Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28294
15.9.09 17:25

Katy já psala, že dva dny tlačí :wink: . Nekadil už týden… :twisted:

Jinak jsi dobrá, jak zvládáš. Já mám jen psa a občas si připadám úplně neschopně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
15.9.09 17:32

Suvik no snažím se to zvládat, největší záhul je ale ta školka, jezdíme každý den 40 km tam a 40km zpět do školky. :roll:

Jo a psy mám dva a to Novofundlandské fenky. Jsou ale venku na zahradě, ale i tak je třeba se jim věnovat. :wink:
 http://img5.rajce.idnes.cz/…P1013555.JPG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
15.9.09 18:02

Tak mezitím, co jsem psala předchozí příspěvek, tak se Mates tak zesral… Zkrátka to první byl jen chabý náznak toho, co přišlo pak. Měl pulky, naštěstí, měl to fakt všude :roll:

Suvi , já myslmí, že až začnete s příkrmy, tak se rozkadí, Mates teď kadí každý den tak 1×-2× a hlavně mám pocit, že bez nějaké větší námahy, předtím dost tlačil, hlavně při koju.
A asi se budu muset zeptat vrchní ( :lol: super označení), nějaké podrobnosti by se hodili. A to bude asi ten rozdíl, protože paní vrchní tu matiku dostudovala, narozdíl ode mě, která skončila v 2.ročníku na lineární algebře… :oops: Pokud to s uzlem nevybojuju, tak si koupím kroužky na ring sling, jde to aplikovat i když to není přišité.

longies , jsou fajn, překvapili mě, jak jsou hladké, štíhlé, na to, že mají 2 vrstvy, a ohebné, takže jdou hezky ohrnout, aniž by to vypadalo blbě. Na zimu ideální. Dokonce se vešly pod neplenkové tepláčky, pravda 86, ale vešly. Takže kdybych byla hodně rozežraná, tak bych si koupila ještě jedny, ale to už bychom nenunosili.

Katy , máte nádherné pesany. A s Týnkou jsem to netušila, ale zvládáš to hezky, když ještě semotamo najdeš čas na net :wink: Vůbec si to nedokážu představit. A to jezdíte do speciální školky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
15.9.09 18:15

čičinko jezdíme do SPC pro sluchově postižené, Týnka má oboustrannou hluchotu..............nyní je dva roky po kochleární impantaci na jedné straně, tzn že nyní slyší a už i rozumí, ale zatím ji nejde mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
15.9.09 20:05

Ty brďo Katy, kolik vás vyjde krmení? Já tu skuhrám nad naší labinou, že žere lépe jak my a krmit tyhle dva mamuty :-) - ale jsou nádhernííí (plně rozumím :-) ).

Jinak 40 km denně semo a tamo, to chce taky obdiv. Plus péče o dítě, které jí vyžaduje víc než je obvyklé. Kurnik, je fajn vidět lidi jako seš ty, si pak aspoň natluču hlavu, jak jsem blbá, když si tu někdy skuhrám, že jsem unavená :roll: :oops: . (A bezva, že to jde teď s těmi implantáty…jaké to bylo, když poprvé malá něco uslyšela? A jakto prosím tě je možné s tou DMO, já myslela, že se plošně očkuje a je vymýcena).

Tak dnešní noční…Disana, dvě bambusky a jedna vkládačka z Popo (vv mokrý, HHS mokrá :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
15.9.09 20:10

No, tak jsem si šla něco přečíst o DMO, to jsem taky pako, teď se budu bát :( a určitě ho budu děsně pozorovat, jestli je dostatečně hybný a motoricky se dobře vyvíjí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
15.9.09 20:27

Suvi , vzpomněla jsem si, že jsem před časem našla zajímavý článek a tam bylo i o obrně, tak mrkni sem . Je to v druhé části článku. Víš, že mě to očkování zajímá, tak se snažím hledat kompletní informace.

My na noc zase v papíru, asi u toho zůstanu, docela mi to vyhovuje… Vím, že to jde na noc, kdyby došli alany, tak se věšet nebudu, ale asi to na noc vzdávám. Možná později…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
15.9.09 20:54

suvik ony jsou sice velké, ale moc toho nesežerou, teda sežraly by, ale nedostanou. Ta starší dostává když je na granulích max. 350g granulí, kdyby dostala více tak přibere. No a ta mladší dostává trochu více.
Pokud jsou na mase, tak jim dávám kuřecí skelety, žaludky vepřové atd. a to max. půl kila každá. Tak že při ceně skeletů 14 kč za kg mě fakt moc draho nevyjdou. :wink:
Jaké to bylo když poprvé něco uslyšela? No ono to tak nefunguje, že to prostě jen tak zapnou, to fakt ne. Ono se to postupně nastavuje, je to prostě čistý procesor, který se postuně tvoří. Tak že se to fakt dělá postupně a hlavně se to nepouští hned na plno, ale fakt krok za krokem, měsíc za měsícem. :wink: Ale je to fakt krásný pscit, když měsíc po prvním nastavení mi Týnka byla schopná ze 4 obrázků jen podle sluchu vybrat ten který jsem chtěla. :wink:

Jinak její DMO je způsobené stavem po operacích, ve třech dnech prodělal těžkou nekrozu tlustého střeva, následovala okamžitá operace v Motole, bohužel při operaci strašně nízke hodnoty kyslíku v krvi (má srdeční vadu těžší, tak že proto byl špatný ten kyslík, srdíčko prostě nestíhalo), no a po operaci celková sepse organismu, tak že jí ani nedávali moc naděje na to že to zvládne. :( No a bohužel DMO i ta hluchota jsou pravděpodobně následky té první těžké operace. V motole jsem leželi skoro půl roku v kuse, samé operace. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
15.9.09 21:05

Katy to je drsný, to musely být strašný nervy. Jak se malej narodil, pro mě už jen představa, že bude nemocnej je příšerná. Stačilo mi, jak mu nabírali krev kvůli žloutence (nemohli se trefit)…jsem nějaká neodolná. Je mi jasný, že když je dítě nemocný, tak se to prostě musí unést, nedá se nic jinýho dělat, ale je hrozný, že jsou děti nemocný, já bych to zakázala.

To jsme docela OT od plenek…

Tak Kristýnce přeju, aby šlo všechno líp a líp…hlavně, když může díky impl. slyšet… (představovala jsem si fakt, že se to zapne a prostě najednou slyší).

Jo a ještě OT, já krmím granulema, takže mě to draho vyjde :-). Ale je to děsně pohodlný a má bezva srst, to na ní vidím hned, když se změní značka, že jde do háje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
15.9.09 21:43

Katy, tak to jsem vůbec nevěděla, že to lze i takto, já to vždy brala, že je to nakažlivý. To musel být běs, když je dítě zdravý, tak člověk řeší, jestli mu ho hned po porodu přinesli a aby neplakalo a když je nemocný, tak najednou jsou to takové podružnosti a člověk si jen přeje, aby to už skončilo a měl ho doma…

Jo, my krmíme pesy taky granulema, jeden čas jsme kupovali prémiový krmivo a ten větší pelichal úplně stejně, tak jsme se vrátili, k supermarketovým krmivům :oops:
Občas dostanou něco jiného, občas i po nás dojíždějí, co zbylo… Menší pes má rád pohanku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
16.9.09 10:04

čiči, dětská mozková obrna není totéž co dětská obrna (proti které se očkuje). Tady v tom článku je to hezky popsáno.
 http://www.rodina.cz/clanek1058.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
16.9.09 14:18

Aha, díky Katy. Koukám, že toho fakt fůru nevím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.9.09 12:49

ahoj děvčata :D
Katy, teď jsem dočetla a musím napsat, že máš můj obdiv, jak to zvládáš. My jsme taky neměli s Norbíkem zrovna nejlepší start, ale tohle je proti tomu slabej čajíček a hlavně, malý je bez horších následků. Je šance, že Týnka začne mluvit? Promiň, že se takhle blbě ptám. :oops:

Taky jeden OT. Krmím psa masem a vyjde mi to levněji, než granule. Maso si nechávám vozit z Vetamixu,je to zamražené. Zrovna včera jsem psovi dávala kuřecí prsa a manžel i dcera kolem chodili jako mlsný psi a prej ať jim to klidně někdy dám taky. :lol: A třeba losos je taky luxusní. :lol: Ovšem dršťky by to pusy nedali :roll:

JO a jinak k tématu…Suvi, mám ty barevný Disany v úplně stejným stavu jako ty. Jsem docela naštvaná. BI drží pořád krásně.Jsou jako nový a tohle je jako vonuce.

A co se týká kadění, tak po zavedení příkrmů tzn.zeleniny,posléze masa a hlavně ovoce, kadí Norbík pravidelně každý den krásně tvarované bobky. Většinou je stačím odchytat a rovnou vyhazuji v papírovým ubrousku,nebo toaleťáku. 8) :wink: :D

Jo a vážu taky třeba jen kříž bez kapsy, tam může čučet i ven,páč se tam dá po:,–(it hubinou ven a na doma třeba na bok na koně. JInak už je to doma problém, protože má ruce jako chobotnice a po všem se natahuje a krade, takže vařit s ním už nejde. Tak max naládovat pračku, vyluxovat atd.

• Citovat
  • Upravit
2417
17.9.09 12:55

To jsem byla já 8)
Teď razíme na kontrolu kyčlí, tak jsem zvědavá 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
17.9.09 15:25

Ahoj,
tak píšu za zvuků hlučící sušičky - hotová symfonie :lol:
Ale. Nějak mi nedošlo, že třeba konopnou plínku do sušičky dát nemůžu :( Takže ty mi stejně budou muset schnout na vzduchu. Tož mám dotaz: Jaké plíny bavlněné jako noční plenu? Vím, že ty Popoliny by měli jít? A ještě nějaké, které jdou hodit do sušičky? Kdybych měla 2, tak bych to myslím stíhala točit společně s těmi od BI…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure