Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Jéje čiči jsem zvědavá, kdy přestanem s nakupováním
. Teď jsme dostali dar pro Matýska (opožděný) a už zas přemýšlím, že bych ještě něco potřebovala. Je to mor. Nicméně potřebovala bych vv ještě, proto mi to nevychází, mám víc zavazovaček než náplně (tak tam pak cpu obyč. plínu s bambuskou…ta vv je jednodušší a dýl vydrží).
Vlňáky…musím jít zas naložit ty druhý
. A pozejtří ty třetí
![]()
Jo a chci koupit ty návleky mokobi…
Suvi , mokobi (ale jen ten jeden druh!) jsou superneškrtící, ale jsou zase volnější, takže tolik nehřejí, jako škrtivci. Připomínají mi ty klasické punčocháče, co jsem měla jako malá, jak se hrnuly kolem kotníků, ale malilinko tenčí.
Čiči, já i když mám MHD grátis, tak raději jdu pěšky, neb sebou vláčím čokla, aby mi zatím doma něco nezdevastoval. Včera jsme přišli na to, že se nám pustil do fungl nových dřevěných euro dveří na terasu
Myslela jsem, že ho zabiju
Ale pak jsem si řekla nu což, hlavně, že jsem zdraví, žeeee ![]()
Včera se manža vrátil z práce s tím, že když se jeho kolega vracel předevčírem z práce dom na motorce, tak ho smetla felicie. 5 hodin ještě žil v nemocnici a pak zemřel.
To si vždycky uvědomím, jak jsou některý věci děsně nepodstatný. No ale to jsem jen tak vsunula, neb mi to pořád leží v hlavě, jak je to všechno v životě pomíjivý a jak se to může rychle změnit. Takže buďme na sebe všici hodní a života si važme.
Jo ty mokobi návleky…drží to vůbec na nožičkách? My máme teď nově ty škrťáky a jsem spokojená. Teda Norbíka to zase tak moc neškrtí mi přijde.Teda snad. Ještě mu to klouže z nožiček dolů.
Suvi, taky jdu znovu impregnovat. Nejdřív ještě jednou BI a pak znovu Disany. Ňák mi přijde, že teď víc čůrá. Je teda fakt, že jsem mu začala dávat k pití vodu., tak to bude tím. Jo a s příchodem příkrmů začal kadit dost málo. Resp.jsou to zatím kakoše, co se mi podařilo odchytit do papírový kuchyňský utěrky a spláchnout. Cca jednou za 4-5 dní. Ale smrdí to děsně ![]()
Pastelko , my máme chlupatce na „prázdninách“ u tchýně, jako je to oddych, to jo. A já mám chuť roztrhnout psa jak hada tak 1×týdně, obzvlášť, když mám na výběr ze dvou exemplářů. Naposledy mi Píďa počůral ovčí kůži u ikey…
A s tím kolegou, to je ošklivý, no já jsem ráda, že manžel motorku prodal - nejdřív se teda vymlel, motorka na komplet opravu, ale on v pohodě, díkybohu.
návleky mu jsou akorát, ale on je fakt stehnatej, klasický návleky má zaříznutý v půlce stehýnek, tak je dávám jen jako podkolenky.
Opět jsem to nějak nevychytala a všechno mi schne
No v nejhorším půjde do čč bez gatěk, to bude ta správná bkm ![]()
čičinka píše:
Mojí mamky kamarádka má 4 kluky, pamatuju si, že vždy musela vařit omáčky po kanystrech a kufr knedlíků, aby se hoši nadlábli
No právě. Mám devatenáctiletého synovce a když jsme tuhle na oslavě viděli, co ten dokáže s prominutím sežrat jen na večeři, tak mi manžel zkroušeně pravil „tak a začni šetřit“
.
Motorka - čas se nevrátí a člověk nikdy neví, proto my tak vehementně šátkujem. Všechno je jen na chviličku (a děti teprv, to moje už chodí do školky
).
Mmch kamarádce z mé domovské diskuse se manžel vymlel před pár měsíci, ale naštěstí utekl hrobníkovi z lopaty.
čičinko - když jsem ještě kojila, tak minimálně po druhém kojení jsem musela přebalit tak jako tak. Mi to prostě vadí, že dítě leží v mokrém balíku, i když z toho nejsou žádné potíže. Už ale jenom ten čpaveeeeeeek
. Teď už je to pohodička - nepije (nedostane
).
Zbývá mi doufat, že se odplínkuje naprosto sám a rychlostí blesku v přijatelném věku. To jsem zvědavá. Štěpánek byl v tomhle naprostý skvost. Už to přebalování přece jen nemám coby hobby, jako dřív
.
Lentilko , jo přesně, já na něm někdy poznám, že čůral a pak by mi bylo navýsost trapný se otočit a dělat, že to nevím… Jen teda přes noc nechávám, protože když jsem i zkoušela přebalit, tak to bylo za ukrutného řevu, protože se rozbudil. Stačilo v porodce, nesnášel, když jsem ho rozbalila a tím vzbudila. I když mohla bych mu to oplatit, dnes jsem vstávala 5× ![]()
čus ![]()
poznatek: plenky, co nejsou barevný, ale jen přírodní jsou měkčí (froté Popo) resp. se mi míň sráží (Disana vlňáky).
Mates má i přírodní návleky (jako barevný, jinak jsou s příměsí samozřejmě) a když je má na sobě spolu s vázačkou, je to tak hezounký dítě
.
Zejtra jdem na prochajdu s pesanama, tak beru froťáky a BI vlnu, jsem zvědavá jaký budou dojmy a přebalování.
Noční přebal - no, já bych ráda, ale Maty děsně ječí, takže spíš k ránu, kdy většinou ječí i tak…
Čiči, to se teda máš, že máš hafíky na prázdninách. Toho našeho nikdo nechce a ještě řeknou…"my jsme vám to říkali, že si ho nemáte brát
" No je to pravda. Bylo to naše rozhodnutí se vším co k tomu patří. Aspoň se nenudím ![]()
Ty minimální vlňáky vypadají dobře. Takhle na doma a častý přebalování musí být super. To bych mu dávala klidně jen jednu čč
Na kolik přijdou? Jo a to ses teda rozšoupla. Hnedka dvoje vlňáky najednou
Ono tě to přejde až budeš na rodíčáku
MMCH, ještě mi nepřišlo potvrzení od OSSZ o výši vyměřovacího základu, takže výplata rodičáku v nedohlednu. Docela ty prachy chybí, takže doporučuju vyběhat co nejdřív!!!!
Suvi, tak jak dopadla vycházka?
Lentilko, no jo, to musí být mazec živit pak třeba 4 otesánky.
Ale třeba by to byly holky a to by zas byla sranda to šatit
![]()
Pastelko , no jo, s mým psem se člověk fakt nenudí. Je z útulku, bylo mu už 1,5r, když jsem si ho brala, takže jsem ani nečekala, že by šel nějak dobře vychovat, ale je fakt, že jsme se tak nějak sžili. A oni ho tchánovci nějak extra nechtějí, chtějí hlavně manželova psa, ten je poslušný, takový podlejzák ukničený. Ale je to balíček 2v1, buď vše nebo nic, tak přibírají i toho mého.
No s tím rodičákem, já už jsem to chtěla vyřizovat a pořád se nějak nemůžu odhodlat… Ale budu muset, v pondělí na to vlítnu.
Jinak na červenou prdku jsem večer a ráno namazala Imazol, nic moc výsledek, tak má teď v plíně léčivou vlnu a přišlo mi to trochu lepší, tak se toho snad už zbavíme.
Ty vlňáky, na bráně za 263,–, což není tak hrozný. Jen je to fakt na štíhlé balení, ale ty vlňáky samy o sobě plenku neudrží, takže já balím na novorozence a jistím snapkou
2v1 si mě teda pobavila
Jo pejsci z útulku…taky jsme měli. Ovčandu, to bylo naše sluníčko, hodná,poslušná,tichá, ani jsme nepotřebovali vodítko, no zlatíčko. A teď tohle šídlo, to se prostě nedá srovnat
hajzlík, ničeho si neváží ![]()
Aha, mrknu na ně osobně až se budu za 14 dńí vyskytovat v Praze. To já bych docela uvítala. Klidně jen jednu plínu na novorozence, stejně to vždycky jistím snapkou. Ještě uvidím v reálu jestli by se nám osvědčili. S prdelkou problém nemá, a když měl, pomohlo větrat. Zkus na prdku kalciovou mastičku, ta je výborná. Melej měl kolem pusiny furt takovej začervenalej blivajz a šlo to pořád dokola, nemohl se toho zbavit jak furt slintá a něco si rve do hubiny. Pomohla ráno a večer kalciovka a během dne promazávat infadolanem. Během 3 dnů to bylo fuč. ![]()
Ahoj,
tak jsme zpět. Vyměkla jsem a brala vázačky, vlňáky jsem nakonec vysvlíkla a byl bez nich, protože bylo vedro. Nazouvaj se mi hůž než Disaní (jak mu tam narvu jednu nohu a jdu na druhou, tak si tu první vymele zas ven, potovora), ale když jsou nasazený jsou super! Pěkně štíhlý. Měl je ráno, to hodně čůrá. Přišlo mi, že jsou trochu vlhký, ale nejsem si jistá. Kdyžtak je hodím ještě do jedné impregnace.
Popolinky musím ještě oprat, ještě moc dobře nesajou, proto jsem je nakonec nevzala. Zapomněla jsem na to, že jsou vlastně vypraný jen jednou a jak je měl v noci, trošku se oprudil, asi byl víc v mokru než obvykle. Zatím se mi na noc osvědčily HHS s vv.
Cestou zpět jsme potkaly úhlavní nepřítelkyni č.1 (maďarskou vyžlu - nevím jak se to píše), přímo v nejmenší částo domu, takže byl kravál zas jak u Kadrnožků. Naštěstí bez krve, jsou to obě blbky, úplně se nesnášejí. Matesovi to bylo úplně jedno…naštěstí.
Myslíš viszlu-výmarskou ohařku
Vižla je ale super, budu používat ![]()
Jo jo, ty BI jdou hůř navlíkat než Disany, ale líp drží tvar a nacpeš ho i do normálních hadrů. Navíc vypadají pořád jako nový, nežmolkujou a tak, což se teda o tech Disanách říct nedá.
Používám je asi 5 dní a jsou na těch lemech samej žmolík a vypadaj tím pádem jako starej svetr. Mě to ale neva. Dobře se oblíkaj a jsou příjemný, jen nejsou tak reprezentativní ![]()
Vždycky jsem BI impregnovala jen jednou a stačilo to. Teď je prvně impregnuju 2×, páč musím impregnovat ještě jednou ty Disany a tak to vezmu z jedný impregnace načisto.
Navíc se mi oboje provlhají, ale je to proto, že Norbík se zamiloval do pití vody. Naprosto vodu zbožňje a když vidí lahev tak vypadá jako alkoholik. Rozzáří se mu očička i úsměv a dožaduje se jí. Taky tomu odpovídá množství načůrané tekutiny žee:lol:
Ahojda jen na skok.. Čiči - na to mazání je i výborný bepanten… A jednou se mi stalo, že když měl Timi průjem (kolem roku) tak mu normálně slezla kůžička a nenechal si na to ani šáhnout logicky.. No a já mu zkusila na to mazat normálně ten lanolin - bo přeci ta vlna jak má být léčivá, tak to léčí přeci ten lanolin. A paráda 2dny a byl pokoj. Ani jsem to nemazala , jen lehce natečkovala. Jinak moje děti vůbec problémy tyhle nemají.. ![]()
Dajmo, ju, už jsem to zvažovala a prdelku jsem mu nalanolinovala, tak uvidíme. Ona ta léčivá vlna by měla ještě zajišťovat vzduchový polštář.
Tak jsem blbka chtěla impregnovat, rozpustila jsem to a chtěla jsem to rychle, tak jsem do toho nalila vlažnou vodu, abych to tam hned strčila a všechno se mi to posráželo, zkusila jsem do toho dát tu minimální plenu a mám ji zapatlanou od lanolinu
Tak jsem to vylila a teď už poctivě čekám, až to schladne. Takže poznatek: Když se lázeň moc rychle schladí, lanolin udělá cucíky. Koho by to napadlo, že… ![]()
Ahojky,
hlásím se zpět mezi látkující
Starší dítko jsme definitivně (tj. i na spaní) odplenkovali začátkem července, měsíc jsem si užívala pohody neplenkování a v srpnu jsme si z porodnice dovezli dalšího plínkového testéra (teda vlastně testérku
)
Koukám, že jsou v kurzu vlňáčky - u nás taky. Šárka je nějaká větší cíťa, než byl Vojta - už měla párkrát zarudlý zadeček (naštěstí jen trochu), takže taky dávám v naprosté většině případů vlňáčky. Původně jsem chtěla jen jedny jakože do veder, aby to lépe dýchalo. Objevila jsem na mimibazaru paní, které je sama plete a prodává (od 160 Kč za kus - no neberte to za tu cenu, navíc, když jsou nááádhernééé…).