Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Katy, tak vložky se postupně zajíždějí. Jsou teprve asi 3× praný, takže budou určitě lepší, ale i tak super. Jsem spokojená.
Zaúkoluj manžu ať už je máš taky všechny pokupě. ![]()
Holky vy máte takhle velký děti
Norbík má teprve 7,4 kg a 67cm. ![]()
Je ale fakt, že ty popruhy máme taky naknopa a
dál už není kam posunovat ![]()
Pastelko, taky jsem s nimi spokojená, mám jich už asi 8, ale Eli není moc učůraná, tak že zatím na manžu netlačím, ale je šikovný.
Jo a kolik jich teda máš?
Jinak mě se Eli nezdá, že by byla na svůj věk nějak velká, teda co se týče váhy, dlouhá teda je fakt hodně. ![]()
Katy , tak to bude možná modelka
![]()
Mám jich 25 a je to tak akorát, že je stačím točit pořád dokola.
Holky, jak často obvykle přebalujete? Každou hodinu?
Pastelko, tak já teda teď moc nepřebaluji, většinou jak kdy, podle toho jak je vzhůru, no ale třeba dnes od rána jen 5×..........máme období nepití, tak že ani moc nečůrá. Nevím co to do ní vjelo, ale prostě odmítá jíst, doufám, že je to jen tou kýlou a že po operaci bude vše ok. ![]()
Tak děvčata, jsem dement největší, nebylo potřeba Steeva… Ja myslela, že už je to úplně dotažený a tam to šlo ještě velký kus povolit… Ale je tam vzádu taková spona a ta se šprajcovala o kus sedačky a tvářilo se to, že je to nadoraz. Vykojenej mozek ![]()
Přebaluju tak za 2-2,5h. Když usne, tak dýl. Zatím to jde, vždy jsou trochu zavlhlý vlňáky, ale ty za 10min vyvětrají. A dávám pastelku, jednu vkládačku a jednu vkládačku dopředu napůl přeloženou, chobot už překládám jen jednou. A třeba teď měl 2h imse vimse froté a vepředu konopku long (nebo je to bambuska? nevím), tu měl na 1/4 před pinďou. Už to není takový pijan co dřív ![]()
Katy, tak to bude trochu „oříšek“. Jedním slovem různé.
Tyto , tady , taky tyhle , pár těchto , a tady a tady . Možná ještě nějaké. Mám jich fakt hafo. Jo ještě takové tvarované velké od imse vimse.
No super odpověď, ještě které jsou asi nejlepší, nebo které máš teda nejradši?
Katy, to bylo, že jsem ze začátku kupovala jak divá, bylo co utrácet. Asi nejraději mám ty hh long. Jdou hezky přeložit, jsou poddajné a hodně pojmou. Ale mám jen dvě, jsou drahý ,mrchy. Až budou zase trochu finance, tak asi nějaké ještě koupím.
Od Thirsties jsem čekala víc, jsou takové nijaké, iv jsou dobré do hhs, jsou tvarované, takže izolují hhs od bobků. Ale jako sací vrstva na čůríní jsou ty long bezkonkurenční.
Teda Čiči, ty máš teda zásoby
aspoň máš srovnání a můžeš poreferovat ![]()
Tak to já magor přebaluju každou hodinu. Už jsem z toho celá hotová a rozlámaná, jak ho pořád někde odchytávám a navlíkám do hadrů v letu. Tak jsem si právě říkala, jestli to není zbytečný
Čiči, čekáš prostě až bude mít zavlhlý vlňáky a pak přebaluješ?
Katy, tak přeju, ať se malá zase vrátí do normálu. A není plačtivá? To prostě jen odmítá pít a jinak v pohodě?
Pastelko , když je spokojenej, tak ho nechávám. Pak tak po 1,5h kontroluju pohmatem, zda není mokrý - dopoledne občas už je třeba přebalit, to čůrá nejvíc. Po 2h nebo tak nějak, záleží na aktivitách, jestli byl za tu dobu hodně na bříšku, protože to se ta vlhkost protlačí dřív, tak většinou přebaluju. Když usne, nebo je zkrátka plínka zvrchu suchá, ale to se nestává často, tak strop je 3h. Pak už přebaluju. Jedině, že by s neprovlhlými vlňáky po 2h usnul, tak to ho nechám spát, občas spí 2-3h. Ve většině případů ale přebaluju ve chvíli, kdy vlňáky nejsou mokré, ale jakoby studené na pohmat. Ta spodní vrstva je trochu zavlhlá, ale vrchní ještě drží.
A jak to děláš, když přes den spí, to ho budíš?
Já kdybych přebalovala co hodinu, tak nedělám nic jiného, vždycky je nějakou dobu na přebalováku, otřu ho vlhkou plenkou, nechám provětrat, trochu tam kecáme.
Pastelko , Eliška začala odmítat pít předminulou sobotu, od té doby bojujeme, většinou se tváří naprosto v pohodě, jen prostě nechce pít, už fakt nevím co s ní, jen doufám, že je to fakt jen tou kýlou a že až nám jí v pátek zoperují, že to bude zase ok. Před tím pila naprosto v pohodě........tak že já jak debil odstřikávám, v mrazu už mám 2 litry mléka, protože slečna jedno prso odmítá úplně, z toho je ochotná pít jen v noci, přes den ani náhodou, dokonce nechce ani s láhve, tak že fakt nevím co s ní budu dělat, přeci jí nemůžu furt nutit jíst? Jde mi hlavně o to, že musí mít nějaké tekutiny a ne že ona se nají tři krát za den a to si tá ubohou osmdesátku, to jí přeci nemůže stačit.
Dr. to zatím neřeší, říkala že počkáme zda se to neupraví po té operaci. ![]()
Jinak co se týče přabalování, tak taky přebaluji většinou tak co tři hodiny, no teď není ani divu, když prd pije, tak toho ani moc nenačůrá. ![]()
Čiči, nebudím ho, ale když je vzhůru, tak mám pořád tendence ho přebalovat, aby byl pořád v suchu
Teď už ale začaly ty babusky docela sát, takže se ty intervaly prodlužujou a fakt to není ani moc třeba, takže to každý cca 2 hoďky stačí. Taky jsem si znovu naipregnovala vlňáky. To častý přebalování je takovej zvyk z léta, kdy to bylo prostě šup šup a byl přebalenej ajncvaj
teď když ho mám nasoukat ještě do tepláků, tak to je rachot
navíc jak je rychlej a hbytej, to je teda nářez, o nějakým povídání si na přebalováku si můžu nechat leda zdát..... ![]()
Katy a kdy jdete na tu operaci? Chudák malá
Snad se jí to pak upraví, uvidíš, asi bych z toho byla na šišku ![]()
Jojo, léto bylo fajn, dítě jen v plínce, žádné tepláčky, Mates mi při oblékání občas pěkně řve (zajímavý, že manželovi ne…) Ale je to lenoch, takže když jen na přebalováku leží, tak je spokojenej, konečně se mu povedlo narvat si nohu do pusy, tak je šťastnej, kdykoli je bez plíny a může si okusovat palec.
Já jsem se konečně pochlapila a dlal ho zase na noc do látky. A jak jsem psala, že hamburger nic moc - áno, přišla jsem mu na chuť
Já jsem taková konzerva, než si na něco zvyknu… Tak jsem objednala na latkovky.cz ještě 2ks, nějaké konopné vkládačky, tak budem látkovat i v noci.
A našla jsem nějakou značku cut4cloth, tak jsem se urvala a koupila mu manžestrové gatě, teda je to pálka, ale byly tak roztomilé ![]()
Tímžto jsem bez peněz ![]()
Katy , s tím kojem je to teda síla, já to měla bez problémů, kdyby něco, tak jsem byla připravená okamžitě najet na flašku, páč jsem srabík a lenoch. Teď jsem si vzpomněla na Missorku z BC, jak teď psala, že její holčička nejdřív pohrdla mm a pak se do ní snažili několik měsíců narvat alespoň tolik, aby přežila, taky nechtěla. Přeju, ať je to tou kýlou, snad jak jí je to nepříjemné, tak nemá chuť.
Ahoj děvčata,
tak operaci kýly už máme zdárně za sebou, Eliška to zvládla na jedničku.
Jo a její nechutenství bylo asi fakt způsobeno tou kýlou, protože od té doby, co po operaci mohla začít jíst, tak jí naprosto v pohodě, tak jen doufám, že už jí to vydrží. Jo dokonce si sem tam vezme i to prso co odmítala.
Sem tam teda stávkuje a nechce ho, ale aspoň občas si s něho dá. ![]()
Jen teď nemůžeme moc látkovat, ránku musí mít v suchu, tak nechci moc riskovat…navíc může jen plenky co nemám na snapku, protože snapka jí jde přesně přes tu jizvičku a bolí jí to, tak že když dávám plenku látkovou, tak jen ty co mám na druky, nebo na sucháč.
Jo holky, zvažuji koupi nějakého ergonomického nosítka, máte některá zkušenosti? Čiči, ty máš myslím bondolino, že? Jaká je? Je lepší než Manduca?
Já mám teda zatím baby vak haipa daipa, ale Eliška už je fakt moc dlouhá na něho.