Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Tak jsem si zas vlezla na Bránu se na ně kouknout. Jsou mooooc pěkný!
Nesmím tam lozit, zas tam něco najdu a zlaťáky se začnou kutálet a pak abych to vysvětlovala, kdeže se ztrácejí… ![]()
Tak jsem o víkendu „objevila“ vlňáky, začínám chápat, proč někdo používá jen je. Ale jak bylo teplo, tak mi v nich přeci jen připadal trochu přehřátej, ale předpokládám, že je to tím, že je má skoro až po prsa, takže dvě vrstvy vlny a na to je tričko.
Jen teda se bojím, aby mi nezachytli o snapku. Zatím to dělám tak, že dám HD pastelku, ten chobot nechám nataženej, sepnu to pod ním a chobot vedu zpět přes snapku mezi nohy, takže je překrytá.
A Suvik se mi asi bude smát, ale mám objednané dvě vázačky na zkoušku, ale Hemp hour, u Disan jsem furt nevěděla, co s tím chobotem. Tak jsem na ně hodně zvědavá.
A u Thirsties se mi Mates prokáknul až na tu nožičkovou gumičku a i potom, co jsem to hned vzala žlučovým mýdlem, hned ten den prala, dokonce jsem do předpírky dala prášek, a stejně mi tam zůstal flíček ![]()
Nemáte nějaký tip, jak dostat flek z těch gumiček? Včera se mu to povedlo též na popowrapkách, ty jsem ještě neprala, ale ten flek už tam tuším.
Jéé, tak pak Čiči poreferuj. Jsem zvědavá na HHS
. Mě se už vlňáky o snapku chytly, ale naštěstí dobrý. Máme teď dvoje natahovací - taky až skoro po bradu. Když je ale vedro, nechávám mu jen vázačku a prostě když něco provlhne, tak ho převlíknu. Stejně ho furt přebaluju (už mě musí nesnášet
).
Na dovolený jsem prala v kyblíku zvonem na odpad. Ale pak jsem to vzdala… Nakonec nebylo špatný zas zkusit Alany, taky to bylo jednodušší že. Kupodivu doma jsem hned vzala bavlnu…tak jsem ráda, že nevítězí má lenost, ale pocit.
Zdravím děvčata,
chtěla bych se vás zeptat, je normální že novorozenec dvě čtvercovky uplně v klidu počůrá až na svrchní kalhotky? Přebaluji tak co dvě hodiny, podle toho jak se vzbudí, jsme doma teprve den. Když jsem dala jednu čtvercovku a na to vkládačku tak to bylo úplně to samé, pročůráno až na svrchní kalhoty. Že by to bylo tím, že asi hodně pije? Jsem teda překvapená, že už teď jí musím dávat dvě čtvercovky, vypadá jak balík
a samozřejmě dupačky 56 jí už teď nedopnu, když má tak naducanou prdélku. ![]()
Jo a ještě dotaz, mohou se vkládací a vícevrstvé pleny vyvářet, kupovala jsem je z druhé ruky, tak že na štítku už není vidět na kolik se mohou prát, vkládací plenky jsou normální bavlněné a vícevrstvé taky.
Katy , takto jsem přesně začínala, čtverce na novorozence a vkládačku. Za 1,5-2h vše durch, i ty části kolem boků, což se mi moc nelíbilo, takže jsem to na čas vzdala a teď mám Haipa Daipa a na boky to vzlíná jen vyjímečně.
Myslím, že vyvařovat nemusíš, vyprala bych na 60 a to co jde, bych přežehlila, takže asi ty vícevrstvé.
U pidimimineknevím, zda to půjde odhadnout, ale zkus rozbalit po probuzení a chvíli počkej, můžeš pustit i vodu, ona by se měla vyčůrat, takže tím snížíš množství čůrání v plence. To samé po kojení, když se mimi najednou pustí a kouká do dáli či se kroutí, může to znamenat, že čůrá.
A doporučuju v teple nechat na složené plínce a nepromokavé podložce rozbalenou. Máš holčičku, tak to nebudeš mít pokropený všude kolem
Mates si klidně načurá i do oka.
občas nějaký flek zůstane. můžeš dát do praní sůl na skvrny. mě zůstávají skvrny tam, kde vyvařovat nemůžu (pulky, hd plenky).
A prošla jsem pár diskuzí na bc a asi nejdůležitější je nenechat kakance zaschnout, což se mi na těch svrchňácích asi stalo.
čičinko můžeš mi prosím tě napsat, jaká ta sůl na skvrny je dobrá? A jaký prášek používáš?
Používám žlučové mýdlo od ulricha, ten vyrábí i sůl, jenže jak je to eko, tak je to drahý a zrovna tohohle je spotřeba, takže najíždím na dm žl.mýdlo a chci tam koupit i sůl.
prášek jsem teď dávala Tide senzitive (měla jsem vzorek) a nevypral, Persil senzitive také ne. Předtím jsem měla Mimino a vypral vše, takže se k němu zase vrátím.
Mám i mýdlové ořechy, ty jsem používala, když byla nějaká jen počůraná a nešpinavá várka prádla, teď nedávám.
Jo jo, DM žluč. mýdlo i sůl (už jsem ozkoušela) jsou fajn a hlavně nejsou tak drahý…
Holky díky, dneska razím do města, tak se stavím do DM a koupím tam to žlučové mýdlo a tu sůl, snad to tam někde najdu. ![]()
Katy , kup si žlučové mýdlo v kostce DenkMit, mají ho i tekuté, ale kostka je lepší a vyjde i levněji
Sůl je taky DenkMit-fleckensaltz.Krabička za 29,– ![]()
Pastelko díky, koupila jsem mýdla v kostce i to tekuté, vyzkouším obojí a uvidím co bude lepší.
Teď se ještě možná blbě zeptám, ale když teda je plína pokaděná tak jí mám hned tím mýdlem potřít? Asi ano, co? ![]()
Jo, vypláchni hovňajze, potři mýdlem. To tekutý jsem měla teď na dovolené, abych se nemusela patlat s kostkou a přišlo mi mnohem míň účinný…