Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Katy, longies jdou krásně ohrnout, i když jsou ohrnuté, tak neškrtí, je to vše hodně měkké a poddajné. Nicméně 5kg - možná jí budou větší, já dávala L, když měl Mates 7kg a měl je tak akorát. Ale když mimčo leží, tak to moc nevadí, u běhajícího dítěte by o tolik větší neprošlo, páč by mu to padalo.
Myslím, že na mamaje je u hodně plenek napsáno, jak se perou, pokud nemáš cedulky na nich. Jinak doporučuju sušit do sucha, já se toho trochu bála, susila jsem na žehlení a bylo to moc mokrý.
Ahojte holčiny zlatý ![]()
Katy, dobře si se rozhodla! BI natahovací jsou fakt super! Už jiný nechci, ten materiál je krásnej a fakt dost vydrží.
HOlky co mám pořídit za nejsavější vložky do plíny???? Je to asi bambus, že? Páč Norbík se mi hrozně rozčůral a já mám pocit, že je pořád provlhlej. Už ani vlňáky nestíhaj a já se uchýlila poslední dny k flísovým svrchňákům a na noc k Alanám, ale vůbec se mi to nelíbí. Navíc mám strach, že když jdu ven, tak bude v mokru. Jak už teď v kočáře sedí přikšírovanej a má mezi nožičkama popruh, na kterým je jakoby pimpulou namáčklej, tak mu prostě všechno provlhne a má normálně mokrej flek. A i v šátku to prostě během hodiny pročůrá tak, že mám i já mokrý břicho ![]()
Patelko, tak asi fakt ten bambus, já si teď hodně píši s Dajmou na ICQ a poslala mi odkaz na tyto stránky, kde paní nabízí i látky, no a teď tam má za moc dobrou cenu bambusovo konopný flis, píše že je to druhá jakost, ale my to prý pouhým okem nepoznáme, proto ta cena. Já si m objednala a vložné pleny si našiju sama, vlastně to jen nastríhám a oentluji, tak že pokud jsi šikovná a máš přístup k šicímu stroji, tak by jsi to taky mohla zkusit si našít.
Tady ten odkaz.
http://www.sijemdetem.cz/…konopny-flis
Jinak já si pořídila tydle dvě vkládačky http://www.branakdetem.cz/…fold-2ks.htm
No ale jsou fakt dost drahé na můj vkus, s té látky si takových udělám hafo. ![]()
Katy, já mám právě taky v plánu ty vkládačky našít, koupit hotové mi přijde jako zbytečný luxus. Šicí stroj mám doma. Moje babička a mamka jsou švadlenky, takže to mám tak trošku z domova okoukané
Snad nebude problém.
Dajma má tenhle matroš už vyzkoušený? A kolik toho mám objednat, abych mohla našít tak 20 vkládaček? A jak je to hutný?
Tak už jsem to našla… šíře 165 cm
sem si toho nejprv nevšimla
Jasně a cena za metr. Nooooo tak to je slušná cenovka. Jdu to asi rovnou objednat.
Moc díky za tip
Mě tak napadlo, že by to nebylo špatný našít z toho klidně i osušky
za ty prachy ![]()
Pastelko–hojky všem jinak…
nemám z toho ještě našité, bo čekám na dodávku patentek. Jen jsem si sáhla, bo mám tu vzorník.. Takže hutné nevím jak to popsat, je to jemné, ale husté a tlusté asi jak fleec. Jenže fleec je jako míň hustý.. Chápete to ![]()
No osušky tedy nevím, je to celkem pevné… A z metru Ti vyjde 8ks/11cm o délce 80cm +1ks/12cm o délce 80cm ve dvou vrstvách…
Míry si myslím, že jsou takto fajn tady to tak mají… http://www.sijemdetem.cz/…adaci-vlozka
Dajma
no jasan… není to prostě jakože tričkovina. Půjde mi ta jedna vrstva oentlovat, aniž by se mi to kroutilo? Nebo budu muset dát na sebe min.2 vrstvy?
Dajma. TAk už je mi to jasný, moc díky! Odpověděla jsi mi dřív, než jsem vysmahla dotaz ![]()
Jo a je to příjemný? A faktu funkční????? ![]()
Já si šila vložky zatím z froté osušky a z půlky jsem jich našila 5ks, to se mi též líbí… dala jsem si dvou vrstvé i jednovrstvé… a ty lípe schnou, že. Ale tento matroš není tak tlustý… tož dvou vrstvé si myslím, že je fajn..
Měla jsi v ruce bambus?? Je to hebké, jemné… a nekroutí se..
Jo a ještě…jak to schne? Kolik jich proboha budu potřebovat? Možná bych mohla vzít ty metry i 3.....
To já mám právě taky našité ze starých ručníků, ale potřebuju něco víc savého, bo toto přestává jaxi stačit. ![]()