Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1426
24.9.09 10:39

Zdravím všechny… :) :)

Čiči- proč se nesmí dávat konopné plínky do sušičky?? Pastelko- a Tys kalhotkovým plínkám na chuť nepřišla, co Tě od nich zrazuje :?:

Jinak mám na vás dotaz: Holky, proč vlastně látkujeme - honíme se za vlňáčkama (případně pleteme doma), skladujeme plíny a pereme, třeba žehlíme, co nás k tomu vede :idea: :?: Já omlouvám se za pesimismus, ale někdy se nad tím pozastavuju, proč to vše vlastně dělám a či to má smysl :? :? :( .

Ale teď něco veselejšího zapomněla jsem vám tu ukázat jednu z mích plínek -vlastnoručně ušitých..

Tak tady je http://photos-b.ak.fbcdn.net/…993206_n.jpg http://photos-a.ak.fbcdn.net/…465933_n.jpg /> Jo a ještě Pastelko - já ten malý věkový rozdíl za sebe rozhodně nemůžu doporučit. Představa dvojčat je pro mne děsivá a tohle je jen o malinko lepší… Bylo to hodně nečekané :roll: Mně se líbí rozdíl tak nejmíň 2roky (to už děti určo nenosí plínky atd.). No ale záleží na každém, na co se cítí a tak.. :wink: :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
24.9.09 16:35

Dajmo, já jsem jen koukala na ty značky na plínce a jediná, která nesmí do sušky je bamboo extra. takže asi ne konopka, to motám.

A proč látkuju? Protože se mi to líbí. Je spousta dalších důvodů, ale tento vede. Líbí se mi rochňat se v nejrůznějších typech plenek, vybírat, zkoušet, líbí se mi to na miminu. Je to v podstatě koníček… Není to stejně jednoduché jako papírplína. Ale to není spousta věcí, které dělám, nebo se chystám dělat. A líbí se mi, když manželova teta mluví v angličtině o látkovkách jako o „real nappies“ :wink: Protože jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
24.9.09 16:35

a jsi šikulka, z čeho to je? Materiál z Čech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
24.9.09 20:09

Dajmo proč máme nakonec látkovky?

Tak jak Čiči baví mě to.
Můžu si přebalovat jak často chci.
Nemáme plný koš.
Hezky to voní, když je to vypraný.
Hezky to vypadá, když je to na Matesovi.
Je to pro něj zdravější.
Nakrknu tchýni (ber s nadsázkou).
Můžu je použít i na druhé dítě příp. prodat.

To je asi všechno.

Jinak obdivuji tvůj šicí um, to je taková jak Pastelka že? Pařátky šikovné!!! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
24.9.09 20:26

Tak já se taky přidám k odpovědi proč látkuji.
Asi tak jak u vás všech se mi to prostě líbí, vypadá to na dítěti moc hezky. :lol: No ale když někomu řeknu, že látkuji a to i na cestách, na kterých jsme každý den, tak mi ťukají na čelo, že jsem blázen, ale mě se to fakt líbí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
24.9.09 21:44

Díky za pochvaly, ale já se učila šít přímo ve škole, takže to až tak na chválu není… :wink: (sice jsme nešily plíny, ale ty jsou děsně jednoduché..) Je to normálně jen z ručníku (koupeno v Ikea), teď mám už ale objednané pořádné materiály (bambus, PUL i vlnu na vlňáky-jako ušít).
Suviku- to není ta s chobotem, je sice na snapku, ale klasicky kalhotková jako je BabyLucy, či Popliny. A tu s chobotem (podle Haipy) mám taky…moje první je z mého starého županu a šila jsem ji večer před posledním porodem -mám ji moc ráda a střihnutou ji mám znovu ve žluté barvě, jen čekám, až bude manžel na mateřské a vrhnu se na šití s plným nasazením.. :)
No mě to látkování taky tak nějak baví, ale někdy mám pocit, že se honím zbytečně, že ženské dají jednorázovku, pak ji vyhodí a hotovo. Já si je peru, žehlím a teď i šiju atd. ..no prostě mám někdy debky.. :? :oops: Jako napadlo vás někdy, že někomu na látkování vadí třeba i to, že ty použité plíny by musel nějak někde doma skladovat :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
24.9.09 21:54

No, já teď už jen peru, nežehlím, tak to je v pohodě, už jsem si zvykla. Sice někdy se mi nechce, to je fakt, ale to je spíš má lenora, pověšený je to za 10 min. ani ne.

Jak to myslíš, že někomu vadí to skladování? Jakože je to fuj a máš to doma?

Já jsem prasátko, mě to neva, navíc jak je to zavřený a nevidím na to, tak je mi to úplně šumafuk. Nevím teda co plínky po příkrmech, to možná bude jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
24.9.09 22:02

No že by jí vadilo „že by to doma někde v koutě smrdělo celý den“ to ani neví, že peru co 3dny :roll: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
24.9.09 22:03

No ale jednorázovky taky „skladuje“. Málokdo běhá s každou plínkou do popelnice.
Mě ty příkrmový nepřijdou tak děsný. Když kadil tekutě, tak se to vše nasáklo do plíny, teď je to polotuhý a spousta se spláchne, jen nevím, co na to náš odpad ve vaně :?
Dajmo , ty bys je vyráběla jako profi? No to by bylo super :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
24.9.09 22:12

No jako teď to mám pro sebe… Chtěla jsem totiž vrazit do tak 2bambusek, ale odardila mě cena, tak jsem si za cenu 1bambusky objednala látku, ze které budu mít tak 4 :?: teď přesně nevím…
A do budoucna je šít možná budu na zakázku, ale to je hodně daleko… :arrow: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
25.9.09 14:33

Holky pomoooc!!!!
Obarvila jsem si všechny plína na žluto, to už se mi fakt dlouho nestalo, přihodila jsem k nim prostěradlo od Týnky ono pustilo a teď nevím co s tím. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
25.9.09 22:39

Dajmo, já bych kalhotovky měla hrozně ráda, ale mám po dceři (16 let) čtvercovky, tak se mi prostě nechce utrácet za nový plínky. Potřebujeme spíš bydlet a tak, navíc mi to připadá variabilnější a hrozně rychle schnou. :idea: :wink:
Věkový odstup…no za mě je to taky min. 2 roky, jen mám strach, aby to pak vůbec šlo,no ale to je ještě daleko. Zkusíme to zjara a uvidíme, jak to dopadne. 8)
Jinak jsi holka šikulka :wink:

Já látkuju proto, že mi to připadá správný.Jednak mi vadí to množství odpadu z jednorázovek a taky mám prostě pocit, jako bych dítěti strkala zadek do igelitový tašky. :? Taky se mi líbí jak ty plíny voní když jsou vypraný a je to prostě takový opravdický. No nevím. Jsem v tomle prostě asi nějaká úchylná. Taky mi vadí jíst instantní jídlo a dávat psovi granule. Ale to je trochu mimo mísu :D JO a ještě mi přijdou děsný úmělý bytový vůně alá Brise. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
25.9.09 22:43

Katy, mě se kdysi před lety mezi pleny přimotala červené ponožka. Bylo to těsně, než jsme odplenkovali a tak jsem je měla růžový ještě teď po 16 letech, když jsem je vyndala z krabice. Vyvařila jsem je v Savu perex, a pak ještě tak 2 měsíce trvalo, než se to z nich opralo. Myslím, že největší zásluhu na tom stejně mělo určitě sluníčko. :wink: Vydrž, ono se to opere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
1.10.09 19:24

Holky, tak bych potřebovala opět poradit, chtěla bych Elišce pořídit vlňáčky na denní nošení, no a teď babo raď jaké. KOukala jsem tady na tydle http://www.eplenka.cz/…kalhotky-42/ , vypadají, že nejsou tak objemné jako třeba popoliny, imse, či babyidea.
Dále jsem se teda dívala na shortiesky, jen tam mě odrazuje to že jsou natahovací.
No fakt nevím do kterých jít, tak poraďte, přeci jen jste zkušenější látkařky než já. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
1.10.09 19:57

Čau Katy , já si právě natahovací nemůžu vynachválit. Jsou měkký, poddajný a štíhlý (ty BI). Nikde netlačí a nezvyšujou už tak velký zadek ( i když v Popolince to je v pohodě). Naopak sjem jakýkoliv suchozipový a jiný svrchňáky zamítla. Ovšem já jsem úchyl, ze mě si příklad neber :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure