Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
No on Mates v té ohrádce taky není nějak dlouho, nejdýl vydrží dopoledne, když vstaneme a přijdeme dolů, to se zaobírá hrazdičkou někdy až hodinu.
Ale Norbík je přeci jen už větší, mě rhb sestra vynadala, že budu brzdit jeho vývoj, když bude v ohrádce, zatím nic nebrzdím, leží jak placka. A stejně byl např dnes na dece mimo ohrádku, aby měl nové obzory ![]()
Pastelko tak co plenky, už slouží? Já jich mám zatím ušito jen pár, nějak na to nemám čas.....o víkendu zapřáhnu manžela, on si se šicím strojem rozumí více než já. ![]()
Navíc teď nějak nestíhám, bojujeme s kojením, Eliška se rozhodla, že bude držet dietu už teď, jedno prso odmítá úplně a z druhé teda pije, ale problém je v tom, že mám takový pocit, že prso nestíhá, pije většinou po dvou a půl hodinách a někdy ztěží vytáhne s něho 50ml, no a já nějak nevím co s tím. ![]()
holky sos, patrne neco delam spatne nebo nevim, tak prosim opet vas o radu. Dosla mi zasilka plinek, objednala jsem si i par jinych plinek, ale hlavne 10 ks v baleni Popolini one size - no tyto http://www.branakdetem.cz/:,–(a-onesize-duha-%28rainbow%29.htm.
Mela jsem uz davno jednu z tehle
y a prisla mi fajn, neprotekala… No a ted jsem zazila sok. Rano Tomik uplne procurany (vlnacky, popolinky, v tom dve vkladacky) i se spacim pytlem. Prevlikla jsem ho a behem dvou hodin se nekudy procural jeste trikrat, takze jsem ho porad jen prevlikala. A to jsem pouzivala stridave vlnacky, pulky…Nikde popolinka netrcela, vsechno bylo strnece pod svrchnacky. Je pravda, ze ty popolinky nemaji kolem nozicek gumicky, ale predtim mi neprotekaly, achjo. Svrchnacky jsem pro jistotu nove naimpregnovala a dneska rano zase - po pul hodine noseni, asi ze po noci hodne cura…
Mate s temahle plinkama nekdo zkusenost? Asi jsem udelala blbost, ze jsem jich koupila tolik, bez vlastni zkusenosti bych neco takovyho nedelala, jinak popolinky nemam vubec rada… Napada vas, jak zajistit, aby pobraly vsechno a neslo to nohavickou nebo vrskem? Davam pozor, aby nic nikde netrcelo ze svrchnacku, pindika se snazim smerovat dolu…
dikyyy za rady!!!
Handulinko no já ti asi neporadím, já zkušenost s těmi plenkami nemám, ale tak mě jen napadá, není to třeba tím, že jsou nové a ještě tak rychle nestíhají sát a proto to proteče? Já mám teda všechny pleny s gumičkama kolem nožiček, tak že mě se zatím nestalo že by mi malá protekla.
Handul , kolikrát jsi je zatím prala? Většinou všichni výrobci uvádějí, že se mají plenky alespoň 5× vyprat, protože teprve pak začnou sát a nejlepší savosti se dosáhne mnohdy až po 10 vypráních. Látky bývají totiž napuštěné nějakými vosky, aby neplesnivěli při přepravě.
Tak nám se zase nějak paradoxně daří bezplenkovat, ráno se Mates vyčůrá i vykadí na přebalováku, to je fajn, mám dobrý pocit, že v těch hovínkách neleží. Ale jinak už to nějak nechávám, mokomidi je dobrá v tom, že ji dám třeba pod hhs, ale samostatně je na prd, když se Mates začne trochu hýbat, hned sklouzává, takže minule jsem ho našla v ohrádce s úplně holým zadkem, naštěstí byl vyčůranej a vakděnej, tak tam nic nespáchal.
Tak jsem dnes nezvladla zapnout Matyska do autosedacky. Mel na sobe latkovku, nijak naducanou, normal a jako spodni vrstvu overalek a pres to laclace. Chybelo snad 5 cisel ci vic
A to mame Romer… Mela by byt nejvetsi. Musela jsem prebalit do papiru a nechat naspod jen bavlneny ovralek, abych to zapla, tak dostal navrch dve deky, aby mu nebyla zima. A u Quinny ten samy problem, ty popruhy u kocaru mam na max a nedopnu je. Vzhledem k tou, ze s kocarem jezdim hlavne nakupovat, tak jezdim v nakupnim centru i po jezdicich schodech a to zkratka zaplej byt musi, aby nevypadl z kocaru.
Takze potrebuji extendor na autosedacku a kocarek…
Katy, cca 72 cm a 8,5kg. Jenze sedacka nema jako treba maxi cosi ten vnitrek obly, aby do nej zapadla prdelka, ale je tam ostrejsi uhel mezi operatkem a sedaci casti.Takze kdyby mel spicatou prdelku, tak se mozna vejde. No a je podle me i dost siroky, nejak se nam zmensii pastelky, ale sotva mu je omotam.
Stve me, ze jsme nevzali velkou sedacku 0-18kg. no co uz. Snad jediny zpusob by byl ustrihnout pasy po stranach a tim je natahnout, jezdil by pak s 3bodovym upnutim
![]()
Ty brďo, tak to je teda naprd s těmi sedačkami.
Se mám asi taky na co těšit, Eliška měří už teď 62 cm a to jí ještě nejsou ani tři měsíce. ![]()
diky dikyyy, ja vedela, ze se mam obratit na vas, ze vas neco napadne. Me to vazne vubec nenapadlo, vim jen, ze po vyprani hrubnou, ale ze vic sajou me nenapadlo. Tak parada, aspon mam nadeji. Dneska zatim zadne procurani, tak uz to mozna bude ok. Uz jsem si malem rvala vlasy, ze jsem utratila penize za protekaci pliny
Cicinko tak to neporadim, ale Steeve odbornik na autosedacky se snad ozve (k te nove diskusi), to je teda drsny, a to mi neprijde nijak obrovsky! ![]()
Ahoj,poraďte,proč se malá(10měsíců)opruzuje v plenkách Sketch?Jsou flesové.Díky za tip.
Anonymní, napadá mě jedině alergická reakce na fleec. Někde jsem četla, že prostě některé děti na fleec reagují špatně..........v jiných plenách se neopruzuje?
Handul já mám ty stejný co ty, ty duhový Popolinky, taky nejdřív moc nesály, ale začnou, špatnej kauf si neudělala. Mě neprotíkají vůbec, leda předkem třeba ráno, kdy Maty hodně čůrá a když jsem mu nedala vložku navíc. Ale jinak je mám moc ráda. Tak uvidíš…
suviku dikyyy, tak to jsi mi udelala velkou radost!!!
anonymni bohuzel neporadim, fleesové plínky jsme jeste nezkouseli ![]()