Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8179
18.8.09 07:09

Ooo, jímá mě nostalgie. My už s plínkama končíme, tak si budu aspoň chodit počíst. :lol:

Impregnovala jsem stejně jako Pastelka, jen jsem je v lanolinu nechala močit celou noc.

K vyvařování plínek: u první dcery snad celý první rok, u druhé rozhodně kratší dobu, odhaduju na šestinedělí, u kluka možná ani to šestinedělí ne 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
18.8.09 07:09

Katy, já je dala na vyvářku do pračky, je tam program 95. Pokud nemáš na pračce vyvářku, tak bych je dávala na 5 minut, jako když jsem sterilizovala flašky a dudlíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
18.8.09 07:11

Koukám, že se ten dotaz dá vyložit různě. Ach jo, vykojenej mozek pracuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
18.8.09 07:50

Ne ne čičinko, to já to blbě napsala. Měla jsem položit dotaz do jakého věku mimi jste vyvařovali pleny. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
18.8.09 08:00

Podívej Katy, máš strach, že nebudeš mít dítě dost sterilní? :lol: Nejlepší dezinfekce je sluníčko :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
18.8.09 08:05

Konflice, nechci mít sterilní dítě, jen prostě mě zajímá zda se fakt ty pleny musí vyvářet. :roll: Když kalhotkové se vyvářet nesmějí, tak právě nevidím důvod, proč vyvářet ty čtvercové, tak proto se ptám, zda je to vlastně nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
18.8.09 08:15

Katy, já jsem vyvařovala jen jednou, když jsem plenky po letech vytáhla. Ani v šestinedělí jsem nic nevyvařovala, nežehlila a Mates to přežil, nikdy neměl ani vyrážku.Teď tak jednou za měsíc chytnu všechny pleny a vyvařím je, začala jsem žehlit,když Matýsek začal hodně kakat, mám ty čč už starší a jsou tvrdší, tak abych je maximálně zjemnila.

Já se obecně spokojuji s tím, že vše peru na 60, i když jsou některé dětské věci na 40, tak mají smůlu, buď to pžežijí nebo ne (teda kromě vlny samozřejmě)

Což mi připomíná - prali byste vlněný trička, když vám přijdou nové? Já všechno, co koupím nejdřív vyperu, ale u těch trik váhám, vím, že vlnu prát co nejméně. Může to být něčím napuštěný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
18.8.09 08:46

Podle mě je vyváření zažité, aby byly plenky bílé. Dřív se vyvařovaly v kotli, aspoň kdo ho měl. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
18.8.09 10:45

Knoflice , vlňáky v imregnaci taky nechávám přes noc :wink:
Katy , taky jsem ty čč vyvařila a vyžehlila jen poprvé, když jsem je po 15 letech snesla z půdy :wink: Od té doby jen na 60. Moderní látkovku taky nevyvaříš :) takže tak. Jo vzpomínám si, že u první dcery(před 15 lety) jsem je vyvářela a žehlila asi do konce šestinedělí, ale teď už mám na to jiný pohled a tolik to neřeším. Malý neměl nikdy žádný problém. Dětské věci peru na 40 s našima světlýma, všechno ve slizu. Čiči no s těma trikama nevím, já bych je asi určitě vyprala, nevím, kdoví kde to skladovali :? a stejně je budeš prát hodně, neumím si to moc dobře představit je prát co nejmíň :wink: 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
18.8.09 10:48

Holky díky za opověď. Tak že kašlu na celé vyváření a budu prát jen na 60. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
19.8.09 13:58

ahoj,

jsem ted bez PC, ted na skok u segry a musim nakouknout.

tak mi vlnaky taky zacly provlhavat. budu je muset asi naimpregnovat, je fakt, ze je pouzivam uz pres mesic, tak by to asi chtelo. resp. bylo mokry prosteradlo po nocni pline, tentokrat to popolinka nezvladla.

ale je to taky tim, ze matys spi dost casto na boku, tak to tam ta plina nestiha chytat. jinak se mi nacucla uplne vsude, je fakt ze jsem prebalovala az nad ranem.

trochu mi vadi, ze to vzlina po cely plince, ale to je normalni rekla bych, maty nevypadal, ze by mu to vadilo, spal stejne jako jindy.

toz nevim co mam ted koupit. potrebuju i nejakou plinku na ven, porad jsem rikala, ze all in one nikdy, ale musim uznat ze segriny snapovky itti bitti jsou dost jednoduchy na prebalovani a navic jsou maly, tak bych mohla malymu oblict i normalni katata…mam tu par pohodlnych kousku, ale neobliknu ho do nich. na tech itti bitti se mi akorat dost nelibi, ze jsou desne umely.

nemate nekdo nejakej tip?

tak zas letim a doufam, ze nam konecne spravi ten pocitac!

ad vyvarovani, totez co cici, taky jen poprvy novy plinky, prvni varku, pak me amok presel, dalsi varku uz jsem neresila.

pisu bez smajlu, jsme na notasu a je to vopruz!

ahoj suvajs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
19.8.09 14:18

Čiči já tu kůru mám, ale používám jen praní a nechávám ty 4h. namočené to prádlo a pak máchám. Kdybych v tom impregnovala, tak dám tak 4-5lžic na jedny vlňáky a vody jen tolik aby byly nacuclé a nechat taky přes noc, sem tam v tom pomačkat… Já taky používám ten doma dělaný (tedy lanolin z lékárny). No holky ale mne se stává, že jsou tam v té vodě (tím jak už není horká) takové kousky toho lanolinu, dělá vám to též? I když je pořádně protřepaný.. a šamponu dávám dost si myslím.. :idea:

Jinak Katy já myslila, že vyvařuju u Tima a při tom to bylo furt na 60st. ale žehlila jsem a pak někdy na 70st. teď jen furt na 60 a i na 50st. Bo těch kakaných nemaám moc.. a žehlím furt… Jinak si právě říkám, že sluníčko musí stačit. Ono to je asi spíš o pocitu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
19.8.09 15:16

Tak já asi půjdu teda pro ten lanolin, doufám, že ho v lékárně budou mít. A budu muset jít s šátkem, uchází mi kolečko u kočáru a nemůžu najít žádnou džuznu. :roll: Včera to poprvý schytali vlňáky, tak chtě nechtě jsem je musela vyprat.

Suvi , já jsem teď koupila jednu AIO od Thirsties, líbí se mi, že má pod savým jádrem ještě kapsu a jde dovycpat. A pak mám jednu kapsovku Babyidea. Na přebalování jsou super, takže u dr a povenku machrujeme :lol:
a mám objednanou bum hugger. Jsem děsná.

a zítra bude sranda, manžel slíbil, že bude celý den přebalovat, samozřejmě látkovky, nikdy to nedělal, tak jsem zvědavá. Ale jsem benevolentní, dovolím mu použít kapsovku a aio, aby to měl jednodušší. je to ale draze vykoupené, slíbila jsem, že uklidím po „jeho“ psovi, neptejte se co :-) to druhý, se pos. na balkoně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
19.8.09 16:57

Suvi tož ať máš PCečko brzy zdravé :P Já mám jen ten noťas, ale už jsem si zvykla :wink:
Mě jak na potvoru taky začaly vlňáky provlhat, ale jsem si vědoma toho, že již nastal čas impregnace. Vyprané a za dnešek usušené jsou, tak je na noc nalanolinuju a zítra by mohly býti suché. Navíc mi volali z Brány a dneska odesílají mou objednávky, takže do té kůry hned mrsknu i ty Disany. Jsem na ně zvědavá :D
S denní plenkou neporadím, mám jen obyč čtverce a občas do toho lupnu froté ručňajz, ale ten je maličký, takže v poho normální hadérky oblékneme. Nemám s tím problém.
Dajmo to se mi ještě nestalo, vždycky se mi pěkně lanolin rozpustil, je to takový vážený v kelímku, vypadá jako průhledný masťový základ, ale je to tužší. Holky psaly, že jsou ještě nějaké kuličky, ale na mě koukali v lékárně jako na blba a prý existuje jen tento…ale nevím :roll: Čiči lanolin z lékárny vyjde na pár švestek a na hodně impregnací :D
Přeju silný žaludek na uklízení. Ber to tak, že to uklidíš jen jednou a máš to za sebou…chlap to bude dělat celý den :lol: i když…Matýsek by mohl mít aspoň kakací den. :wink: Když už.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
19.8.09 17:37

Tak lanolin neměli, no koukala na mě paní lékárnice, tak jsem se to snažila vysvětlit, že to potřebuju na impregnaci kalhotek pro Matesa, no asi si o mě myslí svoje :lol:
Do zítra mi ho udělají, to se jako vyrábí? Já myslela, že je to přímo z oveček :D

No uklízení stále odkládám, ono se řekne jednou, ale kdybyste to viděli :-( , to se radši patlám s Matýskovýma hovínkama (rozuměj oplachuju a předpírám)

Holky, kdy už bude tomu tekutýmu kakání konec? Já už se těším na bobky :lol:

A nevím, jestli jsem něco provedla se separačkama nebo jsem zhýčkaná fleecovýma, ale mám stay dry separačky a přijde mi v tom mokrej. Ve fleecu mám fakt pocit, že je v suchu, taky v tom klidně leží, i když je plenka naždímání. Ty stay dry jsou z čehosi prý jako moira, odvádí mokro dál, ale zkrátka není to ono. Asi ještě koupím další fleecové, teď mám 10ks, tak dalších 10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure