení slipů) a znovu použít? :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
16.7.09 07:39

Ahoj holky, jdu si k vám pro radu.
S látkováním teprve začínám a z něčeho jsem mírně rozpačitá. Například sem vyčetla ve spoustě diskuzí i mi bylo osobně porazeno dat na noc plenku aby Lucy bambusku, ze v pohode vydrzi do rana i samotna nevycpana. Ja radeji vycpala ještě bambus. ručníčkem složeným na třetiny a froté/flees vkládačkou + original. bambus vkádačka BL a na to vlňáčky. Ráno zvenku vlňáků sucho, ale kalhotková plínka byla durch. Nemyslím si, že by malá čůrala až tolik :?

Co dělám špatně? Jaké plenky dáváte na noc vy?

A přes den když chcete aby vydrželo dítko dýl bz přebalení? Když dám malé na doma jen čtvercovky, je do půl hoďky durch :cry:

Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1994
16.7.09 09:18

Nazdárek Amazonko :wink:

já dávám na noc Imse biofroté a do toho složenou čtvercovku, nebo bambusku Tots Bots se čtvercovkou, malej v tom vydrží cca od šesti večer do osmi do rána :wink: Někdy to taky bývá durch (obzvlášť teď jak je vedro a malej v noci pije…), ale pokud neprotečou svrchňáčky tak to nevadí, ne? Přes den dávám kromě různých kalhotkovek čtvercovky Imse 100g, dám jednu a někdy malej vydrží třeba 5 hodin (jako před týdnem, když ho hlídal manžel a nenapadlo ho přebalit, malej byl v tý plínce od 12 do 7 do večera :roll: , to už byly teda mokrý i gatě… :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
16.7.09 09:25

Včera jsem to psala Suvikovi - taky jsem četla o různých nočních baleních a zůstával mi rozum stát. Pokud jsem kojila víc jak jednou, tak bylo jedno, jak naducané měl balení, byl durch. Takže jsem přebalila. S jedním kojením dobrou savou kalhotkovku a do toho pořádnou vkládačku či dvě (třeba my dávali vícetvrstvou+Hemp Hour long). Teď už v noci nepije, tak je to v pohodě.

Čtvercovky nadoma - s tím počítám, že přebaluju každou chvilku. Zase o to víc větrá. Ráno je to hodně často, odpoledne už zas čůrá minimálně.

A praní flísáků - no já právě je dávám s tou čtvercovkou, když je mi shnilo a chci šetřit plínu, tudíž mi je v rozumných intervalech stačí pokadit :lol: , plína to nechytne. Ale jinak jen tak nezasmrádnou. Stačí čuchnout :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
16.7.09 12:06

Ahoj Amazonko, já myslela, že u nás v březnu látkuju sama.. Jsem ráda, že se někdo přidal :-)

Přes den dávám Timovi (to je ten březnový) vlňáčky a do toho složenou čvercovku jen tak vložím, takže i když je to často, tak není složité to přebalení. Akorát, že mi do toho i kaká a vlňáky to odnesou, někdy (to mě štve). Na noc jsem začala už asi od 11měs. dávat jednorázovku (kupuju si v DM eko Alana), právě abych nemusela řešit přebalování, či prosáknutí. On totiž prospí celou noc, tak ho nechci budit..
No ale já mám vlastně jen ty čtverce. Teď jsem si začala tedy něco šít.. Je to totiž jednodušší, stejně jak jednorázovka a konečně mi to vše nepokaká, i když se pořád snažíme chytat do nočníku. Četla jsem tu, že mamky ty dítka nechávají i když jsou mokré plínky(hlavně, když není mokré oblečení), mně to teda přijde divné, tudíž, bych v noci plínku durch mokrou přebalila, ale jen raz a pak ráno.
Jo jinak já nechávám Tima dost jen tak- no buď chytneme nočník, nebo je to na zemi… :oops:
Ale já myslím, že přes den na díl ty bambus plínky to vydrží, jde spíš o ten pocit, že ji nechceš nechat v mokrém i když to ještě není celé nacuclé, a dáváš separačky? Ty ji udrží od toho vlhka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
16.7.09 13:40

Ahoj Hildi, Lentilko a Dajmi! To jsme se tu sesly :D

Hildo, jasne, ze to nevadi, kdyz to udrzely vlnaky, ale prekvapilo me, ze tam bylo tolik vrstev a stejne to bylo tak tak.

Prominte mi moje stupidni dotazy, ale ctvercovky pouzivate bavlnene nebo nejake savejsi?
A davate i starsim detem jeste napr. novorozenecky sklad? Me je sympaticky takhle na doma, protoze mame zatim malo kalhotkovek, ale plina 70×70 je ji na takove sklady docela mala, takze nevim jestli koupit vetsi nebo jestli jsem vedle a batolata se tak uz nebali.

A asi sem latkreni propadla, behem tri dnu jsem byla trikrat v Brane a vyletelo tolik penez :oops:. Dnes jsem si prinesla flisacky a jeste jedny vlnacky a jdu hledat dalsi zpusoby baleni na netu.

Moc diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí