Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Katy, tak to je bájo, že je vše v pořádku, tak ať se to rychle hojí
![]()
Mám Bondolino, nejdřív byl na něj podle mě Mates moc malej, do 4 měsíců furt mlátil hlavou o mě a hledal, když v tom usnul, tak když jsem ho pak vyndavala, tak řval a měl nohy hodně od sebe. Ve 4m to bylo moc fajn, dorostl do něj, začal se zajímat, co je kolem. A teď má přes 70cm a na břiše je už moc velký - v Bondolinu je hodně vysoko, tak se mlátí hlavou o mou bradu, když se rozhlíží. Zkoušela jsem na zádech a tam mi opravdu nesedlo. Zkrátka ty cca 2m byli ideální. Vyhovuje mi v tom, že je zavazovací, u manducy mě odradili ty přezky. Na kratší poponesení na břiše to ještě jde. Ale u nás teď jednoznačně vede šátek. Mám Kati Girasol a je bombovej, jemný, ohebný hned od začátku, krásně se s ním váže, není tlustý,úvazy na záda mi s ním sednou mnohem líp. Takže já doporučuju Girasol.
A nebo bych asi zkusila ergo, to má prý trochu intuitivnější dotahování, pokud chceš nosítko. Ale Bondolino nemůžu s čistým svědomím doporučit… Manduca je asi fajn, pokud si ty popruhy přednastavíš a nikdo jiný nennosí, tak tam toho pak moc k dotahování není.
Katy bomba!!! To je fajn, chudinka teda nejedla asi kvůli tomu? Ještěže už to máte za sebou! Přiznám se, že jsem na vás nemyslela, jak se měnilo emimino, tak jsem tu nebyla a úplně mi to vypadlo.
K nosítkům, já mám Manducu a jsem spokojená. Právě jsem se trochu bála, kvůli tomu dotahování, ale mi tak hrozný nepřijde teda. Ramenní popruhy se dají dotáhnout i na sobě (mě to jde, tak nevím). Šátek sjem dlouho neměla, tak musím zas vzít, abych opět porovnala. Ten jsem používala tak do těch 4m, pak už v podstatě jen Manducu. Maty měl i bojkot nošení, ječel, vykláněl se, naštěstí ho to zas přešlo. Už jsem ji i rozepla, právě kvůli tomu vyklápění a je to mnohem lepší, už mu to tak lehce nejde a nemusím ho jistit rukama - byl by schopnej vylézt. Nosím teda jen na břiše zatím.
Jo, ještě má bondolino nejkratší zádovou opěrku z těch ergonomických nosítek
Já pořád přemýšlím, zda ho ještě nechat, nebo poslat dál.
Suvi, nošení na zádech fakt doporučuju, je to obr rozdíl oproti na břiše. A zkoušela jsi na boku? Myslím, že to s manducou jde taky.
No Čiči jenže jsem zjistila, že nevím jak bych ho na těch zádech nosila s tou kapsou. Kapsu sice na záda taky mlžu uvázat, ale bundu si nasadím obráceně?
. To mi trochu při koupi nedošlo. Jak je to řešené u nosících bund?
Suviku, bundy na nošení, tedy alespon ta co mám já, má vzadu také jakousi kapsu s otvorem na hlavičku prcka a na břiše má zipy tak, že můžeš bundu nosit normálně, nebo s dítkem s vpínacím pruhem. Je fajn. Najdu ti odkaz a vložím ![]()
Missinko no právě, mi to bylo jasný, že u nosících bund to řešené nějak je, protože jsem viděla obrázky, jak je ženský tak nosí. Tak dík za popis. Ale u kapsy vlastně nevím, nosím už zimní bundu a obráceně ji nosit teda nebudu
![]()
Suvi, u té mojí bundy je vložka, která se vepne buď vepředu do zipů, nebo vzadu je na zádech uprostřed taky zip a vepne se to tam. V kapse na zádech se dá asi nosit jen na oblečení, že holt dítě víc navlíkneš.
Nenech se odradit použivatelkama jednorázovek.Mám 2 děti a přes to čas mám prát a žehlit plínky a odpočinu si taky.Takže ať žije pohodlnost.Já špinavé plenky skladuju v kyblíku na balkoně a peru každý druhý den a přebaluju jednou za hodinku až dvě.Používám látkovky i na cestování.Na cestování a na noc jsou nejlepší od Popolini one size bambusky a jinak na den obyč.Svrchní používám vlňáčky a nejvícod Imse Vimse fox oliv.Jsou dražší,ale neigelitové a prodyšné.Pokud jde o jednorázovky jestlipak víte dámy z čeho se vyrábějí?Tady každý mele o penězích a šetření a zatím dávají na zadečky dětem chlor a igelit
.Zkuste si vyměnit svoje bavlněné prádlo za igelit.Japak je asi miminkům?A studenej zadek?Tak to jsme ještě nezažili a že už je sakra zima.Jo a to ještě nemluvím o zapařování pohlavních orgánů.Zdravím maminy.Eva,Pája4,Michálek 10m.
Efík píše:
Pokud jde o jednorázovky jestlipak víte dámy z čeho se vyrábějí?Tady každý mele o penězích a šetření a zatím dávají na zadečky dětem chlor a igelit.Zkuste si vyměnit svoje bavlněné prádlo za igelit.Japak je asi miminkům?A studenej zadek?Tak to jsme ještě nezažili a že už je sakra zima.Jo a to ještě nemluvím o zapařování pohlavních orgánů.Zdravím maminy.Eva,Pája4,Michálek 10m.
Mam pocit, ze zrovna v tomhle vlaknu je to fakt noseni drivi do lesa.
Moc se omlouvám,ale příspěvek nbyl určen na tento portál.Nějak jsem se překoukla. ![]()
Přebaluju tak za 2–2,5h. Když usne, tak dýl. Zatím to jde, vždy jsou trochu zavlhlý vlňáky, ale ty za 10min vyvětrají. A dávám pastelku, jednu vkládačku a jednu vkládačku dopředu napůl přeloženou, chobot už překládám jen jednou. A třeba teď měl 2h imse vimse froté a vepředu konopku long (nebo je to bambuska? nevím), tu měl na 1/4 před pinďou. Už to není takový pijan co dřív
Čičinko chtěla jsem se tě zeptat, není to moc velký balík? Jak je v tom pohyblivý? Já dávám Elišce většinou sketch plenku biobavlněnou, vypadají jak HD pastelky, jen nemají ten chobot tak dlouhý a někdy dávám bez vkládačky a někdy s vkládačkou, no a nějak si nedovedu představit, že bych tam toho dala tak moc.
No ale asi je to fakt tím jak pije, co?
Ahoj holky, už tři dny bojuju s připojením, mám to pořád nějaký
No nic, chtěla jsem jen napsat Katy, že je to super, že už to máte za sebou a že je malá v pohodě ![]()
Pastelka
Katy, balik to celkem je, v ramci popostrceni jeho motorickeho rozvoje jsem zacala balit na doma stihleji.
On se totiz panacek nechce otacet, nejradsi lezi jak buchta.
Takze na doma ted 2 dny zkousim pul kalhotky, do toho vv a visozovou separacku. Oblikam body a tricko s dlouhym, dolu tenky navleky, tlusty navleky, tenky ponozky, tlusty ponozky. A prebaluju tak co 1h. Jsem o tom prave zacala premyslet, jak psala Pastelka, ze prebaluje casto. Ale na ven davam balik, on fakt hodne cura. Kakani vetsinou vychytame na prebalovaku, tak staci resit curani.