Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Pastelko, no teď se to ještě rozhazuje, ale za pár týdnů přijde pád na hubu, PPM jsem měla silně nadprůměrnou. A to budu mít 2letý rodičák, tak alespoň něco uškudlím i pro sebe. Já si pořád říkám, plánujeme těch dětí hodně, tak se to maximálně využije ![]()
Tak super, čekání na suchou plínku se vyplatilo
Taky si teď žádám o 2 letý rodičák, ale chtěla bych ještě jedno dítko tak zhruba 2 roky od sebe. Tzn.zhruba nastejno jako ty
jen nevím jak je to pak s tím rodičákem? budu si moct zažádat o další 2 letý? Nebo to už pak nejde a je jen ten základní
A kolik dětí celkem plánuješ????
No já nevím, jak to je s rodičákem, já to řešit nemusím
Měla jsem smlouvu na dobu určitou, takže mě čeká příště RD čtyřletá.
Počet dětí zatím není omezen
I když manžel dnes něco žbrblal nad pokaděným Matesem, že už žádný nechce ![]()
Já si teď o RD musím zažádat, nějak jsem si neuvědomila, kolikátého je. A taky o porodný, ještě jsem se neuschopnila ![]()
Ale myslím, že pokud ti trvá smlouva, tak máš nárok na tu samou ppm jako teď a z ppm vzniká nárok na rd, tak bys to měla mít nastejno.
Čiči a jakej je teda funkční rozdíl mezi kapsovkou a AIO? Protože ta Itti bitti snapka třeba je podle mě na tom jak kapsovka, když se vyměňují jen ta jádra ne? Takže počůraný se vymění a můžou se dát zas nový vnitřky, nemusí se tahat tolik plín, když je člověk venku ne? (ségra třeba bere dvoje kalhotky a čtvery vnitřky např.) Prý to schne strašně rychle, ten vnějšek. Pak nechápu, jakou výhodu má AIO, protože ta se musí vyměnit celá, takže taháš pak to stejný, co bys tahala, kdyby šlo třeba o kalhotovky se svrchňákama, navíc schne dlouho. Já jsem asi imbecilní, už je toho na mě nějak moc
. Taky když ti pokákne kapsovku, snapku apod. tak ale stejně musím vyměnit vše, protože pochybuju, že pokadí jen ten vnitřek žejo. Vysvětlete to vykojenýmu suvikovi sím ![]()
Zjistila jsem, že na tu
u Popolinek se musí čekat 14 dní až 3 týdny (přitom tam mají napsaný doba dodání do 3 dnů). To je vopruz, už jsem se těšila kurnik
.
Čiči, Počet dětí zatím není omezen I když manžel dnes něco žbrblal nad pokaděným Matesem, že už žádný nechce
to on jen tak …aby řeč nestála
A kolik dětí je horní hranice? Já bych šla asi nejvíc do 4. 5 už mi přijde jako fakt mazec. Ale je to hezký
U nás připadá v úvahu ještě 1, tzn.3. a máme 10 měs. boxera, co vydá tak za dvojčata
![]()
Suvi, já opět neporadím. Tahám sebou všude ty svoje čč, takže si to doma vždycky připravím, poskládám i se separačkou a ven táhnu tak na 2-3 přebalení. Většinou stejně nepřebaluju, pokud se teda nejedná o celoděnní výlet.
Nemůžu machrovat, holt nooo.
Jenže oni vždycky stejně všichni čučí jako bych spadla z jiný planety… ![]()
No kapsovka jako taková, když je jen počůraná, tak jde fakt vyprat, v nejhorším by šlo i v terénu jen vyměnit tu sací vrstvu, kdyby to jinak nešlo. Ale při naší kakací frekvenci je to stejně fuk, pořád peru.
Tu thirsties bych klidně brala jen kapsovku, ale nemají, škoda. Takže mají i se sacím jádrem, což schne pekelně dlouho, a pod tím je prostor na to dovycpání.
Takže AIO je asi dobrá pro někoho nechce řešit savá jádra, jen mrsknout plínk do pračky a vytáhnout ihned k použití.Tipla bych to na západní matky, které si doma neválejí šunky jako mi alespoň ty dva roky a jdou třeba po půl roce do práce a mají dost peněz. Hlídání pak mění jen plenky a háže je do pračky, alespoň tak si to představuju já.
A čičinka ji má proto, že potřebuje mít každou blbost
Ale fakt, do této jsem zamilovaná, thirsties jsou společně s BI zkrátka moji favoriti.
Pastelko stejně obdivuju to tvý motání. Já původně taky chtěla používat čtvercovky, ale šlo to jen chvíli, Maty je nějak extrémně hejblací a vždycky si to z té snapky uvolnil. Vázačky mu tohle nedovolí. Ovšem je fakt, že se začíná dost hemžit i při přebalování, tak za chvíli to na něj nainstalovat bude asi taky problém. Pak se mi ty Popolinky budou hodit myslím
. Vázačky pošetřím na další mimi (taky bych brala víc než 2, ale my se zas nemáme kam zmístit, takže limit je jasný a nehoda nehrozí, páč jsme skoro sterilní
).
Jinak jsem zvědavá, jestli mi ten lanolin objednají, koukala jsem, že nejmenší krabka je 250g za 164 Kč. To je až moc, stačila by mi stovka, jak jsem jim řekla. Kolik jste si nechaly navážit v těch lékárnách, kde ho měli?
Pastelko, já nejdřív říkala 3 děti, protože jsem si říkala, že víc jich do auta nenaskládáme. A pak manžel, že klidně 4, že stejně tou dobou už bychom auto asi kupovali, tak se pořeší vícemístné.My jsme teda asi omezeni počtem ložnic, máme 3, z toho jedna je fakt pidi, tak abychom neskončili ve sklepě či v obýváku na rozkládačce, tak víc jak 4 asi ne. Ale i to mám vymyšleno, kdyby jich bylo 5, tak budou mít jednu ložnici jen na spaní a jednu jako hernu, později pracovnu. Všechno jde, když se chce ![]()
My máme doma ještě 2 psy a kocoura, teď psi postupně ochořeli nějakou záludnou střevně blicí chorobou, tak jsem fakt jen řešila blinkání a kakání u cca 4 bytostí (kocour to taky chytil, naštěstí mu jen děsně smrděl záchod).
A 10 měsíců boxer, no to je takový mírně odrostlý psí mimino
Já jsem ani jednoho pséka neměla od štěňátka. Nechtělo se mi řešit učení ven, loužičky, hovínka, tak jsem si vzala z útulku Píďu, kterému bylo 1,5r. A první, co udělal, když přišel k nám domů, tak zvedl nohu a občural všechny rohy
Jsem měla 100chutí ho jít vrátit (a pak ještě tak milionkrát).
Ježiš mě to dneska kecá, no musim jít, jsem žádána na zahradě. A chladí se mi Birrel, mňam
Suvi, 200g za 148,–. Jo, Mates se hemží též, naštěstí HD pastelky jsou hemžení odolné ![]()
No holky já nevím, Norbi taky není zrovna klidné miminko a teď se snaží i lézt, ale ze snapky se mi teda nikdy nedostal
Musí se to hodně natáhnou a zaháknout. Teď už mívám problém ho taky do plínek umotat, musím mu vždycky něco vrazit do ruček, aby vydržel vteřinu v klidu a to stihnu. Musím to mít všechno na sobě naskládaný a pak jen chytit snapkou a natáhnout kaťata a je to
vítězství je moje
![]()
Nepamatuju si kolik mě stál lanolin, mám takovej kelímek, ale do stovky to bylo určitě, skoro bych řekla, že kolem 30,– ale nevím jestli nekecám.
Čiči, tak to máte početnou domácnost
kam se na tebe hrabu.
Já už jsem momentálně omezená věkem. Po 40 už rodit nehodlám
škoda. Taky bych brala 4 děti. No ale co není ještě může být
manža rozhodně není proti a klidně by bral, kdybych otěhotněla hned.
Ze snapky se taky nedostane, ale povolí si ty lemy kolem nožiček a celkově si to celý stáhne někam pod kolena (nechápu jak to dělá
).
Ach jo, tak si představte, že ta
a nebude asi k dostání, prý to Popoliňáci nějak špatně odhadli a i když se zařadím do fronty, tak se na mě nedostane. Čert aby to!
Musím pokoukat ještě jinde.
Včera v noci se mi oprudil v papírovce, nějak víc čůral než obvykle a měl ji úplně nasáklou. Nic tu nemám, tak jsem ho zabalila do vázačky a vložila tam kromě vv i dvě bambusky. No, o půlnoci musím přebalit. Chudák vypadá jak meloun.
Jo a BI vlňáky neměli v zelené nebo modré, jak jsem chtěla. Tak jsem zas nic nekoupila.
Dneska jsem mu natáhla ve městě tu Itti Bitti, jako není to špatný, akorát byl trochu otlačenej. Ale na doma by se mi to nelíbilo určitě.
Teda když tu jsem, tak tu nejste, no co to je tohleto? ![]()
Plíny se právě domotaly, jdu věšet a koukat na hvězdy
, pak padnou za vlast. Melounek stejně za chvíli vstává ![]()
Suvi , to je teda pech, s těma popo. Naprosto chápu, když si člověk najde něco, co mu vyhovuje, nadchne se pro to a pak bum, najdi si něco jiného.
Já jsem nějak zaváhala s praním, tak jsem včera odpoledne dala do pračky téměř celou látkovou výbavu. Teď jsem na to šahala a je to všechno děsně mokrý
V tomhle počasí mi nic neschne. No Mates to vyřešil za mě, na celý odpoledne usnul, takže jsem nějaké to přebalení ušetřila, měl na sobě hhs, v ní vv a dvě vkládačky, přes to vlňáky a ani neprovlhnul, ale to bylo i tím, že spal fakt tvrdě, když jsem ho rozbalila, tak čůral 5× a i kadil, takže spolupráce při šetření přebalů fakt na 1 ![]()
Teď jsem vyzkoušela tu vv trochu zahnout a krásně mi pasuje do popowrapek, tak budu mít nouzový balení toto a snad už to zítra bude suchý.
A jdu hledat tu sušičku, v zimě by mi zkrátka nic neuschlo.
A přišli mi oblečky od manymonths, je na ně teď sleva, dostal kaťata, ale velikost je na plínu taková, že jestli se nevytáhnou, tk jsou za měsíc pasé. dostal ještě bodýčko s dlouhým a to je krásně tlusťoučký, kam se hrabou normálně prodávaná body.
Jo a ještě impregnace , rozpustila jsem lanolin v horké vodě, tak to vypadalo na kousky, ať jsem míchala jak chtěla, ale pak jsem přicmrdnula šampon na vlnu a krásně to povolilo, rozpustilo se to dokonale.
Taky jsem zvědavá na impregnaci, už ji fakt asi budem potřebovat.
Dneska jsem sušila zároveň Popolinku s vkládačkama do Itti a uschnulo to téměř stejně, ta Itti tak o hoďku, dvě později. Je ale bambusová, takže na to že je to bambus tak dobrý.
Jak dlouho ti Čiči teda schla ta HHS? Plánuju pak taky nějakou koupit na vyzkoušení. A taky mi pak prosím napiš, jak vypadá po nějakých těch pár vypráních pls. Dík.
Popolinky jsem nakonec našla a ještě dnes objednala. Hurá!!! Dokonce tam měli o dost levnějšího Ulricha než na Bráně. Z té mi napsali, že si ty Popo mám předobjednat, přitom v prodejně mi zas slečna říkala, že to s nima vypadá dost bledě. No mají smůlu, už jsem šla jinam
.
Jinak Maty včera v noci dobrý…měl jen vázačku s tou vv a bambuskou a neprotekl. Přebalovala jsem dvakrát. Sice ječel, ale po nakojení hned usnul. Tak kdyby to bylo takhle, tak bych byla spokojená.