Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Čiči no na mě taky v lékárně koukali, jako když spadnu z Marsu
a já na ně ještě vybalila, že chci ty kuličky
no to ani náhodou. Prej na co to jako chci???
Taky jsem to vysvětlovala a připadala jsem si fakt jako z cizí planety. Jsou tam holt zvyklí, že lidi chtěj hlavně to, na co frčí reklama ![]()
Separačky mám viskozový a jsem s nima spokojená, taky bych chtěla zkusit ty fleesový, ale nejsou moc objemný? Ty viskozový jsou skoro průhledný, tak mám strach, aby zase neměl mezi nožičkama balík jako hrom. Jak to ve skutečnosti vypadá? Vím jak fleec vypadá, to jako jo
ale není ta separačka třeba tenčí?
JO a tužší bobany přijdou s příkrmama, neboj
ještě budeš ráda za tekutý skoro voňavý vaječčinky
![]()
A ještě mě při dnešní tvorbě impregnace osvítilo a vzpomněla jsem si na jdeden tip, který jsem četla na BC. Odlít si do lahvičky (nejlépe s rozprašovačem) trochu té impregnace. Prý se to nekazí a je to fajn, že pokud se stane malá nehoda třeba na nohavičce, tak se přepere jen ten kousek a ta impregnace se nastříká na to vypraný místo. Je to rychlejší, neschne to tak dlouho, jako celý gaťky.
Ale osobně jsem to v praxi ještě nezkoušela. Nicméně dnes jsem si odlila ![]()
Ha - na mě taky v lékárně koukali, co to chci
Kdybysme nebyly po celé republice a chodily do jedné, tak by to bylo lepší ![]()
Lanolin mi nikdy cucky nedělal, ale než jsem si přečetla, že se má přechovávat v ledničce, tak se ten první zkazil. Smrděl. A je to fakt za málo peněz hodně muziky, já ještě v ledničce mám, na kalhotky už to nebude, ale třeba se bude hodit na naimpregnování nečeho jiného.
Já jsem měla AIO Kushies, které jsou docela tenké, ale na omak umělé (ale taky mají veselé obrázky) a Popolini. Mě zprvu připadalo, že to musí být super, ale nakonec to mělo víc nevýhod než výhod - zaberou hodně místa, když se někam jede, neskutečně dlouho schnou … Prostě mě víc vyhovuje systém plínka + kalhotky.
ahojka,
separacky jsme zacli pouzivat az v pul roce s prvnima prikrmama, uz jsem se nemohla dockat, s tema tema tekutyma bobikama to nemelo smysl, ted je to naprosty luxus…
AIO mame Imse Vimse obrazkovy a jsem moc spokojena, staci nam dvoje, rychle schnou, nikdy nic neproteklo…
Pastelko , fleecový separačky jsou jen o trochu tlustší než třeba celulózový. Jsou naprosto ohebný, určitě tenčí než třeba mikina. Takže žádnej balík. A jsou šikovný i v tom, že se minimum kakance dostane na gaťky, třeba ty stay dry hodně „procedí“. Když mám štěstí, tak je kakoš na separačce, na vkládačce a na plence už né. A viskózový mám, popoliny v krabičce, jednou jsem mu to dala a přišlo mi to úplně mokrý. Takže až seženu nějakou vhodnou krabičku, tak je navlhčím a budu je mít na cesty na utírání zadku.
lanolin , že jste se nezmínili, že na mě budou koukat jak na exota
A s tím rozprašovačem je to super nápad.
Si říkám, že bobky přijdou s příkrmama. A že by to naše kakání bylo voňavý…
S tou aio doufám, že jsem nepochybila, za chvíli se půjdu podívat, jestli už je suchá. Já ji vzala, protože se mi tolik osvědčili svrchňáky od Thirsties. Ale je fakt, že na jednoduché přebalování stačí kapsovka, ta je suchá hned.
Knoflice to jo, to bysme si paní lékárnice krásně vycvičili
O tom, že se má přechovávat v lednici nic nevím, tak ho tam jdu dát, díky za info
Mám ho ještě tak na 30 impregnací
to by byla škoda kdyby zasmrádnul. ![]()
Z toho vyplívá, že i ta odlitá kůra má být v lednici.
Čiči
Díky, já ne ně mrknu, až se dostanu do Prahy, teď už je přes net objednávat nebudu, nebo mě to poštovný zrujnuje
Dneska očekávám horkou zásilku, tak jsem jak na trní
Nezvoní nám zvonek, tak celý den vyhlížím poštovní auto
![]()
Jinak zatím mám právě ty Popo v krabičce a přijde mi, že má zadek proti těm celulozovým fakt v suchu, ale s těma fleesovýma nemám srovnání. Jsem na to zvědavá. Norbík už vyloženě tekutý kakance nemá, ale je fakt, že fleky jsou i na vkládačce, takže žlučákem musím vzít i tu. Jo a ještě mě napadá…četla jsem, že jsou pratelný jen na 40, tzn s plínama dohromady to nehrozí. Jak je teda pereš? V ruce? A stačí to? Nebo lupneš i na 60?
Pastelko, dávám je na 60, točím je pořád, zatím jsem žádnou škodu nezaznamenala (no jsou trochu fuflíkatý, ale co není, že
)
Celulózové jsem měla, ty jsou úplně mokrý, ty viskózový, jako jó, je to oproti celulóze lepší, ale ten fleece, tam je fakt sucho. Jen teda měla jsem jednu od HD fleecku a ta nebyla moc dobrá, hodně to po ní stékalo, tak mám tuším tots bots, ty jsou dobré, jen nejsou tak dlouhé, jak bych si přála, ale co, zadkem nečůrá ![]()
aio furt mokrá, jsem to věšela včera večer
No bude fakt jen k dr a na cesty.
a manžel velmi rychle porušil slib a nepřebaluje. Ráno ještě trochu přebalil s mou pomocí, ale pak se Mates pokadil, no nemá ten cvik, tak to svedl na látkovky, ale to, že na Matesa připlácnul čistou separačku, když byl „umytej“ a ta byla hned oranžová… Tak jsem řekla, že to dodělám, on zuřil, ale fakt jak malinký dítě, kterýmu něco hned nejde…
No otluču mu to o hlavu.
Ale zase jsem si uvědomila, že už přebaluju fakt rychle, jen o málo pomaleji, než s jednorázovkou.
omlouvám se za román ![]()
Čiči - koukaj blbě jen tam, kde to nemají… A musíš si ale říct, že chceš jen čistý lanolin, bo Ti můžou namíchat masťový základ. A je to přímo z oveček, jen oni to mají v nějakém velkém množství (právě se z toho míchají ty mastě). a tudíž to musí připravit (myšleno navážit do malého kelímku). Jinak to mají spíš větší lékárny - třeba v poliklinice atd.
Tak tedy nevím proč se mi to dělá, mám to v lednici i to hotové, bo mi zbylo, ale právě bych to též chtěla použít na to stříkání, ale to nejde když je to v cuckách, tak se mi to nerozpráší. Tak fakt nevím, co mám dělat.. Jak to děláte vy
možná je důležitý ten poměr… al dělám to dle návodu, který je na netu všude stejný..
Tak muž našel jeden starej PC, tak jsem zas online. Dva dny a už jsem nervní, děsný se mnou ![]()
Separačky mám taky viskózový, přijdou mi v pohodě. Fleece mám taky (asi od HD myslím), Maty moc nekaká, takže probs se sklouzáváním hovina nemám, ale nějak je mi ten fleece nesympatickej. Ta viskóza je taková heboučká a aspoň si pak řekne…on když už mu začne mokro vadit, tak to dává najevo.
Jo bezvodej lanolin jsem si taky teď objednávala. S tím se moc už nedělá, a vodovej je ten co se dává do mastí a je mazlavej, ten mají všude. Já
předtím taky netušila, že to někdo může chtít ta takový magie s plínkama ![]()
Holky nakonec si asi objednám stejně ty Popolinky, vyjdou teď výhodně a jsou takový příjemný. Mám fakt nějakej blok na umělý materiály nebo co… Velkej zadek má Maty kvůli těm Disanám, takže koupím i BI vlňáky. A bude!
Plus ty tepláky od Farmers, v obchodě je teď neměli v Matyho velikosti.
Jnak teda já chodím s balíkem plínek ven, to byste měli vidět. Mám speciální vak a v tom to tahám
. Ale co bych pro něj neudělala že? ![]()
Tak čus: je super, že to tu žije ![]()
nepřihlášenej suvajs
Dajmo, teď jsi mi zas na:,–(ila brouka do hlavy, jestli mi nedají ten základ… No zeptám se, kdyžtak objednám znovu. A mohla bys sem prosím hodit ten recept na impregnování, nechce se mi to hledat ![]()
Suvi, tak bude mít Mates prdelku jak mraveneček
Já teda s umělýma materiálama psychicky problém nemám, ale s papírovýma plenkama už jo, už jsem se přehoupla do tý fáze, že raději dám látkovku.
A ty Farmersky, to je neměli na Bráně? Já už je mám objednaný tak dlouho, chtěla jsem červený, ale neměli v naší velikosti, tak jsem jim řekla, že pokud do 14 dnů nebudou červený, tak si vezmu jinou barvu. Ale objednané mám 80, teď je vedro, tak by je neužil.
Jdu zkontrolovat ty aio, mě picne, jestli nebudou suchý, jsem je už chtěla mít dnes ozkoušený ![]()
Čiči
Tak to teda moc dlouho nevydržel přebalovat…
no ale jako bych viděla toho svýho…jednou mi přišel s kočárem naproti a pyšnil se tím, že kluka i přebalil. Noooo musela jsem ho pochválit. Byla jsem ráda, že mu vůbec dokázal natáhnout vlňáky. Pod tím ale byla plena zvláštním způsobem omotaná kolem nožiček a mezi nožkama, no ani nechápu jak to vlastně provedl. Nicméně účel to splnilo. Dcera nepřebaluje vůbec, bere to obloukem ![]()
Nevěděla jsem, že je rozdíl mezi těma separačkama, dík za radu.
Dajmo
Mám ten lanolín v kelímku.( Z velký lékárny u polikliniky
) Vezmu čajovou lžičku a s trochou šamponu to rozpustím tak ve 2 dcl horký vody. Pak doplním do 2 litrů zase horkou vodou a nechám zchladnout. Nikdy jsem tam žádný cucky neměla.
Suviku
No tak super! Mužíček je šikula!
No flísový separačky nemáš moc ráda asi proto, že jsou právě umělý. Mě se ty viskozový líbí že je to přírodní matroš a právě hodně příjemnej, ale asi je taky zkusím, jestli je ovšem někde objevím naživo.
Pak dej vědět, jak budeš s BI spokojená. Uvidíš, že je to rozdíl a Maty se ti vejde určitě i do oblečení. ![]()
Tak já dneska čekám jako blbec na tu poštu a oni se ani neobtěžovali mi to přivézt. Není to doporučeně a je to větší obálka, která se nevejde do schránky, tak to leží na hlavní poště a já si to můžu převzít až zítra ráno. To mě teda mrzí, ale do zítra to vydržím ![]()
Pastelko , u nás pošta občas funguje tak, že vím, že to mají dovézt a nic a druhý den mám ve schránce, že jsem nebyla zastižena, přitom celý den doma. Už objednávám, co jde, přes ppl, stejně manželovi do krámu chodí spousta věcí a odesílá, tak je to při jednom.
Tak lanolin mám, jen je na něm napsáno, že se má skladovat od 15 do 25 stupňů. a trvanlivost má až do října příštího roku. Tak jen co z umyvadla vytáhnu trika, tak tam šupnu vlňáky.
A ty vlňáky plánuju ještě jedny, jen nevím jaké, chtěla bych zkusit to spaní v látkovce, ale já v noci vůbec nepřebaluju, tak nevím, jestli by v tom vydržel třeba od 8 večer do 7 ráno
Na spaní by možná byly dobré ty disany, co mám, nebo ty druhé, jsou dvouvrstvé a mohla bych mu na den koupit něco štíhlejšího.
Čiči, s tou poštou je to prostě na pytel. Kolikrát už jsem je načapala při činu, že mi hážou do schránky lístek „nezastižen“. Prej já myslel, že tu nikdo nebydlí
Že nemáme novou fasádu a na oknech krejzlíky neznamená, že nemusí zvonit
No nic. To byl výlev ![]()
Jo a já v noci teda taky nepřebaluju. Je v jedný plíně prakticky od 7 do 7 přibližně.
BI to zvládaly s přehledem, tak jsem zvědavá na ty Disany, ale prý budou taky v poho.
mohla bych mu na den koupit něco štíhlejšího.
zase důvod k nákupu ![]()
Tak Thirsties AIO vyzkoušena a fakt luxusní. Strčila jsem tam i dvě vkládačky, což mi ve finále bylo naprd, páč si káknul, ale zvrchu úplně suchá, jen když jsem strčila ruku do tý kapsy, tak jsem teprve poznala, že i čůral. Sice schnula pekelně dlouho (ale byla přes noc venku, tak na ni 2× padla rosa), ale stojí to za to. A balení je to celkem štíhlé, no nejštíhlejší je kapsovka BI s HH bambuskou, ale ta nemá ty krásně těsnící pásky kolem nožek, co má thirsties. No za čas asi koupím ještě jednu, je fakt nádherná.