Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Harpyje - netuším, to budou asi tak přesně poměry jako ve slizu
.
Sušička - no právě, jak mi to holky doporučovaly, že mi tu nebude zavázet sušák… když ono sušení navolno žádnou energii ani nic dalšího nežere, že jo. Nejlepší ten balkon, to se nedá srovnat, když plína uschne venku, anebo v bytě (až se sama divím, jak v takových podmínkách můžu látkovat druhé dítě
).
Ahoj holky, nemůžete mi některá dát tip na to, kde sehnat plastovou nádobu na plínky, ale hranatou? Marně jí sháním, všude mají jen takové ty klasické „popelnice“. Připadá mi, že zaberou zbytečně moc místa ![]()
Díky moc ![]()
Ajule,
tak už se konečně hlásím jako majitel vlňáčků Loveybums Crepe (manžel měl služebku do Brna, tak se stavil v obchodě, nechtělo se mi dávat x peněz za posílání…). Máme zatím odzkoušeno jen pár dní, ale vypadají báječně, měkoučké, plínu drží pěkně a tak vůbec
. Dík za tip!
Ahoj holky, sbírám info k durhému mimi, že bych taky zkusila látkovky..jsem vybrala značku BL, dle všeho poměr cena-kvalita zvýtězily a chtěla jsem se zeptat na Váš názor, jeslti je lepší kouoit plenky univelikosti nebo vícevelikostí? A ještě dotaz na BL fix svrchnáčky - spokojenost? někdo psal že ano ,a někdo zase , že u bříška škrábou…doporučíte mi ještě jiné svrchňáčky? četla jsem klady na thirsties..tak jestli se za ty penízky vyplatí..děkuji moc za rady a přeji krásný den ![]()
A ještě dotázek - když koupím BL vel M/L, jak velké ty svrchnáky? mají více velikostí..
katko
Já za sebe mohu jen doporučit haipa daipa pulky. Jsou to držáky. A na úplného prcka jsem měla fleesáčky a na noc máme vlňáčky a super.
Máchají se mi právě pastelky v kyselině, jen nevím, jak dlouhá má být ta delší doba
, tak je tam nechám přes noc a ráno na ně zkusím nezapomenout.
Já jdu taky na Pastelky, ale drhnout v ruce - to budu mít bicepsy
. Musím skáknout taky pro tu kyselinu. Holky malej má kvasinku v plenkový oblasti, já potřebuju ty Pastelky buď vyprat na 90 nebo aspoň vyžehlit. Obojí se nemá, psala jsem i na Haipu, ať mi poradí, přece je to jak ručník, tak co by se satlo, když to vyperu na těch 90 ne? Možná kvůli gumičkám to tam mají ne?
Jinak svrchňáky PUL, my jedem Imse Vimse, zatím softky a organicy a jsem spokojená s obouma. Já jsem se bála jít do fleecu, protože malej je háklivec. Teď se odhodlávám na vlňáky, až zlikviduju zas jiný kožní problémy, náš má furt něco, tak si to ještě netroufám.
Katko co se týče velikostí, plenky od narození po nočník se vyplatí finančně, ale zase malinkému mimi dělají objemnější zadeček. Vícevelikostní lépe sedí, ale ve finále vyjdou dráž. Co se týče kalhotek Baby Lucy fix, celkem dobře sedí, ale pravdou je, že na omak jsou nejtvrdší ze všech PUL, které znám. Mými nejoblíbenějšími kalhotkami jsou Organic a Fox od Imse Vimse a PUL od Haipy. Z těch levnějších jsou výborné Imse Soft, super střih a na omak měkčí. Thirsties jsem sice nezkoušela, ale jsou nádherně lehoučké, celkově moc příjemné.
suviku a nestačilo by ty Haipy vyprat na 60 a vyžehlit? Ta žehlička by měla všechno zničit, ne? A rozhodně bych máchala v octu - dala bych ho víc, aby se to pořádně desinfikovalo. Buď to, nebo Tea Tree olej ![]()
Suviku
A nemůže to být spíš zapařením, jestli používáš PULky? Co zkusit ty vlňáčky? Matík je taky dost háklivka, ale naopak tou vlnou to všechno dýchá a super. Dřív se mi v noci občas lehce osypal, když byl v PULce, teď dobrý.
Jinak kyselina fakt zabrala a to jsem měla plíny jak prkno
, ale stejnak budu brzy zase mnout.
Tak z Haipy na mě kašlou, tak to asi přežehlím. Z čeho má tu kvasinku těžko říct, používám i jednorázovky, zapařenej nějak moc nebývá, občas mírně zarudlej, ale do dalšího přebalení to většinou zlikviduju. Už jsem ty vlňáky vytáhla, tak to zkusím. Zbavovala jsem se teď dlouho jedněch vyrážek, tak kdyby měl na ně kopřivku, tak mu je dávat nebudu, to by mělo zmizet pak snad rychle…furt něčím patlám, už mi z toho šibe a to přitom není nejhůř
.
Ale díky moc za rady holky!
suvik : určite přežehli. vždyť je to froté ručník, tak co. Nežehlila bych bambus a překvapivě
ani vlnu, ale pastelky vpohodě.
jednovelikostní x víceveliksotní - zrovna BL to mají podle mne dokonale vymyšlený, mají jen dve velikosti, vždycky dvě spojené xs + s a M+L. to mi přijde super. jedine novorozenecku veliksot jsem jaksi nevychytala, svrchnáky xs mel nás mrmla jeste skoro v pul roce
a kalhotkový plenky mu všechny byly taky velký minimálně první tři mesice. takže já novouše balila ponejvíc do čtvercovek a na noc mel nejmensí pastelky. dali by se koupit takove supermalinkaté kalotkove plenky, ale na to jsem byla líná. naivne jsem si myslela, že by z nich prcek moc brzo vyrostl.
jo a jaké svrchnáky na jakou velikost plen? to se takhle fakt nedá říct.
kdyz budes mít kalhotkovou plenu M/L a v ní devítikilový dítě, tak ti stačej svrchnáky S, když tu plenu budeš mít na dítěti, které má patnáct kilo, tak potřebuješ svrchnáky L. No to je rada jak stehno, ale vyplatilo se mi zeptat se prodávajícího- stejne kupuješ svrchnáky a pleny současně, oni slušně poraděj.
jo svrchnáky Haipa daipa nesnáším
(vůbec od té značky nemám ráda skoro nic
)
har.
My máme rádi PUL Tots Bots bez nohaviček, ale ty už se nedělají (i když s nohavičkami jsou taky fajn, mám troje vel. 0, ony jsou střihově hodně velkorysé a ty velikosti tam nesedí). Byly tehdy i za dost příjemné ceny. Hlavně jim pořád drží suché zipy, a to je mám od šestinedělí se Š., kdežto třeba Imse - jinak moc příjemné a měkkoučké - drží na heslo. No a na dítě starší roku a půl jsme jeli hlavně v Popowrapkách. Někdo si stěžuje, že je to moc umělé, ale ono prostě pro hodně čůrající děti je to lepší, ta bavlněná vrstva, jakou mají třeba Imse, navlhne, chlap mi pořád nadával, co to máme za zmetky
. Skoro jsem z toho měla dojem, že některé kalhotky by bylo nejlepší dělat jen v některých velikostech (asi jako mám dojem, že některé šátky by bylo vhodné dělat pouze v některých délkách). Ale jinak se mi moooooc líbí ty Thirstiesky, asi zatím nejvíc ze všech. Jsou jednak moc pěkné, ale hlavně fajně řešené a budou rychle schnout, což pro mě je prvořadé.
A co kecám, stejně furt dávám ty naše jeté chlupaté natahovací vlňáky
(vždycky sleduju na pískovišti, jak rodiče povytahují obočí, co to tomu našemu synečkovi z těch gatí kolem pasu leze
… tak aspoň mu nepadají tepláky z dupy jako bráchovi, že). U mě prostě vlněné kalhotky vedou. Na spaní a do šátku dávám zá:,–(ně je, a tím se vlastně pokryje velká část celého dne/noci. PUL u nás leda tak nadoma.
Jinak ještě co se týče číslování, tak je třeba uvážit, že výrobce dělá kalhotky primárně na svoje pleny. Pokud má objemné pleny, má i velikánské kalhotky a naopak. Když se to přiměří k sobě, tak kolikrát tatáž velikost je u jednoho výrobce o půlku větší než u jiného.
Dobrý jsou taky kalhotky Bambinex one size, na malý mimi se krásně zmenší a pak zase zvětší když povyroste. Akorát teda objemnější děti, co se učí dýl na nočník budou potom ke konci potřebovat ještě nějaký XL svrchňáky, protože ty one size zase nejsou tak velký. Zkoušela jsem je našemu malýmu, má 12 kg, dala jsem mu do nich Tots bamboozle vel. 2 a bylo to tak akorát
Ale jsou opravdu suprové ![]()
Čus ještě jen tak pro zajímavost - napsali mi z Haipy, prý je mám dát na 20 min přímo vyvařit na plotnu do hrnce. Je to jako u léků, nepíší na label, že se může prát i při vyšších teplotách, páč lidi by pak prali i na 90 a gumičky by šli do háje. Nárazově neva. Tak snad se toho zbavím. Zbavuju se furt něčeho…
. Teď spí ve vlňákách, on je tak roztomilej v tom
. Jsem zvědavá na dupku, po noci byl trochu pavián…