Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj, taky látkuju jen přes den (na noc má Alany), máme dvoje pulky (aktuálně TB vel.2 a Thirstes vel.L), ty při přebalování střídám, takže jedny vždycky nechávám větrat. Pokajděné dávám prát, to pak chvíli má jen jedny, naštětstí se nehody moc často nestávají.
Strašně dlouho mu vydržely HD pulky vel.M (snad rok?), ale už jsou mu krátké (nebo jak to napsat), má to jak bokovky… Já je mám celkem ráda, vyhovuje mi, že mají trošku nohavičky.
Svrchňáky schovávám pro mimčo, takže mám celkem nasysleno:
IV organic vel. S, M, L
HD pul vel.M
Thirsties vel.M, L
TB vel.2
Na mimčo jsme dokupovala:
HD pul vel.S
Thitsties vel.XS
Jo - jedeme převážně v čč na draka+vkládačky, pár mám i HHS (asi7?), látkujem asi od 10m, teď má asi 12kg…
dnes jsem vyzkousela huggies premium…bomba!!!!!!spokojenost ze vsech stran ![]()
PUL - tak třebas Tots Bots bez klínků u nožiček (už se, myslím, dávno nedělají, máme jahůdkové a puntíkaté) vel. 1 dávám skoro od narození po nočník
. Jsou to super gatě - tenké, nedřou, fantasticky schnou, suché zipy drrrrrží (důležité!) i po tak šílené době, co je máme, pořád vypadají celkem dobře. Do vel. 2 mi dítě nikdy nedorostlo a sourozenec ho zřejmě bude následovat. Takže tam finanční náročnost konverguje k nule.
Thirstiesky se mi strašně líbí, už bych se konečně mohla rozhoupat.
Len-til-kah píše:Thirstiesky se mi strašně líbí, už bych se konečně mohla rozhoupat.
Ani se nedivím - fajně barevné + Haňa má stále ještě M dobré a s rezervou, takže taky gaťky na věčné časy ![]()
Len-til-kah píše:
Do vel. 2 mi dítě nikdy nedorostlo a sourozenec ho zřejmě bude následovat. Takže tam finanční náročnost konverguje k nule.Thirstiesky se mi strašně líbí, už bych se konečně mohla rozhoupat.
Tak to závidím, Mates se mi do šířky snad nafukuje pře očima
A to jsem byla ještě tak nezkušená dívka, že jsem si troje PUL nkoupila v NB velikosti.
Dneska jsme machrovali před mudrou v látkovce, tak se podivovala nad snapkou ![]()
Dotaz: ![]()
Přestože Matesa přebaluju často, takže plínky nějak extra nacucaný nemá, tak mi některý vv i po vyprání jsou cítit močí (když je přežehlím, tak to vzlíná a cítím to). Je to normální? Peru na delší program (mám i krátkej šetřící, ten používám jen na oblečení) a v dost vodě, tak nevím co bych víc měla dělat. Máchám dvakrát.
![]()
A mácháš je před praním? Několikrát se mi stalo, že plíny byly cítit močí, když jsem je před praním nevymáchala, ale pak vyčichly na sluníčku a ve větru.
Terem nemáchám před praním, popravdě mě to ani nenapadlo, myslela jsem, že stačí prostě vyprat. Dřív to nebylo, až teďka. Asi jak už je větší a čůrá víc. Tak budu teda máchat i před praním (doufám, že najdu kde, jak celou dobu používám jen asi 3 programy, tak se se svou pračkou vlastně až tak moc neznám
).
Dík. ![]()
Suvi , přidáváš něco do máchání? Já dávám ocet, dezinfikuje, tak by to třeba pomohlo. A pokud mám plínky už 3 dny, dávám předpírku, bez prášku.
Právěže peru vlastně skoro každej den, někdy každej druhej. Ocet dávám do posledního máchání. Tak holt budu muset zkusit tu předpírku i tak, mě to totiž vadí, když je to cítit, mám pak pocit, že nejsou dobře vypraný…
Tak to je jasný, že je to nepříjemný. Měla bych pocit, že se tam budou množit bakterie, obzvlášť když je tam uprostřed těch 8 vrstev.
Suviku, tak mě taky plínky smrděly, šoupla jsem je do mrazáku a přestalo to. Stačilo jednou. To jsou občas věci mezi nebem a zemí …
Knoflice fakt jo? Tak to taky zkusím, za to nic nedám
. Zaujímavé
, to bude muž hledět, co to zas vyvádím ![]()