Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2417
15.8.09 09:36

Suviku tak díkes :wink: To bude určitě ono. ještě se tě zeptám na rozměr. Máš ten 40×50? Stačí to? Nebo bude lepší vzít tu větší? Se ptám jak tatar.
Jo jo, na schnutí zlatý čtvercovky, i když se nedá zrovna pověsit ven, tak od večera do rána jsou zaručeně suchý. A jako vkládačky mám ručníky z IKEA a ty schnou taky nádherně :wink: Čičinko já mám ty TB taky na snapku, přijde mi to variabilnější, že to je takový víc rostoucí. A je to sice vel. 2 ale je to taková uni velikost na hooodně dlouho. :)
Dajma
Díky za tip na ty vlňáčky :wink: ty IB jsou taky dvouvrstvý :wink: je to taková hustá, ale jemná pletenina bez chlupu, takže fakt vypadají nádherně,nepropustí a hezky schnou. Rozhodně koupě nelituju a až z nich vyroste pořídím další. Jen jsem chtěla druhé na noc a jako rezervu a to budou stačit ty Disany. S tou kratší nohavičkou jsou určitě Popo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
15.8.09 13:51

Tak máme za sebou první pokus s hhs, ihned prověřena všemi zátěžovými testy :lol:

Na malý miminko to není, je trochu tužší, než jsem si představovala. Ale zamotala jsem ho do toho hned, dala jsem mu tam vv trochu vytvarovanou a fleecovou separačku. Kakoš byl jen na okraji, jinak vše vychytala vv a sep.
Má to kapacitu na velký čůrání, tato kombinace. Takže u nás spokojenost. A je hlavně krásně vidět, jak to s ním poroste, takže pokud se nám to osvědčí, tak až vyroste z pastelek (předpokládám kolem roka), bude mít hhs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
15.8.09 21:24

Čus :-), tak já dnes podrobuju zátěžovýmu testu tu Popolinku. Uschla od večera do oběda, ta vložka byla suchá až večer. Dala jsem mu tam i tu bambusku, v tloušťce skoro není rozdíl, tak ať má sací rezervu. Vzhledem k tomu, že mě terorista budí teď docela často je mi vlastně jedno, kdyby ho vzbudilo mokro nějak dřív (dřív to snad už ani nejde, to by nestihl :-) ).

Pastelko , já mám určitě tu větší, ale to proto, že jsem ji měla do té kolíbky víš. Myslím, že je na přebalování zbytečně velká a že by ta menší mohla stačit.

Čiči dík za info, není nad osobní zkušenosti. My jsme dnes zvládli celodenní výlet s vázačkama, bez svrchňáků. Dokonce jsem přesně trefila počet plínek, co vzít s sebou (ale to náhodou). Měl návleky a myslím, že fajn. Léto je v tomto bezvadný, v zimě už to takovej veget nebude.

Trápí nás zas kožní problémy, ach jo. V plenkový oblasti ne, jen na tvářích a co je blbý, tak na pupíku. Plínku má teda až pod ním, ale vlňáky ne, tak to tření není nic moc. To je děs :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
15.8.09 21:39

Jo jo, moc díky za info :wink: Určitě ta Popolinka bude stačit. Oni ty prckové zase tak mohutně v noci nečůraj. No uvidíš. Ono je to froté fakt docela hodně savý a když tam má ještě o jednu bambus vložku navíc 8)
Jo jo, malýho teď taky trápí nějakej sajrajt, má to kolem pusiny, nejhorší je, že když mu to namažu, tak si to hned setře, protože si tam furt něco rve a je oslintanej. A tělíčko má děsně suchý, mažu a mažu, ale furt je jako sušenka. To všechno poslední tejden :evil: Jestli máš nějakou zaručenou radu, sem s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
15.8.09 21:46

Čím mažeš? A o oslintaných tlapách mi povídej, náš je jak vodník, no a taky čekám, kdy si tu pěst tam narve celou (je u toho děsne rozčilenej, dudla plive a chce pěst a pěst a pěst! :-) ).

Já mám doma arzenál dělaček (dělaných krémů v lékárně) a stejně efekt teda jako nif mof na ty jeho pupínky.

Na sušenku je dobrá Unguentum Leniens (naváží ti v lékárně, drahý to nejni), nebo je dobrý i Excipial U Lipolotio (cca 120,–, hotová emulze). Zkoušela jsem i modrou Indulonu a ta mi přijde, že brzo z těla zmizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
15.8.09 21:48

Suvi , to mě mrzí, že vám ta kůžička nedá pokoje :( Tak snad to brzy zmizne. U toho pupíka mě napadlo, co třeba ta vložka z buretového hedvábí, třeba ji dát na vlňáky na pupík, případně přiheftnout dvěma stehy k vlňákům, ta by měla i pomoct, ne?
A jsem zvědavá na noční test :D

Pastelko , z doslechu na suchou kůži se mi vybavilo něco snad na i, tělové mléko z lékárny, ale nevím, jak se to jmenuje, Suvik bude vědět :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
15.8.09 21:49

Jo, excipial. A já že prej na i… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
15.8.09 21:55

Čiči ale zas ty „i“ tam jsou dvakrát :-).

Musím jít chrnět nebo mu zas budu se zalepenejma očima v noci nadávat proč nespí, když já rozhodně spát chci.

Buretový hedvábí…vidíš, to mě nenapadlo, to bych mohla zkusit. Je to totiž šílený, mydlím mu to čajem při každým přebalení, dávám spešl mast, kolem pudruju jak divá a efekt nula nula nic. Je mi ho dost líto resp. se bojím, aby se to nezačlo ještě horšit.

Jo a jsem magor, tu Popolinku jsem si dneska asi desetkrát šla ošmatlat (mazlím se s plínkama, to je úchylárna co? :-) :-) :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
15.8.09 22:19

Holky moc díky, v pondělí skočím do lékárny a zakoupím :wink: Vůbec nechápu co se děje, nikdy nebyl problém. Snažím se to zlikvidovat olejovýma koupelema od Eoné a asi je to málo.
Když se mu to objevilo kolem tý hubiny, tak mu to teta mázla teatreečkem a musím z odstupem času říct, že mu to zesvětlalo a zlepšilo se to, ale teď mu to zase zčervenalo. On se ten olejíček do kůže vsákl, tak to bude asi tím. Jinak ho teď mažu kdečím i sudokrémem,ale bez výsledku, neb si to právě hned setře. :roll:
Suviku a Matýsek má nějaký exém? To by mi ho bylo fakt líto, já osobně mám od dětství lupénku, musím zaklepat, že jí mám fakt ve fázi, že není vidět, ale je to hodně o životosprávě a je to teda otrava. TAky si pamatuju, že jsem se jako dítě za to hodně styděla. Tak snad to bude mít dobré, moc držím palce. :wink: a dobrou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
15.8.09 22:22

Jo a nejsi magor, to je z radost 8) :lol: Já tohle dělám s vypraným prádlem když suším na vzduchu, to je taková krásná vůně, že se s tím musím prostě mazlit.Strčím hlavu do koše s prádlem…to je prostě nádhera :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
17.8.09 12:31

Tak jsem si ještě jednou přečetla návod na té lanolinové impregnaci a jsem asi totálně blbá.
Je tam napsáno, že se má namočit a nechat působit 3-4h a pak vymáchat a já nevím, jestli tím myslí namočit A vytáhnout, nebo namočit na 3-4h. Pokud se to mělo vytáhnout, tak by to vysvětlovalo, proč mi ty vlňáky provlhají, protože jsem to tam 4h louhovala :roll: Zítra se na to přeptám v obchodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
17.8.09 21:02

Čičinko, já ty vlňáky vždycky vyperu, nechám uschnout. Připravím si impregnaci, do tý je namočím obrácený naruby přes noc, pak je jen vyždímu( třeba v osušce) a nechám zase uschnout.Už se nijak neoplachujou. :wink: Nebo teda já je rozhodně neoplachuju a jsou na omak takový jako „mastný“ nebo nevím jak to mám jinak popsat. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
17.8.09 21:42

Pastelko, tak už asi vím, čím to bude. Impregnací od Ulrycha :evil: Když to vytáhnu, tak to teda mastný vůbec není, jen vylouhovaný a mokrý. Jestli jsem ty vlňáky tím louhováním zprasila, tak se picnu. po třech hodinách začínají provlhávat.
Jestli se mi povede je naimpregnovat pořádně, tak snad zkusím i tu noc. Ale to bych musela koupit nějakou noční plínku… Jé, to je krása, když „musím“ něco koupit pro Matýska :lol: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
17.8.09 22:29

Čiči To bude určitě tím. :) Já mám čistý lanolín z lékárny a míchám to s šamponem. Ten lanolín je na těch vlňákách normálně na omak potom cítit. Ono se to teda jakoby časem ošoupe, ale zprvu je ho tam fakt hodně. 8) Možná jestli to třeba blbě nedávkuješ. Nevím jak ta hotová lanolínová kůra vypadá :?:
Jo jo, to znám. :D Taky jsem dneska musela nutně objednávat vlňáky a tu pratelnou podložku a návleky na nožičky. Už se strašně těším až to dorazí, jen nevím, kdy budu muset zase něco nutně kupovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
18.8.09 06:36

HOlky mám dotaz, jak dlouho jste vyvařovaly obyč. čtvercové plíny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure